Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 11:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 31  Następna strona
 Po wyborach 
Autor Wiadomość

Post Re: Po wyborach
Alus jak zwykle potrafi tylko odbić piłeczkę :D No i nie wiem, o jakich "moich ulubieńcach" mówi ;) Bo Ziobry czy Kurskiego z pewnością nie mogę zaliczyć do swoich ulubieńców..

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So lis 19, 2011 18:12
Johnny99 napisał(a):
Alus jak zwykle potrafi tylko odbić piłeczkę :D No i nie wiem, o jakich "moich ulubieńcach" mówi ;) Bo Ziobry czy Kurskiego z pewnością nie mogę zaliczyć do swoich ulubieńców..

Oczywiście....przecież Ty nie jesteś fanem PiSu.

So lis 19, 2011 18:17

Johnny99 napisał(a):
A dlaczego miałby głosować za? Przecież jest, konstruktywną wprawdzie, ale opozycją. A Tusk jego głosów w tym wypadku nie potrzebował.

Chyba jednak niezbyt konstruktywną, skoro głosuje przeciwko istnieniu tego rządu.

So lis 19, 2011 18:26

Alus napisał(a):
Oczywiście....przecież Ty nie jesteś fanem PiSu.

Oczywiście że nie.

Cytuj:
Chyba jednak niezbyt konstruktywną, skoro głosuje przeciwko istnieniu tego rządu.

I co z tego, skoro realnie niczego to jego głosowanie nie mogło zmienić.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So lis 19, 2011 18:48
Kolejny objaw choroby pojawiającej się w opozycji prawicowej, a szczególnie u jej guru Kaczyńskiego to zapowiedź powstania Biura Interwencji przy PiS, kierowanego przez legende opozycji Zofię Romaszewską.
Nie wiem czy u p. Zofii to objaw starości czy czegos innego, ale gdy czytam słowa gloryfikujące bandyte "Starucha" i kreujące go na bohatera narodowego, zbiera mi się na wymioty:

Cytuj:
Tak. Zaczęło się od aresztowania lidera kibiców warszawskich Piotra Staruchowicza, niezależnie od tego, za co poszedł siedzieć. Sposób aresztowania, miejsce, doniesienia o biciu ludzi... To się wszystko powtarza, wciąga się tych bezbronnych ludzi do samochodów, i tam się ich bije. Do tego sposoby wyrzucania z pracy, różne rzeczy się dzieją. To wszystko stało się poważnym problemem.

http://wpolityce.pl/wydarzenia/18321-zo ... -listopada

Bandyta to nie opozycjonista i podczas aresztowania powinien zostac zglebowany,a w razie oporu spałowany bez żadnych konsekwencji. To napakowany sterydami bandzior i przyrównywanie go z dawnymi opozycjonistami woła o pomste do Nieba.
Państwu Romaszewskim naprawde pomieszało się w głowie lub pomieszał im w niej Naczelny Oszołom (na prochach) Kaczyński.

So lis 19, 2011 21:54
Państwo Romaszewscy poruszają się jakimś tylko sobie zrozumiałym torem.
W ubiegłym roku P. Zofia ostentatycjne rezygnuje z funkcji kanclerza kapituły Orderu Odrodzenia Polski z przyczyn - konfliktu wartości moralnych i sporu co jest ważniejsze w polityce: skutecznośc czy przyzwoitość.
A małżonek już nie odczuwa konfliktu wartości moralnych z nieprzyzwoitym Komorowskim i przyjmuje z jego rąk Order Orła Białego.
Ciekawe czy p. Romaszewska jako szefowa Biura Interwencji przy PiS, znów będzie eksponowała swój konflikt wartości moralnych i uczyła przyzwoitości prezydenta Komorowskiego.

N lis 20, 2011 9:28

humalog napisał(a):
Nie wiem czy u p. Zofii to objaw starości czy czegos innego, ale gdy czytam słowa gloryfikujące bandyte "Starucha" i kreujące go na bohatera narodowego, zbiera mi się na wymioty:

Jeżeli ty w tych słowach wyczytujesz "gloryfikacje bohatera narodowego", to chyba tobie się coś w głowie pomieszało.

Cytuj:
Bandyta to nie opozycjonista i podczas aresztowania powinien zostac zglebowany,a w razie oporu spałowany bez żadnych konsekwencji.

Oto, jak rządy PO budzą agresję w obywatelach. Takie opinie powtarzają się coraz częściej i to u ludzi, których wcześniej nie podejrzewałem o żadne tego typu skłonności. Was trzeba z tego leczyć.

N lis 20, 2011 15:58
Cytuj:
Oto, jak rządy PO budzą agresję w obywatelach. Takie opinie powtarzają się coraz częściej i to u ludzi, których wcześniej nie podejrzewałem o żadne tego typu skłonności. Was trzeba z tego leczyć.

Czytasz czasem to co piszesz? Kiedys pisałes normalnie, ostatnio popadasz w jakąś paranoję...i kto sie powinien leczyć?

