Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 17:30

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 94  Następna strona
 Krzyż pod pałacem prezydenckim. 
Autor Wiadomość
czasowo zablokowana

Post Re: Krzyż pod pałacem prezydenckim.
z jednego forum :

Wracajac spotkalem na dworcu centralnym znajome twarze spod krzyza: pana w srednim wieku, niezwykle skromnie, ale uroczyscie ubranego, ze swoja 12-letnia coreczka. Byli bardzo zmeczeni po calonocnym czuwaniu pod krzyzem. Ale przetrwali ten ohydny festiwal wulgaryzmow i nienawisci. Pozostala w nich jakas godnosc. Pozegnalismy sie szybko- przed nimi jeszcze wielogodzinna droga pociagiem przyspieszonym. Ja wsiadlem do swojego ICC i postanowilem wtedy wlasnie, ze musze tam wrocic. Sprobuje bronic tych prostych, bezbronnych ludzi.
W roku 1980 tez zaczelo sie od prostych ludzi nie mogacych juz dluzej tego zniesc- skojarzenia pomagajace przetrwac, ale to nie jest juz dla mnie najwazniejsze. Ja musze tam po prostu byc, razem z tymi opluwanymi. Inaczej nie moge.

So sie 07, 2010 20:59
czasowo zablokowana

Alus napisał(a):
Cytuj:
Mój Boże... gazeta wyborcza... nie wierzę gazecie, której dziennikarze mają na rękach krew nienarodzonego dziecka "Agaty", bo dzięki tej gazecie dziecko to zostało wyskrobane, ku radości redaktorów. Nie wierzę mordercom niewinnych.

Skąd Ci sie wzięła GW?...podałam youtube...nie czytałaś nawet.
To jesli jak twierdzisz nie słyszałaś wyzwisk pod adresem kapłanów, obejrz sobie jak obrońcy chlubią się tym jak potraktowali kapłanów
http://youtube.com/watch?v=V9zj3HWUJxU
Zobacz jakiej kategorii przyjaciół ma J. Kaczyński :D

Jest reklama na początku filmu Gazety Wyborczej, sorry, ale kłamcom i mordercom niewinnych nie wierzę. Podaj film bez reklamy Gazety Wyborczej, ani TVN.

So sie 07, 2010 21:01

Każdy, kto brał udział w wydarzeniach z 3 sierpnia po stronie "obrońców krzyża", lub się z nimi w jakikolwiek sposób identyfikuje stracili całą swoją godność. Wystarczy pooglądać to co podałem, żeby zobaczyć bezpośrednio ich zachowanie w ich własnym wydaniu, a nie jakieś śmieszne wypowiedzi osób trzecich z bliżej nieznanego forum.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

So sie 07, 2010 21:01
czasowo zablokowana

A. napisał(a):
Cytuj:
Np poprzez obrażanie modlących się tam ludzi.

To nie jest profanacja tego konkretnego krzyża.
Ogółem odgórnie widać, że nie masz argumentów i nie potrafisz odpowiedzieć na pytanie Kamyka w sposób, który by Ciebie satysfakcjonował więc małostkowo idziesz w zaparte byle by tylko nie przyznać racji swoim "wrogom".
I powtarzam- wcale nie musieli głosować na Komorowskiego, a pisanie tak jest nadużyciem i nadinterpretacją.

Pan popierający wybiórczą aborcję, panie, ja za wroga uważam tylko szatana. :D

So sie 07, 2010 21:03

A szatan pewnie Cię za brata. Patrząc po tym co piszesz.

And shame on you

So sie 07, 2010 21:04

Agawa, kultura dyskusji i zwykła przyzwoitość nakazuje, aby podawać źródła swoich cytatów - w tym wypadku linka do forum z którego czerpiesz wypowiedzi

A. napisał(a):
To nie jest profanacja tego konkretnego krzyża.
Ogółem odgórnie widać, że nie masz argumentów i nie potrafisz odpowiedzieć na pytanie Kamyka w sposób, który by Ciebie satysfakcjonował więc małostkowo idziesz w zaparte byle by tylko nie przyznać racji swoim "wrogom".
I powtarzam- wcale nie musieli głosować na Komorowskiego, a pisanie tak jest nadużyciem i nadinterpretacją.

Odpowiedziałbym Ci agawo dokładnie tak samo, ale A. już mnie ubiegł posłużę się więc jego wypowiedzią.

So sie 07, 2010 21:05
Ci ludzie to bohaterowie. Gdybym była w Warszawie to wzięłabym udział w tej akcji. Mogło tam się przyplątać trochę osób niezrównoważonych- tak jest na każdej masówce- nie mówiąc już o prowokatorach którzy mają za zadanie robić czarny PR obrońcom.

Oglądałam filmiki w sieci- kobieta, która przywiązała się do krzyża wypowiadała się dosyć rozsądnie- redaktor Gw myślał, ze zagnie ją pytaniem 'dlaczego nie do kościoła św. Anny' a ona odpowiedziała, że Lech Kaczyński miał 61 lat a to jest kościół akademicki i ze w Warszawie jest inny kościół z którym był on związany. Potem jakoś dziwnie dźwięk się urywa mimo ze filmik trwa- widać za mądrze mówiła.
Oczywiście wiem ze krzyż jest dla wszystkich ofiar-ale tak czy siak studentów wśród nich nie było.

