PiS - Populizm i Socjalizm
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS- Populizm i Socjalizm.
Johnny99 napisał(a): No tak - takie, że Kaczorowi raz rośnie, a raz spada  Ba, jeszcze do niedawna kiedy się radykalizował, to mu spadało, a kiedy łagodniał, to mu rosło. A teraz - na odwrót! Myślę, że twoja teoria jest bardzo płodna intelektualnie, jak widać  Moja teoria wedle Ciebie nie płodna intelektualnie sprawdza się w faktach - skrzykuje sie pokrzywdzonych, a równolegle wywala z partii za niezgodę na dowalenie podatków owym pokrzydzonym....bo głosowali razem z radnymi z PO. Schizofrenia moralna i intelektualna. http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255, ... pcowi.html
|
So gru 17, 2011 9:22 |
|
|
|
 |
distinct
Dołączył(a): So cze 18, 2011 20:06 Posty: 47 Lokalizacja: Kraków
|
Asphodelus napisał(a): Patrzyłem sobie na komentarze z linka na powyższej stronie i ręce mi opadły oto jakim językiem PiSowcy zwracają się do swych oponentów: Cytuj: A ty POubecki synu czego tu szukasz na tym portalu? Ile ci płacą POlszewiki byś tu smrodził? Większość z nas ma swój nie przemielony przez tvny polsaty czy nawet obecną tzw.TVP. A ty POsbecki szczeniaku na onet. I wy się dziwicie że tych ludzi nazywa się bydłem i watahą? Ja się w ogóle nie dziwię. A skąd Ty masz taką pewność, że te teksty właśnie sympatycy PiS piszą?
_________________ http://akcje-spoleczne.pl
|
Śr sty 25, 2012 14:08 |
|
 |
Johnny99
|
Ja osobiście wolę być nazwany "szczeniakiem" przez jakiegoś anonima w internecie, niż "watahą", "idiotą" lub "człowiekiem drugiego gatunku" przez przedstawicieli władz państwowych. Powiedziałbym nawet, że zdecydowanie wolę.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr sty 25, 2012 15:12 |
|
|
|
 |
Asphodelus
|
http://www.radiozet.pl/Programy/7-Dzien-Tygodniasłuchałem sobie dzisiejszego ''siódmego dnia tygodnia'' i co? Przedstawiciel PiS niejaki Hoffmann zaprezentował piękny pokaz służalczości wobec KK: -Nie ruszac Funduszu! - mimo iż Armia zmniejszyła swą liczebnośc i nie liczy już 400 tys. a 100 tys żołnierzy to liczba kapelanów musi byc taka jak dawniej! - w ogóle to nie można nic powiedziec o ''czarnych'' bo to... atak na kosciół! Była też zacytowana histeryczna wypowiedź kaczyńskiego jak to Tusk prześladuje Kościół. Serwilizm PiSu wobec kleru sięga już chyba Himalajów. Powinno się usunąc zbędnych kapelanów. Samo odebranie 3/4 stanowisk tym kapelańskim darmozjadom przyniosło by oszczędności. Dziś jest tak, że księża są bodaj jedyną grupą zawodową, na których emeryturę składają się wszyscy podatnicy. Pensje księży są bowiem płacone z Funduszy Kościelnego, a ten z budżetu państwa. Po za tym te darmozjady kapelańskie mają niezasłużenie zawyżoną liczbę owieczek, bowiem pod jego ''parafię podlegają też właśnie agno-atei i innowiercy. Załóżmy ze kapelan X ma pod sobą 5000 żołnierzy ale modli się i uważa się za katolików tylko 2000 czyli istnieje zawyżenie. Tak samo jest z parafiami, wiernych powinno się liczyc nie liczba ochrzczonych a chodzących do kościołów. P.S. Hoffmann to chyba jakiś wielbiciel PRL-u bo mówił że za komuny taki Nergal albo Nieznalska by nie mógł wystepowac, ale dla Hoffmanna jak ktoś ma czelnośc wystąpic przeciw ''czarnym''' to się u powinno usta zamknąc. Hoffmann to wróg wolnosci słowa i powinien zamilknąc bo skoro chrześcijanie się chlubią niszczeniem pogańskich świątyń to Nergal może się chwalic darciem Biblii.
|
N lut 26, 2012 12:18 |
|
 |
niker
|
Asphodelusie bym się z tobą zgodził do niektórych argumentów ale dłużej tego tolerować nie można. Ty atakujesz wszystko co pisowskie i kościelne. Świadczy to coś o twoim nastawieniu. A przecież pluralizm polityczny musi być. Ty bezpardonowo opluwasz.
