Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 2
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
kosiarz napisał(a): (...)
...żałosne, ciekawe kto płaci za te "sledztwa" ? szkoda zmarnownych nastepnych lat... (...)
Za idiotyczne śledzwa wszczynane przeciwko Kwasniewskiemu na polecenie Pierwszego Ziobra Małostkowych Braci, płacimy oczywiscie my.
Ja przynajmniej odbiłem sobie nieco z tego co przypada na mnie, bo przejechałem sie z Warszawy do Lublina i spowrotem a takze zjadłem obiad i wypiłem piwko na koszt tego naszego popapranego Wyszyńskiego 
|
N sty 06, 2008 16:48 |
|
|
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Jest jedna mała różnica...pani HGW, powołała specjalną komisję, która to komisja przez kilka miesiecy za darmo przeciez nie pracowała...Kwąsniewskiego i dobrze, ścigała prokuratura do tego powołana.
Mamy "tanie państwo" Tuska, komisje HGW, Pitery i Palikota...która to ostatnio po długotrwałych analizach i spotkaniach, pewno też nie za darmo, stwierdziła, iż licencje w Wa-wie na taksówki są nieptrzebne  ...
Przypomina mi to komisje za prl-u, stwierdzające, ze papieru toaletowego w sklepach brakuje, bo spekulanci wykupują ....
|
N sty 06, 2008 17:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Skoro powołła komisje do zbadania sprawa to nalezży przypusczac,ze zarzuty sa udokumentowane i uzasadnione było skierowanie sprawy do prokuraturu .
Natomiast Ziobro polecił wszcząc postepowanie po donosach jakiegoś anonimowego czytelnika "Ozonu" ( sprawa wykształcenia) i bredniach Urbana IV PRL czyli naczelnego "Gazety Polskiej" ( sprawa KMiKF)
|
N sty 06, 2008 18:02 |
|
|
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
I właśnie chodzi o to...że nic nie miała, a oczerniała Kaczyńskiego-PiS w kampani wyborczej na prezydenta stolicy, by coś "wynaleść" powołała komisję...oczywiście komisja nic nie znalazła prócz wydatków w kwocie ok 40gr na warszawiaka...w czasie 3 letnich rzadów Kaczyńskiego..
Tak samo był z pomówieniami Tuska, który zarzucał Kaczyńskiemu, ze ten na swoją kancelarię wydaje 300 mln zł!!....teraz ten wydaje...294  , a i podwyżki uczynił, zapewne o kilka milionów wzrośnie więc budzet do końca roku...ah ta przyzwoitość, ale kto o tym napisze..wszyscy kochają pana premiera i ma poparcie z 70%...
Zarzuty zapewne tak samo są udokumentowane, jak te; w sprawie sprzedanej siedziby PiS-u...dużo pomówień, oszczerstw i manipulacji, a prokuratura nawet śledztwa nie wszczeła. Oczywiście z tydzień nagonki medialnej będzie...potem lakoniczne stwierdzenie, iż prokuratura nie stwierdziła uchybień...no ale kto to przeczyta, gdzieś na 25 stronie GW...i innych obietywnych mediów. 
|
N sty 06, 2008 21:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Pn sty 07, 2008 8:09 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kosiarz napisał(a): I właśnie chodzi o to...że nic nie miała, a oczerniała Kaczyńskiego-PiS w kampani wyborczej na prezydenta stolicy, by coś "wynaleść" powołała komisję...oczywiście komisja nic nie znalazła prócz wydatków w kwocie ok 40gr na warszawiaka...w czasie 3 letnich rzadów Kaczyńskiego.. (...)
Kosiarz, jeżeli w czasie kampanii wyborczej oczerniała to oczerniani mogli to sprostować w sadzie w trybie wyborczym. Skoro tego nie zrobili, to znaczy, że zarzuty miały podstawy.
Zastosowanie przez Ciebie metody „40 groszy na głowę” to jest taka sobie cwaniacka zagrywka, niegodna katolika - chyba że należysz do kościoła toruńsko-katolickiego i jesteś uczniem dr hab. J.R. Nowaka, bo wtedy jest to normalka Według tej metody to można zarzucić Twojej żonie czy dziewczynie, że zdradza Cię kilka razy na miesiąc. To merde warty argument w poważnej dyskusji.
