Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 17:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 25  Następna strona
 Młoda Polska 
Autor Wiadomość
Post Re: Młoda Polska
andej napisał(a):
ErgoProxy napisał(a):
Którym krajom ościennym? Danii i Słowacji? W jaki sposób działał na ich korzyść? Konkretne czyny poproszę.

Kraje ościenne, jak sam nazwa wskazuje, to Kongo i Honduras.
Przykłady: pakiet klimatyczny, umowa gazowa. (Dła ułatwienia, mam na myśli Trynidad i Bangla Coś Tam). Wolałbyś, abym wymienił Smoleńsk? To też. Aczkolwiek tu zdecydowanie bardziej chodziło o wewnętrzną walkę polityczną.

Smoleńsk - jaką wartość ma zarzut jakoby Tusk "sprzedał" śledztwo Putinowi, dowodzi jak Putin traktuje prawa Ukraińców do Krymu.
Puste teorie jakoby państwa zachodnie pomogły w śledztwie bez udziały Rosjan, też obrazuje "pomoc" Ukrainie ze strony zachodu.

quas napisał(a):
Tak daleko historycznie nie sięgam, ale z ostatnich 20 lat w takim stopniu jak Tuska żadnego głównego polityka aż tak nie okreslano mianem zdrajcy. Nawet rządy SLD, Leszek Miler czy Kwaśniewski w takim stopniu nie byli określani zdrajcami.

Tiaa....nawet zamach na rząd Oleksego pod zarzutem zdrady premiera, rzucaniejajami. plucie na "zdrajcę" Kwaśniewskiego....o "zdrajcy" Wałęsie zapomniałeś?

N cze 08, 2014 12:55
@Maria-Magdalena, nie zapomnialam...
Poniewaz "nie jestem toba", wiec i nie wiem dlaczego myslisz jak myslisz.
A na uzasadnienie twojej pochwaly dla "bohaterskich Mlodych Polakow" poczekam cierpliwie.
W koncu ktos musi dac przyklad twoim dzieciom i powiedziec, co mysli i dlaczego tak mysli.
To dlaczego interesuje mnie najbardziej.

Spontaniczni Polacy (mlodzi i starzy) sa. A czy potrafia swoje reakcje przemyslec i uzasadnic?
Mam duze watpliwosci.

@andej, to nie bylo do ciebie.
Ale oczywiscie twoje uzasadnienie tak radykalnej tezy tez mnie interesuje...

N cze 08, 2014 12:58
Alus napisał(a):
Tiaa....nawet zamach na rząd Oleksego pod zarzutem zdrady premiera, rzucaniejajami. plucie na "zdrajcę" Kwaśniewskiego....o "zdrajcy" Wałęsie zapomniałeś?

Nie chodzi mi o jakieś incydenty, działania polityczne, czy jakieś grupy. Mówię o zwykłych ludziach i tu widzę że do Tuska łatka zdrajcy przykleiła się szczególnie mocno na tle innych polityków. Tusk szczególnie podzielił Polaków.

N cze 08, 2014 13:34
Kael napisał(a):
[...]

Na razie to mloda osoba dala sie zmanipulowac. Wie, ze zdrajca, bo .... kazdy to wie. W tym wieku to glupie, ale wybaczalne.

Kael, w odpowiedzi na Twoje posty dotyczące tematu. Musze już takimi wołami bo subtelniej nie rozumiesz.

I naprawdę cieszy mnie fakt, o którym piszesz: "każdy to wie".

N cze 08, 2014 15:03
Zauważmy, jak się miota polski patriota, byle nie wymówić głośno słowa: Rosja. Otóż użytkownik andej na forum.wiara.pl uważa, że Tusk zdradził Polskę na rzecz Rosji. I co, boisz się bidusio? Uważaj. Putin cię czyta.

W takim układzie większymi zdrajcami są Kaczyńscy, dzięki działaniom których mamy North Stream blokujący port w Świnoujściu. Albowiem plemię wężowe, jak wiadomo, poznajemy po owocach.

N cze 08, 2014 15:11
No coz @Mario- Magdaleno, [...], albo....