Czujesz się lepszy? To dawaj dobrzy przykład osobom: słabszym, mniej rozumnym, schorowanym itp. Dokładnie widać ze masz fobię na punkcie tylko tej jednej partii politycznej. Więc ci to nie dodaje rozumu, tym bardziej fakt ze twój ulubieniec Tusk, coraz bardziej się kompromituje. ....... A ja myślałem ze taki donald to taka "ryba w wodzie" w mediach a tu się okazuje ze to też taka sama kaczka jak i ten kaczyński.
|
N lut 26, 2012 13:47 |
|
|
|
 |
Asphodelus
|
niker napisał(a): Asphodelusie bym się z tobą zgodził do niektórych argumentów ale dłużej tego tolerować nie można. Ty atakujesz wszystko co pisowskie i kościelne. Świadczy to coś o twoim nastawieniu. A przecież pluralizm polityczny musi być. Ty bezpardonowo opluwasz. Czy merytoryczne uwagi o złodziejstwie które ujawniam i które broni PiS to od razu opluwanie? Cytuj: Czujesz się lepszy? To dawaj dobrzy przykład osobom: słabszym, mniej rozumnym, schorowanym itp. Dokładnie widać ze masz fobię na punkcie tylko tej jednej partii politycznej. Więc ci to nie dodaje rozumu, tym bardziej fakt ze twój ulubieniec Tusk, coraz bardziej się kompromituje. Tusk Nie jest moim ulubieńcem! Dla mnie najodpowiedniejszy jest Korwin. Cytuj: A ja myślałem ze taki donald to taka "ryba w wodzie" w mediach a tu się okazuje ze to też taka sama kaczka jak i ten kaczyński. Co ty bredzisz??
|
N lut 26, 2012 16:32 |
|
 |
niker
|
Asphodelus napisał(a): Czy merytoryczne uwagi o złodziejstwie które ujawniam i które broni PiS to od razu opluwanie? Skoro ty nazywasz pis partią złodziejską, to się mocno zdziwiłem: bo w rzeczywistości, to sam zauważyłem w mediach, to główne afery wychodziły z SLD, PO itp. Cytuj: A ja myślałem ze taki donald to taka "ryba w wodzie" w mediach a tu się okazuje ze to też taka sama kaczka jak i ten kaczyński. Co ty bredzisz??[/quote] Skoro uważasz ze ja bredzę, to cofnij się od początku jaka była kariera Donalda Tuska a Lecha oraz Jarosława Kaczyńskiego? Odkąd już PO i PSL stanowią koalicję rządzącą, to Donald Tusk się ostatnio kompromituje, tym bardziej gdy słupki poparcia lecą na łeb i na szyje. Trzeba zaznaczyć ze obecny premier jest dość bystrym politykiem i wszystko robi pod publikę.
|
N lut 26, 2012 17:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Ja osobiście wolę być nazwany "szczeniakiem" przez jakiegoś anonima w internecie, niż "watahą", "idiotą" lub "człowiekiem drugiego gatunku" przez przedstawicieli władz państwowych. Powiedziałbym nawet, że zdecydowanie wolę. Dzielenie na ludzi I i II gatunku to nawyk niemal każdych partii - "górna półka i wychowanie podwórkowe", ale także niestety i duchownych - "prawdziwy katolik i katolewica". Ja też wolę nazywanie mnie przez Johnnego fanatyczką PO niż ZOMO Cytuj: Trzeba zanaczyż, że obecny premier jest dość bystrym politykiem i wszystko robi pod publikę Zwłaszcza proponując podniesienie wieku emerytalnego.....publika uradowana po pachy 
|
N lut 26, 2012 18:18 |
|
 |
niker
|
Zgadzam się z tobą Alus'ie wreszcie może premier nauczy się pokory i zacznie mądrze stawiać decyzje w imieniu nas wszystkich polaków. Bo tak naprawdę, to on gra pierwsze skrzypce w polityce. Dobrze ze mu się wreszcie oberwało za to co "zrobił". Trudno nazwać jego robotą, skoro on trwoni nasze pieniądze. Nic mądrego nie wymyślił a jego ekipa się kompromituje w mediach.