To nie chodzi o 40 groszy, tylko podobno o około miliona złotych z kasy miasta, w tym na przykład 700 PLN na wódę w czasie jakiejś nasiadówy poświeconej zwalczaniu biedy
No i wreszcie nie bądź taki papież w tej sprawie. Jakie masz podstawy do przesądzania z góry, że te doniesienie do prokuratury jest bezzasadne, zanim jeszcze zajęła się nim prokuratura 
Sprawa jest otwarta ale skierowanie zawiadomienia do prokuratury po stwierdzeniu nieprawidłowości noszących znamiona przestępstwa w wyniku przeprowadzonej kontroli, to jest normalna procedura , stosowana w każdym normalnym demokratycznym, praworządnym państwie.
Zupełnie czym innym jest prowadzenie przez prawie 2 lata (od marca 2006 r.) postępowania wymierzonego w A. Kwaśniewskiego, które na polecenie polskiego Wyszyńskiego wszczęto po paszkwilu redaktora naczelnego pisemka, które kłamstwo ma już w swoim tytule.
To już nie jest procedura normalna lecz bolszewicko-kaczystowska. Zwłaszcza, że w swoim donosie T. Sakiewicz nie zawarł żadnych nowych faktów i dowodów, niż te, które były badane przez prokuraturę już w 1992 r. Wtedy prokuratura nie stwierdziła przestępstwa i sprawę umorzyła, a z decyzja prokuratury zgodził się ówczesny prezes NIK, pan Lech Kaczyński, obecnie prezydent Rzeczypospolitej
|
Pn sty 07, 2008 8:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kosiarz, jeszcze trochę o Twojej statystycznej metodzie obrony potencjalnych przestępców
Nie wiem czy masz żonę lub dziewczynę. Jeżeli nie, to mój przykład o jej statycznej zdradzie może Cie nie przekonywać
Popatrz więc na te swoje "40 gr na jednego mieszkańca" od innej strony. Pamiętasz, jak Wyszyński poronionej IV PRL mówił o kilkudziesięciu zarzutach korupcyjnych postawionych doktorowi Garlickiemu? A gdy się poszukało szczegółów, to okazywało się,ze kazda butelka wodki była liczona za jeden zarzut.
Zastosujmy te metodę to podejrzeń wobec LARK-a.
Skoro jak twierdzisz rzecz dotyczy 40 gr na jednego mieszkańca Warszawy, to znaczy, że jezeli podejrzenia sie potwierdzą, to LARK bedzie oskarżony o ukradzenie każdemu mieszkańcowi warszwy 40 groszy.
W dniu 30 czerwca 2006 r. Warszawa miała 1.700.536 mieszkańców.
A więc jeżeli to co jest w zawiadomieniu zostanie potwierdzone, to znaczy, że prokuratura postawi LARK-owi 1.700.536 zarzutów kradzieży *
|
Pn sty 07, 2008 10:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Najbardziej spodobała mi sie ta informacja
http://www.tvn24.pl/0,1534465,wiadomosc.html
Ostrożność czy obsesja????....ja stawiam na to drugie 
|
Pn sty 07, 2008 10:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Małostkowi Bracia rzeczywiscie maja dziewietnastowieczna mentalność. Podsłuchanie rozmowy prowadzonej w parku to obecnie bułka z masłem 
|
Pn sty 07, 2008 11:31 |
|
 |
SweetChild
|
osiris napisał(a): My mamy inny problem. Wszyscy Polacy zarabiają za mało w stosunku nie tylko do zachodu, ale przede wszystkim w stosunku do naszych cen oraz kosztów utrzymania i tutaj widzę zakopanego psa.
Osiris na prezydenta. By zarabiało się więcej. Wszystkim
Kosiarz, na Twojego ostatniego posta do mnie nie będę odpowiadał, bo widzę, że postawiłeś sobie bardzo ambitne zadanie wykazania, że białe to czarne, a czarne to białe. Niech więc do Ciebie należy ostatnie słowo.
|
Pn sty 07, 2008 12:14 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Kosiarz, jeżeli w czasie kampanii wyborczej oczerniała to oczerniani mogli to sprostować w sadzie w trybie wyborczym. Skoro tego nie zrobili, to znaczy, że zarzuty miały podstawy.
