Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 19:57

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 94  Następna strona
 Krzyż pod pałacem prezydenckim. 
Autor Wiadomość
czasowo zablokowana

Post Re: Krzyż pod pałacem prezydenckim.
liam napisał(a):
agawa napisał(a):
nie będę słuchać ludzi, którzy chcą go usunąć z przestrzeni publicznej.

W ogóle nikogo nie słuchaj. Najlepiej myśl sam, zamiast powtarzać zasłyszane slogany.

Na początek może wyjaśnij swoimi słowami, co to jest "przestrzeń publiczna"?

"Jeśli ci umilkną, kamienie wołać będą" Jeżeli zaczną usuwać krzyże, to kamienie wołać będą.. Przestrzeń publiczna nie wiesz co to jest?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Przestrze%C5%84_publiczna

Niektórzy chcą usunąć krzyże z naszych dróg, ulic, placów. I najgorsze, że niektórzy nazywają siebie katolikami. A tak na prawdę nie mają z wiarą nic wspólnego..

So sie 07, 2010 19:54
czasowo zablokowana

akacja napisał(a):
A kto jak właśnie obroncy krzyża zrobił zadymę jak miało dojść do uroczystości religijnych, procesji i adoracji krzyża? To co zrobili obroncy krzyża przy próbie przeniesienia krzyża to była profanacja krzyża i obraża to moje uczucia religijne co oni wyprawiają.
To raczej coś z wiarą obrońców krzyża coś jest nie tak.

czytasz Gazetę wyborczą? Masz słabe uczucia, skoro modlitwa cię obraża.

So sie 07, 2010 19:57

agawa napisał(a):
Twoja wiara? a w co wierzysz, ja wierzę w Krzyż i chcę aby Krzyż był także w miejscu publicznym, a komu może przeszkadzać Krzyż? Na pewno nie będzie przeszkadzał prawdziwym chrzescijanom.

Ja wierzę w Boga Ojca i Syna i Ducha Świętego; Syn, w którego wierzę, za Krzyżu oddał życie z miłości do nas, wszystkich ludzi, przez co Krzyż stał się symbolem miłości Boga do człowieka i naszego zbawienia - nie chcę, aby był on profanowany do celów przyziemnych i politycznych zwłaszcza przez osoby mieniące się katolikami

Mroczny Pasażer napisał(a):
I jeszcze dorabianie tej żałosnej ideologii pokroju I Zaboru Krzyża

Mroczny, z tym zaborem krzyża to nie taki głupi pomysł. Bo faktycznie, grupka osób zwanych "obrońcami krzyża" dokonała jego zaboru - chcą rozporządzać nie swoją własnością na nie swoim terenie. Można by to nazwać po prostu złodziejstwem i bandytyzmem, ale niech im będzie, zabór lepiej brzmi ;)

So sie 07, 2010 19:57

agawa napisał(a):
akacja napisał(a):
A kto jak właśnie obroncy krzyża zrobił zadymę jak miało dojść do uroczystości religijnych, procesji i adoracji krzyża? To co zrobili obroncy krzyża przy próbie przeniesienia krzyża to była profanacja krzyża i obraża to moje uczucia religijne co oni wyprawiają.
To raczej coś z wiarą obrońców krzyża coś jest nie tak.

czytasz Gazetę wyborczą? Masz słabe uczucia, skoro modlitwa cię obraża.

Nie czytam Gazety Wyborczej. A Ty nie czytasz uważnie tego co napisałam.
Obraża mnie zrobienie zadymy przez tych pseudo obrońców krzyża gdy miało dojść do oficjalnych uroczystości religijnych. Zakłócili oni w sposób wulgarny zaplanowane uroczystości religijne. Jak odnosili się do księży wyzywając ich.

So sie 07, 2010 20:03
czasowo zablokowana

Ja też jestem przeciwko profanacji krzyza jaka się odbywa pod pałacem przez bojówki PO- wskie i im podobnych, których hasłem jest " róbta co chceta", przez prowokatorów, których guru jest Palikot. Na szczęście są tam dobrzy katolicy, którzy modlitwą bronią krzyża. Choć sami się narażają na chamskie zaczepki i agresję. Potrafią jednak wytrwać w obronie swojej wiary.

Tchórze wolą nazywać ich - nie katolikami i złodziejami. Tchórze, których nie stać aby bronić krzyża, ale stać ich na obrażanie innych, którzy wykazują się odwaga.

Nie słyszałam aby ludzie pod krzyżem wyzywali księży, a oglądałam na żywo relację, wiec albo czytasz Gazetę, albo kłamiesz. A księża są różni. Jedni przychodzą aby zabrać krzyż, inni aby podtrzymać na duchu i modlić się obrońcami Krzyża. Cóż ja wolę tych księży co bronią krzyża niż tych co go usuwają.

So sie 07, 2010 20:08
czasowo zablokowana

wasi koledzy profanują krzyż, oni też są przeciwko krzyżowi pod pałacem:

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 0435_n.jpg

So sie 07, 2010 20:11
Cytuj:
Być może coś z Twoją wiarą jest nie tak, skoro przeszkadza Ci modlitwa tych ludzi pod krzyżem, bo zadymy robią tam ci którzy walczą z wiarą i walczą z krzyżem. Poczytaj opisów zamieszczonych wyżej, jak są znieważani i obrażani ci którzy się tam modlą.

Jesli to jest autentyczna modlitwa, a nie forma wyrażania swego sprzeciwu
http://www.youtube.com/watch?v=jMWGgJIa ... re=channel
Takie wypowiedzi jako argument "brony krzyża" są profanacją krzyża i modlitwy.
Dobrzy katolicy nie obrzucają kapłanów bluźnierczymi, pogardliwymi inwektywami.

