Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 4:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 128  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Komorowski? 
Autor Wiadomość

Post Re: Jaki jest Prezydent Komorowski?
Kamala - nie tylko jemu to potrzebne ale i po części także i Tobie tzn. potrzebne jest Tobie szersze otwarcie oczu na dzisiejszą rzeczywistość...chociażby spojrzeć w sposób obiektywny na Prezydenta Komorowskiego i jego otoczenie!

A zresztą wiem, że Dural sam to w odpowiedni sposób skomentuje nie potrzebując Twojego wstawiennictwa!

zsoborniki

Śr gru 08, 2010 15:35
zbanowany na stałe

Zsoborniki, pozwol, ze i ja Ci czegos bede zyczyl. Otoz, daj juz spokoj wyciaganiu belki, jej tam nie ma, a Ty w niewiedzy oko ciagniesz. Milosc do Boga, jak najbardziej, milosc slepa - kalectwo. Moze nie zdajesz sobie sprawy ale pomalutku zaczynasz myslec jak Scott Roeder.
Cale szczescie sprawiasz wrazenie czlowieka delikatnego, niech wiec tak pozostanie. :)
Cytuj:
Zauważ ToMu, że tych błędów popełnia co chwila...

Mozna wiedziec jakie? I czy az tak duzo? Ja sie moge zgodzic z ToMu (rowniez Jaruzelskim nie jestem zachwycony), no ale bez przesady. Jesli caly czas mamy patrzec kto, jak trzyma szalik z napisem na meczu, to my do niczego nie dojdziemy. Wszyscy sie zgadzaja z faktem, ze (jak na razie) nasz prezydent jest lekko "zagubiony". Dajmy mu rozwinac skrzydla! Zobaczymy orzel to czy kaczor. :D

Śr gru 08, 2010 15:52

Dural
Dzięki za życzenia! Będę cały czas o nich pamiętał, by nie stać się kalekim...duchowo.

Piszesz: "Dajmy mu rozwinac skrzydla! Zobaczymy orzel to czy kaczor. :D" oby nie było za późno jak się obudzimy pewnego dnia z "ręką w nocniku", czego nikomu poważnie nie życzę!

Pozdrawiam Cię Dural!
zsoborniki

zsoborniki

Śr gru 08, 2010 16:02
zsoborniki napisał(a):
Kamala - nie tylko jemu to potrzebne ale i po części także i Tobie tzn. potrzebne jest Tobie szersze otwarcie oczu na dzisiejszą rzeczywistość...chociażby spojrzeć w sposób obiektywny na Prezydenta Komorowskiego i jego otoczenie!

zsoborniki, nie patrz tak szeroko, bo zeza dostaniesz ;)

A o moje widzenie swiata tez sie martwic nie musisz. Jeden klopot mniej.

Śr gru 08, 2010 17:02

Kamala - winnaś się cieszyć, że jest jeszcze ktoś, kto jeszcze może się martwić Twoją postawą duchową, bo być w izolacji i w bezsensownym życiu to coś strasznego, to tak jakbyś kroczyła w ciemności... A ci, którzy ci towarzyszą w poglądach są tak samo ślepi... A co sie staje, gdy ślepy prowadzi ślepego? Obaj wpadną w dół... To ja już wolę być zezowatym i coś mimo tego dostrzegać !

zsoborniki

Śr gru 08, 2010 19:00
zsoborniki, widze, ze albo uwazasz, ze masz dar jasnowidzenia, albo naprawde belki jeszcze nie wyjales. Nie znasz moich pogladow, nic o mnie nie wiesz, poza paroma postami na forum, ale uwazasz ze masz prawo mnie oceniac. No i oczywiscie, nie masz zadnych watpliwosci, ze "trafiles" z ocena.
zsoborniki napisał(a):
Kamala - winnaś się cieszyć, że jest jeszcze ktoś, kto jeszcze może się martwić Twoją postawą duchową, bo być w izolacji i w bezsensownym życiu to coś strasznego, to tak jakbyś kroczyła w ciemności... A ci, którzy ci towarzyszą w poglądach są tak samo ślepi... A co sie staje, gdy ślepy prowadzi ślepego? Obaj wpadną w dół... To ja już wolę być zezowatym i coś mimo tego dostrzegać !

