Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Okrągły stół
Quinque napisał(a): LoL. Gdybyś prezentował te same poglądy polityczne co moderacja, mógłbyś uciekać się do ad personam na każdym kroku Ale wiesz, że to co zrobiłeś właśnie to jest ad personam? Może Ty staniesz na wysokości zadania i przedstawisz jakieś niepersonalne i nieplemienne argumenty przeciwko Okrągłemu Stołowi? Czy po prostu ustalamy, że takich argumentów nie ma i zamykamy temat?
|
Pt sie 03, 2018 14:23 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Quinque napisał(a): Marek_Piotrowski napisał(a): Ej, Małgosiuu, jak z Twoim uczuleniem na ad personam LoL. Gdybyś prezentował te same poglądy polityczne co moderacja, mógłbyś uciekać się do ad personam na każdym kroku Mamy rozumieć, że znane Ci są poglądy polityczne wszystkich moderatorów tego forum? 
|
Pt sie 03, 2018 14:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zefciu napisał(a): Może Ty staniesz na wysokości zadania i przedstawisz jakieś niepersonalne i nieplemienne argumenty przeciwko Okrągłemu Stołowi Dlaczego? Ja nic nie mówiłem przeciwko OS
|
Pt sie 03, 2018 14:28 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Quinque napisał(a): Dlaczego? Ja nic nie mówiłem przeciwko OS Ale wiesz, że to jest wątek o OS? Czy nie zauważyłeś?
|
Pt sie 03, 2018 14:29 |
|
 |
Marek_Piotrowski
|
No proszę. Wilcy rzuciły się na kolejną ofiarę, która wyraziła inne niż wilcy zdanie 
_________________ pozdrawiam serdecznie Marek
|
Pt sie 03, 2018 14:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Marek_Piotrowski napisał(a): No proszę. Wilcy rzuciły się na kolejną ofiarę, która wyraziła inne niż wilcy zdanie  Wilcy rzucili się na użytkownika, który sam przyznał, że w tym wątku offtopuje i nie ma nic do powiedzenia na temat Okrągłego stołu. Gdyby naprawdę tak było Marku Piotrowski, że Ci przeszkadzają ataki personalne, to byś te ataki zlał ciepłym moczem. Tak jak zlałeś ciepłym moczem moje argumenty i moje pytania. Ale Ty dobrze wiesz, że w dyskusji merytorycznej Ci się nie da zgnoić Okrągłego Stołu. Dlatego celowo podsycasz pyskówkę, by potem płakać, że Ci się gwałt dzieje. Więc błagam – miej wzgląd na własną godność i zacznij odpowiadać na pytania. Przypominam: - Jakie konkretnie (oprócz plemiennego zarzutu „braku dekomunizacji”) zarzuty możesz przedstawić?
- Na jakiej podstawie uważasz, że cytowane przez Ciebie szyfrogramy były w istocie wyrazem intencji piszących je, a nie próbą uspokojenia Moskwy?
- Jakie konkretne zyski odniosły społeczeństwa, który rozprawiły się z komunistami w inny sposób niż Polacy?
- Jakie konkretnie „blokowanie wyjścia sowietów” miałeś na myśli i czemu to blokowanie okazało się nieskuteczne?
- Co konkretnie zarzucasz Geremkowie, jeśli chodzi o jego pragnienie, aby solidarnościowy klub sejmowy utrzymał władzę?
Odniesiesz się, czy dalej będziesz płakał, że wilcy gryzą?
|
Pt sie 03, 2018 14:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wyglada na to, ze pozyteczny troll Marek zniszczyl temat. Smokeustachy ignoruje swoj wlasny watek juz dawno i mozemy te przepychanke zamknac.
No, chyba ze Asienkka pochwala te dzialalnosc Marka_Piotrowskiego, sprzeczna z regulaminem i czeka, az tylko on w tym temacie zostanie i bedzie powtarzal jak mantre: "OS to zdrada, bo zdrada i ja wiem, ze bylo inne wyjscie, ale nie powiem jakie".
|
Pt sie 03, 2018 14:53 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
@Marek_Piotrowski Ad personam w Twoim wykonaniu różni się diametralnie od pozostałych ad personam (pozostałe nie nazywają Ciebie wilkiem, sforą itp.). Ja tego nie widzę. Skoro uważasz, że jest inaczej, zgłoś poszczególne posty z ad personam do moderacji (nie jestem sama) i jeśli inny moderator uzna, że masz rację, odniesie się do tego zgodnie z regulaminem. A tymczasem, skoro poprzednie ostrzeżenie nie zadziałało i nadal trollujesz, nie pozostaje mi nic innego, jak przyznać Ci należny (już dawno) urlop. ' @Kael Proszę nie stosować ad personam typu: jestes trollem. Można co najwyżej mówić o postawie, czyli o trollowaniu.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Pt sie 03, 2018 15:56 |
|
 |
subadam
|
Malgosiu, jesli mozesz wstrzymac sie z tym urlopem dla Marka to bylbym wdzieczny, bo to bardzo ciekawy dla mnie watek o okresie ktorego nie znam i chetnie zapoznam sie ze wszelkimi argumentami strony nie liberalnej ( ze tak to nazwe ). Argumenty Marka "ad personam" wszyscy jakos chyba mozemy zniesc, jezeli dostaniemy rowniez rzeczowe argumenty drugiej strony sporu.
|
Pt sie 03, 2018 17:11 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Przykro mi, ale tylko pojedyncze (jedna - dwie) wypowiedzi Marka były merytoryczne. Reszta to trolling i obrażanie tych, którzy maja inne zdanie.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Pt sie 03, 2018 17:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
subadam napisał(a): Malgosiu, jesli mozesz wstrzymac sie z tym urlopem dla Marka to bylbym wdzieczny, bo to bardzo ciekawy dla mnie watek o okresie ktorego nie znam i chetnie zapoznam sie ze wszelkimi argumentami strony nie liberalnej ( ze tak to nazwe ). Argumenty Marka "ad personam" wszyscy jakos chyba mozemy zniesc, jezeli dostaniemy rowniez rzeczowe argumenty drugiej strony sporu. Rzeczowe, nie oparte na dokumentach KGB, czy PRL-owskiej WSI, opracowanie obiektywnego historyka, zdecydowanie nie liberała. http://muzhp.pl/pl/c/1301/prof-antoni-d ... lego-stoluA. Dudek i Andrzej Friszke - prof. historii, były członek Kolegium IPN http://www.poranny.pl/obserwator/art/52 ... ,id,t.html
|
Pt sie 03, 2018 17:37 |
|
 |
subadam
|
No trudno, mam nadzieje ze wrocimy do tego tematu po powrocie Marka z urlopu. dzieki Alus za linki.
|
Pt sie 03, 2018 17:38 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Temat nie został zamknięty, więc dyskusja może się toczyć nadal, w dodatku bez negatywnych emocji.
|
Pt sie 03, 2018 17:58 |
|
 |
smokeustachy
|
Alus napisał(a): Efekt tej narodowej przypadłości Polaków jaką od wieków stanowi swarliwość , która legła u podstaw wielu nieszczęść dla kraju, aktualnie spowodowała, że dla świata symbolem obalenie komunizmu, jest "aksamitna rewolucja" w Czechach, obalenie muru berlińskiego, nie zaś zasługi Solidarności, OS, wyborów 4 czerwca 1989r. Polacy miast promować swój wpływ na obalenie komunizmu, wolą wzajemnie oskarżać siebie o brak lustracji i żądać pośmiertnej sprawiedliwości. Wybory 89 nie nadają się na symbol bo były kontraktowe. A wolne były u nas najpóźniej.
_________________ Smok Eustachy http://smocze.opary.salon24.pl/ http://blog.wiara.pl/SmoczeOpary
|
Pn sie 06, 2018 13:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
smokeustachy napisał(a): Alus napisał(a): Efekt tej narodowej przypadłości Polaków jaką od wieków stanowi swarliwość , która legła u podstaw wielu nieszczęść dla kraju, aktualnie spowodowała, że dla świata symbolem obalenie komunizmu, jest "aksamitna rewolucja" w Czechach, obalenie muru berlińskiego, nie zaś zasługi Solidarności, OS, wyborów 4 czerwca 1989r. Polacy miast promować swój wpływ na obalenie komunizmu, wolą wzajemnie oskarżać siebie o brak lustracji i żądać pośmiertnej sprawiedliwości. Wybory 89 nie nadają się na symbol bo były kontraktowe. A wolne były u nas najpóźniej. Nie pomyślałeś czasem, że gdyby nie OS i wybory kontraktowe 4.06.1989r istniałby nadal blok komunistyczny we wschodniej Europie.
|
Pn sie 06, 2018 14:40 |
|
|
|