Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: Po wyborach
Alus jak zwykle potrafi tylko odbić piłeczkę  No i nie wiem, o jakich "moich ulubieńcach" mówi  Bo Ziobry czy Kurskiego z pewnością nie mogę zaliczyć do swoich ulubieńców..
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So lis 19, 2011 18:12 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus jak zwykle potrafi tylko odbić piłeczkę  No i nie wiem, o jakich "moich ulubieńcach" mówi  Bo Ziobry czy Kurskiego z pewnością nie mogę zaliczyć do swoich ulubieńców.. Oczywiście....przecież Ty nie jesteś fanem PiSu.
|
So lis 19, 2011 18:17 |
|
 |
Witold
|
Johnny99 napisał(a): A dlaczego miałby głosować za? Przecież jest, konstruktywną wprawdzie, ale opozycją. A Tusk jego głosów w tym wypadku nie potrzebował. Chyba jednak niezbyt konstruktywną, skoro głosuje przeciwko istnieniu tego rządu.
|
So lis 19, 2011 18:26 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Oczywiście....przecież Ty nie jesteś fanem PiSu. Oczywiście że nie. Cytuj: Chyba jednak niezbyt konstruktywną, skoro głosuje przeciwko istnieniu tego rządu. I co z tego, skoro realnie niczego to jego głosowanie nie mogło zmienić.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So lis 19, 2011 18:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kolejny objaw choroby pojawiającej się w opozycji prawicowej, a szczególnie u jej guru Kaczyńskiego to zapowiedź powstania Biura Interwencji przy PiS, kierowanego przez legende opozycji Zofię Romaszewską. Nie wiem czy u p. Zofii to objaw starości czy czegos innego, ale gdy czytam słowa gloryfikujące bandyte "Starucha" i kreujące go na bohatera narodowego, zbiera mi się na wymioty: Cytuj: Tak. Zaczęło się od aresztowania lidera kibiców warszawskich Piotra Staruchowicza, niezależnie od tego, za co poszedł siedzieć. Sposób aresztowania, miejsce, doniesienia o biciu ludzi... To się wszystko powtarza, wciąga się tych bezbronnych ludzi do samochodów, i tam się ich bije. Do tego sposoby wyrzucania z pracy, różne rzeczy się dzieją. To wszystko stało się poważnym problemem.
http://wpolityce.pl/wydarzenia/18321-zo ... -listopadaBandyta to nie opozycjonista i podczas aresztowania powinien zostac zglebowany,a w razie oporu spałowany bez żadnych konsekwencji. To napakowany sterydami bandzior i przyrównywanie go z dawnymi opozycjonistami woła o pomste do Nieba. Państwu Romaszewskim naprawde pomieszało się w głowie lub pomieszał im w niej Naczelny Oszołom (na prochach) Kaczyński.
|
So lis 19, 2011 21:54 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Państwo Romaszewscy poruszają się jakimś tylko sobie zrozumiałym torem. W ubiegłym roku P. Zofia ostentatycjne rezygnuje z funkcji kanclerza kapituły Orderu Odrodzenia Polski z przyczyn - konfliktu wartości moralnych i sporu co jest ważniejsze w polityce: skutecznośc czy przyzwoitość. A małżonek już nie odczuwa konfliktu wartości moralnych z nieprzyzwoitym Komorowskim i przyjmuje z jego rąk Order Orła Białego. Ciekawe czy p. Romaszewska jako szefowa Biura Interwencji przy PiS, znów będzie eksponowała swój konflikt wartości moralnych i uczyła przyzwoitości prezydenta Komorowskiego.
|
N lis 20, 2011 9:28 |
|
 |
Johnny99
|
humalog napisał(a): Nie wiem czy u p. Zofii to objaw starości czy czegos innego, ale gdy czytam słowa gloryfikujące bandyte "Starucha" i kreujące go na bohatera narodowego, zbiera mi się na wymioty: Jeżeli ty w tych słowach wyczytujesz "gloryfikacje bohatera narodowego", to chyba tobie się coś w głowie pomieszało. Cytuj: Bandyta to nie opozycjonista i podczas aresztowania powinien zostac zglebowany,a w razie oporu spałowany bez żadnych konsekwencji. Oto, jak rządy PO budzą agresję w obywatelach. Takie opinie powtarzają się coraz częściej i to u ludzi, których wcześniej nie podejrzewałem o żadne tego typu skłonności. Was trzeba z tego leczyć.
|
N lis 20, 2011 15:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Oto, jak rządy PO budzą agresję w obywatelach. Takie opinie powtarzają się coraz częściej i to u ludzi, których wcześniej nie podejrzewałem o żadne tego typu skłonności. Was trzeba z tego leczyć. Czytasz czasem to co piszesz? Kiedys pisałes normalnie, ostatnio popadasz w jakąś paranoję...i kto sie powinien leczyć? Niezależnie od jakichkolwiek rządów, zawsze uważałem, ze bandyta stawia sie poza prawem i niestety ale tylko przehumanizowane prawodawstwo jakiekolwiek prawa mu przyznaje. Jestem przeciwnikiem KS, ale jeżeli bandyta dostanie pałami lub nawet w mordę to uważam to za jak najbardziej normalne...baaaa, wszyscy co uważaja inaczej sa raczej nienormalni. Staruch to ZWYKŁY BANDZIOR, napakowany prochami, cham, zbój, śmieć i nalezy mu się pożądny wpier.... Bohater wobec słabszych, bohater w tłumie. Teraz kiedy go zapuszkowali robi w porty ze strachu. A ty zastanów sie co piszesz i nie popadaj w PiSowska paranoję. Cytuj: Jeżeli ty w tych słowach wyczytujesz "gloryfikacje bohatera narodowego", to chyba tobie się coś w głowie pomieszało.