Niezależnie od jakichkolwiek rządów, zawsze uważałem, ze bandyta stawia sie poza prawem i niestety ale tylko przehumanizowane prawodawstwo jakiekolwiek prawa mu przyznaje.
Jestem przeciwnikiem KS, ale jeżeli bandyta dostanie pałami lub nawet w mordę to uważam to za jak najbardziej normalne...baaaa, wszyscy co uważaja inaczej sa raczej nienormalni.
Staruch to ZWYKŁY BANDZIOR, napakowany prochami, cham, zbój, śmieć i nalezy mu się pożądny wpier.... Bohater wobec słabszych, bohater w tłumie. Teraz kiedy go zapuszkowali robi w porty ze strachu.

A ty zastanów sie co piszesz i nie popadaj w PiSowska paranoję.

Cytuj:
Jeżeli ty w tych słowach wyczytujesz "gloryfikacje bohatera narodowego", to chyba tobie się coś w głowie pomieszało.

Nic mi sie nie pomieszało, wsytarczy do tych słów dodac to co o Staruchu mówił maz tej Pani Zbigniew Romaszewski, przyrównywał tych stadionowych bandytów, a szczególnie Starucha do aresztowanych i spałowanych przez milicje robotników z Radomia. To hańba dla Romaszewskiego tak upodlić robotników radomskich przyrównując ich do zwykłych bandytów stadionowych. Poplatało sie chłopu we łbie i przeszło na jego żonę. Za to zapłacił wysoka cene...przegrał z Borowskim - ale za tak haniebne porównanie należało mu się. Najwidoczniej umysł nie zezwala mu na wykonywanie jakiejkolwiek fukcji w Państwie. Czas na zasłużona emeryturę.

Pn lis 21, 2011 19:28

Dobrze dobrze, to idź spuszczać wp..... "bandziorom", a dyskusje na forach zostaw "nienormalnym".

Pn lis 21, 2011 20:05
Johnny99 napisał(a):
Dobrze dobrze, to idź spuszczać wp..... "bandziorom", a dyskusje na forach zostaw "nienormalnym".

Gonisz ostatnio w pietke Johnny...a był czas, ze z przyjemnościa czytało się Twoje posty.
Szkoda :(

Pn lis 21, 2011 20:10

Opinia kogoś, kto używa określeń typu "śmieć", namawia do odbierania ludziom "jakichkolwiek praw" (fakt, że nawet najwięksi zbrodniarze nadal mają określone prawa to jedno z największych osiągnięć cywilizacji), nazywa "nienormalnymi" ludzi, którzy sprzeciwiają się pałowaniu lub dawaniu komukolwiek w mordę, zupełnie mnie nie interesuje. A co Zbigniew Romaszewski naprawdę napisał, to wypadałoby najpierw przeczytać, zanim się oceni. Ale tobie chyba nie ma sensu czegokolwiek tłumaczyć.

Pn lis 21, 2011 20:15
Nie musze czytać co powiedział Romaszewski, wystarczy, ze słyszałem co powiedział w rozmowie z Rymanowskim...POWIEDZIAŁ!

Zaklinasz Johnny rzeczywistość, ale nie wychodzi ci to. Romaszewski shańbił robotników z Radomia przyrównując do nich bandyte Starcucha.

Niestety Staruch to jest smieć, który napada słabszych, a najlepiej wychodzi mu to w grupie. Sam mógłby narobić w spodnie ze strachu gdyby akurat trafił na silniejszego. Znam takie typy. To tchórze bez jaj i honoru. Parszywe kundle maja wiecej odwagi od takich jak Staruch.

Co do Romaszwskiego to....hmmmm taki mądrala był, ale Orła Białego od nielubianego Komora przyjął? Coś mu ostatnio honor staniał.

Pn lis 21, 2011 20:38

Ja nie wiem w ogóle kto to jest ten Staruch i czy jest bandytą. Ja tylko widzę, jak po 4 latach rządów PO wasza agresja rośnie, a nie maleje.

Pn lis 21, 2011 20:48
Johnny99 napisał(a):
Ja nie wiem w ogóle kto to jest ten Staruch i czy jest bandytą. Ja tylko widzę, jak po 4 latach rządów PO wasza agresja rośnie, a nie maleje.

To nie rozumiem po co zabierasz głos w sprawie o której nie masz pojecia? Zgrywasz głupa Johnny?
Doskonale wiesz kim jest Staruch i kogo bronia Romaszewscy.

Co do proporcjonalności wzrostu agresji do okresu "panowania" PO to kolejny raz się mylisz. Bandzior zawsze był bandyta niezależnie od rządów. Tylko Romaszewskim na starośc porabało się w głowach, ale to nie wpływ PO, ale raczej Jarosława "Zbaw Polskę" Kaczyńskiego.

Pn lis 21, 2011 20:54
Mnie ciekawi, kiedy prawicowi politycy zrozumieją, że wchodzenie w sojusz z grupami kibolskimi to brnięcie w ślepą uliczkę. Elektorat to mało zdyscyplinowany o czym przekonał się były już senator Romaszewski, zabieranie ich na manifestacje polityczne to olbrzymie ryzyko wywołania zadymy ( w końcu to ich najbardziej kręci) czego mieliśmy przykład 11 listopada, do tego kojarzenie partii z łysymi pałami w szalikach skutecznie zniechęca umiarkowaną część społeczeństwa. Na usprawiedliwienie mogę jedynie powiedzieć, że racjonalna ocena sytuacji nigdy nie była silną stroną polskiej prawicy.

Pn lis 21, 2011 20:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 31  Następna strona