Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz paź 30, 2025 20:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 153  Następna strona
 Platforma Nieobywatelska 
Autor Wiadomość

Post Re: Platforma Nieobywatelska
Na wybory uzupełniające nikt normalny nie chodzi. Poszli tylko fanatycy PISu. Nie wiem czemu PISowce popadli w taki samozachwyt wynikami o frekwencji 11%? Gdyby to nie były wybory tylko referendum to wyniki byłby nieważne z powodu niskiej frekwencji.

Wt kwi 23, 2013 13:13

Vacarius napisał(a):
Nie wiem czemu PISowce popadli w taki samozachwyt wynikami o frekwencji 11%?

Są tak wyalienowali z Polski i polskości, że już w ogóle nie wiedzą co się w kraju dzieje. :) Utożsamili siebie z "Polską" i w tej "Polsce" mają stuprocentowe poparcie :D

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt kwi 23, 2013 13:46
pilaster napisał(a):
Vacarius napisał(a):
Nie wiem czemu PISowce popadli w taki samozachwyt wynikami o frekwencji 11%?

Są tak wyalienowali z Polski i polskości, że już w ogóle nie wiedzą co się w kraju dzieje. :) Utożsamili siebie z "Polską" i w tej "Polsce" mają stuprocentowe poparcie :D

Ja na przykład wpadłam w zachwyt dlatego, że Platforma dostała po doopie. :brawo:

Wt kwi 23, 2013 15:38
Cytuj:
Do wyborów uzupełniających poszło ponad 11 procent z 246 tysięcy uprawnionych do głosowania. Bolesław Piecha pokonał siedmiu kandydatów, zdobywając blisko jedną trzecią głosów. Blisko 20 procent zdobył Józef Makosz, popierany przez między innymi Pawła Kukiza związanego z Platformą Oburzonych. Z kolei Mirosław Duży, kandydat Platformy Obywatelskiej, do której przedstawiciela dotychczas należał mandat senatorski z Rybnika, zdobył 18 procent głosów.
- najlepiej skomentował to pilaster
Cytuj:
Polacy, nawet wkurzeni na PO, prędzej zagłosują na szympansa, niż na PIS.
- albo piecha to szympans i wypadałoby aby pilaster przeprosił pieche , albo polacy jeszcze nie są wkurzeni..Łoj pilaster cóś się gubicie . :prysznic:

Wt kwi 23, 2013 16:13
trup napisał(a):
Cytuj:
Do wyborów uzupełniających poszło ponad 11 procent z 246 tysięcy uprawnionych do głosowania. Bolesław Piecha pokonał siedmiu kandydatów, zdobywając blisko jedną trzecią głosów. Blisko 20 procent zdobył Józef Makosz, popierany przez między innymi Pawła Kukiza związanego z Platformą Oburzonych. Z kolei Mirosław Duży, kandydat Platformy Obywatelskiej, do której przedstawiciela dotychczas należał mandat senatorski z Rybnika, zdobył 18 procent głosów.
- najlepiej skomentował to pilaster
Cytuj:
Polacy, nawet wkurzeni na PO, prędzej zagłosują na szympansa, niż na PIS.
- albo piecha to szympans i wypadałoby aby pilaster przeprosił pieche , albo polacy jeszcze nie są wkurzeni..Łoj pilaster cóś się gubicie . :prysznic:

Ten szympans go zdradził. To słaby agent Anodiny.

Wt kwi 23, 2013 16:20
pilaster napisał(a):

Kolejny Tusko obrońca z wymazaną świadomością tego jak PO steruje jego podświadomością i napuszcza was na normalnych ludzi, tylko dlatego że oni nie popierają PO. PO zasiewa w was złość, wściekłość i w takim stanie napuszcza na reszte Polaków, normalnych ludzi. Normalnie by się powiedziało napuszcza was na waszych braci i siostry, Polaków. Z wypowiedzi widać to na forum. Taka jest między nami różnica. Ludzie popierający PIS są oponentami do PO, władzy, partii, natomiast wyznawcy PO są przez waszą partie napuszczeni nie tylko na PIS, a przede wszystkim na dużą część Polaków, waszych braci. Tak działa PO, napuszcza na reszte Polaków do tego stopnia że jesteście gotowi zaszczuć ludzi. Bardzo często nie piszecie na PIS, a wyzywacie ludzi, znaczną częsć Polaków. Z waszej strony już się przyzwyczaiłem do tego że jestem głupcem, wyeliminowanym, gorszym Polakiem, i nawet do tego z waszych ust że można mi wypatroszyć flaki. Taki jest wasz język nie na PIS a na znaczną część Polaków. Za ten podział Polaków Platforma odpowie, ale to będzie jej rozpad, bo tylko władza warunkuje istnienie tej parti, a silny podział Polaków jest jej gwarantem trzymania się u władzy. Stąd tak często napuszcza was nie na PIS, a na waszych rodaków.

