Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 22:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 Po prostu Woodstock 
Autor Wiadomość
Stanisławie - nie mam zamiaru bronić, czy optować za Owsiakiem, jest mi on w zasadzie zupełnie obojętny, na WOŚP zawsze datek daję, festiwalem się nie interesuję.
Ale gwoli prawdy, to także można odnieść do autora artykułu p. Fr. Kucharczyka - nie wolno zapominać, że to Owsiak został odtracony przez kościół.
Gdy organizował pierwszy czy drugi (nie pamiętam) Przystanek, zwrócił się do kurii biskupiej w Gorzowie z prośbą o odprawienie Mszy Św. dla uczestników.
Niestety najwidoczniej uznano, że nie są godni i odmowiono jego prośbie.
Stąd obecność sekty Hary Kryszne, którą przyjął odrzucony, wzgardzony Owsiak.
Takie niestety są fakty.
Dobrze, że Kościół to nie jednolity monolit i są ludzie, którzy dostrzegli pilną, nieodzowną konieczność bycia wsród zgromadzenej tam młodzieży, niesienia pomocy i świadczenia o Bogu.

Cz sie 10, 2006 21:36

to Owsiak został odtracony przez kościół.
Gdy organizował pierwszy czy drugi (nie pamiętam) Przystanek, zwrócił się do kurii biskupiej w Gorzowie z prośbą o odprawienie Mszy Św. dla uczestników.
Niestety najwidoczniej uznano, że nie są godni i odmowiono jego prośbie.
Stąd obecność sekty Hary Kryszne, którą przyjął odrzucony, wzgardzony Owsiak.

To ja poprosze konkret i link/cytat bo ja pamietam raczej Owsiaka "wykopujacego" z Woodstock "Przystanek Jezus".

Cz sie 10, 2006 23:56

Powiec Ci tak Stasiu - ja ostatnio slysze mniej sprzeciwu przeciwko Woodstockowi ze strony KK (z wyjatkiem RM, ale jak juz wypowiedzieli sie biskupi, RM glosem KK nie jest). Dowodzi tego i obecnosc ewangelizatorow, i cieple przyjecie Przystanku Jezus i wypowiedzi samych tych ksiezy.

Za to wiekszy glos podnosza wlasnie politycy otwarcie z RM zwiazani. Wlasnie LPR i PiS krzycza tu najglosniej, a obok wyje na alarm TV TRWAM do spolki ze swoim niewizjowym klonem - RM. I akurat w tych mediach pokazuje sie wyjete z kontekstu wypowiedzi, wstawia reportaze. Na zdanie ksiedza, ktory przebywal z mlodzieza CALY festiwal i ma o nim pozytywna opinie, tam sie nie patrzy. Nie patrza na to tez politycy wybranych partii.

Ale coz, o PiS kiedys mialem jako takie dobre zdanie, i po czesci zachowalem je nadal. Chociaz w minimalnym stopniu. O LPR zawsze zas mialem jak najgorsze i musze tej partii przyznac jeden plus: nigdy mnie nie zawiodla.

Zaangazuj sie w organizacje WOSPu i przyjmuj dary na licytacje od ludzi. Wiesz ile osob przynosilo dary w Szczecinie, dary naprawde drogie, ze lzami w oczach pokazujac dziecko w wozku, na rekach czy stojace obok i mowiac: "Ono zyje dzieki Orkiestrze?". Ja za kazdym razem mialem lzy w oczach. A bylo takich ludzi sporo.

Tak wiec zanim nie zobaczysz, nie wypowiadaj sie, czy Owsiakowi chodzi o kase, czy nie. Ja wsrod znajomych mam 2 osoby, ktore pomysle operacje w warszawskim szpitalu dzieciecym, jednym z pierwszych beneficjentow WOSPu zawdzieczaja wlasnie Owsiakowi.

Porozmawiaj sobie z takimi ludzmi. Porozmawiaj z rodzicami dzieci. A potem rzucaj takie teksty, ok? Bo ja co roku z duma przywieszam sobie kazde serduszko jakie dostane.

