PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
| Autor |
Wiadomość |
|
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Jednak @gita ma rację: - za PO 18% a przeciwko PO chociaż w rozproszeniu 82% - za N 9% a przeciwko N chociaż w rozproszeniu 91% - za Kukiz15 6% a przeciwko Kukiz15 chociaż w rozproszeniu 94% - za PiS 34% a przeciwko PiS chociaż w rozproszeniu 66% Helenka napisał(a): I to jest postawa iście chrześcijańska: radość z zemsty (nie neguje tu absolutnie słuszności obniżenia emerytury SBecji). Cóż, skoro przebaczenie dopiero po wymierzeniu kary ... .  Bóg w niebie też raduje się z kary, jaka jest wymierzana grzesznikom (nauka św. Tomasz z Akwinu), gdyż w ten sposób dokonuje się Jego sprawiedliwość. Wprawdzie Bóg nie cieszy się z kar jako takich, to jednak cieszy się z nich, o ile są wymierzone przez Jego sprawiedliwość. św. Tomasz Suma, 2-2 zagadn. 91, odp. na 2 zarzut Oraz na 1: Cieszyć się z cudzego nieszczęścia jako takiego świadczy o nienawiści. Nie świadczy o niej, gdy cieszymy się z cudzego nieszczęścia z powodu czegoś dołączonego. W ten sposób bowiem niekiedy ten i ów cieszy się nawet z własnego nieszczęścia, np. gdy cieszy się z doznawanych utrapień, jako że one są pożyteczne do zasługi na życie wieczne, stosownie do słów Jakuba: „Za pełną radość poczytujcie to sobie, bracia moi, ilekroć spadają na nas różne doświadczenia".Potępiasz Helenko Pana Boga?
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
| Pn kwi 18, 2016 21:56 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Jednak @gita ma rację: - za PO 18% a przeciwko PO chociaż w rozproszeniu 82% - za N 9% a przeciwko N chociaż w rozproszeniu 91% - za Kukiz15 6% a przeciwko Kukiz15 chociaż w rozproszeniu 94% - za PiS 34% a przeciwko PiS chociaż w rozproszeniu 66% Nie interesują mnie inne partie, a rządząca, a przeciwko niej jest 66%, co sam przyznałeś. I to wyliczenie jest moje. Pozostałe wyliczenia to tylko dla poprawy samopoczucia i niczemu nie służą. medieval_man napisał(a): Potępiasz Helenko Pana Boga? Pytanie na poziomie przedszkola  . Św. Tomasz z Akwinu nie był nieomylny. Jak sie ma radość z kary wobec miłosierdzia i słów Jezusa, że mamy przebaczać zawsze i bezwarunkowo? Bóg jest sprzecznością? Ale cóż. Łatwiej jest dopasować Biblię do swojego widzimisię niż ją przyjąć bezwarunkowo.
|
| Pn kwi 18, 2016 22:19 |
|
 |
|
mikkel
|
A ja jestem zaskoczony. TNS to ta sondażownia, która zwykle dawała PiS-owi rekordowe wskazania, często najwyższe ze wszystkich ośrodków. 15/02 br. było to 40%, 11/12 ub. r. 42% a 16/11 aż 44%! A teraz marne 34%? Gdyby te dane odzwierciedlały rzeczywistość, poparcie dla prawicowo-populistycznej koalicji spadłoby od listopada aż o 10 punktów procentowych. Co się stało? Czyżby 500 zł na dziecko to za mało chleba dla ludu? A może lud ma za mało igrzysk?
|
| Wt kwi 19, 2016 6:26 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): W ten sposób bowiem niekiedy ten i ów cieszy się nawet z własnego nieszczęścia, np. gdy cieszy się z doznawanych utrapień, jako że one są pożyteczne do zasługi na życie wieczne, stosownie do słów Jakuba: „Za pełną radość poczytujcie to sobie, bracia moi, ilekroć spadają na nas różne doświadczenia".[/i]
Potępiasz Helenko Pana Boga? Chyba sw Tomasz sw Jakuba zle zrozumial. A medieval zrobil z Tomasza glos Boga. Czym innym jest radowanie sie z doswiadczen wlasnych, a czym innym radocha z cudzych cierpien. To drugie z Bogiem ma malo wspolnego. To slynna radocha z tego, ze to krowy sasiada padly. To sa skutki znajomosci Litery bez znajomosci Ducha.
|
| Wt kwi 19, 2016 6:39 |
|
 |
|
medieval_man
Moderator
|
Kael napisał(a): Chyba sw Tomasz sw Jakuba zle zrozumial.
