Bojkot Ciechana, Lwówka i Bojana
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Bojkot Ciechana, Lwówka i Bojana
Cytuj: I na miły buk, dajcie już spokój biednemu Regnerusowi, który wyciągnął mocne wnioski ze śmieciowych danych i w końcu musiał je odwoływać. Nigdy nie odwołał, jedynie to samo gremium - czytaj lobby homo - które spowodowało przegłosowanie w WHO "dowodu". ze homo nie jest chorobą, zarzuciło Regnerusowi "nieprawidłowe metody badawcze".
|
Śr wrz 24, 2014 7:51 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
MARIEL napisał(a): A dlaczegoż to miałabym edytować post z pytaniem?  Miałem nadzieję, że może klikniesz kilka razy i zorientujesz się, że jednak artykuł został opublikowany w rezenzowanym czasopiśmie. I wycofasz swe bezpodstawne zarzuty (w formie pytań, oczywista, coś jak: a ja sie pytom czy Tusk jest zdrajcom i złodziejem). Niestety... MARIEL napisał(a): Badaniu poddano pary lesbijek (dziwne trochę, dlaczego nie poddano badaniom dzieci par męskich) i liczba prób była niewielka.
Bezsprzecznie badaniu poddano pary lesbijek (a w zasadzie ich dzieci). Ale czy tylko? Mnie się wydaje że nie. A może my czytamy inne artykuły?? I co to jest niewielka próba dla Ciebie? MARIEL napisał(a): Ponadto konkluzja o lepszym zdrowiu dzieci par lesbijek jest podana w nader ostrożny sposób, zaledwie się to sugeruje... Daleko im do jajkowych fanfar o szczęśliwszych i zdrowszych dzieciach homoseksualistów.
Z konkluzji wynika, że jest przynajmniej tak samo, a w niektórych obszarach lepiej. Podważa to stereotyp lansowany w katolickojęzycznych mediach.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Śr wrz 24, 2014 8:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Miałem nadzieję, że może klikniesz kilka razy i zorientujesz się, że jednak artykuł został opublikowany w rezenzowanym czasopiśmie. I wycofasz swe bezpodstawne zarzuty (w formie pytań, oczywista, coś jak: a ja sie pytom czy Tusk jest zdrajcom i złodziejem). Niestety...
Cytat wpisu z wystosowanymi bezpodstawnymi zarzutami poproszę.
|
Śr wrz 24, 2014 10:48 |
|
|
|
 |
Jajko
|
Proszę: MARIEL napisał(a): Czy badania przeszły kiedykolwiek peer review? Bo z tego co mi wiadomo - nie. a za chwilę w formie pytań, oczywista, coś jak: a ja sie pytom czy Tusk jest zdrajcom i złodziejem: MARIEL napisał(a): Hello, Jajko, powtórzę pytanie, bo chyba nie zauważyłeś.
Czy te badania, na podstawie których wystawiłeś śmiały wniosek, że dzieci wychowane przez homoseksualistów są zdrowsze i szczęśliwsze od swoich "tradycyjnych" rówieśników miały szansę przejść peer review i zostały opublikowane w jakimś naukowym czasopiśmie? To w końcu te badanie były opublikowane w recenzowanym czasopiśmie czy nie? A czy do MERYTORYCZNYCH wątków masz jakies uwagi?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Śr wrz 24, 2014 11:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I to są według Ciebie zarzuty? Postawienie pytań o skonkretyzowanie danych jest według Ciebie bezpodstawnym zarzutem?
Czyli mam rozumieć, że nie będziesz miał do mnie pretensji jak Twoje pytania będę odtąd Twoją własną miarą uznawać za bezpodstawne zarzuty?
Co do właściwego tematu już się wypowiedziałam.
|
Śr wrz 24, 2014 11:28 |
|
|
|
 |
Jajko
|
To są zarzuty. Stwierdziłaś, że wg Twojej wiedzy, artykuł nie był recenzowany i publikowany. W domyśle - jest niewiele wart. Tymczasem mijałaś się z prawdą.
Pisałaś też jakieś brednie o badaniu wyłącznie dzieci lesbijek i małej próbie (tak, ZARZUCAM CI TO, jako kompletnie bezpodstawne zarzuty). Nie masz zamiaru się do nich odnosić?
|
Śr wrz 24, 2014 11:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Stwierdziłaś, że wg Twojej wiedzy, artykuł nie był recenzowany i publikowany. W domyśle - jest niewiele wart. Tymczasem mijałaś się z prawdą. Przestań wyrywać z kontekstu i manipulować.Stwierdziłam, że wg. mnie nie był (podałam linki do artykułu z 2013, wg. którego, wtedy jeszcze nie był), dlatego też poprosiłam Ciebie o bliższe dane, w końcu to Ty zalinkowałeś więc chyba orientowałeś się wcześniej co to są za badania. Jajko napisał(a): Pisałaś też jakieś brednie o badaniu wyłącznie dzieci lesbijek i małej próbie (tak, ZARZUCAM CI TO, jako kompletnie bezpodstawne zarzuty). Nie masz zamiaru się do nich odnosić? A to przypadkiem nie z Twojej linku pochodzi? Research to date has focused on lesbian parents and has been limited by small sample sizes.