Mówiła tez ze ona przyjęła chrzest jak miała 23 lat i jej droga do Boga była trudna dlatego tak docenia wiarę.

Na innym filmiku jakiś młody człowiek w koszulce z ruskimi napisami zbierał podpisy za przeniesiem krzyża i najwyraźniej nie widział niestosowności ubrania się na tę okoliczność w taką koszulkę.

Na innym jakiś domorosły teolog mówił że krzyż nie powinien być znakiem podziału. A właśnie ze powinien bo przyszedł poróżnić teściową z synową i będą nieprzyjaciółmi człowieka jego domownicy.

Mnie najbardziej zauroczył dziadek w moro, który dostał gazem po twarzy. Do konca na posterunku.

Na drzewie ktoś powiesił dwuwiersz;

Gdy zedrą z ciebie zwierza, człeka z ciebie zmęczą,

Natenczas ujrzą ducha i niech przed nim klęczą.

To zdanie odnosi się i do tych co polegli w smoleńsku i do obrońców krzyża odżegnywanych od czci i wiary, wyszydzanych.

Ktos postanowił zrobić bekę i wysłać pod krzyż Elvisa i to tylko jedna z szykan jaką ucierpieli ci ludzie.

Oni są doprawdy gorący.

So sie 07, 2010 21:12
czasowo zablokowana

Teresse napisał(a):
Ci ludzie to bohaterowie. Gdybym była w Warszawie to wzięłabym udział w tej akcji. Mogło tam się przyplątać trochę osób niezrównoważonych- tak jest na każdej masówce- nie mówiąc już o prowokatorach którzy mają za zadanie robić czarny PR obrońcom.

Oglądałam filmiki w sieci- kobieta, która przywiązała się do krzyża wypowiadała się dosyć rozsądnie- redaktor Gw myślał, ze zagnie ją pytaniem 'dlaczego nie do kościoła św. Anny' a ona odpowiedziała, że Lech Kaczyński miał 61 lat a to jest kościół akademicki i ze w Warszawie jest inny kościół z którym był on związany. Potem jakoś dziwnie dźwięk się urywa mimo ze filmik trwa- widać za mądrze mówiła.
Oczywiście wiem ze krzyż jest dla wszystkich ofiar-ale tak czy siak studentów wśród nich nie było.

Mówiła tez ze ona przyjęła chrzest jak miała 23 lat i jej droga do Boga była trudna dlatego tak docenia wiarę.

Na innym filmiku jakiś młody człowiek w koszulce z ruskimi napisami zbierał podpisy za przeniesiem krzyża i najwyraźniej nie widział niestosowności ubrania się na tę okoliczność w taką koszulkę.

Na innym jakiś domorosły teolog mówił że krzyż nie powinien być znakiem podziału. A właśnie ze powinien bo przyszedł poróżnić teściową z synową i będą nieprzyjaciółmi człowieka jego domownicy.

Mnie najbardziej zauroczył dziadek w moro, który dostał gazem po twarzy. Do konca na posterunku.

Na drzewie ktoś powiesił dwuwiersz;

Gdy zedrą z ciebie zwierza, człeka z ciebie zmęczą,

Natenczas ujrzą ducha i niech przed nim klęczą.

To zdanie odnosi się i do tych co polegli w smoleńsku i do obrońców krzyża odżegnywanych od czci i wiary, wyszydzanych.

Ktos postanowił zrobić bekę i wysłać pod krzyż Elvisa i to tylko jedna z szykan jaką ucierpieli ci ludzie.

Oni są doprawdy gorący.

Nareszcie prawy głos w tej dyskusji. Obyśmy byli gorący :) A na tutejszym forum tyle letniaków..

So sie 07, 2010 21:18
Cytuj:
Jest reklama na początku filmu Gazety Wyborczej, sorry, ale kłamcom i mordercom niewinnych nie wierzę. Podaj film bez reklamy Gazety Wyborczej, ani TVN.

Podałam autorami owego fimu sa obrońcy krzyża....nie chciało Ci się nawet obejrzeć w myśl zasady "mam rację", to argumenty innych ma w d...e.
Teresse zachęcam abyś obejrzała też ten film nakręciony przez bohaterskich obrońców.
Podobnie gorące Betanki oglądaliśmy w klasztorze w Kazimierzu.

So sie 07, 2010 21:19

Cytuj:
kobieta, która przywiązała się do krzyża wypowiadała się dosyć rozsądnie

Żartujesz prawda? Jak oglądałem TV to każda jej wypowiedź=salwa śmiechu. Gadała takie bzdety i głupoty, w sporej części oderwane od rzeczywistości lub nietrafione, że zrobiła z samej siebie pośmiewisko. I skoro jej samej to nie przeszkadza to mam zamiar się z niej śmiać. W sumie to ona jest aparatczykiem partyjnym Jarka K. I zapewne jest na jego usługi realizując jego agresywną wizję dzielenia Polaków.
Żal, że taki ktoś uważa się za katolika. To obraża wszystkich katolików w moim odczuciu, dobrze że mnie to nie dotyczy.