Wt kwi 23, 2013 16:32
quas napisał(a):
pilaster napisał(a):

Kolejny Tusko obrońca z wymazaną świadomością tego jak PO steruje jego podświadomością i napuszcza was na normalnych ludzi, tylko dlatego że oni nie popierają PO. PO zasiewa w was złość, wściekłość i w takim stanie napuszcza na reszte Polaków, normalnych ludzi. Normalnie by się powiedziało napuszcza was na waszych braci i siostry, Polaków. Z wypowiedzi widać to na forum. Taka jest między nami różnica. Ludzie popierający PIS są oponentami do PO, władzy, partii, natomiast wyznawcy PO są przez waszą partie napuszczeni nie tylko na PIS, a przede wszystkim na dużą część Polaków, waszych braci. Tak działa PO, napuszcza na reszte Polaków do tego stopnia że jesteście gotowi zaszczuć ludzi. Bardzo często nie piszecie na PIS, a wyzywacie ludzi, znaczną częsć Polaków. Z waszej strony już się przyzwyczaiłem do tego że jestem głupcem, wyeliminowanym, gorszym Polakiem, i nawet do tego z waszych ust że można mi wypatroszyć flaki. Taki jest wasz język nie na PIS a na znaczną część Polaków. Za ten podział Polaków Platforma odpowie, ale to będzie jej rozpad, bo tylko władza warunkuje istnienie tej parti, a silny podział Polaków jest jej gwarantem trzymania się u władzy. Stąd tak często napuszcza was nie na PIS, a na waszych rodaków.

Normalni ludzie nie mówią i piszą o sobie "Naród", ai pozostałych nie podzielających ich upodobań politycznych, nie mianują "tubylcami polskojęzycznymi, katolewicą".

Wt kwi 23, 2013 17:08
quas napisał(a):
pilaster napisał(a):

@quas uwazasz ten tekst za przyklad na wasza normalnosc? Ja nie wiem, czy jestem wedlug was, my, ale raczej ja jestem pojedynczo.
Masz jakis dowod na twoje pomowienia o nas(?) czyli o tych, ktorzy nie wierza PiSowi (o przepraszam, nie wierza w PiS - wedlug twojej terminologii)

I na pewno nie jestem wyznawca zadnej partii. Za to widze u ciebie typowa projekcje.
Nie wiem co ciebie doprowadza do takiego stanu furii, ale zalecam waleriane. I mniej mediow, ktore ci wmawiaja co masz myslec.

Wt kwi 23, 2013 17:41

gita napisał(a):
Ja na przykład wpadłam w zachwyt dlatego, że Platforma dostała po doopie. :brawo:

A pilaster dlatego, ze po owej doopie dostał PIS. A jeszcze bardziej z tego, że jest on święcie przekonany, że ...wygrał. :D

quas

Cytuj:
Kolejny Tusko obrońca z wymazaną świadomością tego jak PO steruje jego podświadomością i napuszcza was na normalnych ludzi, tylko dlatego że oni nie popierają PO. PO zasiewa w was złość, wściekłość i w takim stanie napuszcza na reszte Polaków, normalnych ludzi. Normalnie by się powiedziało napuszcza was na waszych braci i siostry, Polaków. Z wypowiedzi widać to na forum.

jaki piękny przykład projekcji, w której wyznawcy PIS zarzucają Polakom, to co sami robią :-D

Cytuj:
na waszych rodaków

Ja tam w PIS nie mam żadnych rodaków. To osobny naród pisowski, całkowicie odrębny od polskiego, gardzący polską kulturą, tradycją, historia i nienawidzący jej. :? Pisowscy okupanci nie cofnęli się nawet przed zbeszczeszczeniem największej polskiej narodowej świętości, czego nie zrobili nawet naziści i komuniści. :evil:

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt kwi 23, 2013 20:20
A czy pilaster też jest zachwycony tym, że Platforma zwyciężyła również w Elblągu, gdyż cała Platformerska ekipa została w wyniku referendum odwołana?

Wt kwi 23, 2013 20:46
Ja ta gita nie bardzo wiem, czy jest sie z czego cieszyc. W Elblagu przed PO bylo SLD. Moze byc i teraz ... komuno wroc.

Wt kwi 23, 2013 21:06
Wy tu gadu gadu o tym jacy to wyborcy PiS/PO są...

...tymczasem:
Źródło napisał(a):
Kilka dni temu analitycy Banku Pekao przedstawili najnowszy raport na temat sytuacji gospodarczej w naszym kraju. Raport ten wskazuje przede wszystkim na głęboki spadek dochodów podatkowych do budżetu w ciągu pierwszych miesięcy 2013 r. W raporcie prognozuje się również dalszy wzrost deficytu sektora finansów publicznych z poziomu 3,5 proc. do co najmniej 3,8 proc. Zdaniem analityków prawdopodobieństwo konieczności nowelizacji ustawy budżetowej jest już większe niż 50 proc. Oznacza to, że jeszcze w pierwszej połowie 2013 r. będziemy świadkami takiego właśnie ruchu rządu Donalda Tuska.

Nowelizacja za nowelizacją?