Mam ci sprobowac moj wpis wytłumaczyć? Wydaje mi sie to, co prawda, beznadziejne, ale sprobuje.
Niejaka @Maria-Magdalena zaklada watek z pochwala "odwaznej inaczej" uwagi o aktualnym premierze i rozpacza nad strasznymi konsekwencjami jakie ta mlodziencza brawura (zwana odwaga Mlodej Polski) moze przyniesc.
Maria-Magdalena napisał(a):
Posłuchajcie i bądźcie dumni z młodych Polaków i Polek.

http://www.youtube.com/watch?v=nps3ZGvKLqA
http://www.youtube.com/watch?v=EzImMfS7U-g

A teraz Marię chcą wyrzucić ze szkoły.
Odwaga i wierność swoim przekonaniom mają swoją cenę.
Życie bez kompromisów i w prawdzie kosztuje.
Cieszy mnie, że młodzi ludzie cenią sobie takie wartości jak prawda, patriotyzm.
Maria i Dominik mogą ze spokojem spojrzeć sobie w twarz
... a czy ja mogę ?

Rozni uzytkownicy komentuja to zachowanie. Rozsadni prosza o argumenty. Akurat ja tez prosze, a moj komentarz, ktory cytujesz byl nawiazaniem do poprzednich, ktore pisaly o tym, ze ani panienka sie na uzasadnienie nie zdobyla, ani dziennikarka nie pytala.
Jezeli tego nie rozumiesz, to trudno.
Emocje nie sa dobrym doradca nigdzie. A wybicie szyb w emocjach nie jest wypadkiem przy pracy.
Teraz jasne?

To moze ci zachwyceni Mloda Polska przestana robic uniki i uzasadnia odwaznie, szczerze i opierajac sie na faktach, dlaczego ONI (bo nie ja) sa pewni, ze nasz premier jest zdrajca i nalezy go tak publicznie zwac?

@quas, @andej i @Maria-Magdalena: do was piszemy!

Ostatnio edytowano N cze 08, 2014 21:00 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy

usunięto niekulturalną uwagę.

N cze 08, 2014 15:20
Kael napisał(a):

Kael ja już Ci pisałem, do mnie nie pisz, nie cytuj, bo jestem cenuzrowany kiedy odnośnie Ciebie piszę o Platformie. Pretensje kieruj do Soula jeżeli już musisz do mnie pisać.

N cze 08, 2014 15:31
Kael napisał(a):
A jakby powiedziala, ze Prezes jest zdrajca?
To by jej @Maria Magdalena przyczepila latke, ze wpisuje sie w mainstreamowe media i na pewno to ... Mlode PO?

Na razie to mloda osoba dala sie zmanipulowac. Wie, ze zdrajca, bo .... kazdy to wie. W tym wieku to glupie, ale wybaczalne.

A skąd to wiesz?
Nie jesteś mną.

:idea:Kael,
Moja pierwsza odpowiedź.

Kael napisał(a):
[...]

Kael, w odpowiedzi na Twoje posty dotyczące tematu. Musze już takimi wołami bo subtelniej nie rozumiesz.

I naprawdę cieszy mnie fakt, o którym piszesz: "każdy to wie".

:idea: Kael moja druga odpowiedź. Usunęlam ad personam z twojej wypowiedzi, wynik braku argumentów. Bowiem, przyczepianie łatek tak odbieram, jako ad personam.

Kael napisał(a):
@Maria-Magdalena, nie zapomnialam...
Poniewaz "nie jestem toba", wiec i nie wiem dlaczego myslisz jak myslisz.

Ale wcześniej nie przeszkadzało ci to ? Łatki, gdybyś nie wiedziała.

Kael napisał(a):
No coz @Mario- Magdaleno, [...], albo....

Kolejne ad personam z braku argumentów.

Mam ci sprobowac moj wpis wytłumaczyć? Wydaje mi sie to, co prawda, beznadziejne, ale sprobuje.

Postaraj się.

Niejaka @Maria-Magdalena zaklada watek z pochwala "odwaznej inaczej" uwagi o aktualnym premierze i rozpacza nad strasznymi konsekwencjami jakie ta mlodziencza brawura (zwana odwaga Mlodej Polski) moze przyniesc.
Posłuchajcie i bądźcie dumni z młodych Polaków i Polek.

Czysta fantazja...
Tylko na to cię stać?

