Przegląd prasy i Aktualności
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
medieval_man napisał(a): Dokładnie tak samo postąpiła Komisja Millera. Poczekała na wynik "ekspertyzy MAK" i towarzyszki Anodiny i podpisała się pod większością tez nie zapoznając się nawet z żadnymi dowodami. Nie bądź dzieckiem. Nawet gdyby ... . Czy na prawdę to jest jedyny powód, aby udu-pić poprzedników? I zasada: jak im było wolno to nam też? Przecież PiS własnie miał postąpić inaczej i udowodnij, że komisja Millera zrobiła "przekręt". A tu co? Powtórka z rozrywki. Hipokryzja do potęgi.
|
Śr wrz 07, 2016 16:45 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Medieval, wlasnemu prezesowi nie wierzysz?
Po co wam jakakolwiek komisja, jesli film pokazuje “cala, swieta prawde“? No chyba, ze chodzi o kase dla zasluzonych specjalistow Macierewicza, ktorej inaczej nie wypadalo im dac...
|
Śr wrz 07, 2016 16:50 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Alus napisał(a): Powtórz jeszcze, że w przeciwieństwie do komisji Macierewicza w komisji Millera nie było żadnych specjalistów związanych z lotnictwem i wypadkami w lotnictwie. Może i w komisji Millera jacyś fachowcy byli. I tak nic nie zrobili. Wzięli kasę za nic. Więc tak, jakby ich nie było Helenka napisał(a): Nie bądź dzieckiem. Nawet gdyby ... . Czy na prawdę to jest jedyny powód, aby udu-pić poprzedników? I zasada: jak im było wolno to nam też? Przecież PiS własnie miał postąpić inaczej i udowodnij, że komisja Millera zrobiła "przekręt". A tu co? Powtórka z rozrywki. Hipokryzja do potęgi. A kto pisze o jakiejś chęci u...piania poprzedników? Jak na razie, to wszyscy widzą, że Komisja Millera "zrobiła przekręt". Poza tym kto twierdzi, że film ma zastąpić badania? Aha... tak twierdzi @Kael. Najłatwiej: wmówić komuś coś, a potem go za to krytykować. @Kael to świetnie potrafi. Kael napisał(a): Medieval, wlasnemu prezesowi nie wierzysz?
Po co wam jakakolwiek komisja, jesli film pokazuje “cala, swieta prawde“? No chyba, ze chodzi o kase dla zasluzonych specjalistow Macierewicza, ktorej inaczej nie wypadalo im dac... Wiesz, nie widziałem filmu, więc w przeciwieństwie do wszechwiedzących, nie wypowiadam się na jego temat. A co do pytania: po co komisja, jeśli film fabularny pokazuje prawdę? @Kael, czy jakikolwiek sąd skaże kogoś, albo uniewinni na podstawie filmu? Masz dziwne poglądy na temat działania sprawiedliwości. 
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Śr wrz 07, 2016 17:00 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Powtórz jeszcze, że w przeciwieństwie do komisji Macierewicza w komisji Millera nie było żadnych specjalistów związanych z lotnictwem i wypadkami w lotnictwie. Cytuj: Może i w komisji Millera jacyś fachowcy byli. I tak nic nie zrobili. Wzięli kasę za nic. Więc tak, jakby ich nie było Cytuj: Bajaj dalej.... Helenka napisał(a): A kto pisze o jakiejś chęci u...piania poprzedników? Jak na razie, to wszyscy widzą, że Komisja Millera "zrobiła przekręt". Rozumiem, że jako humanista nie przywiązujesz wagi do matematycznych dokładności...... wszyscy, tzn zwolennicy PiS, a jak wskazują sondaże i to nie wszyscy. A jeśli chodzi o film, to wybór prezydentowej z córką - obecność w czasie emisji Smoleńska w Kinotece na filmie "Śmietanka towarzyska", W. Allena - jest nader wymowny.....
Ostatnio edytowano Śr wrz 07, 2016 17:15 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy
|
Śr wrz 07, 2016 17:09 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Alus napisał(a): Rozumiem, że jako humanista nie przywiązujesz wagi do matematycznych dokładności......wszyscy, tzn zwolennicy PiS, a jak wskazują sondaże i to nie wszyscy.