Ostatnio edytowano So sie 07, 2010 20:15 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So sie 07, 2010 20:13

agawa napisał(a):
Ja też jestem przeciwko profanacji krzyza jaka się odbywa pod pałacem przez bojówki PO- wskie

A możesz wskazać konkretnie w jaki sposób "bojówki PO-wskie" profanują ten krzyż?
A może to "bojówki PO-wskie":
-popisały krzyż markerem?
-wykorzystują krzyż do celów przyziemnych (czyli - dosłownie - profanują, sprowadzają z sacrum do profanum)?
-trzymają krzyż jako swoistego zakładnika, chcąc go wymienić na pomnik?
-nie dopuściły aby krzyż znalazł się w najgodniejszym miejscu, czyli w kościele?

So sie 07, 2010 20:14
czasowo zablokowana

Kamyk napisał(a):
agawa napisał(a):
Ja też jestem przeciwko profanacji krzyza jaka się odbywa pod pałacem przez bojówki PO- wskie

A możesz wskazać konkretnie w jaki sposób "bojówki PO-wskie" profanują ten krzyż?
A może to "bojówki PO-wskie":
-wykorzystują krzyż do celów przyziemnych (czyli - dosłownie - profanują, sprowadzają z sacrum do profanum)?
-nie dopuściły aby krzyż znalazł się w najgodniejszym miejscu, czyli w kościele?

Możesz do nich dołączyć, bo tylko zwolennicy PO i Palikota stać na taką profanację:

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 9892_n.jpg

na pewnie przyjmą cię z otwartymi ramionami. Pasujesz do nich

So sie 07, 2010 20:16

Cóż, przeniesienie krzyża miało odbyć się w uroczystej oprawie liturgicznej, miała być procesja, adoracja i poświęcenie krzyża, a następnie krzyż miał zostać zaniesiony na Jasną Górę. I kto temu przeszkodził? Pseudo obrońcy krzyża, którzy wywołali zadymę nie dopuszczając do uroczystości religijnych.

So sie 07, 2010 20:17
czasowo zablokowana

Alus napisał(a):
Cytuj:
Być może coś z Twoją wiarą jest nie tak, skoro przeszkadza Ci modlitwa tych ludzi pod krzyżem, bo zadymy robią tam ci którzy walczą z wiarą i walczą z krzyżem. Poczytaj opisów zamieszczonych wyżej, jak są znieważani i obrażani ci którzy się tam modlą.

Jesli to jest autentyczna modlitwa, a nie forma wyrażania swego sprzeciwu
http://www.youtube.com/watch?v=jMWGgJIa ... re=channel
Takie wypowiedzi jako argument "brony krzyża" są profanacją krzyża i modlitwy.
Dobrzy katolicy nie obrzucają kapłanów bluźnierczymi, pogardliwymi inwektywami.

Mój Boże... gazeta wyborcza... nie wierzę gazecie, której dziennikarze mają na rękach krew nienarodzonego dziecka "Agaty", bo dzięki tej gazecie dziecko to zostało wyskrobane, ku radości redaktorów. Nie wierzę mordercom niewinnych.

So sie 07, 2010 20:19
czasowo zablokowana

akacja napisał(a):
Cóż, przeniesienie krzyża miało odbyć się w uroczystej oprawie liturgicznej, miała być procesja, adoracja i poświęcenie krzyża, a następnie krzyż miał zostać zaniesiony na Jasną Górę. I kto temu przeszkodził? Pseudo obrońcy krzyża, którzy wywołali zadymę nie dopuszczając do uroczystości religijnych.

Tak... mogli iść z innych krzyżem i pewnie poszli.

So sie 07, 2010 20:20

Cytuj:
gazecie dziecko to zostało wyskrobane, ku radości redaktorów

Tekst roku :D

Mogli iść z innym, ale jak sami mówili, chcieli żeby dotarł on do jak największej ilości Polaków. Nie tylko tych [...] sterczących pod nim.

Prosiłbym jednak bez tego typu epitetów. Kamyk

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

So sie 07, 2010 20:21

agawa napisał(a):
Możesz do nich dołączyć, bo tylko zwolennicy PO i Palikota stać na taką profanację:

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 9892_n.jpg

na pewnie przyjmą cię z otwartymi ramionami. Pasujesz do nich

Nie bardzo rozumiem skąd sugestia, że mógłbym dołączyć do nich bo tylko zwolennicy etc., skoro nie jestem zwolennikiem ani PO, ani Palikota, ale już powoli się przyzwyczajam, że środowiska PiSowskie widzę świat w kolorach tylko albo PiSu albo PO.

Do tych ze zdjęcia zdecydowanie pasuję, bo bardzo lubię Lecha, ale nie widzę związku z tematem. Ja ponawiam pytanie i wciąż oczekuję odpowiedzi - w jaki to sposób "bojówki PO-wskie" sprofanowały ten konkretny krzyż? Oraz czy to "bojówski PO-wskie":
Kamyk napisał(a):

So sie 07, 2010 20:26
czasowo zablokowana

A. napisał(a):
Cytuj:
gazecie dziecko to zostało wyskrobane, ku radości redaktorów

Tekst roku :D

Mogli iść z innym, ale jak sami mówili, chcieli żeby dotarł on do jak największej ilości Polaków. Nie tylko tych idiotów sterczących pod nim.

Tak cię śmieszy wyskrobanie dziecka? dziennikarze tylko chcieli " przestrzegać prawa" prawa, że możną wyskrobać dziecko 14 latce, która puściła się ze swoim chłopakiem. I walczyli aby doszło do skrobanki. Bardzo walczyli, aż wygrali. Dziecko miałoby chyba już z 2 lata teraz. A nie ma.

So sie 07, 2010 20:28
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 94  Następna strona