oczerniac można w sposób który nie kwalifikuje się do sprawy sądowej w trybie wyborczym....tym bardziej, ze Marcinkiewicz nie był pomawiany przez HGW, ale "poprzednia ekipa"... Cytuj: Zastosowanie przez Ciebie metody „40 groszy na głowę” to jest taka sobie cwaniacka zagrywka, niegodna katolika - chyba że należysz do kościoła toruńsko-katolickiego i jesteś uczniem dr hab. J.R. Nowaka, bo wtedy jest to normalka Razz Według tej metody to można zarzucić Twojej żonie czy dziewczynie, że zdradza Cię kilka razy na miesiąc. Razz Razz Razz To merde warty argument w poważnej dyskusji. Twa inteligencja mnie poraża....w kilku aspekatch... po.1 Katolik jak każdy człowiek jest grzeszny, i w mordę także może dać. po 2. Jezeli ktoś podaje sume wydaną na różne cele, rzadów ponad 3 letnich , w mieście stołecznym Warszawie, ktos innym może podac ile to kosztowało każdego mieszkańca tegoż miasta...to chyba bardzo na miejscu...ile kosztowała przeciętnego Warszawiaka "niegospodarność" PiS-u. Jezlei ta suma wywołała u Ciebie taką "straszliwą" reakcję, iż napisałeś o tym dwa głupawe posty...znaczy, ze odniosło to skutek  . Cwaniactwem bym tego nie nazwał, raczej racjonalnym myśleniem i odkrywaniem manipulacji cwaniaków jakim jawi mi się HGW. po 3. Podajesz Twoim zdaniem poprawną analogię z dziewczynami, żonami i zdradami, której zupełnie nie rozumiem...no chyba, że uważasz, iż pieniądze z budzetu Warszawy, wpływają tylko z nierzadu..a nie od podatników...mieszkańców miasta stołecznego, i nie tylko. Cytuj: To nie chodzi o 40 groszy, tylko podobno o około miliona złotych z kasy miasta, w tym na przykład 700 PLN na wódę w czasie jakiejś nasiadówy poświeconej zwalczaniu biedy Exclamation Spiesze Cie powiadmomić, że to nie przestępstwo...co więcej, podawanie takich sum i faktów, jednoznacznie wskazuje na cel, całej tej idiotycznej sprawy. Gdybyś cokolwiek wiedział, o wydatkach reprezentacyjnych samorzadów, nie pisałbyś takich idiotyzmów i popatrzyłbyś na tę sprawę jako cos co nie mieści się w głowie...NIKT!! poważny, czy to dziennikarz GW czy Naszego Dziennika a nawet żaden komentator TVN-u nie mówi o tej sprawie inaczej, jak z politowaniem i usmiechem. Nie raczyłeś zauważyć, ze tutaj nie chodzi o wydatki...ale o zle opisane faktury! Bo przecież HGW, niw eyda mniej, ale opisze wydatki lepiej... Po Twoich wypowiedziach tutaj, jestem mniej zdziwiony wypowiedziami ludzi na onet-cie i ich rozumieniu i interpretowaniu tekstu pisanego. Tak jak pisałem Ci w innym poscie, tutaj chodzi o hipokryzję i obłudę, mściwość tego rzadu iludzi z nim związanych....oskarżają innych o czyny które nie mogą być w żadnym razie uważane jako przestępcze!!! Tusk potrafił Kaczyńskiemu wypominac 300 milionów na kancelarie, a teraz sam wydaje już ok 310 mln!!...I dalej tak czynią...mam nadzieję, iż ludzie to zauważą.... Kancelaria prawnicza, przecietnej wielkości, wydaje na utrzymanie i reprezentacje rocznie ok 1 mln zł!!!.... Jezeli HGW, wykryłaby korupcje...umarzanie bezprawne podatków należnych samorzadowi, przekrety w nieruchomościach itp to byłby to argument dla prokuratora...ale wybacz, załosne, malostkowe, nieprawdziwe....fakty, są dla mnie tylko podstawą by sądzić, ze pani HGW...to mściwa kobieta, której nie udalo się zebrać żadnych haków na PiS...a cos się znaleść musiało....Często pisałeś tu o "gomułkowszcyznie"....mi też się coś kojarzy... były takie robotniczo-chlopskie inspekcje....wykrywające naduzycia władzy, oczywiście na pokaz.... a kradło się gdzie indziej i już na wieksze sumy...  . Cytuj: Inspekcja Robotniczo-Chłopska (nazwa potoczna IRCHa) - społeczny organ kontrolny powołany w roku 1984 w PRL przez PZPR. Cytuj: W latach 80. XX wieku spekulanci byli obwiniani za powszechne niedobory towaru. Spekulantów wyłapywano, piętnowano w mediach, skazywano w procesach pokazowych. Początkowy entuzjazm społeczeństwa przygasł jednak, gdy okazało się, że półki sklepowe są nadal puste.Po 1989 inspekcja straciła rację bytu i przestała istnieć. Pani HGW. powołała taką "inspekcje", ale znów okaże się, że jak całe PO; to wszystko jest puste  . Cytuj: 1.193.000 zł to suma honorariów artystycznych zapłaconych z kasy miasta dla gwiazd Sylwestra 2007.