Ojtam... pozwoliłem sobie na uogólnienie jak wszyscy w tych tematach. Taki styl tu panuje. Alus napisał(a): A jeśli chodzi o film, to wybór prezydentowej z córką - w Kinotece na film "Śmietanka towarzyska", W. Allena - jest nader wymowny..... I świadczy, Twoim zdaniem o....? btw. co to wybór na film? Przynajmniej wiem, że to ja jestem humanistą 
|
Śr wrz 07, 2016 17:12 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@medieval: kasa aktualnej komisji bedzie wielokrotnie wyzsza. To ci zupelnie nie przeszkadza.
A kwalifikacje tych "specjalistow" raczej nie pozwola na traktowanie ich jako rzeczoznawcow przez powazny niezawisly sad. Mozliwe, ze to wlasnie prezesa i Ziobre kluje, ze minely czasy, kiedy wyroki sadowe wydawano na zamowienie polityczne. Jak np skazanie rotmistrza Pileckiego.
|
Śr wrz 07, 2016 17:16 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Ale o czym Ty, Kael piszesz? Możesz wrócić do tematu? Czy chodzi Ci tylko o przepychanki mające udowodnić najtwojszą rację? Rozumiem, że już przeczytałaś opinię nowej komisji, i wiesz, że jest niemerytoryczna. Jak powiedziałem: wszechwiedzący na tym forum... Cieszę się jednak, że wycofałaś się ze stwierdzenia, że niepotrzebna jest komisja skoro mamy film.
|
Śr wrz 07, 2016 17:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): A kto pisze o jakiejś chęci u...piania poprzedników? Jak na razie, to wszyscy widzą, że Komisja Millera "zrobiła przekręt". Poza tym kto twierdzi, że film ma zastąpić badania? To po kie licho na każdą krytykę PiS reagujesz: a u was biją Murzynów? Jak na razie to nic nie słychać o badaniach pisowskiej komisji. Objęte tajemnicą? A niby dlaczego? Dostają niemałe pieniądze z naszych podatków, to chyba mamy prawo wiedzieć o efektach, a przynajmniej o postępach prac. medieval_man napisał(a): Aha... tak twierdzi @Kael. Najłatwiej: wmówić komuś coś, a potem go za to krytykować. @Kael to świetnie potrafi. No wybacz, ale ubliżasz mojej inteligencji. Uważasz, że nie potrafię samodzielnie myśleć? Może jeszcze oskarżysz mnie za przykładem moda z innego forum o zaczadzenie michnikowszczyzną i zmanipulowanie mediami, których nie widuję na oczy?
|
Śr wrz 07, 2016 17:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czyzby film Smolensk nie byl aktualny? Wczoraj byl w wiadomosciach niemieckich wraz z prezesem.
Po jego stwierdzeniu jestem przekonana, ze ta komisja to po prostu nagroda dla "specjalistow" Macierewicza. Na duuuza kase. Moge czekac na wynik ich spotkan przy kawie. W koncu to ty im placisz Za znany wynik, ktory prezes wlasnie swiatu oglosil. Nie wierzysz swojemu prezesowi?
|
Śr wrz 07, 2016 17:38 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Helenka napisał(a): To po kie licho na każdą krytykę PiS reagujesz: a u was biją Murzynów?
Na krytykę "a u was biją murzynów" reaguję pisząc "u was też". Innej, bardziej merytorycznej krytyki nie zauważyłem. Helenka napisał(a): Jak na razie to nic nie słychać o badaniach pisowskiej komisji. Objęte tajemnicą? A niby dlaczego? Dostają niemałe pieniądze z naszych podatków, to chyba mamy prawo wiedzieć o efektach, a przynajmniej o postępach prac.
I znowu będzie o biciu murzynów...  Za to komisja Millera wiedziała wszystko, po godzinieod jej powstania. Prawda? Helenka napisał(a): medieval_man napisał(a): Aha... tak twierdzi @Kael. Najłatwiej: wmówić komuś coś, a potem go za to krytykować. @Kael to świetnie potrafi. No wybacz, ale ubliżasz mojej inteligencji. Uważasz, że nie potrafię samodzielnie myśleć? To nie było do Ciebie. Piszesz, że PiS miało postąpić inaczej sugerując, że Komisja Millera cokolwiek sama zrobiła. A Kael pisze z przekąsem, że film wyręczy komisję. Chyba nikt w to nie wierzy? Więc po co takie głodne kawałki? Helenka napisał(a): Może jeszcze oskarżysz mnie za przykładem moda z innego forum o zaczadzenie michnikowszczyzną i zmanipulowanie mediami, których nie widuję na oczy? Mam się z czegoś wytłumaczyć? 
|
Śr wrz 07, 2016 17:47 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Kael napisał(a): Czyzby film Smolensk nie byl aktualny? Wczoraj byl w wiadomosciach niemieckich wraz z prezesem.
