Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 05, 2025 16:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 395 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27  Następna strona
 MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA - DOBRA CZY ZŁA ? 
Autor Wiadomość

Cytuj:
Młodzież Wszechpolska (MW) odwołała Marsz Tradycji i Kultury, który miał odbyć się w najbliższą sobotę - poinformowała na konferencji prasowej Anna Jabłońska z MW.
onet za PAP, ML /15:36
jak również interia i wp
MW twierdzi, że podjęła tę decyzję suwerennie, nie pod wpływem apelu Romana Giertycha.
Komentatorzy twierdzą, że Giertych w ten sposób chce poprawić swój wizerunek w 'Europie'. Nie wydaje mi się. Ten wizerunek i tak będzie taki jak namaluje go Wyborcza i zaprzyjaźnione z nią media europejskie.
To zaniechanie 'marszu' to tylko chęć uniknięcia prowokacji, do których z pewnością by doszło.

Cz cze 08, 2006 16:36
Zobacz profil WWW

Odwołali :?: Czyli oficjalnie nikt nie będzie mógł władz MW obarczyć odpowiedzialnością za ataki na maszerujących - a te ataki pewnie będą. Zawsze mogą powiedzieć: to nie nasi, myśmy odwołali swoje przejście.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz cze 08, 2006 16:59
Zobacz profil WWW

Odwołali :?: Czyli oficjalnie nikt nie będzie mógł władz MW obarczyć odpowiedzialnością za ataki na maszerujących - a te ataki pewnie będą. Zawsze mogą powiedzieć: to nie nasi, myśmy odwołali swoje przejście.

To teraz podobną perfidią powinni się wykazać organizatorzy Marszu Równości. :D
Pewnie się nie wykażą, bo im ich zasady moralne nie pozwolą na ... perfidię :D

Cz cze 08, 2006 17:21
Zobacz profil WWW
Ich zasady moralne i przywiazanie do przemocy pokazaly poprzednie manifestacje.

Crosis

Cz cze 08, 2006 18:04

Z tego, co wiem, zaczepki i przemoc wychodziła ze strony MW i różnych łysych osobników, skandujących mało parlamentarne hasła, biegających z pałami...

Cz cze 08, 2006 20:29
Zobacz profil WWW

Z tego, co wiem, zaczepki i przemoc wychodziła ze strony MW i różnych łysych osobników, skandujących mało parlamentarne hasła, biegających z pałami...

to jestem ja ten łysy wszechpolak
wielokrotnie brałem udział w marszach czy pikietach MW i nigdy nie widziałem aby ktoś z moich kolegów rzucał kamieniami czy butalkami.

Cytuj:
Ich zasady moralne i przywiazanie do przemocy pokazaly poprzednie manifestacje.

no pewnie, szkoda że twoje podąrzanie za prawda kończy się na relacjach TVN-u czy Wyborczej, może być incognito poszedł na marsz MW i sam zobaczył?
obraz medialny MW a ten rzeczywisty to jak dowcip z krzesłem i krzesłem elektrycznym. Jestem w MW od.....4 lat i wiele widziałem, dużo rzeczy mi się nie podobało ale obraz MW jaki ja znam a jaki widze w TV jest tak różny jak że czasami mam wrażenie że nalezę do innej MW niz ta w TV pokazywana.

Cytuj:
Czyli oficjalnie nikt nie będzie mógł władz MW obarczyć odpowiedzialnością za ataki na maszerujących - a te ataki pewnie będą. Zawsze mogą powiedzieć: to nie nasi, myśmy odwołali swoje przejście.

żenujące, jak przyjeżdza aktywista Zielonych który w swojej ksiazce opowiada się za legalizacją pedofili jest OK ale i tak cała wina spradnie na MW, powiem szczerze, gdyby ktoś z tak zwanym Marszu równości zaczął profanowac symbole chrześcijaństwa, naśladować praktyki religijne uważam że przemoc jest uzasadniona, nie byłbym bierny gdyby ktoś obrażał swiętości za któe gineli moi przodkowie. Tolerancja ma swoje granice.

Cz cze 08, 2006 21:05
Zobacz profil WWW

że przemoc jest uzasadniona

Przemoc w/g Jezusa nigdy nie jest uzasadniona. [...]
Jak pisałem ludzi z MW znam kilku osobiście, z czego każdy był półmózgiem, którego jedynym głosem był głos pięści. Żenujące.