Całkowity koszt imprezy to suma 3.495.000 tys.złhttp://farm3.static.flickr.com/2117/2174660679_3056b176ca_o.jpgCzy można napisać , ze PiS nie organizując sylwestra zaoszczedził sumę blisko 7 mln zł!!!...ano można...przeciez na tym sylwestrze bawiła się pani HGW, promowała się,!! i jej urzednicy za nasze pieniądze...czy kombatanci, mieli podobną imprezę? za 700 zł alkohol, to ja mam w jednej butelce lepszego wina...Gruby  . Cytuj: Kosiarz, na Twojego ostatniego posta do mnie nie będę odpowiadał, bo widzę, że postawiłeś sobie bardzo ambitne zadanie wykazania, że białe to czarne, a czarne to białe. Niech więc do Ciebie należy ostatnie słowo.
Już drugą dyskusję ze mną rozpoczynasz i udajesz "Greka"  ...więc jak za pierwszym razem, także teraz Cie prosze, żebyś nie rozpoczynał tematów na które argumentów Ci zabraknie, które nie rozumiesz, lub które nie chcesz kontynuować...ja wiem, ze lepiej pozniej napisać..."Kosiarz nie bede odpowiadał...", bo czarne to białe a białe to czarne. 
|
Pn sty 07, 2008 21:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kosiarz, powiem krótko, a jutro moze rozwine.
Jestes niewyuczalny i niereformowalny jak socjalizm
T ze z toba usułuje powaznie dyskutowacm, to jesyt z mojej strony tylko i wyłączie to, że staream się spłnic drugi z listy miłosiernych uczynków 
|
Wt sty 08, 2008 0:09 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Masz słuszność Gruby
Już od dziecka "to miałem"....brak poszanowania dla socjalistycznej i lewicowej "myśli"
Jezeli chodzi o Twe "miłosierdzie", to ja proszę byś; miłosiernie farmazonów nie pisał  . To forum dyskusyjne....więc dyskutuj jak potrafisz, a nie prześwietlaj moją osobę.
|
Wt sty 08, 2008 9:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
DZIEŃDOBEREK
Wtorek 8 stycznia 2008 r.
(...)
vide - do wyboru do koloru  :
http://zbyszek.myfreeforum.org/ftopic539-75.php
http://forum.www.kielce.pl/viewtopic.ph ... 2&start=30
http://www.tvn24.pl/1,251,24,37081562,1 ... forum.html
KOMENTARZYK:
Ale gupie te francuskie biskupy. Powinny się uczyć od naszych, jak bardziej wycyckać budżet - chociażby metodą zastosowaną przy Światyni Opatrzności
.
|
Wt sty 08, 2008 10:06 |
|
 |
SweetChild
|
kosiarz napisał(a): Już drugą dyskusję ze mną rozpoczynasz i udajesz "Greka"  ...
To jest właśnie cały problem dyskusji z Tobą, że masz jakieś przedefiniowane pojęcia (czyli "białe to czarne, a czarne to białe"). Skoro bowiem ja napisałem posta w odpowiedzi na post 1KOR13, a Ty odpowiedziałeś na mojego posta, to w moim słowniku oznacza, iż to Ty rozpocząłeś dyskusję ze mną, a nie ja z Tobą. Ty z kolei twierdzisz coś przeciwnego... Zauważam więc niekompatybilność naszych słowników i dlatego uważam, że nie ma większych szans na sensowną dyskusję. Równie dobrze mógłbym zarejestrować sie na jakimś chińskim forum i próbować podyskutować z Chińczykiem, przy czym ja pisałbym po polsku, a on po chińsku.
|
Wt sty 08, 2008 10:51 |
|
|
|