Po jego stwierdzeniu jestem przekonana, ze ta komisja to po prostu nagroda dla "specjalistow" Macierewicza. Na duuuza kase. Moge czekac na wynik ich spotkan przy kawie. W koncu to ty im placisz Za znany wynik, ktory prezes wlasnie swiatu oglosil. Nie wierzysz swojemu prezesowi? A Komisja Millera nie była nagrodą dla "specjalistów".? Specjalistów w copy-paste z Anodiny? Kaczyński pewne faktycznie powiedział, że film przedstawia prawdę. Ty już zrozumiałaś, że Kaczyński w ten sposób stwierdził, że komisja jest zbędna? Twoje myśli chadzają bardzo wysokimi ścieżkami. Nie jestem w stanie za nimi nadążyć.
|
Śr wrz 07, 2016 17:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Akurat to jest proste: jezeli Kaczynski zna prawde i film ja pokazuje, to po co komukolwiek jeszcze jakakolwiek komisja? Prawda jest znana.
Jej jedyny sensowny cel to 20 milionow do wziecia.
Moze wiesz ile kosztowala komisja Millera?
|
Śr wrz 07, 2016 17:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Na krytykę "a u was biją murzynów" reaguję pisząc "u was też". Innej, bardziej merytorycznej krytyki nie zauważyłem. Wykaż, że w ten sposób wyglądała moja krytyka owej komisji. medieval_man napisał(a): I znowu będzie o biciu murzynów... Za to komisja Millera wiedziała wszystko, po godzinieod jej powstania. Prawda? No widzisz. Odbijasz piłeczkę. Nie potrafisz merytorycznie? Nie widać pracy waszej komisji. Minął już prawie rok od jej powstania. Nie słychac, aby ktokolwiek udał się do Rosji, aby raz jeszcze zbadać wrak. Nie słychać, aby cokolwiek zrobiono w kwestii odzyskania wraku, a to miało być priorytetem tego rządu. I może umówmy się: jak już udowodnicie, że to był wybuch, to weźcie się wtedy za rozliczanie komisji Miller, a póki co dyskutuj o działaniach tej komisji, a poprzednią zostaw w spokoju. No cóż, ale to jest właśnie metoda tłumaczenia zwolenników PiS: a u was Murzynów biją. Za przykładem Jonnego: G-ów-no mnie obchodzi w tej chwili poprzednia komisja. W tej chwili obchodzi mnie to, co robi obecna za niemałe nasze pieniądze. Nie używam metody odbijania piłeczki i jesli ktoś w ten sposób dyskutuje, to otwiera mi się scyzoryk w kieszeni. medieval_man napisał(a): To nie było do Ciebie. Piszesz, że PiS miało postąpić inaczej sugerując, że Komisja Millera cokolwiek sama zrobiła. A Kael pisze z przekąsem, że film wyręczy komisję. Chyba nikt w to nie wierzy? Więc po co takie głodne kawałki? Nie było do mnie? To dlaczego napisałeś to po zacytowanej mojego posta? medieval_man napisał(a): Mam się z czegoś wytłumaczyć?
Nie, nie musisz. Sorry, ale poniosły mnie nerwy widząc podobną argumentację.
|
Śr wrz 07, 2016 18:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Z innej bańki w temacie aktualności - w Polsat pokazywali dziś dziesiątki hektarów upraw pomidorów, które rolnicy z racji drastycznie niskich cen skupu - 25-40 gr/kg w ogóle nie zbierają. Gdyby to działo sie rok temu ukazywane byłoby przez media pisowskie jako świadome niszczenie polskiego rolnictwa przez PO na zlecenie np Niemiec. A dziś cisza.......
|
Śr wrz 07, 2016 18:11 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Kael napisał(a): Akurat to jest proste: jezeli Kaczynski zna prawde i film ja pokazuje, to po co komukolwiek jeszcze jakakolwiek komisja? Prawda jest znana.
Wybacz, ale na tym poziomie nie będę rozmawiał. Skoro uważasz, że Kaczyński powiedział, że komisja jest niepotrzebna, bo jest film, to pozostań w swoim świecie. Skoro ze stwierdzenia Kaczyńskiego Ty z kolei wyciągasz takie wnioski to znaczy, że utożsamiasz "dowody" filmowe, z dowodami w znaczeniu postępowania sądowego czy dochodzenia. Pozostań w swoim świecie.
|
Śr wrz 07, 2016 18:16 |
|
|
|