Rząd Tuska chce cenzurować homilie
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Rząd Tuska chce cenzurować homilie
A pisanie przez fratera o zrównaniu Haiti przez Boga czym jest - trollowaniem czy przekazywaniem prawdy o chrześcijańskim Bogu? Który jest Miłością rzecz jasna 
|
Pt lis 30, 2012 16:19 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Cytuj: Bóg nie jest mściwy aby karać najuboższy lud na ziemi trzęsieniem ziemi BÓG nie jest mściwy tylko Sprawiedliwy. Za jednostkowy grzech przeciw Pierwszemu Przykazaniu Dekalogu jest opętanie demoniczne, a za zbiorowy ten grzech jest Kara BOŻA. Zresztą Kar BOŻYCH tego typu było trochę w histori ziemi co powinnaś znać także z Biblii.
Ostatnio edytowano Pt lis 30, 2012 16:31 przez frater, łącznie edytowano 3 razy
|
Pt lis 30, 2012 16:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
frater napisał(a): Zresztą Kar tego typu było trochę w histori ziemi. Nie watpię. Trudno po tym mściwym demonie jakim niewatpliwie jest Jahwe, oczekiwać Miłości i Przebaczenia. No chyba, że pod nos podstawi mu sie odpowiednia ilość spalonego zwierzęcego tłuszczu 
Ostatnio edytowano Pt lis 30, 2012 16:28 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Pt lis 30, 2012 16:26 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Twój avatar sugeruje demoniczne odpowiedzi.
|
Pt lis 30, 2012 16:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
frater napisał(a): Cytuj: Bóg nie jest mściwy aby karać najuboższy lud na ziemi trzęsieniem ziemi BÓG nie jest mściwy tylko Sprawiedliwy. Za jednostkowy grzech przeciw Pierwszemu Przykazaniu Dekalogu jest opętanie demoniczne, a za zbiorowy ten grzech jest Kara BOŻA. Zresztą Kar BOŻYCH tego typu było trochę w histori ziemi. - Sekretarko moja, napisz, że jestem hojniejszy dla grzeszników aniżeli dla sprawiedliwych. Dla nich zstąpiłem na ziemię...dla nich przelałem krew, niech się nie lękają do mnie zbliżyć, oni najwięcej potrzebują mojego miłosierdzia)Dzienniczek 1275)). Wierzę w te słowa i prawa natury, a nie przypisywaną Bogu mściwość.
|
Pt lis 30, 2012 16:38 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Za co zatem została zrównana z ziemią Jerozolima, a za co zostały zniszczone Sodoma i Gomora?
To nie jedyne przykłady z Biblii.
Spytaj się swego Proboszcza w Parafii to powie Ci za co spotkała Kara Haiti. Może wtedy łatwiej Ci będzie to pojąć. Może awersja do fratera blokuje Ci ...
BÓG bardzo nie lubi jak się z NIEGO drwi i w sytuacjach ekstremalnych Kara jest widoczna. To jest także przykład dla innych.
BÓG Działa też Ochronnie. Zapewne znasz Przykład Świątyni BOŻEJ Cudownie ocalałej podczas Tsunami w Japonii wraz z Wiernymi.
Wskazany przez Ciebie cytat dotyczy osób konających jak też wielkich grzeszników np. okultystów, którzy pragną się Nawrócić. Zobaczysz, że wielu tych którzy wg Sprawiedliwości powinni być w piekle będą w Niebie.
Także Karą za brak Miłości i wyżeczenie się BOGA jest piekło
|
Pt lis 30, 2012 16:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie będę pytała nikogo, bo nigdy nie przyjmę wizji Boga mściwego, bezdusznego egzekutora kar wszelkich.
|
Pt lis 30, 2012 17:06 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
BÓG nie jest mściwy, ale Sprawiedliwy.
Za grzech pierworodny Adama i Ewy (sex pierwszych Rodziców w Ogrodzie Eden) zostali Oni wypędzeni z Raju, by stać się istotami z śmiertelnym ciałem. I BÓG Uczynił to mimo, że potem chcąc przywrócić ludziom Nieśmiertelność Ciała Pokonał Śmierć na Krzyżu na Kalwarii. Następstwa grzechu pierwszych Rodziców są poważne i sięgają dnia dzisiejszego i są liczne.
BÓG też za grzech pychy ukarał sz_tana i około 1/3 aniołów w Niebie strącając ich do piekła.
ps nie przeczę że są nawet niektórzy Kapłani KK którzy nie wierzą w piekło, czy grzechy między pokoleniowe - ale to pokazuje, że wymagają Posługi Egzorcysty.
Ostatnio edytowano Pt lis 30, 2012 17:22 przez frater, łącznie edytowano 1 raz
|
Pt lis 30, 2012 17:17 |
|
 |
Pankracy
|
frater, skąd masz taką pewność, że przypadek Haiti to jest działanie Boga? Proszę tylko o jakiś jeden rzeczowy argument.
|
Pt lis 30, 2012 17:21 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Najprościej spytać się swego ks. Proboszcza. Co najmniej 70 % ( dążących do Świętości) Kapłanów KK odpowie Ci na to, gdyż DUCH ŚWIĘTY JEST JEDEN.
Będziesz wtedy miał pewność także OBECNOŚCI DUCHA ŚWIĘTEGO w Posłudze tych Kapłanów Katolickich.
|
Pt lis 30, 2012 17:25 |
|
 |
Pankracy
|
Znowu mógłbym zadać pytanie: skąd masz pewność, że co najmniej 70% kapłanów dąży do Świętości?
|
Pt lis 30, 2012 17:38 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
... sprawdź, a będziesz miał dodatkowy namacalny Dowód na ISTNIENIE BOGA TRÓJJEDYNEGO. 
|
Pt lis 30, 2012 17:43 |
|
 |
Pankracy
|
Pytanie się mojego księdza proboszcza o to czy trzęsienie na Haiti to było działanie Boga nie dowodzi ani tego, że tak było na prawdę ani tego, że 70% kapłanów dąży do świętości, cokolwiek to dla Ciebie znaczy.
|
Pt lis 30, 2012 17:53 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
frater napisał(a): Za grzech pierworodny Adama i Ewy (sex pierwszych Rodziców w Ogrodzie Eden) zostali Oni wypędzeni z Raju, by stać się istotami z śmiertelnym ciałem.
Wiem, ze to OT i przepraszam z góry. Według Ciebie, frater, Bóg najpierw mówi do ludzi Bądźcie płodni i rozmnażajcie się, abyście zaludnili ziemię i uczynili ją sobie poddaną; a potem twierdzi, że seks to grzech? Więc to Bóg, według Ciebie, a nie wąż nakłonił Adama i Ewę do grzechu? Poza tym, nigdzie w Piśmie nie znalazłem żadnej wzmianki o tym, ze istotą nieposłuszenstwa był seks. O ile jestem w stanie przyjąć tezę o Bożej karze to nie jestem w stanie strawić amatorszczyzny w interpretowaniu słów Pisma świętego.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Pt lis 30, 2012 18:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja się zastanawiam jak długo jeszcze moderacja bedzie tolerować tak idiotyczne wypowiedzi jak te o Haiti niejakiego fratera.
Ja wiem, ze ludziom którzy utracili rozum powinno sie współczuc....ale nie znaczy to, ze moga bezkarnie wyc pod oknami!!!
|
Pt lis 30, 2012 19:22 |
|
|
|