Rozni uzytkownicy komentuja to zachowanie. Rozsadni prosza o argumenty. Akurat ja tez prosze, a moj komentarz, ktory cytujesz byl nawiazaniem do poprzednich, ktore pisaly o tym, ze ani panienka sie na uzasadnienie nie zdobyla, ani dziennikarka nie pytala.
Jezeli tego nie rozumiesz, to trudno.

?

Emocje nie sa dobrym doradca nigdzie. A wybicie szyb w emocjach nie jest wypadkiem przy pracy.
Teraz jasne?

?

To moze ci zachwyceni Mloda Polska przestana robic uniki i uzasadnia odwaznie, szczerze i opierajac sie na faktach, dlaczego ONI (bo nie ja) sa pewni, ze nasz premier jest zdrajca i nalezy go tak publicznie zwac?

Wybacz, ale czy nie rozumiesz, że już Ci odpowiedziałam

N cze 08, 2014 18:08
Po pierwsze: byloby milo, gdybys z szacunku dla rozmowcy nauczyla sie prawidlowo cytowac. Te kolorki tylko zamazuja sens twoich wypowiedzi i tworza zbedny chaos. do tego stopnia, ze:

Po drugie: chyba nie odrozniasz swoich wpisow od moich wpisow? Przeczytaj jeszcze raz TWOJ pierwszy wpis w tym watku.

Po trzecie, jezeli tak wychowujesz swoje dzieci, zeby nie dac odpowiedzi wprost, to ja sie nie dziwie, ze kazda jasna wypowiedz, chocby bez uzasadnienia wywoluje twoj podziw.

I to tyle ode mnie w tej jalowie dyskusji o naiwnych nastolatkach i nie tylko.

Innymi slowy: jestes zachwycona Mloda Polska. Za co? Za wiernosc przekonaniom, ktorych nie potrafi uzasadnic?

N cze 08, 2014 18:27
Platforma Obywatelska będąca u pełnej władzy tyle lat poniosła propagandową klęskę. Ta partia jest mistrzem w propagandzie na masową skalę. W mojej ocenie żadna partia tak jak PO nie zaprzęgła do swojej propagandy massmediów, dziennikarzy, gwiazdy i gwiazdeczki, ludzi znanych. Ich propaganda jest na olbrzymią skalę, a jednak ponieśli porażkę.

Palikot wywodzący się z antykatolickiej Platformy miał być tubą propagandową niszczącą w młodych ludziach wiarę, katolicyzm a podsuwać im demoralizację. To poniosło klęskę. Politycy, massmedia, dziennikarze zaprzęgnięci do tej masowej propagandy za rządów Platformy usilnie promują bezbożne programu, ustawy, działania. A jednak widać że mimo tak wielu środków i tak zmasowanych działań ponoszą porażkę, a jest to początek drogi do klęski. Widzimy jak usilnie nas przekonują jak to cała Polska kocha Eurosodomę, a przychodzą wybory i Polacy pokazują że mają gdzieś Eurosodomę i się z nią nie identyfikują. Tak samo usilnie przekonują młodych Polaków jak to mają wspaniale w porównaniu do komuny. Z tymi kłamstwami młodzi ludzie też za bardzo nie chcą się identyfikować bo muszą z kraju wyjezdzać za chlebem i utrzymaniem młodych rodzin. Wciskają kity jak to wspaniale mamy w porównaniu ze złym komunizmem, po czym honorują komunistów mających krew Polaków na rękach. A ludzie im krzyczą HAŃBA, do nich, nie do Jaruzelskiego.

Mimo tej zmasowanej propagandy młodzi ludzie wcale tak nie przyjmują ich lewackich kłamstw i wartości. Palikot coś o tym wie, a jego klęska jest tylko zapowiedzą klęski Tuska, tyle że ta będzie z większym hukiem.
Młodzi zamiast chłonąć ich lewacką propagandę, coraz mocniej się radykalizują i identyfikują z poglądami konserwatywnymi. Zamiast przyjmować kłamstwa jak to im dobrze w porównaniu z komunizmem, który zresztą dalej jest głęboko zakorzeniony w tych którzy rządzą, młodzi coraz mocniej się buntują i sprzeciwiają. Polityka Platformy nie bez powodów jest taka żeby młodzi uciekali z kraju co się dzieje za ich władzy.