Za to Kael rozumie go doskonale... A zasada jest prosta: - radość nie jest z zemsty, ale z tego, że dokonuje się sprawiedliwość. @gita napisała Cytuj: SBecy nareszcie będą mieli zmniejszone emerytury, czyli kaci nie będą mieć lepiej niż ich ofiary. Nie ma tu żadnej radości z zemsty, ale radość ze sprawiedliwości. Przypisywanie bliźnim niskich uczuć, jest @Helenko, bardzo fuj....
|
| Wt kwi 19, 2016 7:21 |
|
|
|
 |
|
medieval_man
Moderator
|
mikkel napisał(a): A ja jestem zaskoczony. TNS to ta sondażownia, która zwykle dawała PiS-owi rekordowe wskazania, często najwyższe ze wszystkich ośrodków. 15/02 br. było to 40%, 11/12 ub. r. 42% a 16/11 aż 44%! A teraz marne 34%? Gdyby te dane odzwierciedlały rzeczywistość, poparcie dla prawicowo-populistycznej koalicji spadłoby od listopada aż o 10 punktów procentowych. Co się stało? Czyżby 500 zł na dziecko to za mało chleba dla ludu? A może lud ma za mało igrzysk? A może ustawiczne opluwanie PiS odnosi skutek w umysłach niektórych wyborców?
|
| Wt kwi 19, 2016 7:27 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): mikkel napisał(a): A ja jestem zaskoczony. TNS to ta sondażownia, która zwykle dawała PiS-owi rekordowe wskazania, często najwyższe ze wszystkich ośrodków. 15/02 br. było to 40%, 11/12 ub. r. 42% a 16/11 aż 44%! A teraz marne 34%? Gdyby te dane odzwierciedlały rzeczywistość, poparcie dla prawicowo-populistycznej koalicji spadłoby od listopada aż o 10 punktów procentowych. Co się stało? Czyżby 500 zł na dziecko to za mało chleba dla ludu? A może lud ma za mało igrzysk? A może ustawiczne opluwanie PiS odnosi skutek w umysłach niektórych wyborców? Bo przecież PO nigdy nie było opluwane...... IRBIS tydzień temu wskazywał poparcie dla PiS 28% Spadło PiS, ale niestety spadło zaufanie do Kościoła do 55%.....korelacja??
|
| Wt kwi 19, 2016 7:28 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Nie ma tu żadnej radości z zemsty, ale radość ze sprawiedliwości. Przypisywanie bliźnim niskich uczuć, jest @Helenko, bardzo fuj.... Ty tak odczytałeś owe intencje. Ja odczytałam inaczej. medieval_man napisał(a): A może ustawiczne opluwanie PiS odnosi skutek w umysłach niektórych wyborców? Czyli uważasz, że ludzie są głupi i ulegają manipulacjom? To nieprawda co widzą na obrazach (zachowanie prezesa wobec prezydenta, hipokryzja, obsadzanie stanowisk niezależnie od wyników - np. PNGiG, o TK i olewaniu KW nie wspomnę itp.). Podałam tez przykład z własnego podwórka p.o. burmistrza. Alus napisał(a): Spadło PiS, ale niestety spadło zaufanie do Kościoła do 55%.....korelacja?? No niestety, ale hipokryzja rządzących plus zachowanie niektórych księży, ustawa o ziemi wyłączająca KK z zakazu sprzedaży robi krecia robotę Kościołowi.