Co za sie tyczy 2Tm2,3 - powiem Ci tak - Owsiakowi zalezy da dobrej imprezie. Wspomniany zespol jest znany i lubiany, a wiec gra. Czytalem ostatnio wywiad z nimi, chyba w "teraz rock". Byli dumni z tego, ze mieli tam grac. A to, ze tam graja, bynajmniej nie oznacza spadku charyzmy Owsiaka. Po prostu ludzie sie przy tym bawia, dlaczego wiec maja sie nie bawic?

Poza tym Stasiu, pokaz mi prosze dane, ze w Lednicy jest wiecej osob niz na Woodstock. Bo jakos nie pamietam, zeby 80 tys osob, ktore wg doniesien trafilo na Lednice to bylo wiecej niz 150 tys z Kostrzyna.

Crosis

Pt sie 11, 2006 0:03
I pewna refleksja - nie porownuj prosze tych festiwali pod katem alkoholu i narkotykow. Wiadomo, ze narkoman nie pojedzie na Lednice, ale na Woodstock tak. Zadymiarz, ktory rozwala pociag po drodze na Lednice tez nie pojedzie, a na Woodstock wezmie jeszcze paru kumpli. To po prostu nieco odrebne srodowiska, mimo to jednak zazebiajace sie, biorac pod uwage, ze Przystanek Jezus cieszy sie popularnoscia na Woodstock.

Crosis

Pt sie 11, 2006 0:07

I pewna refleksja - nie porownuj prosze tych festiwali pod katem alkoholu i narkotykow. Wiadomo, ze narkoman nie pojedzie na Lednice, ale na Woodstock tak. Zadymiarz, ktory rozwala pociag po drodze na Lednice tez nie pojedzie, a na Woodstock wezmie jeszcze paru kumpli.

To dlaczego p. Owsiak próbuje wmówić, ze to impreza dla "wolontariuszy WOŚP, którzy ofiarnie kwestowali"?

Pt sie 11, 2006 0:10
Po pierwsze, ani razu czegos takiego nie slyszalem. Owsiak nigdy nie powiedzial, ze jest to impreza "tylko dla wolontariuszy". Ba, on wrecz podkresla, ze jest to impreza dla wszystkich, ktorzy chca w niej uczestniczyc, a organizowana w swoistej formie podziekowania za Orkiestre. Wiec tak czy siak m.in. dla wolontariuszy.

Miedzy innymi robi tu duza roznice.

Crosis

Pt sie 11, 2006 0:14

Crosis napisał(a):
I pewna refleksja - nie porownuj prosze tych festiwali pod katem alkoholu i narkotykow. Wiadomo, ze narkoman nie pojedzie na Lednice, ale na Woodstock tak. Zadymiarz, ktory rozwala pociag po drodze na Lednice tez nie pojedzie, a na Woodstock wezmie jeszcze paru kumpli.

To dlaczego p. Owsiak próbuje wmówić, ze to impreza dla "wolontariuszy WOŚP, którzy ofiarnie kwestowali"?

To jest otwarta impreza dla każdego, kto tylko ma ochotę się do niej przyłączyć.

A takie jak Twoje stwierdzenia pokazują tylko, że korzystasz z mało wiarygodnych źródeł :)

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pt sie 11, 2006 7:16
Zobacz profil WWW

m_q napisał(a):
A takie jak Twoje stwierdzenia pokazują tylko, że korzystasz z mało wiarygodnych źródeł :)

Prawdopodobnie, bo korzystałem z wypowiedzi p. Owsiaka w jego programie-agitce-synekurze "Kręcioła". :D

Pt sie 11, 2006 7:43
Dziwne... bo w kazdej swojej wypowiedzi Owsiak mowi co innego. Moze po prostu zle zrozumiales?

Pokazywalem Ci na czym polega PW wg Owsiaka. A jesli twierdzisz, ze dokladnie takie slowa padly z jego ust, to powinienes miec cos wiecej niz swoje slowo.

Crosis

Pt sie 11, 2006 7:46

A jesli twierdzisz, ze dokladnie takie slowa padly z jego ust, to powinienes miec cos wiecej niz swoje slowo.