Jezus uczyl co prawda czego innego, ale widac nie kazdy przejmuje sie Jego slowami.

Tak jak ty podobno juz dawno zajales sie swoja belka, tak ja dbam o moje zycie duchowe. Jezeli nie masz innych zmartwien, to martw sie dalej o mnie, ale zapewniam ciebie, ze nie musisz. Szkoda twojego cennego czasu.

Śr gru 08, 2010 20:04

Właśnie doszłam do wniosku ,ż e aby odpowiedzieć n a pytanie w tym wątku wystarczy wklejać niusy z portali informacyjnych.To wklejam:
Komorowski o wizach Obama o choince :lol:

Śr gru 08, 2010 20:10
Ja dla odmiany po wymianie pogaldow z zsoborniki uwazam, ze wyglaszanie wiazacych opinii o kims, kto od kilku miesiecy jest prezydentem, jest bez sensu.
Obama dostal pokojowego Nobla za to, z czego teraz sie wycofuje (polityka wobec bliskiego Wschodu, Izraela i Palestyny) i to powinno nauczyc wszystkich, ze ocenianie kogos po kilku slowach i wydarzeniach, i to jeszcze sprzedanych przez media tak, zeby zmusic do zakupu danej gazety, moze byc tylko mylace.

Jesli chcecie, to oceniajcie dalej Komorowskiego z wyrwanych fragmentow "niusow" (jak pisze Awa). Wlasciwie mozecie sie tylko pomylic. Obojetnie na ktora strone. Po raz kolejny zgadzam sie z Duralem, ze nalezy poczekac.

Śr gru 08, 2010 20:17
Cytuj:
Komorowski o wizach Obama o choince

Mnie śmieszy nie ta sytuacja co w ogóle płacz Polaków za wizami.
Po co te ciągłe nękanie amerykanów o te wizy i poniżanie się przed nimi i całym światem.
Przy okazji nagłaśniamy ten fakt że prawie cały świat może tam jeździć oprócz biednych Polaków.
Żenada na całej linii.
Ile jeszcze lat będziemy skomleć o te wizy.
Czy MY nie mamy już żadnego honoru?

Śr gru 08, 2010 20:23

Skamlemy osirsie, bo podobno dajemy amerykańcom szanse na wyjście z twarzą po wycieku wiki....coś tam na temat negocjacji w sprawie tarczy.Podobno potraktowali nas,,per noga"i teraz dajemy im szanse odkupienia win-tak przynajmniej tłumaczy to otoczenie Sikorskiego.
Ile w tym logiki?

Śr gru 08, 2010 20:41
zbanowany na stałe

Osiris masz racje jesli podejsc do sprawy z pewna doza powiedzmy; honoru narodowego. W polityce to pojecie malo znane. Jeszcze za Busha amerykance postawili Szwecji ultimatum, albo wspolpraca w sciganiu ludzi ktorych USA uwaza za terrorystow, albo wprowadzenie wiz do Stanow. Jak myslisz, czym sie skonczylo?
Cytuj:
Komorowski o wizach Obama o choince :lol:

Nie wiem z czego suszysz zeby. Znalem prezydenta z ktorym nikt nie chcial gadac. Jesli juz ktos sie znalazl, to inni strzelali do nich z broni maszynowej, woleli ukatrupic niz ten wstyd przezywac. :D

Zsoborniki, serce to Ty masz jak Dzwon Zygmunta. Wielkie i huczy o swej wielkosci wszem i wobec. Pamiec niestety krucha. Jednoroczna mozna powiedziec. Zainteresowanym przypmne, ze takiej sily przebicia jaka mieli bracia Kaczynscy, nie mial zaden rzad wolnej Polski. Byc premierem, jednoczesnie miec brata prezydenta to w rzeczy samej mozna robic wszystko. Jak sie skonczylo nie bede powtarzal.
Zsoborniki niech dalej glowkuje - "kiedy to moglo byc, jak, gdzie?". Tak i tak zaraz zapomni o czym mowilem. :P

Śr gru 08, 2010 20:55

Dural napisał(a):
Zsoborniki niech dalej glowkuje - "kiedy to moglo byc, jak, gdzie?". Tak i tak zaraz zapomni o czym mowilem. :P

Lepiej zapomnieć niż przeciągać jałową dyskusję, która do nikąd prowadzi i nic nikomu nie pomoże zrozumieć. Widoczna jest zasada: "Psy szczekają a karawana idzie dalej".

