Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 19:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1062 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 71  Następna strona
 PiS - Populizm i Socjalizm 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS- Populizm i Socjalizm.
Cytuj:
po drugie nie chcesz zrozumieć prostej zasady prywatne leczenie to prywatne płacenie . nie będzie już wspólnej puli

Skąd czerpiesz wiedzę o likwidacji "wspólnej puli"???

Śr paź 05, 2011 14:48

http://niezalezna.pl/19802-uczniowie-uk ... triotyczna
http://www.youtube.com/watch?v=grT8O_-8GWU

Szopka PiSu pt. "jak fajnie byłoby znowu rządzić"

Zastanawiam się, w jakim jeszcze kraju, dzieci z podstawówki recytują wierszyki wychwalające jego polityków? Białoruś? Rosja? Chiny? Korea Północna?

Ale oczywiście, kiedy w Polsce takie właśnie dzieci z podstawówki recytują wierszyki o tym, jak wielki jest Jarosław Kaczyński, to reakcja kuratorium jest podłym tępieniem patriotyzmu i zwalczaniem wolności słowa.

Choć jest więcej jak pewne, że wyznawcy PiSu nie dojrzą w tym absolutnie nic nieetycznego.

Pt gru 02, 2011 11:26

dla zaostrzenia dyskusji ;)

Prawicowy obłudnik

Coraz bardziej staje się widoczne, jak ważną rolę w niszczeniu polskiej prawicy w latach 2005-2011 odgrywał Jarosław Kaczyński.

http://www.piotrskarga.pl/ps,8418,4,0,1 ... macje.html

Pt gru 02, 2011 13:47
Zobacz profil WWW
Cytuj:
"Serdecznie witamy Cię Panie Premierze, parlamentarzystów w Twojej obecności, co stoją na straży prawa i sprawiedliwości"
"My tu pamiętamy na skwerze katyńskim o tych co zginęli, o Lechu Kaczyńskim. Chcemy poznać prawdę, niech Bóg dopomoże - panie prezydencie, panie profesorze. Serdecznie witamy Cię panie premierze".

Tyle dzieci ze szkoły podstawowej w Marcinkowicach na powitanie Jarosława "Zbawcy" Kaczyńskiego.

Prymitywne wierszyki, ale też i małe dzieci. Dobrze, ze Kaczyński do władzy nie potrafi dojść, bo mielibyśmy wkrótce "fachowe" wierszydłą na jego cześć. Przerabialiśmy to już w powojennych latach z tow. Stalinem np.
Cytuj:
O jasne słońce wodzu Stalinie
Niech sława Twoja nigdy nie zginie...
Niech nas jak orły powiedzie z gniazda
Pięcioramienna Sowietów gwiazda...

Albo to! Pasuje do Kaczyńskiego :lol:
Cytuj:
Potrzebny jest Maszynista,
którym jest On:
towarzysz, wódz, komunista -
Stalin (Kaczyński?) - słowo jak dzwon!

Ojjj niedaleko pada jabłko od jabłoni. Ojciec bolszewicki sprzedawczyk, synowie....szkoda słów

