Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 09, 2025 16:29

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 100  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.4 
Autor Wiadomość
Nie wpie........ się gdzie nas nie proszą.
Właśnie szczytem braku kultury wykazały się obie kandydatki włażąć tam gdzie być nie powinny.
Była to zamierzona prowokacja a nie chęć polemiki z osoba, która nie chce z nimi polemizować.
Ale nie, one nie chciały uszanować autonomicznej decyzji Ziobry i na chama wlazły tam gdzie nikt ich nie prosił.
I to jest właśnie styl uprawiania polityki przez PO i SLD.

Inną kwestią jest włażenie Lecha Kaczyńskiego tam gdzie nikt go nie zapraszał, no chyba, że jedzie tam jako prywatna osoba, ale było by to naciągane.

Śr cze 03, 2009 9:16
Inną kwestią jest włażenie Lecha Kaczyńskiego tam gdzie nikt go nie zapraszał, no chyba, że jedzie tam jako prywatna osoba, ale było by to naciągane.

Pan Prezydent L. Kaczyński w trakcie uroczystej sesji obu izb parlamentu poświęconej 20 rocznicy 4 czerwca, oglada w kuluarach sejmu wystawę.
osirs...oświeć nas czy czyni to prywatna osoba, czy Prezydent kraju wybrany w wolnych wyborch?????

Śr cze 03, 2009 9:29
zbanowany na stałe

Strach przed ukazaniem kompletnej ignorancji w sprawach Unii, jednej ze sztandarowych postaci PiSu. Nakazuje skutecznie unikac jakiejkolwiek debaty pod jakimkolwiek pretekstem.

O ile wiem to takie wiece są otwarte i zaproszeń na nie sie nie wysyła, a więc może przyjśc KAŻDY.
Może się jednak mylę i "salonowe" czyli z "wyższej półki" standarty PiSu nakazują inaczej.

Ciekawa jest także inna sprawa. Podobno na tym wiecu nieprzewidziano zadawania pytań do kandydata. Najwidoczniej Ziobro obawia się, ze mógłby się na sali znaleźć ktoś mądrzejszy od niego. O co szczerze mówiąc nietrudno :D
Miał to więc być wiec polegający na nudnym monologu kandydatów i wychwalaniu "osiągnięć" PiSu.
No bo to by byłą hańba, gdyby ktoś zadał pytanie, a Ziobro poczerwieniałby na twarzy i kolejny raz nie wiedział o co chodzi.

Oglądfałem ostatnio taka mini-debatkę w TVN24 pomiedzy Thun, a Czarneckim. Rozjechała kobita europosła jak walec kota no i wykazała jego braki w wiedzy o funkcjonowaniu Unii. Co więc stałoby sie z Ziobra? Strach pomysleć.

Śr cze 03, 2009 9:31
http://eurowybory.onet.pl/668,senyszyn_i_thun_na_wiecu_ziobry_won_bo_was_wyniesiemy_,artykul.html

PiSowska kultura z "wyższej półki". Salonowe wychowanie :D

Chamstwo musi jednak przykryć ignorancje kandydata o wiele mówiacym pseudonimie "Zero" :D

apropos "zera" to mnie nie cieszy uzywanie epitetów premiera milera
ładnych masz idoli :D

a ci ludzie, którzy tak krzyczeli to współpracujący z paniami posłankami bojówki PO i lewicy..
nie ma się co łapać na te sowieckie metody
rodem z wyborczej
najpierw napadają a potem najgłośniej krzyczą "łapaj złodzieja"
nie przeczę - sprytna metoda...
wysłać swoje młode bojówki, by wszcząć awanturę na koszt politycznego przeciwnika :D

trzeba wszystko zrobić by odwrócić uwagę od posła palikota
podpuszczać, dymić, stwarzać pozory...

ogłoszenie o zamknięciu dziennika i zwalnianie z pracy redaktorów nie wydaje się wam podejrzane...
właśnie teraz...

Śr cze 03, 2009 9:31
zbanowany na stałe

a ci ludzie, którzy tak krzyczeli to współpracujący z paniami posłankami bojówki PO i lewicy..
nie ma się co łapać na te sowieckie metody
rodem z wyborczej
najpierw napadają a potem najgłośniej krzyczą "łapaj złodzieja"
nie przeczę - sprytna metoda...
wysłać swoje młode bojówki, by wszcząć awanturę na koszt politycznego przeciwnika

http://www.tvn24.pl/0,1603398,0,1,czaro ... omosc.html

Taaak "młode bojówki" w moherowych berecikach. Średnia wieku 60 +.
Tak, tak istna młodzież :D

Miller nie jest moim idolem, ale w tym wypadku utrafił w sedno nazywając Ziobre "Zerem".

Cytuj:
ogłoszenie o zamknięciu dziennika i zwalnianie z pracy redaktorów nie wydaje się wam podejrzane...
właśnie teraz...

No może jeszcze zasugerujesz, ze to robota ekipy Tuska? Tylko, że wydawcą Dziennika nie jest Polski koncern.