Przykro mi - nie nagrywam wypowiedzi wszystkich cwaniaczków w tym kraju.

Cytat ze strony WOŚP z panegirycznej recenzji panaowsiakowego filmu wystarczy?
Cytuj:
Kilka tygodni po IX Przystanku Woodstock do kin trafia pełnometrażowy dokument Jerzego Owsia-ka i Yacha Paszkiewicza, poświęcony ubiegłorocznej edycji największego (darmowego) festiwalu rockowego w ELI ropie. Letnie koncerty, organizowane już od dziewięciu lat przez Fundację Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, są, podziękowaniem dla wszystkich wolontariuszy, biorących czynny udział w styczniowych zbiórkach pieniędzy na rzecz potrzebujących dzieci. Z roku na rok festiwal gromadzi coraz większe rzesze młodych ludzi z całej Polski, spragnionych głośnej, gitarowej muzyki.

Można też siegnać do wikipedii, gdzie zapewne "pijarowcy" p. Owsiaka czuwaja nad "słusznością" wpisów:
Cytuj:
Przystanek Woodstock to festiwal muzyki rockowej organizowany przez Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy z pieniędzy uzyskanych od sponsorów oraz z odsetek bankowych naliczanych na zgromadzone na kontach pieniądze zebrane podczas finałów. W założeniu impreza ta jest podziękowaniem dla wolontariuszy za ich pracę.

Czyli co?

Pt sie 11, 2006 8:18
m_q nie wiem jak u Ciebie jest z rozumieniem tekstu pisanego, ale:

m_q napisał(a):

I
m_q napisał(a):
Przystanek Woodstock to festiwal muzyki rockowej organizowany przez Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy z pieniędzy uzyskanych od sponsorów oraz z odsetek bankowych naliczanych na zgromadzone na kontach pieniądze zebrane podczas finałów. W założeniu impreza ta jest podziękowaniem dla wolontariuszy za ich pracę.

Dla mnie jest roznica, pomiedzy impreza, ktora jest podziekowaniem, a impreza "dla" kogos. Tak jak Ci pisalem: impreza jest dla wszystkim, a jednoczesnie jest forma podziekowania dla wolonratiuszy. To sie nie wyklucza.

Nie wiem wiec o co sie pieklisz. Na dodatek WOSP jest fundacja, ktora rozlicza sie jawnie, a ich rozliczenia sa bardzo jasne. I co roku kontrolowane. Masz jakies watpliwosci - zglos to do prokuratury.

Crosis

Pt sie 11, 2006 8:34

Dla mnie jest roznica, pomiedzy impreza, ktora jest podziekowaniem, a impreza "dla" kogos.

Że tez ja na to nie wpadłem! Zaraz urządzę w podziękowaniu dla znajomego wegetarianina przyjecie z golonką!
To nie będzie "dla" niego ale "w podziękowaniu". :D
Jeszcze pożyczę od niego kasę na organizację, zrobię lokatę i odsetki sobie zabiorę i za nie kupie rzeczoną golonkę. A co!

Pt sie 11, 2006 8:39

ToMu napisał(a):
m_q napisał(a):

Prawdopodobnie, bo korzystałem z wypowiedzi p. Owsiaka w jego programie-agitce-synekurze "Kręcioła". :D

Konkret, poproszę. Linka jakiegoś.

Bo, póki co, jak mówi Crosis, zapewne po prostu nie zrozumiałeś czegoś, co mówił, i wyciągasz własne wnioski, niekoniecznie zgodne z intencją wypowiedzi Owsiaka.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pt sie 11, 2006 13:52
Zobacz profil WWW

Mam kolezanke która rok temu pojechała na Lednicę i skradziono jej tam telefon komorkowy i portfel. To ze jest to impreza katolicka to nie ozanacza,ze jeżdzą tam porządni ludzie. Tak samo kuzynka pojechałą na zlot młodzieży katolickiej gdzie uczestnicy spali pod namiotami, w co drugoim namiocie obbywała się regularna libacja alkoholowa.

Pt sie 11, 2006 16:49
http://www2.tygodnik.com.pl/tp/2818/main01.php

Pt sie 11, 2006 17:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona