Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 09, 2025 19:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 395 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 27  Następna strona
 MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA - DOBRA CZY ZŁA ? 
Autor Wiadomość

właściwy link: http://forum.fronda.pl/forum.php?akcja=pokaz&id=796589

Pt gru 22, 2006 13:49

przemo napisał(a):
czemu tak wiele osób z kręgu MW (nie ważne czy oficjalnie zapisanych w chwili "przestępstwa" czy nie) ma tendencje do faszyzowania i sympatyzowania z faszystowską ideologią? Czemu przy okazji różnych skandali na tle faszyzmu zawsze jest to ktoś bliżej bądź dalej powiązany z MW? Odpowiesz mi na to pytanie?
To są marginalne przypadki

Ale trochę ten margines jest za szeroki... podejrzanie szeroki...

Wt sty 30, 2007 21:27

Taktyka zniesławiania wrogów politycznych jako "nazistów" i "faszystów" jest ulubioną bronią propagandową Lewicy.
Kto chce niech wierzy.
Sam akurat nie jestem fanem MW,ale nie spowodu absurdlanych zarzutów o "faszyzm" "dowodzonych" przez zdjęcia z pijackich imprez skinów "NS"

Śr sty 31, 2007 17:48

"Niedawno środowiska lewicowe grzmiały o rzekomym faszyzmie wśród członków Młodzieży Wszechpolskiej, organizacji, która dała obfitą daninę krwi walcząc z Niemcami w czasie ostatniej wojny światowej. Dzisiaj, po ujawnieniu materiałów o neonazistowskich sympatiach Michała Roickiego(popieranego przez Marka Borowskiego w wyborach samorządowych) media milczą i nikt nie ma zamiaru podjąć tematu."- http://www.prawy.pl/?dz=felietony&id=21500&subdz=

Pt lut 02, 2007 14:16
I nie mówmy już źle o Wszechpolakach.Młodzież Wszechpolska nie taka skrajna jak to media głoszą.A jak MW zacznie wcielać statut w życie to będzie dobrze.MW jest potrzebna.Chwała Wielkiej Polsce !
**Polonium 210

Cz mar 15, 2007 20:50

Cz mar 15, 2007 22:07

Widziałem zdjęcia z konrdemonstracji w Warszawie.
Nie widzałem tam faszystów.
Widziałem natomiast młodych ludzi, którzy z uporem i ze smutkiem
obserwowali swoich "niemłodych już rówieśników" idących w paradzie
pro-choice.

Młodzież Wszechpolska ma młodość w sercach i widać to na ich twarzach.

Jeśli nie skuszą ich łatwe kariery i błyskotliwe obiecanki, ich związek
będzie wielki i trwały na chwałę Polski.

Ja w nich wierzę.

Cz mar 15, 2007 23:20

pro-choice.

Ja w nich wierzę.

Wierzysz w nich bo jestes "z daleka "
Z bliska juz nie jest tak pięknie

Pt mar 16, 2007 8:57
pro-choice.

Ja w nich wierzę.

kłamiesz. Byłem na paradzie równości i widziałem tych "dresiarzy" z kontrdemonstracji. Wiekszość z nich miała zamaskowane twarze czarnymi chustami - wyglądali co najmniej jak terroryści talibów albo świta bin ladena. Rzucali obelgami w stronę uczestnikow parady równości. T oco pokrzykiwali nie nadaje się nawet do cytowania. Wiele z tych hasełek miało wydźwięk faszystowski. Zachowywali się agresywnie niczym wściekłe psy. Gdby nie policja pewnie by się rzucili z siekierami na marsz równości.
To są Twoi "młodzi chłopcy z młodzierzy weszpolskiej"

Nic dodać nic ująć.

Pt mar 16, 2007 11:13

kłamiesz. Byłem na paradzie równości i widziałem tych "dresiarzy" z kontrdemonstracji.

Za bardzo się rozpędziłeś. Po pierwsze Mark Zubek pisał o kontrdemonstracji do "pro-choice", a nie parady równości, a po drugie pisał, że widział zdjęcia. Fotografowi nie zawsze wszystko "uda się" uchwycić ;)

Pt mar 16, 2007 11:29
przemo,ci zamaskowani po pierwsze to byli anarchiści a nie MW.MW nigdy się nie maskuje.Lubię MW i zgodzę się z Markiem z USA.Przed MW jest szansa i jeśli ją wykorzystają to ruch narodowy się odrodzi i nie popadnie w skrajność.

Pt mar 16, 2007 12:04
Zresztą wiekszość działączy MW to zwykli dresiarze.
Taka jest jakość tej organizacji..

Pt mar 16, 2007 12:12

Wśród MW też byli zamaskowani.

Działacze MW Nigdy nie zasłaniają twarzy! Ci zamaskowani to prawdopodobnie NOPowcy.
przemo napisał(a):
Zresztą wiekszość działączy MW to zwykli dresiarze.

Bzdury pleciesz, jak wyglądają ludzie z MW można zobaczyć, np. tutaj: http://mw.org.pl/galeria/
Jak zachowywali się uczestniczy parady równości:"W tegorocznym marszu udział brali homoseksualiści nie tylko z Polski, ale również z innych krajów naszego kontynentu. Wsparcie dla „ciemiężonych” zapewnili czołowi niemieccy oraz polscy politycy z partii antyklerykalnych i lewicowych. Ale nie tylko.

Na paradzie pojawiło się kilkadziesiąt dziwnie ubranych osób. Twarze mieli zamaskowane kominiarkami, arafatkami, u jeszcze innych na głowach było widać kaski motocyklowe. Część z nich dzielnie dzierżyła flagi i transparenty na drzewcach o średnicy nawet 5-6 centymetrów.
- Wszystko po to, aby pokazać prawicowcom, kto naprawdę rządzi – powiedział jeden z zamaskowanych uczestników imprezy. Część z nich pochodziła z innych krajów, w tym z Niemiec...Pierwszy atak przypuścili na wysokości domów centrum na ulicy Marszałkowskiej. Grupa kilkunastu uzbrojonych młodych mężczyzn z pałkami w rękach bez problemu opuściła kordon policji, podbiegając do kilku przeciwników parady, wyrywając im transparent z napisem „Chcemy normalności” i niszcząc go.
- Byliśmy popychani, a jeden z kolegów został kopnięty w głowę – mówi pan Eugeniusz, 67-letni emeryt, który wraz z małżonką i kilkoma kolegami przyszedł zaprotestować przeciwko paradzie...Kolejny atak dokonany przez tę samą grupę miał miejsce tuż przy placu Teatralnym.
– Mamy zdjęcia, na których widać, jak jacyś zamaskowani ludzie podbiegają do nas i wyrywają transparent. Nie wznosiliśmy żadnych okrzyków w stronę przeciwną i nie prowokowaliśmy nikogo – opowiadał na wczorajszej konferencji prasowej pan Sławomir, mieszkaniec Warszawy. – Nasza pięcioosobowa grupa nawet przez policję została uznana za nieszkodliwą i dlatego byliśmy pozbawieni ochrony. Znajdowały się w niej przede wszystkim osoby w podeszłym wieku, staliśmy się więc dla tych bandytów łatwym celem..."- prawy.pl

Pt mar 16, 2007 12:44

Część z nich dzielnie dzierżyła flagi i transparenty na drzewcach o średnicy nawet 5-6 centymetrów.

:D Potęga! Taką 6-cio centymetrowym patyczkiem można np. oko wydłubać... :D

Załóżmy że to literówka - 5-cio metrowy patyk nijak nie może nadawac się do rozróby - bo jest za długi.
Nie pomyślałeś aby że taki kijek służy do tego by wyżej podnieść transparent?

Pt mar 16, 2007 12:52
Działacze MW Nigdy nie zasłaniają twarzy! Ci zamaskowani to prawdopodobnie NOPowcy.

W takiem razie frakcje te sympatyzują ze sobą, gdyż widziałem jak pośród weszpolaków byli zamaskowani ludzie.

Klekot napisał(a):
Bzdury pleciesz, jak wyglądają ludzie z MW można zobaczyć, np. tutaj: http://mw.org.pl/galeria/

Na stronce partyjnej to wszystko można pokazać jak sie chce. Napisałem przecież, że "większość" działaczy MW to dresiarstwo a nie że wszyscy. Ci co bardziej inteligentni i "normalni" unikają antyparad i wysyłają na nie dresów. Stąd potem wrażenie, że wszyscy MW to dresy i skini, choć oczywiscie zdaję sobie sprawę, że nie wszyscy tacy są w szeregach MW. Niech się w takim razei bardizej publicznie poakzują. Czego sie wstydzą? Chyba swoich chorych poglądów.

Klekot napisał(a):
Jak zachowywali się uczestniczy parady równości:"W tegorocznym marszu udział brali homoseksualiści nie tylko z Polski, ale również z innych krajów naszego kontynentu. Wsparcie dla „ciemiężonych” zapewnili czołowi niemieccy oraz polscy politycy z partii antyklerykalnych i lewicowych. Ale nie tylko.

Do marszu spontanicznie dołaczali również przechodnie, Warszawiacy, ludzie starsi i młodsi, małżeństwa heteroseksulne z wózkami z dziećmi. Oni zapewne też byli gejami ;) :D
Niestety Klekot, ale Warszawa to nie wieś ani nie ciemnogród i tutaj większość ludzi reprezentuje poglądy zachodnioeuropejskie na te sprawy. Ku twojej rozpaczy i mojej radości :)
Pogódź się z tym.

Klekot napisał(a):
Na paradzie pojawiło się kilkadziesiąt dziwnie ubranych osób. Twarze mieli zamaskowane kominiarkami, arafatkami, u jeszcze innych na głowach było widać kaski motocyklowe.

Wśród uczestników marszy równości nie było ani jednej osoby zamaskowanej w sposób jaki prezentowali uczestnicy antyparady MW. Geje i lesbijki nie kryją się ze swoimi poglądami, w przeciwieństwie do ugrupowań faszyzujących - ci rzeczywiście mają sie czego wstydzić i bać, zwłaszcza w Warszawie.

Klekot napisał(a):
Część z nich dzielnie dzierżyła flagi i transparenty na drzewcach o średnicy nawet 5-6 centymetrów.

cool :)

Pt mar 16, 2007 12:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 395 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 27  Następna strona