Pt gru 02, 2011 20:09

Nie jest to mój tekst- jest to znalezione w internecie, przypomina dawne machlojki Kaczyńskich.
Cytuj:
Widzicie mnie często ,ale nie znacie mnie ! Jestem teraz w tle ,ale pracowałem kiedyś w SB. Nawet mi się to podoba, jak można robić w konia dość duży naród. Kiedy zaczynałem pracę 40 lat temu w Milicji Obywatelskiej ( taka dawna Policja)a potem w organach nie sądziłem, że wyląduję w niby wolnym kraju. A tu masz! Taki cud! Otóż możecie mi wymyślać, śmiać się czy opluwać, ale faktów nie zmienicie. Pamiętacie aferę Telegrafu? To wtedy się to zaczęło. Już wtedy byłem kretem. W 1990 roku, parę miesięcy po tym jak powstała PC, powstaje spółka Telegraf. W radzie nadzorczej tej spółki zasiadają Jarosław i Lech Kaczyńscy i Maciek Zalewski, Andrzej Urbański, Krzysiek Czabański ,nasi ludzie W ciągu dziesięciu miesięcy działalności "Telegrafu", kapitał założycielski wzrósł 150 razy i zatrzymał się na poziomie 2 milionów dolarów. Przypadek ?! Spółka miała ambitne cele: lotniska, telewizje, stacje benzynowe, wydawnictwa. Kasę "Telegrafu", zasilało wiele podmiotów, głównie państwowych: Państwowy Bank Przemysłowo-Handlowy ofiarował 11 miliardów starych złotych, państwowy Budimex wykupił udziały za 9 miliardów złotych. 15 miliardów kredytu wziął "Telegraf" z państwowego Kredyt Banku , z Banku Rozwoju Energetyki 18 miliardów złotych. Art-B, przekazała spółce 57 miliardów złotych. Spółka Telegraf miała udział w aferze FOZZ, kontakty z dziwnym biznesmenem Pineiro( który tak naprawdę był byłym agentem STASI) i parę innych niezłych kontaktów. Potem już było łatwo - Fundacja prasowa Solidarność, Towarzystwo Cargo Modlin , Spółka Srebrna itd. Wtedy Kaczyńscy już wiedzieli ale układ był taki ,że to byli nasi ludzie, zarejestrowani agenci. Problem był tylko z Wałęsą nie dość, że nie chciał iść na układy to jeszcze groził, że sprawę ujawni! Na szczęście niewiele wiedział i Kaczyńscy się nim zajęli dorabiając mu "gębę" " Nocnej Zmiany". Inicjatywa tej akcji powstała w tej grupie ludzi i w mojej Firmie, głównie dla samej władzy no i szmalu a bracia i ich akolici na to poszli. Kręciło się wtedy naprawdę duże lody, szantażując posłów i ich rodziny, a potem to już pooooszło! Teraz to już jesteśmy kolegami i jedziemy na jednym wózku, pełna zgoda .Jarek nie piśnie słówka bo gdyby się wydało to ON i jego tragicznie zmarły brat są najbardziej umoczeni. Zapomnijcie o ideałach kochani, to są fakty i tak jest dobrze. Nam dobrze, jemu dobrze. A będzie jeszcze lepiej jak wrócimy do żłobu. Mnie to się śmiać chce, bo naród (co widać np. po opiniach w Internecie), no ...jakby nie patrzeć ten naród jest niezmiernie głupi . Kaczyńscy są przykładem, że nawet gości o (teoretycznie) opozycyjnej przeszłości i antykomunistycznym anturażu można tak ustawić żeby cały naród omamić! Im to pasiło .Czemu to ujawniam ?! Bo NIC mi nie zrobicie ! To już jest sztuka ! An Art !! Das Spiele !! L'art !! I czapki z głów palanty przed nami, bo umiemy to robić! A wy? Co wam pozostanie? Szczekać jedynie, ale to my rozdajemy karty !!! My - wasi mocodawcy! Prawdziwe psy demokracji

Pn gru 05, 2011 21:24

http://niezalezna.pl/20295-kaczynski-ty ... ie-rozumie

Jarosław Kaczyński oświadczył uroczyście, że każdy kto nie jest za PiSem, jest wrogiem Polski i tylko półgłówek może tego nie rozumieć.

Wt gru 13, 2011 1:05

Patrzyłem sobie na komentarze z linka na powyższej stronie i ręce mi opadły oto jakim językiem PiSowcy zwracają się do swych oponentów:

Cytuj:
A ty POubecki synu czego tu szukasz na tym portalu?
Ile ci płacą POlszewiki byś tu smrodził?
Większość z nas ma swój nie przemielony
przez tvny polsaty czy nawet obecną tzw.TVP.
A ty POsbecki szczeniaku na onet.

I wy się dziwicie że tych ludzi nazywa się bydłem i watahą? Ja się w ogóle nie dziwię.

Śr gru 14, 2011 23:17
Asphodelus! Zapomniałes dodać, watahę, którą trzeba dorżnąć.
Ja się nie dziwię, że ty się nie dziwisz. Zainfekowani, zaczadzeni szkłem kontaktowym, dla których watahy i bydło dawno powinno zniknąć zdolni są do obrzucania inwektywami przeciwników politycznych i chwalenia rządzących, proponujących Polakom pot i łzy.
Z dumą patrzyłam na członków klubu PiS z biało-czerwonymi plaketkami oraz z zażenowaniem na palikotowców, którym platformersi bili brawa za godzące w godnośc Polaków wypowiedzi.
Boże dziękuję Ci za to, że są jeszcze w parlamencie ludzie, którzy kierują się wyśmianym przez wielu
hasłem BÓG HONOR OJCZYZNA, sa to członkowie klubów PiS i SP.

