Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz paź 30, 2025 18:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
gita napisał(a):
Ta niedorzeczność nie przebiła absurdu:"radość z zemsty"

Bo stanie murem za prezesem jest niedorzeczne, niestety, a to był tylko obraz. A jeśli twierdzisz, że źle odczytałam Twoje intencje, to naucz się je wyrażać jasno a nie przy pomocy hurraaaaa.. Póki co nie tylko u Ciebie widzę taką postawę i stąd takie a nie inne moje odczytywanie.

Wt kwi 19, 2016 8:47
Moderator

Helenka napisał(a):
medieval_man napisał(a):
A uważasz, że większość ludzi jest mądra i kieruje się własnym, niczym nie zmąconym oglądem sytuacji?

Nie no, mądra jest tylko ta część stojąca murem za PiS :? Wy w żadnym wypadku nie jesteście zmanipulowani. Nawet jeśli prezes podstawi nogę prezydentowi będziecie mówili, że to niechcący, że nogi mu się zaplątały, bo dywan był zwinięty (wina Tuska, bo to on go tak położył) :shock:

A wiesz, że unikasz odpowiedzi?

Wt kwi 19, 2016 11:03
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
A wiesz, że unikasz odpowiedzi?

Unikam? Absolutnie, chyba że ... . A prawdę mówiąc to nie oceniam niczyjego poziomu intelektualnego na zasadzie "mądry - głupi", a postawę lub wiedzę. Nikomu nigdy nie powiedziałam (i nie powiem, bo nie dość, że jest to niezgodne z Biblią, to także z psychologią) jesteś głupi.

Wt kwi 19, 2016 11:16

medieval_man napisał(a):
A może ustawiczne opluwanie PiS odnosi skutek w umysłach niektórych wyborców?

Ustawiczne opluwanie PiSu? Wow!
A na czym niby to "ustawiczne opluwanie PiSu" polega?
Mógłbyś to jakoś przybliżyć czy powtarzasz jedynie oklepane bon moty?

Wt kwi 19, 2016 12:08
Moderator

mikkel napisał(a):
medieval_man napisał(a):
A może ustawiczne opluwanie PiS odnosi skutek w umysłach niektórych wyborców?

Ustawiczne opluwanie PiSu? Wow!
A na czym niby to "ustawiczne opluwanie PiSu" polega?
Mógłbyś to jakoś przybliżyć czy powtarzasz jedynie oklepane bon moty?

Jesteś na tyle inteligentny, że sam to znajdziesz. Daleko szukać nie trzeba.
Szkoda klawiatury na powtarzanie oczywistości.

Wt kwi 19, 2016 12:12
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
Jesteś na tyle inteligentny, że sam to znajdziesz. Daleko szukać nie trzeba.
Szkoda klawiatury na powtarzanie oczywistości.

Ikoną PiS jest prezes, który pociąga za sznurki z tylnego siedzenia (obecnie pokazuje jak bardzo się wkurzył, że jedna pacynka mu się urwała i próbuje być niezależna), więc o czym Ty mówisz?

Wt kwi 19, 2016 12:25
A oto jak rosną dochody budżetu Polski:
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... book_money

Wt kwi 19, 2016 12:48

Witold Waszczykowski na wspólnej konferencji z Frankiem-Walterem Steinmeierem był pytany o wypowiedź Jarosława Kaczyńskiego dla „wSieci”, który stwierdził, że sposób regulowania pracy Bundestagu jest taki, że gdyby ktoś chciał to wprowadzić w Polsce, to sam uznałby to za próbę wprowadzenia dyktatury:

„Mogę powiedzieć, że wróciłem o 3 nad ranem, po całym rozmów i debatowania w UE na tematy międzynarodowe. Nie miałem okazji zapoznać się w wczorajszą prasą, ani dzisiejszą. Nie wiem, czy to dokładny cytat. Nawet [to] zakładając, jest to wypowiedź jednego z liderów partyjnych, który aktualnie nie piastuje stanowiska rządowego. W związku z tym stanowisko rządowe nie jest tam przedstawione i zawarte. Mógłbym się odnosić do sytuacji, kiedy ktoś z rządu takie stanowisko by zaprezentował. Na razie takiego stanowiska nikt nie prezentuje"

źródło: 300Polityka

"Jednego z liderów partyjnych, który aktualnie nie piastuje stanowiska rządowego"? :o Toż to masakra :twisted: Na taki ton pod adresem swojego lidera rzadko poważają się nawet politycy PO :shock: Od razu mi się to skojarzyło z określeniem Tadeusza Mazowieckiego, który będąc premierem nazwał Wałęsę (ówczesny symbol wolnej Polski, laureata Nagrody Nobla) "przewodniczącym jednego ze związków zawodowych" - co wtedy odczytano jako oczywistą obrazę. Ciekawe, czy będą reperkusje? :twisted:

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt kwi 19, 2016 14:22
Helenka napisał(a):
A oto jak rosną dochody budżetu Polski:
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... book_money
Czasy niepewne, rząd nieobliczalny, to ludzie oszczędzają.

Wt kwi 19, 2016 14:32
Johnny99 napisał(a):
Ciekawe, czy będą reperkusje?

A były w stosunku do posła Suskiego(chyba dobrze kojarzę nazwisko)?

Wt kwi 19, 2016 14:41
Prawie 4 mld zł mają dać dodatkowe opłaty za wodę - wynika z wyliczeń Ministerstwa Środowiska. Skończyć ma się era korzystania z wody za darmo. Zapłacić za nią mają m.in. elektrownie i rolnicy. A to oznacza, że w konsekwencji wzrosną ceny. Wprowadzona zostanie też opłata za... deszczówkę i topniejący śnieg. Rząd przyznaje, że każdy Polak zapłaci przez to ok. 30 zł rocznie.
:lol: Nie wiem, śmiać się czy płakać. Ciekawe kiedy zaczniemy płacić za oddychanie. :shock:

Wt kwi 19, 2016 15:08
Helenka napisał(a):
Prawie 4 mld zł mają dać dodatkowe opłaty za wodę - wynika z wyliczeń Ministerstwa Środowiska. Skończyć ma się era korzystania z wody za darmo. Zapłacić za nią mają m.in. elektrownie i rolnicy. A to oznacza, że w konsekwencji wzrosną ceny. Wprowadzona zostanie też opłata za... deszczówkę i topniejący śnieg. Rząd przyznaje, że każdy Polak zapłaci przez to ok. 30 zł rocznie.
:lol: Nie wiem, śmiać się czy płakać. Ciekawe kiedy zaczniemy płacić za oddychanie. :shock:

Do tego dolicz haracz 180 zł/rocznie na telewizję narodową.....same ulgi dla ubogich.
Dotychczas wiele osób otrzymujące dochody poniżej minimalnej kwoty nie płaciło abonamentu.

Wt kwi 19, 2016 15:14
Przepraszam za brak źródła powyższej wiadomości. Oto ono:
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 64008.html

Wt kwi 19, 2016 16:15

Dobra zmiana musi kosztować.
500 zł dane na dziecko to 700 złotych zabrane polskim rodzinom.

Wt kwi 19, 2016 20:03
Jestem bardzo ciekawa jak będą mierzyć ilość deszczu i stopniałego śniegu. Średnio w Polsce czy w każdej miejscowości zostanie zainstalowany jakiś przyrząd do pomiaru? Tak się składa, że moje miasto i gmina należy do najbardziej suchych regionów powiatu, województwa i Polski. No, ale może w takim razie będzie jeszcze podatek od słońca i wiatru, a wtedy to już średnia cena :D.

Śr kwi 20, 2016 7:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221 ... 622  Następna strona