[...] - jo_tka

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Cz cze 08, 2006 21:27

Przemoc w/g Jezusa nigdy nie jest uzasadniona. Jak widzę Twoja wiara jest płytka i na pokaz. Żal mi troche.
Jak pisałem ludzi z MW znam kilku osobiście, z czego każdy był półmózgiem, którego jedynym głosem był głos pięści. Żenujące.

Chrześcijanin ma być RYCERZEM CHRYSTUSA!
Pozwól że moja wiarę oceni Bóg, twoje sądy mi są naprawdę niepotrzebnę,
co do pół-muzgu to nie odpowiem bo ktoś kto pisze takie rzeczy sam daje świadectwo o sobie. 90% wszechpolaków ma wyższe wykształcenie albo studiuje, sa to przede wszystkim prawnicy, historycy, socjolodzy, politolodzy etc, ale mniejsza o to,

Cz cze 08, 2006 21:35
Zobacz profil WWW

Poza tym, że jako członek MW jesteś z założenia stronniczy (bo nie uwierzyłbym, gdybyś coś negatywnego o MW napisał, w tej sytuacji).

A powiedz mi - kto w takim razie, jak nie MW, te burdy zaczyna :?: Kto kogo okładać zaczynał pierwszy :?: Może to też montowali w bunkrach TVNu - że to łysi atakowali idących gejów :?:

Cz cze 08, 2006 22:17
Zobacz profil WWW

Poza tym, że jako członek MW jesteś z założenia stronniczy

równie dobrze moge napisac że ty jestes stronniczy bo prezentujesz skrajnie rózny kanon wartości od MW i nie masz celu pisac dobrze o MW!

Cytuj:
A powiedz mi - kto w takim razie, jak nie MW, te burdy zaczyna Question Kto kogo okładać zaczynał pierwszy Question Może to też montowali w bunkrach TVNu - że to łysi atakowali idących gejów Question

no pewnie, jak nie wiadomo kto to na pewno MW.
Byly dziesiąctki pozwów na MW i co...żadnego wyroku, jak jest tyle materiałów filmowych to czemu żadnego członka MW sad nie skazał?
Dla mnie komunizm to takie same bagno jak nazizm i sierp z młotem takie same godło zniewolenia i barbarzyństwa jak swastyka! Gdzie jest proporcja, czemu jest milczące przyzwolenie zeby na takich marszach równości powiewały flagi komunistów? Co z Konstytucją? O tym się nie mówi że w takich marszach propaguje się system który zamordował 100mln ludzi, nie mówi sie o udziale polityków którzy sa za legalizacją pedofili ale mówi się o wszechpolakach którzy stają się odpowiedzialni za wszystko. Mnie to smieszy bo wszechpolacy na moijej uczelni są najaktywniejszymi studentami, nasze koło naukowe organizuje tyle konferencji w ciągu roku co inne koła razem wzięte, od debat nt: polityki gospodarczej, liberalizmu po tematy jak Sobór watykanski czy udział młodych w polityce, średnio 3-4 konferencji na miesiąc!
Stereotypy saa kreowane, jedyna metoda aby je łamac to pokazywac ludziom jakim sie jest naprawde, osoby które mnie znają zmieniając zdanie o MW bo widzą że obraz wszechpolaka w TV nijak sie ma to tego jakimi mnie widzą. A jak się trafi jakis przygłup który jest w MW i gada brednie to przeciez nonsensem jest generalizowanie,

Cz cze 08, 2006 23:02
Zobacz profil WWW

1-miłuj bliźniego swego jak siebie samego. Najważniejszym przykazaniem Jezusa było przykazanie miłości. A kto nie ma miłości dla bliźniego, ten nie ma miłości dla Jezusa. Wniosek jest prosty, chrześcijanin ma kochać nawet swoich wrogów.
2-dyplom ukończenia, najprawdopodobniej zresztą w większości podrzędnych uczelni, nie znaczy że ktoś jest inteligentny. Znam ludzi, którzy ukończyli studia nie zaglądając do książek.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Cz cze 08, 2006 23:40

A ja poproszę o zakończenie wycieczek personalnych. W przeciwnym razie będę usuwać całe posty.