Nic mi sie nie pomieszało, wsytarczy do tych słów dodac to co o Staruchu mówił maz tej Pani Zbigniew Romaszewski, przyrównywał tych stadionowych bandytów, a szczególnie Starucha do aresztowanych i spałowanych przez milicje robotników z Radomia. To hańba dla Romaszewskiego tak upodlić robotników radomskich przyrównując ich do zwykłych bandytów stadionowych. Poplatało sie chłopu we łbie i przeszło na jego żonę. Za to zapłacił wysoka cene...przegrał z Borowskim - ale za tak haniebne porównanie należało mu się. Najwidoczniej umysł nie zezwala mu na wykonywanie jakiejkolwiek fukcji w Państwie. Czas na zasłużona emeryturę.
|
Pn lis 21, 2011 19:28 |
|
 |
Johnny99
|
Dobrze dobrze, to idź spuszczać wp..... "bandziorom", a dyskusje na forach zostaw "nienormalnym".
|
Pn lis 21, 2011 20:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Dobrze dobrze, to idź spuszczać wp..... "bandziorom", a dyskusje na forach zostaw "nienormalnym". Gonisz ostatnio w pietke Johnny...a był czas, ze z przyjemnościa czytało się Twoje posty. Szkoda 
|
Pn lis 21, 2011 20:10 |
|
 |
Johnny99
|
Opinia kogoś, kto używa określeń typu "śmieć", namawia do odbierania ludziom "jakichkolwiek praw" (fakt, że nawet najwięksi zbrodniarze nadal mają określone prawa to jedno z największych osiągnięć cywilizacji), nazywa "nienormalnymi" ludzi, którzy sprzeciwiają się pałowaniu lub dawaniu komukolwiek w mordę, zupełnie mnie nie interesuje. A co Zbigniew Romaszewski naprawdę napisał, to wypadałoby najpierw przeczytać, zanim się oceni. Ale tobie chyba nie ma sensu czegokolwiek tłumaczyć.
|
Pn lis 21, 2011 20:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie musze czytać co powiedział Romaszewski, wystarczy, ze słyszałem co powiedział w rozmowie z Rymanowskim...POWIEDZIAŁ!
Zaklinasz Johnny rzeczywistość, ale nie wychodzi ci to. Romaszewski shańbił robotników z Radomia przyrównując do nich bandyte Starcucha.
Niestety Staruch to jest smieć, który napada słabszych, a najlepiej wychodzi mu to w grupie. Sam mógłby narobić w spodnie ze strachu gdyby akurat trafił na silniejszego. Znam takie typy. To tchórze bez jaj i honoru. Parszywe kundle maja wiecej odwagi od takich jak Staruch.
Co do Romaszwskiego to....hmmmm taki mądrala był, ale Orła Białego od nielubianego Komora przyjął? Coś mu ostatnio honor staniał.
|
Pn lis 21, 2011 20:38 |
|
 |
Johnny99
|
Ja nie wiem w ogóle kto to jest ten Staruch i czy jest bandytą. Ja tylko widzę, jak po 4 latach rządów PO wasza agresja rośnie, a nie maleje.
|
Pn lis 21, 2011 20:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Ja nie wiem w ogóle kto to jest ten Staruch i czy jest bandytą. Ja tylko widzę, jak po 4 latach rządów PO wasza agresja rośnie, a nie maleje. To nie rozumiem po co zabierasz głos w sprawie o której nie masz pojecia? Zgrywasz głupa Johnny? Doskonale wiesz kim jest Staruch i kogo bronia Romaszewscy. Co do proporcjonalności wzrostu agresji do okresu "panowania" PO to kolejny raz się mylisz. Bandzior zawsze był bandyta niezależnie od rządów. Tylko Romaszewskim na starośc porabało się w głowach, ale to nie wpływ PO, ale raczej Jarosława "Zbaw Polskę" Kaczyńskiego.
|
Pn lis 21, 2011 20:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mnie ciekawi, kiedy prawicowi politycy zrozumieją, że wchodzenie w sojusz z grupami kibolskimi to brnięcie w ślepą uliczkę. Elektorat to mało zdyscyplinowany o czym przekonał się były już senator Romaszewski, zabieranie ich na manifestacje polityczne to olbrzymie ryzyko wywołania zadymy ( w końcu to ich najbardziej kręci) czego mieliśmy przykład 11 listopada, do tego kojarzenie partii z łysymi pałami w szalikach skutecznie zniechęca umiarkowaną część społeczeństwa. Na usprawiedliwienie mogę jedynie powiedzieć, że racjonalna ocena sytuacji nigdy nie była silną stroną polskiej prawicy.
|
Pn lis 21, 2011 20:55 |
|
|
|