|
Śr wrz 24, 2014 11:38 |
|
 |
Jajko
|
Oho, widzę że przeczytałaś początek streszczenia i to bez zrozumienia (a mi zarzucasz że: "Owszem, wnioski wstępne mam takie, że Jajko jak zwykle nie czyta tego co sam poleca"), a potem masz pretensje. Sprawdź w słowniku co znaczy "research to date", to zrozumiesz JAK BARDZO WTOPIŁAŚ Ciekawe czy jednak po doczytaniu będziesz miała odwagę przyznać się do błędu? I nie, wcześniej się nie orientowałem co to sa za badania. Wiedziałem tyle ile Ty, bo miałem tę samą stronę abc-cośtam. Dopiero jak wyguglałaś jakąś krytykę tych badań, ja kliknąłem kilka razy i znalazłem artykuł. To nie było takie trudne.
|
Śr wrz 24, 2014 11:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wiem co to znaczy, ale zrozumiałam że chodzi o te konkretne badania a nie badania na ten temat w ogóle, dlatego napisałam co napisałam: MARIEL napisał(a): Badaniu poddano pary lesbijek (dziwne trochę, dlaczego nie poddano badaniom dzieci par męskich) i liczba prób była niewielka.
Jajko napisał(a): Ciekawe czy jednak po doczytaniu będziesz miała odwagę przyznać się do błędu?
Oczywiście ze szczegółowymi wynikami się nie zapoznałam, co zaznaczyłam uprzednio, a na podstawie streszczenia wyciągnęłam błędne wnioski. Bez żadnego problemu przyznaję, że tym razem to ja przeczytałam bez zrozumienia. Przepraszam.
|
Śr wrz 24, 2014 12:07 |
|
 |
Jajko
|
Pozwolisz, że w odpowiedzi zacytuję "klasyka": Kael napisał(a): Przynajmniej tyle...
Na przyszlosc polecam lepiej sprawdzac zrodla informacji. A jak już nieco dokładniej przeczytasz streszczenie (wszak nie oczekuję, że przeanalizujesz szczegółowo podane statystyki - mnie by się nie chciało, ale może pilaster to zrobi?), to chętnie się dowiem co o tym sądzisz. Czy dzieci w rodzinach homo faktycznie mają przerąbane czy nie koniecznie?
|
Śr wrz 24, 2014 12:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wątpię, że są ludzie którym jedno badanie wystarczy i na jego podstawie przyznaliby związkom homo równe prawa do adopcji.
Mnie nie, na podstawie jednego badania na pewno nie będę wyciągać pochopnych wniosków (tym bardziej że go nie znam). W tak delikatnej materii oczekiwałabym raczej wieloletnich badań.
Może jednak jako jego promotor na tym forum przedstawisz szczegóły, co i jak, oraz zrobisz jakieś podsumowanie?
|
Śr wrz 24, 2014 12:19 |
|
 |
Jajko
|
A czy będziesz wyciągać wnioski (i na jakiej podstawie, jeśli tak), że dzieciom w rodzinach homo jest gorzej?
|
Śr wrz 24, 2014 12:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ze względów zdroworozsądkowych (dziecko nie jest królikiem doświadczalnym, na którego wychowaniu można sobie do woli eksperymentować), na podstawie dotychczasowych niedobrych doświadczeń z gejami agresywnie próbującymi wymusić na otoczeniu poparcie ich żądań, oraz z obserwacji dwójki dzieci z otoczenia wychowanych przez dwóch tatusiów na pewno będę robić wszystko co w mojej mocy aby nie dopuścić do adopcji dzieci przez pary homoseksualne. Zaskoczenia chyba nie ma.
To jak z tą analizą rzeczonego badania? Może jednak byś się podjął skoro już się na nie powołujesz?
|
Śr wrz 24, 2014 12:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A jakże się ciesz gej z PO r. Szumełda, wróżąc zmianę prawa w Polsce przez E. Kopacz. Bo Tusk według niego był za słaby.
|
Śr wrz 24, 2014 12:39 |
|
 |
Jajko
|
Aha, czyli na podstawie uprzedzeń i obserwacji dwójki dzieci w jednej rodzinie homo (to ci dopiero niereprezentatywna próba!) snujesz swoje wnioski. Nieźle. A przebadanie 500 dzieci to "jedno badanie" na podstawie którego nie będziesz wyciągać wniosków.
Czy widzisz tu jakiś paradoks?
I co ci tatusiowie takiego strasznego robią, że ich dzieci mają gorzej niż przeciętne dziecko?
Nie jestem statystykiem, więc trudno mi będzie naprawdę rzetelnie to badanie zweryfikować. Od tego są recenzenci i pisma naukowe (impact factor jakiś tam był, więc nie jest to li tylko gejowska propaganda). Mogę jedynie zreferować wnioski, tylko nie wiem po co, bo każdy zainteresowany może sobie to przeczytać.
|
Śr wrz 24, 2014 12:45 |
|
|
|