Są jeszcze ludzie, których warto posłuchać lub poczytać ale stali bywalcy dyżurni na tym forum w moich (tych zagrożonych zezem jak to dostrzegła Kamala) oczach nic sobą nie reprezentują bo zamiast budować próbują burzyć.

Trzymaj się mocno swoich poglądów Dural! Z nimi możesz tutaj być KIMŚ WIELKIM! Może o to Ci chodzi.

Pozdrawiam! Do następnego razu!
zsoborniki

zsoborniki

Śr gru 08, 2010 21:18
Post Re:
ToMu napisał(a):
Ja go nie rozumiem.

Od wielu lat, po 1989, Jaruzel traktowany był przez rządzących - zgodnie, bez względu na barwy polityczne - jako persona non grata. Delikatny ostracyzm, ale czytelny. Komorowski - nie wnikając w pobudki - wyłamał się z tego, robiąc z niego jakby autorytet.

Błąd.

Dla Polski i świata szokiem był list z przesłaniem "Przebaczamy i prosimy o przebaczenie.......
Cytuj:
Zauważ ToMu, że tych błędów popełnia co chwila (ile już ich było od momentu jego obecności na stanowisku prezydenta). Czy one wynikają z przypadku, czy nie jest to celowa działalność mająca na horyzoncie jakiś cel sprzeczny z racja stanu polskiego narodu...

Tamten list episkopatu też przez lata traktowano jako błąd, a nawet zdradę Ojczyzny i kpinę z milinów ofiar....
zsoborniki napisał(a):

Na podobne dictum o bładzącym świecie i potrzebie jego naprawy, pytanie co nalezy czynić, Matka Teresa z Kalkuty odpowiedziała - "naprawę zacząć od siebie".
W ramach naprawy odpowiedz uczciwie na pytanie: list episkopatu do niemieckiego episkopatu był podobnym błędem jak podanie ręki Jaruzelskiemu?.....a jesli nie - to czemu różne miary?????

Wzorowy chrzescijanin wypowiada sie o drugim człowieku "nic sobą nie reprezentuje" :o :o ....."zapomina", że w każdym człowieku - choćby postrzeganym jako ucieleśnienie zła - zawiera się cząstka Boga.

Ostatnio edytowano Śr gru 08, 2010 22:02 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr gru 08, 2010 21:47
zbanowany na stałe

Czemu musi byc tak, ze ludzie PiS-u dyskutuja wylacznie w stereotypowy sposob?! Zsoborniki napisales "że tych błędów popełnia co chwila"(Komorowski), poprosilem o wykazanie jakie - cisza. Napisales "A co sie staje, gdy ślepy prowadzi ślepego?"(Kamala i ja), przytoczylem czasy kiedy to "widomi", czyli Ty (mimo, ze te +3 dioptrie nosisz, prawie jak ja :) ) i Kaczynscy mieliscie duzo do powiedzenia i co? W odpowiedzi, zamiast konkretu, zmiana tematu na to czym ja moge byc, czy o to mi chodzi bym byl.
I moge Cie zsoborniki zapewnic, to nie pierwszy, nie ostatni raz kiedy tak wlasnie wyglada dyskusja z ludzmi opierajacymi swoje poglady na slisko-bagnistym gruncie. Dobrze nie wiecie co krytykowac, jak krytykowac, ale krytykujecie. Nowy sport czy jak? :)

Śr gru 08, 2010 21:56
zsborniki - "A wy się nie lękajcie, gdyż kto się modli nie boi się zła i nie ma nienawiści w sercu swoim" - orędzie BM z Medjugorje 2001r.

Ostatnio edytowano Śr gru 08, 2010 22:58 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr gru 08, 2010 22:28
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 128  Następna strona