|
N lut 26, 2012 18:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
niker napisał(a): Zgadzam się z tobą Alus'ie wreszcie może premier nauczy się pokory i zacznie mądrze stawiać decyzje w imieniu nas wszystkich polaków. Bo tak naprawdę, to on gra pierwsze skrzypce w polityce. Dobrze ze mu się wreszcie oberwało za to co "zrobił". Trudno nazwać jego robotą, skoro on trwoni nasze pieniądze. Nic mądrego nie wymyślił a jego ekipa się kompromituje w mediach. Nie przeprowadza niezbędnych reform - kompromituje się. Usiłuje przeprowadzić - kompromituje się. Typowy polski malkontentyzm.
|
N lut 26, 2012 18:39 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Dzielenie na ludzi I i II gatunku to nawyk niemal każdych partii - "górna półka i wychowanie podwórkowe", ale także niestety i duchownych - "prawdziwy katolik i katolewica". Tradycyjne tłumaczenie Alus. PiS coś robi źle? "Ojej, jaki okropny PiS, no jak można na taki PiS głosować?!". PO robi coś źle? "Iiii tam, przecież wszyscy tak robią, każdy przecież wie, że polityka to dno".
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn lut 27, 2012 11:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): Dzielenie na ludzi I i II gatunku to nawyk niemal każdych partii - "górna półka i wychowanie podwórkowe", ale także niestety i duchownych - "prawdziwy katolik i katolewica". Tradycyjne tłumaczenie Alus. PiS coś robi źle? "Ojej, jaki okropny PiS, no jak można na taki PiS głosować?!". PO robi coś źle? "Iiii tam, przecież wszyscy tak robią, każdy przecież wie, że polityka to dno". Tradycyjnie tłumaczenia Johnnego. PO coś robi żle? "Ojej, jaka okropna PO, no jak można na takie PO głosowac?". PiS robi coś źle? "Iiii tam, przecież wszyscy tak robią, każdy przecież wie, że polityka to dno".......tylko czemu schodzić do poziomu podwórka, gdy wychowanym było się w lepszych miejscach....dno taką ma niesamowitą siłę wciągania, że nawet "warchoł - wycieraczka PZPR" przydaje się???
|
Pn lut 27, 2012 12:46 |
|
 |
niker
|
Alus, ja się uśmiałem do rozpuku  To było dobre bez obrazy dla Johnny99 od tego jest dyskucja.
|
Pn lut 27, 2012 13:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czy to dyskusja o PiSie, czy o Platformie i Tusku. Chyba znowu coś się wam pokićkało.
|
Pn lut 27, 2012 14:21 |
|
 |
Witold
|
http://niezalezna.pl/27227-pis-wycofa-r ... emerytalnaJarosław Kaczyński zapowiedział, że jeżeli PiS dojdzie do władzy, to wycofa reformę emerytalną PO, a zamiast niej wprowadzi kilka nowych podatków, jak podatek od luksusu czy od od za dużego domu, itd. Jak na konserwatywną partię przystało, PiS sięga to tradycyjnych wzorców, a konkretnie do Marksa i Lenina. A żeby jeszcze bardziej podkreslić to, że PiS jest jedyną poważną prawicową siłą na polskiej scenie, proponuję żeby nastepny konwent partyjny rozpocząc od odśpiewania Międzynarodówki.
|
N kwi 22, 2012 15:52 |
|
|
|