|
| Wt kwi 19, 2016 8:04 |
|
 |
|
SweetChild
|
Helenka napisał(a): I z czego się cieszysz? 34% za PiS, ale 66% przeciwko. Ja się nie dziwę radości zwolenników PiS, po tym co wyprawia partia rządząca oczekiwałbym, że 101% będzie przeciwko PiS, a każde poparcie powyżej 0% jest dla mnie niemiłym zaskoczeniem  medieval_man napisał(a): A może ustawiczne opluwanie PiS odnosi skutek w umysłach niektórych wyborców?  Chyba że miało być ustawiczne opluwanie przez PiS, bo to faktycznie powinno odnieść skutek w umysłach wyborców, nie tylko niektórych 
|
| Wt kwi 19, 2016 8:04 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): każde poparcie powyżej 0% jest dla mnie niemiłym zaskoczeniem
Żelazny elektorat choćby na stos..., nie opuści prezesa. Zauważ, że w czasach PRL też wielu było za partia mimo, że nie mieli co do garnka włożyć, a i dzisiaj wielu tęskni za tymi czasami.
|
| Wt kwi 19, 2016 8:20 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): gita napisał(a): Świadomie się skompromitowałaś tym liczeniem czy nieświadomie? No to policzmy teraz prawidłowo: 82+91+34=205%  Zacznij logicznie myśleć, o ile w ogóle kiedykolwiek potrafiłaś. Całość to 100%. Jeśli za PiS jest 34% to przeciw PiS jest 66% i nie ma co zaklinać rzeczywistości. gita napisał(a): P.S.Prawo i sprawiedliwość nareszcie zrobi to co powinno być zrobione już na początku lat 90-tych SBecy nareszcie będą mieli zmniejszone emerytury, czyli kaci nie będą mieć lepiej niż ich ofiary.
I to jest postawa iście chrześcijańska: radość z zemsty (nie neguje tu absolutnie słuszności obniżenia emerytury SBecji). Cóż, skoro przebaczenie dopiero po wymierzeniu kary ... .  "..radość z zemsty" ABSURD MIESIĄCA! uważam, że nawet Kael nie wymyśliłaby większego absurdu. Do końca miesiąca zostało 11 dni i jestem pewna, że nikt inny nie wymyśli większego absurdu!
|
| Wt kwi 19, 2016 8:25 |
|
 |
|
medieval_man
Moderator
|
Helenka napisał(a): medieval_man napisał(a): A może ustawiczne opluwanie PiS odnosi skutek w umysłach niektórych wyborców? Czyli uważasz, że ludzie są głupi i ulegają manipulacjom? To nieprawda co widzą na obrazach (zachowanie prezesa wobec prezydenta, hipokryzja, obsadzanie stanowisk niezależnie od wyników - np. PNGiG, o TK i olewaniu KW nie wspomnę itp.). Podałam tez przykład z własnego podwórka p.o. burmistrza. A uważasz, że większość ludzi jest mądra i kieruje się własnym, niczym nie zmąconym oglądem sytuacji?
|
| Wt kwi 19, 2016 8:27 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): A uważasz, że większość ludzi jest mądra i kieruje się własnym, niczym nie zmąconym oglądem sytuacji? Nie no, mądra jest tylko ta część stojąca murem za PiS  Wy w żadnym wypadku nie jesteście zmanipulowani. Nawet jeśli prezes podstawi nogę prezydentowi będziecie mówili, że to niechcący, że nogi mu się zaplątały, bo dywan był zwinięty (wina Tuska, bo to on go tak położył) 
|
| Wt kwi 19, 2016 8:34 |
|
 |
|
SweetChild
|
Helenka napisał(a): Zauważ, że w czasach PRL też wielu było za partia mimo, że nie mieli co do garnka włożyć, (...) Że nie mieli co do garnka włożyć, to jedno, a drugie to popieranie systemu opartego na bezprawiu, (po raz kolejny zacytuję chyba jedyne zdanie Prezesa, z którym się zgadzam), stworzonego przez hołotę dla hołoty. To drugie jest dużo bardziej niebezpieczne.
|
| Wt kwi 19, 2016 8:39 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): medieval_man napisał(a): A uważasz, że większość ludzi jest mądra i kieruje się własnym, niczym nie zmąconym oglądem sytuacji? Nie no, mądra jest tylko ta część stojąca murem za PiS  Wy w żadnym wypadku nie jesteście zmanipulowani. Nawet jeśli prezes podstawi nogę prezydentowi będziecie mówili, że to niechcący, że nogi mu się zaplątały, bo dywan był zwinięty (wina Tuska, bo to on go tak położył)  Ta niedorzeczność nie przebiła absurdu:"radość z zemsty"
|
| Wt kwi 19, 2016 8:43 |
|
|
|