Młodzi ludzie jak widać budzą się.

N cze 08, 2014 19:11

I zaczynają bredzić o samopakujących się do pieców Żydach.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

N cze 08, 2014 19:53
quas napisał(a):
Alus napisał(a):

Nie chodzi mi o jakieś incydenty, działania polityczne, czy jakieś grupy. Mówię o zwykłych ludziach i tu widzę że do Tuska łatka zdrajcy przykleiła się szczególnie mocno na tle innych polityków. Tusk szczególnie podzielił Polaków.

Nie Tusk podzielił Polaków, a różne wersje przyczyn katastrofy smoleńskiej.

W kontekście tych wiecznie narzekających - dziś na spotkaniu w gronie kilkunastu osób spytałam czy wiedzą ile aktualnie jest w Polsce zarejestrowane samochodów osobowych, z informacją iż w 1990r było ich 374 tysiące.
Nikt nie zgadł, udzieliłam odpowiedzi - 19 milionów.
A kolega wiecznie niezadowolony z III RP skonstatował
- ale w jakiej jakości :( .
Czyli w PRL Polacy mieli wypasione limuzyny :D :D

N cze 08, 2014 20:26
Kael napisał(a):
Po pierwsze: byloby milo, gdybys z szacunku dla rozmowcy nauczyla sie prawidlowo cytowac. Te kolorki tylko zamazuja sens twoich wypowiedzi i tworza zbedny chaos. do tego stopnia, ze:

Kael, już od pierwszego postu narzuciłaś styl rozmowy, który nie zachęcał mnie do udzielenia odpowiedzi. Okaż wpierw szacunek samej sobie wypowiadając się w sposób kulturalny i na temat.

Po drugie: chyba nie odrozniasz swoich wpisow od moich wpisow? Przeczytaj jeszcze raz TWOJ pierwszy wpis w tym watku.

Kluczowym słowem dla ciebie jest :chyba

Po trzecie, jezeli tak wychowujesz swoje dzieci, zeby nie dac odpowiedzi wprost, to ja sie nie dziwie, ze kazda jasna wypowiedz, chocby bez uzasadnienia wywoluje twoj podziw.

Zmieniasz temat dyskusji. Brak argumentów.

I to tyle ode mnie w tej jalowie dyskusji o naiwnych nastolatkach i nie tylko.

Wreszcie zrozumiałaś, że nie chcę z Tobą rozmawiać.

Innymi slowy: jestes zachwycona Mloda Polska. Za co? Za wiernosc przekonaniom, ktorych nie potrafi uzasadnic?

A to już nie twoja sprawa

N cze 08, 2014 21:13
No dobrze: zatem Maria-Magdalena cieszy się, że do publicznej rozmowy w Polsce dołączają ludzie, którzy nawet nie wiedzą, dlaczego myślą to, co myślą. Ot, pomyślało mi się, a zatem jest to prawda. Tak jest czy inaczej?

A jednak nie, sądząc po edycji posta powyżej. Znaczy, M-M też nam nie objaśni swoich poglądów, ograniczy się do przekazania nam swoich emocji. No i tak się robi politykę w niektórych kręgach...

N cze 08, 2014 21:17

Problemem nie jest to, że jakaś 17-latka tak uważa, tylko to, że w Polsce powiedzenie czegoś takiego wywołuje burzę - jakby to było nie wiadomo co. Tysiące Amerykanów uważa Obamę za zdrajcę, komunistę, ukrytego muzułmanina, który chętnie by zorganizował drugie WTC itp. Tysiące Brytyjczyków uważa Blaira za mordercę. Takie poglądy są normą. A u nas? No jak można! To atak na państwo polskie! Oczywiście, tylko wtedy, jeżeli dotyczy to ukochanej Platformy. Jak słusznie zauważono w prawicowych mediach, gdyby znalazła się jakaś nastolatka, która by w podobnym tonie wypowiedziała się o Kaczyńskim, z miejsca byłaby gwiazdą i miała zapewnioną karierę w PO, a to Karnowski chciałby ją zdzielić w d***. Rzeczywistość medialna jest przeżarta tego rodzaju hipokryzją.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn cze 09, 2014 7:43
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 25  Następna strona