Jaki jest Prezydent Duda?
Autor |
Wiadomość |
Tomek44
|
 Re: Jaki jest Prezydent Duda?
Jaki jest PAD? Ignorowany. Nie tylko przez prezydentów i premierów innych państw, ale też przez Macierewicza. http://natemat.pl/192931,szef-mon-wazni ... -a-ten-nic
|
N paź 23, 2016 13:24 |
|
|
|
 |
kosiarz1
|
Dobre...na temat, powołuje się na informacje z jakiegoś oko.press...  to tak jakby ńiezalezna powoływała się na info z wpolityce. Ciekawe co by tomek44 napisał... Choć i tam jest info, ze Macierewicz spotkał się z Prezydentem w tej sprawie i spotykają się czesto. Redakcja OKO.press to kilkanaście osób – od weteranów takich jak Piotr Pacewicz, współzałożyciel „Gazety Wyborczej” oraz dziennikarka śledcza Bianka Mikołajewska – po ludzi dopiero zaczynających pracę w mediach.
Wiosną 2016 roku, w ciągu kilku tygodni, stworzyliśmy Fundację OKO, redakcję i nowy serwis internetowy. Narodziny OKO.press były możliwe dzięki zaangażowaniu i wsparciu wielu osób i instytucji, m.in. „Gazety Wyborczej” i tygodnika „POLITYKA”.
|
N paź 23, 2016 18:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kosiarz1 napisał(a): Dobre...na temat, powołuje się na informacje z jakiegoś oko.press...  to tak jakby ńiezalezna powoływała się na info z wpolityce. Ciekawe co by tomek44 napisał... Choć i tam jest info, ze Macierewicz spotkał się z Prezydentem w tej sprawie i spotykają się czesto. Redakcja OKO.press to kilkanaście osób – od weteranów takich jak Piotr Pacewicz, współzałożyciel „Gazety Wyborczej” oraz dziennikarka śledcza Bianka Mikołajewska – po ludzi dopiero zaczynających pracę w mediach.
Wiosną 2016 roku, w ciągu kilku tygodni, stworzyliśmy Fundację OKO, redakcję i nowy serwis internetowy. Narodziny OKO.press były możliwe dzięki zaangażowaniu i wsparciu wielu osób i instytucji, m.in. „Gazety Wyborczej” i tygodnika „POLITYKA”.Oczywiście daleko im do niezależności mediów w rodzaju: Wsieci, GazPol, niezależni, wpolityce 
|
N paź 23, 2016 18:36 |
|
|
|
 |
Marek_Piotrowski
|
Cytuj: Oczywiście daleko im do niezależności mediów w rodzaju: Wsieci, GazPol, niezależni, wpolityce  To prawda - nie wiem po co ten usmieszek... Chyba że z siebie się śmiejesz 
_________________ pozdrawiam serdecznie Marek
|
N paź 23, 2016 21:05 |
|
 |
Dariusz-555
|
drogi panie Andrzeju pelniacy chwilowo obowiazki prezia PL . czy wiek emerytalny obnizony ? czy minimalna pensja podniesiona do minimalnej w starej unii czyli 36 zl / godz ? czy PO - wcy juz siedza w wiezieniach za doprowadzenie PL do stanu totalnej ruiny ? czy wrak ze Smolenska sprowadzony do PL ?
|
N paź 30, 2016 18:58 |
|
|
|
 |
Acro
|
No właśnie, co tam u Dudusia? Klęczał ostatnio w jakimś fajnym miejscu? Sezon narciarski już rozpoczęty? Jakiś nowy, ładny garnitur? Gdzieś ładnie stał? 
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
Pn paź 31, 2016 18:19 |
|
 |
mikkel
|
Acro napisał(a): No właśnie, co tam u Dudusia? Klęczał ostatnio w jakimś fajnym miejscu? Sezon narciarski już rozpoczęty? Jakiś nowy, ładny garnitur? Gdzieś ładnie stał?  Stanął na rynku w Starym Sączu. I stwierdził, że będzie kontynuował swoje dzieło. Na czym to jego dzieło miałoby polegać, nie wyjawił. No i nie będzie "cofał się przed nikim". Ciekawe, że stojący na spotkaniu ludzie wcale nie śmiali się z tych żartów. Może brali słowa prezydenta na poważnie.
|
Wt lis 01, 2016 7:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mikkel napisał(a): Acro napisał(a): No właśnie, co tam u Dudusia? Klęczał ostatnio w jakimś fajnym miejscu? Sezon narciarski już rozpoczęty? Jakiś nowy, ładny garnitur? Gdzieś ładnie stał?  Stanął na rynku w Starym Sączu. I stwierdził, że będzie kontynuował swoje dzieło. Na czym to jego dzieło miałoby polegać, nie wyjawił. No i nie będzie "cofał się przed nikim". Ciekawe, że stojący na spotkaniu ludzie wcale nie śmiali się z tych żartów. Może brali słowa prezydenta na poważnie. Cofał sie nie będzie, będzie nadal wiernie kroczył u nogi prezesa....taka prawidłowość - im mniejsze możliwości, tym większy patos w deklaracjach.