And shame on you

So sie 07, 2010 21:22
czasowo zablokowana

A. napisał(a):
Cytuj:
kobieta, która przywiązała się do krzyża wypowiadała się dosyć rozsądnie

Żartujesz prawda? Jak oglądałem TV to każda jej wypowiedź=salwa śmiechu. Gadała takie bzdety i głupoty, w sporej części oderwane od rzeczywistości lub nietrafione, że zrobiła z samej siebie pośmiewisko. I skoro jej samej to nie przeszkadza to mam zamiar się z niej śmiać. W sumie to ona jest aparatczykiem partyjnym Jarka K. I zapewne jest na jego usługi realizując jego agresywną wizję dzielenia Polaków.
Żal, że taki ktoś uważa się za katolika. To obraża wszystkich katolików w moim odczuciu, dobrze że mnie to nie dotyczy.

Ależ się znalazł obrońca katolicyzmu :badgrin:

So sie 07, 2010 21:26

Tyle, że ja go wcale nie bronię. Broni go np. Kamyk, bo to jego wiara. Ja tylko się zgadzam z nim, że dobrze robi, bo "z zewnątrz" wygląda to tak, że jakby "obrońcy krzyża" mieli być prawdziwymi katolikami to jestem pewien, że ateiści chcieliby ich wszystkich pozamykać w zakładach psychiatrycznych i więzieniach.
Zresztą- zagraniczni turyści też mówią, że to jest śmieszne i żałosne.
To samo mówią katolicy- że to jest żałosne i pożałowania godne.
Ergo- praktycznie cały kraj + społeczność międzynarodowa mówią, że to bandyci, przestępcy, zadymiarze, a grupka walniętych fanatyków mówi, że cała reszta to żydzi (jakby Jezus nie był żydem), judasze, PO, geje, TVN, Wyborcza, szatan, "obciągacze Jaruzelskiego", etc.
Czy trzeba coś dodawać? Dla każdego zdrowo myślącego człowieka- nie.

And shame on you

So sie 07, 2010 21:30
czasowo zablokowana

A. napisał(a):
Tyle, że ja go wcale nie bronię. Broni go np. Kamyk, bo to jego wiara. Ja tylko się zgadzam z nim, że dobrze robi, bo "z zewnątrz" wygląda to tak, że jakby "obrońcy krzyża" mieli być prawdziwymi katolikami to jestem pewien, że ateiści chcieliby ich wszystkich pozamykać w zakładach psychiatrycznych i więzieniach.
Zresztą- zagraniczni turyści też mówią, że to jest śmieszne i żałosne.
To samo mówią katolicy- że to jest żałosne i pożałowania godne.
Ergo- praktycznie cały kraj + społeczność międzynarodowa mówią, że to bandyci, przestępcy, zadymiarze, a grupka walniętych fanatyków mówi, że cała reszta to żydzi (jakby Jezus nie był żydem), judasze, PO, geje, TVN, Wyborcza, szatan, "obciągacze Jaruzelskiego", etc.
Czy trzeba coś dodawać? Dla każdego zdrowo myślącego człowieka- nie.

heheh, ja mam się przejmować co o mnie myślą/ mówią ( bo uważam się za obrońce krzyża) ateiści, turyści i opinia międzynarodowa :brawo:
albo to co mówią letni katolicy. Sorry, ale lata mi to. :D

So sie 07, 2010 21:32

Kult świętych przedmiotów zawsze prędzej czy później obraca się we farsę. To była tylko kwestia czasu ,aż coś takiego się wydarzy. Jeszcze nie dawno krojono ciało Popiełuszki , wcześniej jakaś siostra poleciała do Smoleńska po kawałek samolotu. A podczas powodzi kard. Dziwisz ratował Kraków relikwiami św. Stanisława, wystawiając jego szczątki na na wieży :roll:

Gdyby ktoś nie zauważył. Normalni nie walczą ze sobą na pięści o dwie połączone deski. Jednak w przypadku nazwania tych desek, "krzyżem" , ludzie dosłownie tracą rozum.

Ostatnio edytowano So sie 07, 2010 21:35 przez ashkel86, łącznie edytowano 1 raz

So sie 07, 2010 21:34

No i to jest problem zacofanych ludzi. Ekstremalnie ważne jest to, jak postrzegają nas- wszystkich Polaków, inni. Dzięki takim jak Ty uważają nas za najgorszych, kłótliwych fanatyków religijnych, z których co najwyżej można się śmiać.
Dlatego jestem za tym, aby wszystkich "obrońców" spałować i porządnie popsikać gazem i do razu do więzienia i zakładów psychiatrycznych. Za to, że działają przeciwko dobru państwa i całego społeczeństwa, bezczeszczą krzyż (co przyznają ludzie bezpośrednio związani z kościołem sakramentem kapłaństwa) itp, itd.

And shame on you

So sie 07, 2010 21:35
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1396 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 94  Następna strona