Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik?
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć kato
Co właściwie masz na myśli?
|
| Pt mar 20, 2015 9:05 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cawilian napisał(a): Co właściwie masz na myśli? "Powinien", jest mocniejsze niż "może". Gdyby w temacie wątku był wyraz "może", a nie "powinien", co do Kukiza można byłoby odpowiedzieć:tak
|
| Pt mar 20, 2015 9:11 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Katolik moze glosowac na kazdego, kto jest lepszy od niego samego. A lepszy jest kazdy, bo tak nas pouczal sw Pawel: Cytuj: 1 Jeśli więc jest jakieś napomnienie w Chrystusie, jeśli - jakaś moc przekonująca Miłości, jeśli jakiś udział w Duchu, jeśli jakieś serdeczne współczucie1 - 2 dopełnijcie mojej radości przez to, że będziecie mieli te same dążenia: tę samą miłość i wspólnego ducha, pragnąc tylko jednego, 3 a niczego nie pragnąc dla niewłaściwego współzawodnictwa ani dla próżnej chwały, lecz w pokorze oceniając jedni drugich za wyżej stojących od siebie. Flp 2,1-3 Cytuj: Mocą bowiem łaski, jaka została mi dana, mówię każdemu z was: Niech nikt nie ma o sobie wyższego mniemania, niż należy, lecz niech sądzi o sobie trzeźwo - według miary, jaką Bóg każdemu w wierze wyznaczył. Rz 12,3
|
| Pt mar 20, 2015 9:24 |
|
|
|
 |
|
andej
|
Katolik powinien poprzeć tego kandydata, 1. którego poglądy są najbliższe nauce Kościoła 2. którego postępowenie jest z nią zgodne 3. który ma realne szanse na zwycięsto
|
| Pt mar 20, 2015 11:34 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): "Powinien", jest mocniejsze niż "może".
Gdyby w temacie wątku był wyraz "może", a nie "powinien", co do Kukiza można byłoby odpowiedzieć:tak gita bawi się w gierki dialektyczne, ale na konkretne pytania zadane jej przeze mnie nie odpowie. Dlaczego gita boi się odpowiedzi na te pytania?
|
| Pt mar 20, 2015 11:50 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Katolik powinien poprzeć tego kandydata, 1. którego poglądy są najbliższe nauce Kościoła 2. którego postępowenie jest z nią zgodne 3. który ma realne szanse na zwycięsto Też tak uważam.
|
| Pt mar 20, 2015 12:10 |
|
 |
|
Otodox
Dołączył(a): Pn mar 03, 2014 16:14 Posty: 240 Lokalizacja: nieciekawa
|
andej napisał(a): Katolik powinien poprzeć tego kandydata, 1. którego poglądy są najbliższe nauce Kościoła 2. którego postępowenie jest z nią zgodne 3. który ma realne szanse na zwycięsto AD 1. Załóżmy że pan/pani x poglądy głosi katolickie ale jedocześnie sam reprezentuje grupę społeczną i interesy grupy społecznej które są w przeciwieństwie/wrogie moim interesom. Co wtedy? AD 2 Postępowanie zgodne z nauką Kościoła. A skąd ja wiem co mu w duszy gra i co robi pod pierzyną? Jaką mam gwarancje że jego obnoszenie się z wiarą nie jest jedynie grą na zdobycie poparcia politycznego. Premier Marcinkiewicz był taki "fajny i pobożny" do czasu gdy poznał Izabell. AD3 Realne szanse na zwycięstwo. Realne szanse na zwycięstwo to ma obecny prezydent, wiec mam na niego głosować z tego powodu? PS Osobiście uważam że należy głosować na partie i kandydatów które będą reprezentować moje interesy i utożsamiają się z grupą społeczną do której należę.
