Włochy - upada tabu 25 grudnia
Autor |
Wiadomość |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Re: Włochy - upada tabu 25 grudnia
Cóż, zdaję sobie sprawę, że piętnując zło, narażam się na krytykę.... ciekawe KTO za tym stoi?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
N gru 23, 2012 22:21 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Cóż, zdaję sobie sprawę, że piętnując zło, narażam się na krytykę.... ciekawe KTO za tym stoi? A jakież to zło piętnujesz w tym temacie? Bo na pewno nie to, że ludzie będą wykorzystywani w pracy w czasie świąt.
|
N gru 23, 2012 22:34 |
|
 |
Jajko
|
W tym temacie żadnego zła nie piętnuję, akurat. Ot, ciekawostka z zagranicy. Co nie przeszkadza niektórym by mnie zaatakować....
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
N gru 23, 2012 22:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): W tym temacie żadnego zła nie piętnuję, akurat. Ot, ciekawostka z zagranicy. Co nie przeszkadza niektórym by mnie zaatakować.... Jajko. Kręcisz, że aż czuje niesmak. Gdybyś jasno powiedział o co Ci chodzi, nawet gdybyś przyznał, że ta sprawa sprawia Ci radość, po kilku postach przyjęłabym to do wiadomości i tyle.
|
N gru 23, 2012 23:01 |
|
 |
Jajko
|
Nie kręcę i mówię o co mi chodzi. A Ty szukasz dziury w całym.
|
N gru 23, 2012 23:06 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Nie kręcę i mówię o co mi chodzi. A Ty szukasz dziury w całym. Dobra, Jajko. Nie próbuj robić mi wody z mózgu. Zakłada się temat w celu dyskusji nad nim, a nie w celu poinformowania o jakimś wydarzeniu. Do tego jest prasa, radio i tv. Ja tę informację skwitowałam pytaniem: a gdzie jest człowiek. Stwierdziłeś, że to dla człowieka, ale dalej już poleciało o tym, że "a Włochy to był taki katolicki kraj". Gdyby nie chodziło Ci o ironię, poszedłbyś w kierunku praw człowieka do pracy i odpoczynku, a nie religii.
|
N gru 23, 2012 23:16 |
|
 |
Jajko
|
To jest forum o wierze. Nie będę tu dyskutował o prawie człowieka do pracy i odpoczynku, jeśli dyskusja nie ma kontekstu religijnego. To chyba jasne, nie?
|
N gru 23, 2012 23:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): To jest forum o wierze. Nie będę tu dyskutował o prawie człowieka do pracy i odpoczynku, jeśli dyskusja nie ma kontekstu religijnego. To chyba jasne, nie? Już lepiej. A więc przyznajesz, że Twoim celem nie była jedynie informacja o tym fakcie, ale podanie dowodu na upadek wiary. I już dalej nie kręć 
|
N gru 23, 2012 23:21 |
|
 |
Jajko
|
Nadinterpretowujesz. Moim celem było podanie informacji mającej związek z wiarą. Sądziłem, że ta informacja może być ciekawa i sprowokować dyskusję. Jak widać, nie myliłem się.
|
N gru 23, 2012 23:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Nadinterpretowujesz. Moim celem było podanie informacji mającej związek z wiarą. Sądziłem, że ta informacja może być ciekawa i sprowokować dyskusję. Jak widać, nie myliłem się. No sprowokować, sprowokowała....głównie o autorze wątku Nie ma to jak forumowy celebryta 
|
N gru 23, 2012 23:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Nadinterpretowujesz. Moim celem było podanie informacji mającej związek z wiarą. Sądziłem, że ta informacja może być ciekawa i sprowokować dyskusję. Jak widać, nie myliłem się. Nie, nie nadinterpretuję, bo od początku podejrzewałam prowokacje i tak jest w istocie.
|
N gru 23, 2012 23:31 |
|
 |
Jajko
|
Przecież każdy nowy wątek jest zaproszeniem do dyskusji, nie?
|
N gru 23, 2012 23:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Obie strony wiedzą o co chodzi w tym "wklejaniu obiektywnych informacji" czy też krócej "informowaniu" i warto sobie uświadomić, że Jajko przyznając otwarcie o co mu chodzi strzelił by sobie w stopę, kończąc jak pierwszy lepszy troll. A "dyskusje" z nim są bezcelowe (w każdym razie przez 4 lata niewiele wskóraliście  ) i są jedynie wodą na jego młyn. Olać i już  Cytuj: To są informacje z pierwszych stron dużych portali. Jestem zmuszony zaprotestować - 90% twoich "newsów" pochodzi z gazeta.pl (nie będę się rozwodził nad charakterystyką tego jakże poważanego medium). Tutaj niby wyjątek ale onet to ta sama bajka  Cytuj: Moim celem było podanie informacji mającej związek z wiarą. Takimi tekstami obrażasz inteligencję większości forumowiczów. Aha - jeszcze odnośnie Twojego "obiektywizmu" - selektywne podawanie informacji to podstawowa technika manipulacji  Nie wiem czy i jak masz zamiar ten zarzut odeprzeć ale to tyle z mojej strony w tym temacie 
|
N gru 23, 2012 23:36 |
|
 |
Jajko
|
Skąd wiesz, że 90% moich wpisów pochodzi z gazeta.pl?? Robiłeś statystykę? Przedstaw analizę.
Rzeczywiście, podaję informacje wyselekcjonowane - chciałbyś abym wklejał wszystko co znajdę o wiarach, bogach i Kościołach???
|
N gru 23, 2012 23:41 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Jajko napisał(a): medieval_man napisał(a): Jajko napisał(a): Moim motywem jest przekazanie obiektywnej informacji o sprawach związanych choćby pośrednio z wiarami, religiami, zwyczajami religijnymi, rytuałami i bogami oraz ludźmi. To dlaczego ta "obiektywna" informacja jest jednostronna? A jakiej strony brakuje? Jest stwierdzenie faktu, że we Włoszech zmieniły się przepisy dotyczące handlu 25 grudnia. I nic więcej. Nie udawaj, że nie zrozumiałeś.... Wklejasz na forum tylko jednostronne informacje. Takie, w których ukryty jest atak na KK. Napisałeś, że twoim motywem jest przekazanie obiektywnej informacji o sprawach związanych choćby pośrednio z wiarami, religiami, zwyczajami religijnymi, rytuałami i bogami oraz ludźmi a na moje pytanie zapomniałes, co sam napisałeś i wklejanie obiektywnej informacji w ogóle zamieniłeś na wklejenie jednej konkretnej informacji wyrażającej jednostronne podejście do KK
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
N gru 23, 2012 23:54 |
|
|
|