Już w styczniu br. podczas swojego wystąpienia w Senacie minister finansów Jacek Rostowski, mówiąc o swoich budżetowych obawach, starał się badać grunt pod taki scenariusz. Rostowski sugerował wówczas ewentualność podniesienia limitu deficytu budżetowego z obecnych 35,6 mld zł do około 45 mld złotych. 35,6 mld zł to wysokość deficytu zapisana w budżecie na rok 2013, przy szacowanych dochodach na sumę 299 mld 385 mln 300 tys. zł i wydatkach nie wyższych niż 334 mld 950 mln 800 tys. zł. To, że Rostowski wspomniał wówczas o możliwości nowelizacji budżetu nie było przypadkowe. Dzisiaj, jak wskazuje ostatni raport Banku Pekao, wydaje się już przesądzone, że to o czym w styczniu mówił minister Rostowski już niebawem stanie się po prostu faktem. I nie jest wcale pewne, czy będzie to w tym roku ostatnia nowelizacja budżetu. Znacznie niższe wpływy podatkowe w pierwszych dwóch miesiącach br. i następne nieoczekiwane wydatki, jakie musi ponieść polski budżet nie rysują dobrych perspektyw na kolejne miesiące 2013 r.
Wiele wskazuje, że w II połowie br. po raz kolejny staniemy przed koniecznością nowelizacji ustawy budżetowej na rok 2013. Od początku roku Ministerstwo Finansów rozpaczliwe szuka dodatkowych dochodów do budżetu. Najlepszym tego przykładem jest akcja stawiania nowych fotoradarów, dzięki którym do budżetu ma trafić około 1,5 mld złotych. Państwo Tuska w coraz trudniejszej sytuacji chce z jednej strony ograbić obywateli, zaś z drugiej strony hojnie nagradza swoich urzędników premiami i nagrodami. Jak pokazuje rzeczywistość ostatnich miesięcy, polscy urzędnicy otrzymywali premie i nagrody kilkakrotnie przekraczające to, co mogli otrzymać w świetle obowiązujących przepisów.

Zaskakujące: podatki są wedle różnych raportów obniżane, a mimo to nie obserwuje się efektu krzywej Laffera.
Nic dziwnego, że Ministerstwo wciąż szuka nowych sposobów na zwiększenie wpływów do budżetu, oczywiście najlepiej za pomocą takich pomysłów jak stawiania fotoradarów, wprowadzanie "solidarnej odpowiedzialności", czy też opłata za używanie aut służbowych.
Wszak wyborca PO zgodzi się na każdy podatek, byleby ich nocny koszmar się nie ziścił, a więc, byleby mityczny potwór z Loch Ness- PiS nie doszedł do władzy.
Ciekawe jak długo wyborcy PiS/PO będę kierować się wzajemną nienawiścią/strachem/lękiem etc.

Wt kwi 23, 2013 21:13
Kael napisał(a):
Ja ta gita nie bardzo wiem, czy jest sie z czego cieszyc. W Elblagu przed PO bylo SLD. Moze byc i teraz ... komuno wroc.

W Elblągu PiSowi będzie trudno wygrać, być może wygrają kandydaci nie związani z żadną partią, to przecież będą wybory samorządowe.

Wt kwi 23, 2013 21:21
Cytuj:
Zaskakujące: podatki są wedle różnych raportów obniżane, a mimo to nie obserwuje się efektu krzywej Laffera.
Nic dziwnego, że Ministerstwo wciąż szuka nowych sposobów na zwiększenie wpływów do budżetu, oczywiście najlepiej za pomocą takich pomysłów jak stawiania fotoradarów, wprowadzanie "solidarnej odpowiedzialności", czy też opłata za używanie aut służbowych.
Wszak wyborca PO zgodzi się na każdy podatek, byleby ich nocny koszmar się nie ziścił, a więc, byleby mityczny potwór z Loch Ness- PiS nie doszedł do władzy.
Ciekawe jak długo wyborcy PiS/PO będę kierować się wzajemną nienawiścią/strachem/lękiem etc.

Dopóki istnieje PiS.
Aktualnie nienawiść smoleńska ograniczona jest do zamkniętych pomieszczeń, gdzie schodzą się fanatyczni zwolennicy zamachu smoleńskiego.
Gdyby PiS doszedł do władzy - co dzięki Bogu uważam za niemożliwe - wszyscy zmuszeni bylibyśmy do uczestnictwa w tych seansach nienawiści, a na ulicach lub w domach o świcie wyciągano by wszystkich oskarżanych o udział w zamachu.
Wystarczyłoby głośno przyznać, że się nie wierzy w zamach i tym samym stawałoby się współzamachowcem.
Przed katastrofą linią przewodnia PiS był patriotyzm i katolicyzm radiomaryjny, po katastrofie dominantą byłaby zemsta, odwet wobec wymyślonych sprawców "mordu smoleńskiego".

Śr kwi 24, 2013 7:32
Alus! Różnimy się zasadniczo i to wiemy doskonale.
Ja mam nadzieję, że dzięki Bogu oraz mądrości ludzi Prawo i Sprawiedliwość dojdzie do władzy, jeśli nie, to powiem:przeżyliśmy Ruska to i przeżyjemy Tuska.

Śr kwi 24, 2013 9:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 153  Następna strona