Cz cze 08, 2006 23:47

1-miłuj bliźniego swego jak siebie samego. Najważniejszym przykazaniem Jezusa było przykazanie miłości. A kto nie ma miłości dla bliźniego, ten nie ma miłości dla Jezusa. Wniosek jest prosty, chrześcijanin ma kochać nawet swoich wrogów.
widać to w twoim stosunku do MW, naprawdę miłujesz wszechpolaków!

Miłość nie znaczy że mam się godzić na czyjeść zachowanie, miłość przejawia się w pragnieniu zbawienia dla innej osoby, to jest miłość.

Cytuj:
2-dyplom ukończenia, najprawdopodobniej zresztą w większości podrzędnych uczelni, nie znaczy że ktoś jest inteligentny. Znam ludzi, którzy ukończyli studia nie zaglądając do książek.

widocznie w takim srodowisku się obracasz, piszesz jawną nieprawdę co do MW wiec nie ma o czym dyskutować.

Pt cze 09, 2006 7:14
Zobacz profil WWW

Cytuj:
Poza tym, że jako członek MW jesteś z założenia stronniczy

równie dobrze moge napisac że ty jestes stronniczy bo prezentujesz skrajnie rózny kanon wartości od MW i nie masz celu pisac dobrze o MW!

A co Ty wiesz, jakie ja wartości prezentuję :?:
Nie jestem nacjonalistą - to na pewno.

Cytuj:
Gdzie jest proporcja, czemu jest milczące przyzwolenie zeby na takich marszach równości powiewały flagi komunistów?

Nie widziałem.

Aha - czyli jak się propaguje komunizm, to be. A jak faszyzm i nienawiść rasową - to ok :?:

Cytuj:
Mnie to smieszy bo wszechpolacy na moijej uczelni są najaktywniejszymi studentami, nasze koło naukowe organizuje tyle konferencji w ciągu roku co inne koła razem wzięte, od debat nt: polityki gospodarczej, liberalizmu po tematy jak Sobór watykanski czy udział młodych w polityce, średnio 3-4 konferencji na miesiąc!

Chyba wiesz, że przelewać można z pustego w próżne :)

Pt cze 09, 2006 8:10
Zobacz profil WWW

Nie jestem nacjonalistą - to na pewno.

ja tez nie, ja jestem narodowcem, jesli nie widzisz róznicy to nalepiej zakończyc ten temat bo nie mozna rozmawiac o czyms co jest dla kogoś czysta abstrakcją .

Cytuj:
Aha - czyli jak się propaguje komunizm, to be. A jak faszyzm i nienawiść rasową - to ok Question

Faszyzm nie był ideologią rasistowską to po pierwsze, faszyzm po drugie nie był zbrodniczy, faszyzm w Austrii np: był mocno zwalczany przez Nazistów!
Faszyzm to nie Nazizm jak Komunizm to nie socjaldemokracja.
Faszyzm był panstwo-centryczny, nazizm etniczno-centryczny.
Faszyzm był areligijny, nazizm był neopoganski, antychrześcijański (krytyka chrześcijanstwa[ Nietze]).
Popagowanie komunizmu to propagowanie rasizmu klasowego, wlace nie lepszego niż etniczny rasizm nazistów.
Komunizm był zgrodniczy tak jak nazizm.
Nie jestem faszystą, uwazam że faszyzm tak samo jak ideologie lewicowe (ekologizm, pacyfizm, socjalizm) sa złe ponieważ zakłucają naturalną relację między ludzimi a także między świat-człowiek,
jako narodowiec sprzeciwiam się panstwocentryczności, panstwo jest według mnie narzedziem ochorny narodu rozumianego jako społeczność polityczną a nie etniczną. Naród to zespół jednstek które identyfikuja się ze sobą na bazie wspólnych wartości jak: stosunek do obowiązków, prawa, tozsamości, kultury, tradycji etc. Bycie Polakiem nie jest konsekwencja mieszkania w Polsce i posiadania obywatelskatwa polskiego ale odwrotnie. Bycie POlakiem jest przyczyna wyżej wymienionych rzeczy. Faszyzm jest błedny to zakłada omnipotencję panstwa, a panstwo ma służyc narodowi a nie byc władcą tegoż.

Jesli tego nie rozumiesz to nie rozumiesz czym jest MW!

Pt cze 09, 2006 13:16
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 395 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27  Następna strona