Śr cze 03, 2009 9:38
o... to pogrobowcy PZPR-u
twardy elektorat obu pań posłanek :D

premier miller nie jest twoim idolem...
a już widzę, jak wynika z podpisu jest nim premier kaczyński :D
brawo :)

Śr cze 03, 2009 9:53
Alus do rzeczy, bo jak ripostuję krytykę Ziobry i reakcji zebranych, to TY ani be, ani kukuryku.
To jest taka metoda PO, żeby zmieniać temat lub zamiennie w ramach riposty atakować.
Cała wartość merytoryczna PO to opluwanie oraz ośmieszanie PiS.
Tylko tyle potrafią.
No, ale cóż się dziwić skoro sąd orzekł, że słowo cham mieści się w kanonach krytyki.
Prawdopodobnie gdyby Palikot nazwał Prezydenta d.u.pkiem, to też by tak orzekł, bo przecież to niezwisły sąd i nie ulega w żadem, ale to w żaden sposób naciskom politycznym.
I w ten oto sposób dysputa polityczna schodzi na psy jak standardy wprowadzane przez PO.

Śr cze 03, 2009 11:59

Akurat to, czy ktoś jest chamem czy nie, to dość obiektywny fakt, i nie ma w tym określeniu nic obraźliwego. Co innego rzeczony d*pek, które to określenie jest jednoznacznie pejoratywne i obraźliwe

Śr cze 03, 2009 13:01

Akurat to, czy ktoś jest chamem czy nie, to dość obiektywny fakt, i nie ma w tym określeniu nic obraźliwego. Co innego rzeczony d*pek, które to określenie jest jednoznacznie pejoratywne i obraźliwe

Określenie "niedorozwinięty" to też obiektywny fakt, a gdybym tak nazwał kogoś normalnego to byłaby to obraza.

Więc jeśli nazwę niedorozwiniętego niedorozwiniętym, rzeczywiscie nie będzie to nic obraźliwego.

Jak nazwę chama chamem to też nie będzie nic obraźliwego.

Więc Kamyku wychodzi na to, że według Ciebie Prezydent RP to cham. Proszę zatem to jakoś udowodnić:

Regulamin Forum Wiara.pl, § II, p. 3 napisał(a):
Poglądy, jeśli stanowią oskarżenia, powinny zawierać argumenty, a nie jedynie nie podlegające dyskusji stanowiska. Ciężar dowodzenia oskarżenia spoczywa na oskarżającym, a brak dowodu jest równoznaczny z oszczerstwem.

Śr cze 03, 2009 13:50
Alus do rzeczy, bo jak ripostuję krytykę Ziobry i reakcji zebranych, to TY ani be, ani kukuryku..

A cóż tu komentować?....normalka...takie zachowanie obserwuje się na spotkamu RM na Jasnej Górze, podczas Mszy Świętej w archikatedrze warszawskiej na niedoszłym ingresie abp. Wielgusa - to ma mnie dziwić na spotkaniu wyborczym :D

Śr cze 03, 2009 14:22

Więc Kamyku wychodzi na to, że według Ciebie Prezydent RP to cham. Proszę zatem to jakoś udowodnić:

Jeśli mogę się wtrącić, to jestem bardzo ciekawy, jak wywnioskowałeś, że według Kamyka Prezydent RP to cham.

Śr cze 03, 2009 14:32

Epikuros napisał(a):

Jeśli mogę się wtrącić, to jestem bardzo ciekawy, jak wywnioskowałeś, że według Kamyka Prezydent RP to cham.

Wydawało mi się, że uzasadniłem to dobrze. Jednak jeszcze raz.

Jeśli cham to obiektywne stwierdzenie , tak jak upośledzony i samo w sobie nie jest obraźliwe. Bo nazwanie upośledzonego upośledzonym nie może być obrażliwe tak jak nazwanie chama chamem. Więc jeśli Kamyk twierdzi, że nie ma w tym określeniu nic obraźliwego, to zakłada, że został stwierdzony fakt, tym samym zakładając, że Prezydent jest chamem.

Gdybym jednak człowieka normalnego nazwał upośledzonym, była by to obelga. Tak samo jak nazwanie człowieka kulturalnego chamem.

Więc może to obelga nie jest? Mi się wydaje, że nazwanie Prezydenta Lecha Kaczyńskiego chamem jest obelgą, jeśli jest to jedynie stwierdzeniem faktu - to uzasadnienie proszę.

Śr cze 03, 2009 14:51
Lepsze od przewidywalnych zachowań fanów p. Ziobry są wyimaginowane wywiady dziennikarzy Dziennika
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... doruk.html

Śr cze 03, 2009 15:04

Więc jeśli Kamyk twierdzi, że nie ma w tym określeniu nic obraźliwego, to zakłada, że został stwierdzony fakt, tym samym zakładając, że Prezydent jest chamem.

Twój wywód zrozumiałem, nie widzę jedynie odniesienia do konkretnego przypadku nazwania prezydenta RP chamem. Kamyk pisał jedynie o różnicy między określeniem "d*upek" a "cham". I na tym kończę swój wtręt ;)

Śr cze 03, 2009 15:12

SweetChild dobrze zrozumiał co miałem na myśli, w przeciwieństwie do Ciebie, Epikuros. Nie twierdzę, że nasz obecny prezydent jest chamem - nie znam go na tyle, a na podstawie jednej czy dwóch chamskich wypowiedzi jeszcze nie można tak wnioskować. Słowo "cham" nie jest obelgą, tak jak jest nią "d*pek"

Śr cze 03, 2009 17:07
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 100  Następna strona