|
Wt lis 01, 2016 8:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zdecydowanie zgłosi veto do ustawy o zamrożeniu kwoty wolnej od podatku  - To jest najniższa kwota wolna w Europie....Jak państwo polskie traktuje tych obywateli, którzy sa tak naprawde w najgorszej sytuacji, 2015, kampania wyborcza. Ustąpię z urzędu jeśli w pierwszym roku prezydentury nie złożę dwóch zasadniczych dla mnie projektów - dotyczących podwyższenia wieku emerytalnego i podniesienie kwoty wolnej od podatku, 5.08.2015r....... złożył i zamrożenie podpisze, bo Jestem człowiekiem niezłomnym.......i niezłomnie powstaje z kolan 
|
Wt lis 01, 2016 9:04 |
|
 |
Tomek44
|
Daki jest PAD? Stoi ponad prawem, i to tym kanonicznym. Wszyscy pamiętają jak podniósł z ziemi latający na wietrze komunikant i nie tylko, że nie spotkała go żadna krytyka, to jeszcze był wychwalany za ten gest. Ale jeśli 10-letnie dziecko będzie próbowało podnieść z ziemi komunikant - to zasługuje jedynie na uderzenie w twarz od księdza dobrodzieja. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... Czolka3ImgDlaczego kard. Nycz nie walnął PAD "w pysk" za złamanie prawa kanonicznego na oczach całego świata???? Są równi i równiejsi???
|
N lis 06, 2016 14:01 |
|
 |
Dariusz-555
|
Tomku , znasz powiedzenie " co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie " ?
podniesienie z ziemi Chrystusa to zlamanie prawa kanonicznego ? czas ciebie walnac w pysk na otrzezwienie .
|
N lis 06, 2016 14:56 |
|
 |
mikkel
|
To ciekawe, dlaczego dzieciak dostał?
|
N lis 06, 2016 15:00 |
|
 |
Tomek44
|
del.
|
N lis 06, 2016 18:50 |
|
 |
Johnny99
|
Pamiętacie, jak dosłownie parę, parenaście dni temu Duda grzmiał w wywiadzie telewizyjnym, że jeżeli głos społeczny nie zostanie uwzględniony przy reformie edukacji i nie zostanie ona odłożona, to on, w końcu, jakby nie było, prezydent, nie? może się nawet chwilę zastanowi nad podpisem ustawy? Najwyraźniej przyszła reprymenda, bo teraz Duda udzielał wywiadu PAP, w którym stwierdził: Oczywiście słyszałem argumenty opozycji, które głównie sprowadzały się do tego, że reforma jest robiona nagle. Pani minister Anna Zalewska przez rok przygotowywała te rozwiązania, odbywała cały czas konsultacje społeczne. Z otwartą przyłbicą dyskutowała na ten temat. Oczywiście, że prawem opozycji jest krytykować, ale mam wątpliwości, czy prawem opozycji jest straszyć, bo opozycja niestety w dużym stopniu dzisiaj straszy nauczycieli, samorządowców (...) Natomiast ten atak, który jest teraz przypuszczany na panią minister Zalewską, jest po prostu nieprzyzwoity. Jest tyle przekłamań rzucanych z trybuny sejmowej i w mediach ze strony osób negatywnie nastawionych do tej reformy czy do rządów PiS (...)http://wpolityce.pl/polityka/314594-pre ... sku-wywiadTłumacząc to na polski, Duda powiedział więc: ach, jakiż byłem głupi, zapomniałem że przecież były olbrzymie konsultacje i minister otwarcie dyskutowała, w ogóle ciężko pracowała caaaaaały rok, no co ja za bzdury nagadałem, przecież to były tylko durne pokrzykiwania totalnej opozycji, która jest zakodowana na nie i sama nie ma żadnego pomysłu! Jak widać, prawo samokrytyki rodem z poprzedniego systemu już działa. Nie wystarczy dzisiaj "zmienić zdanie", trzeba to jeszcze zrobić tak, żeby przyznać, że się było głupim i nieświadomie działało na szkodę Partii, a z korzyścią dla opozycji. Chodzi przecież tylko o słowa - i tak nikt rozsądny nie spodziewał się na serio, że Duda naprawdę mógłby zawetować tę ustawę, spokojnie więc mógł ludziom mydlić oczy do samego końca. Ale nie. Nie wystarczy być posłusznym na zewnątrz, trzeba okazywać uległość całym sobą, żeby nie było żadnych wątpliwości.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt lis 08, 2016 8:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mógłby, ale został od dziecka nauczony posłuszeństwa i podległości starszym i ważniejszym od niego, nie potrafi sie sprzeciwić, zresztą postawę uległości zapewne traktuje jako chrześcijańską cnotę pokory.
|
Wt lis 08, 2016 8:52 |
|
|
|