_________________ Na forach dyscyplina intelektualna jest sztuką raczej nieznaną.
|
| Pt mar 20, 2015 12:37 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): andej napisał(a): Katolik powinien poprzeć tego kandydata, 1. którego poglądy są najbliższe nauce Kościoła 2. którego postępowenie jest z nią zgodne 3. który ma realne szanse na zwycięsto Też tak uważam. Czyli jednak zmieniłaś zdanie i uważasz, że nie powinno głosować się na Dudę, tylko na Ogórek? No ciekawe. Co sprawiło tę nagłą zmianę?
|
| Pt mar 20, 2015 13:23 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
zefciu napisał(a): gita napisał(a): "Powinien", jest mocniejsze niż "może".
Gdyby w temacie wątku był wyraz "może", a nie "powinien", co do Kukiza można byłoby odpowiedzieć:tak gita bawi się w gierki dialektyczne, ale na konkretne pytania zadane jej przeze mnie nie odpowie. Dlaczego gita boi się odpowiedzi na te pytania? viewtopic.php?f=18&t=31825&start=2220
|
| Pt mar 20, 2015 14:21 |
|
 |
|
navi31
|
jeśli chodzi : -co powinien ? nie ma takiej sytuacji , ze katolik na kogos powinien , zeby nie wiem jak gita czarowała..
-co wskazane ? katolik jak kazdy chrzescijanin nie powinien sie mieszać do polityki jeśli jednak musi to robić niech wybiera z kandydatów , ktorzy nie wychodzą przeciwko wierze Chrześcijańskiej czy kosciolowi a raczej realnie chcą zmienić państwo na lepsze, nie tylko krzyczą piekne katolickie hasełka jak kibice na stadionie , nie oferując ŻADNEGO programu to wpis podsumowujący, cała reszta to bedzie proba manipulacji.
Ps. apropo ulubieńca gity, czy ów ulubieniec zplanuje znieść podatek od darowizn, zabrać uprawnienia lichwy , zeby ZRABOWANE mienie nie mogło należeć do lichwiarza? czy ów ulubieniec z szalikiem katolickich haseł proponuje zeby państwo nie mieszało sie i nie odbierało rodzicom dzieci?(za wyjątkiem przestępców), czy ów ulubieniec i głosiciel łechcących katolikom ucho haseł planuje zmienić państwo tak , by urzędnik był na łasce przedsiębiorcy a nie odwrotnie,jak kiedyś za Cezara? czy zamierza znieść zasady w ktorych premiuje się policje i inne służby za skuteczność, czy zamierza wprowadzić ostrzejsze kary za fałszywe oskarżenia w sądzie . Włącznie z karą dożywotniego więzienia w przypadku pomówienia niewinnej osoby o morderstwo?
To są konkretne pytania, nie lellumpolelum z flagą.
Ostatnio edytowano Pt mar 20, 2015 15:40 przez navi31, łącznie edytowano 1 raz
|
| Pt mar 20, 2015 15:34 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Navi31 napisał:"Katolik jak każdy chrześcijanin nie powinien sie mieszać do polityki". Bzdura, czy żart?
|
| Pt mar 20, 2015 15:39 |
|
 |
|
navi31
|
co , już znalazłaś dziure w całym?
|
| Pt mar 20, 2015 15:43 |
|
 |
|
navi31
|
wstyd mi za takich ''katolikow'' chyba tylko na papierze. Jak ma ten kraj wygladać jak tak wlasnie wyglądają wyborcy 
|
| Pt mar 20, 2015 15:45 |
|
 |
|
navi31
|
hej a może pani gita jest opłacona przez jakieś wyborcze lobby? Stąd ta jej ''wybiórczość" Badał to ktoś? Czy jest to zgodne z regulaminem?
|
| Pt mar 20, 2015 15:47 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
navi31 napisał(a): hej a może pani gita jest opłacona przez jakieś wyborcze lobby? Stąd ta jej ''wybiórczość" Badał to ktoś? Czy jest to zgodne z regulaminem? Należy powołać komisję, na czele której stanie navi31 i zbadać, czy to jest zgodne z regulaminem.
|
| Pt mar 20, 2015 16:06 |
|
|
|