Pt gru 16, 2011 12:00
zbanowany na stałe

Witold napisał(a):
http://niezalezna.pl/20295-kaczynski-tylko-polglowek-tego-nie-rozumie

Jarosław Kaczyński oświadczył uroczyście, że każdy kto nie jest za PiSem, jest wrogiem Polski i tylko półgłówek może tego nie rozumieć.

To chory człowiek, nie pojmuję jak można traktować go poważnie.

Pt gru 16, 2011 12:46

Chory, niechory, ale poparcie nadal ma zaskakujaco wysokie.
Najzabawniejsze jest to, ze JK prawdopodobnie brzydzi sie, mowiac kolokwialnie, wlasnym elektoratem. Czaruje te grupe spoleczna bo musi, prawdopodobnie tez schlebiaja mu wiernopoddancze haselka skandowane pod jego adresem, ale on sam raczej wolalby znalezc sie w "Salonie" i znalezc poklask wsrod tamtych ludzi. O, takie luzne spostrzeznie z mojej strony.

Pt gru 16, 2011 12:50

Żadne odkrycie. Publicyści niesalonowi pisali o tym od lat. Ale wtedy też byli "chorzy".

Najzabawniejsze jest w tym wszystkim właśnie to, że właśnie ci najostrzej zapluwający się z nienawiści do Kaczora najbardziej przypominają go swoim zachowaniem.

A granie "na radykała" jak na razie nieźle się Kaczorowi opłaciło: http://wiadomosci.wp.pl/opage,17,title, ... caid=1d917. A powszechnie wiadomo, że radykalizm zyskuje, kiedy ludziom się robi gorzej. Czyżby już zaczęło się spłacanie Zielonej Wyspy?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt gru 16, 2011 14:21
Johnny99 napisał(a):
Żadne odkrycie. Publicyści niesalonowi pisali o tym od lat. Ale wtedy też byli "chorzy".

Najzabawniejsze jest w tym wszystkim właśnie to, że właśnie ci najostrzej zapluwający się z nienawiści do Kaczora najbardziej przypominają go swoim zachowaniem.

A granie "na radykała" jak na razie nieźle się Kaczorowi opłaciło: http://wiadomosci.wp.pl/opage,17,title, ... caid=1d917. A powszechnie wiadomo, że radykalizm zyskuje, kiedy ludziom się robi gorzej. Czyżby już zaczęło się spłacanie Zielonej Wyspy?

Niekoniecznie bieda radykalizuje - wiele biednych krajów na świecie tego dowodzi.
Tłuczenie ludziom przez 20 lat jak to wszyscy poza "prawymi Polakami" mają na celu jedynie ich wykorzystanie, oszukanie, odnosi rezultaty.
Do tego magia teorii spiskowych wokół katastrofy pod Smoleńskiem.

Pt gru 16, 2011 15:08

No tak - takie, że Kaczorowi raz rośnie, a raz spada :D Ba, jeszcze do niedawna kiedy się radykalizował, to mu spadało, a kiedy łagodniał, to mu rosło. A teraz - na odwrót! Myślę, że twoja teoria jest bardzo płodna intelektualnie, jak widać :D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt gru 16, 2011 16:14

Johnny99 napisał(a):
No tak - takie, że Kaczorowi raz rośnie, a raz spada :D

Spadło po secesji ziobrystów. Znów przybyło, kiedy secesja okazala sie niewypałem. Ot, i cała tajemnica :)

Poparcie dla PiSu i dowolnych innych partii głoszącej podobne slogany (np ziobrystów) jest sumą stała i wzrastać nie może, natomaist powoli ubywa w miarę wymierania elekotratu post-PRLowskiego (dawnych funkcyjnych PZPR i ich rodzin), na którym PiS bazuje.

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pt gru 16, 2011 16:33

Oczywiście do wspomnianej wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego ani jeden zwolennik PiSu się nie odniósł. Podobnie jak wcześniej do dzieci czytających wierszyki o tym, jakim to Prezes jest wielkim mężem stanu. Ani nawet nawiązywanie do retoryki... Platformy Obywatelskiej. Najwyraźniej tego rodzaju wystepy nie rażą ich ani trochę i nie czują, żeby było przed czym Prezesa bronić, co nawet jakoś mnie nie dziwi.

Pt gru 16, 2011 16:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1062 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 71  Następna strona