Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt wrz 09, 2025 15:33

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1995 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 133  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce 
Autor Wiadomość

Z jednej strony przykład idzie z góry - władza daje nam same antyprzykłady ostatnio. Ale z drugiej strony władza zanim była władzą to skądś musiała takie zachowania wynieść. Nie można wszystkiego zwalić na władzę

Powiem więcej, władza zanim została władzą najpierw musiała być przez kogoś wybrana. Przecież oni nie zostali przywiezieni nam w teczkach, to społeczeństwo polskie wybrało obecną koalicję w demokratycznych wyborach.

Pt cze 01, 2007 10:31
Przedstawię Ci zagorzałego wyborcę PiS, fanatycznego zwolennika RM, mojego sąsiada - człowiek od kilku lat na świadczeniu przedemerytalnym, żona także od kilku lat na zasiłku przedemerytalnym, 4 dzieci za pracą wyemigrowała do UE...a dla niego jedyne co się liczy i czego całym sercem oczekuje to - lustracja i dekomunizacja.

Pt cze 01, 2007 11:07

Oczywiście, że społeczeństwo wybrało.
Przedstawię Ci zagorzałego wyborcę PiS, fanatycznego zwolennika RM, mojego sąsiada - człowiek od kilku lat na świadczeniu przedemerytalnym, żona także od kilku lat na zasiłku przedemerytalnym, 4 dzieci za pracą wyemigrowała do UE...a dla niego jedyne co się liczy i czego całym sercem oczekuje to - lustracja i dekomunizacja.

I o tym piszę. Obecna koalicja jest odbiciem naszego społeczeństwa, nie ma więc co się oszukiwać, że władza jest be, a społeczeństwo jest cacy. Gdyby tak było, to pół biedy, bo władzę za parę lat można zmienić. A sąsiad zostanie ten sam.

Pt cze 01, 2007 11:14

I o tym piszę. Obecna koalicja jest odbiciem naszego społeczeństwa, nie ma więc co się oszukiwać, że władza jest be, a społeczeństwo jest cacy. Gdyby tak było, to pół biedy, bo władzę za parę lat można zmienić. A sąsiad zostanie ten sam.

Właśnie. Przecież szanujemy demokrację. Żadnej kolejnej nocy długich noży (w przenośni oczywiście) nie będzie.

Jesteśmy również tolerancyjni, przecież inaczej nie można, więc będziemy szanować takiego "porąbanego" sąsiada.

Nieprawdaż? :)

Pt cze 01, 2007 11:38
Zobacz profil WWW

Właśnie. Przecież szanujemy demokrację. Żadnej kolejnej nocy długich noży (w przenośni oczywiście) nie będzie.

Jesteśmy również tolerancyjni, przecież inaczej nie można, więc będziemy szanować takiego "porąbanego" sąsiada.

Nieprawdaż? :)

Prawdaż :) Szanować będziemy przynajmniej na tyle, na ile szacunek należy się każdemu człowiekowi, mimo jego porąbanych (naszym zdaniem) poglądów.

Ja chciałem jedynie zauważyć, że już kilkanaście lat żyjemy w demokratycznym kraju i dawny schemat podziału na "my-społeczeństwo" i "oni-władza" nie obowiązuje. Mamy takiego prezydenta, taki rząd i taki parlament, na jaki zasługujemy.

Pt cze 01, 2007 11:54

Ośmiesza nie tyle to,ze nie ma konta i gromadzi oszczędnosci w skarpetce, ale wykład Lecha Aleksandra o tym dlaczego nie ma konta.
Nie założył bo się boi, żeby mu ktoś nie wpłacił łapówki

Wydaje mi się, że da się to zrozumieć w kontekście wiedzy o tym, co z politykami PC robiono na początku lat ’90. Faktem jest, że Jarosława Kaczyńskiego chciano wtedy za wszelką cenę zniszczyć, i szukano różnych chwytów poniżej pasa, które dałyby po temu pretekst. Kaczyński musiał wobec tego zachowywać dużą ostrożność – czy aż tak duża była potrzebna? Inni politycy PC, jak np. Dorn czy Gosiewski, nie widzieli takiej potrzeby – Kaczyński natomiast widział, może trochę przesadzając z ostrożnością, ale też bez przesady z tą krytyką. Miał pełne prawo tak postąpić, ma pełne prawo nie mieć konta, i nie musi się tłumaczyć z tego, dlaczego go nie ma. Ważne jest nie to, co o nim powiedzą jakieś paniusie z Fox News, tylko to, czy jego polityka jest dobra dla Polski – i na ten temat moim zdaniem warto rozmawiać.

Pt cze 01, 2007 18:08

Cytuj:
Cytat:
Ośmiesza nie tyle to,ze nie ma konta i gromadzi oszczędnosci w skarpetce, ale wykład Lecha Aleksandra o tym dlaczego nie ma konta.
Nie założył bo się boi, żeby mu ktoś nie wpłacił łapówki

Wydaje mi się, że da się to zrozumieć w kontekście wiedzy o tym, co z politykami PC robiono na początku lat ’90. Faktem jest, że Jarosława Kaczyńskiego chciano wtedy za wszelką cenę zniszczyć, i szukano różnych chwytów poniżej pasa, które dałyby po temu pretekst. Kaczyński musiał wobec tego zachowywać dużą ostrożność – czy aż tak duża była potrzebna? Inni politycy PC, jak np. Dorn czy Gosiewski, nie widzieli takiej potrzeby – Kaczyński natomiast widział, może trochę przesadzając z ostrożnością, ale też bez przesady z tą krytyką. Miał pełne prawo tak postąpić, ma pełne prawo nie mieć konta, i nie musi się tłumaczyć z tego, dlaczego go nie ma. Ważne jest nie to, co o nim powiedzą jakieś paniusie z Fox News, tylko to, czy jego polityka jest dobra dla Polski – i na ten temat moim zdaniem warto rozmawiać.

ja mam wiele zastrzeżeń do Kaczyńskiego, ale w tym przypadku się całkowicie zgadzam z 1KOR13. Czasami pewne doświadczenia czynią nas zbyt ostrożnymi, a posiadanie konta nie jest obowiązkowe.
podobne odczucia mam do sprawy tego fioletowego "gumisia" z damską torebką. Pani rzecznik praw dziecka nie podoba mi się, ale uczciwie trzeba przyznać, że została mimowolnie wpuszczona w kanał. Tak to można każdego załatwić.

Pt cze 01, 2007 21:04
Pani rzecznik praw dziecka nie podoba mi się, ale uczciwie trzeba przyznać, że została mimowolnie wpuszczona w kanał. Tak to można każdego załatwić.

Każdego? No tak, tylko po co ona się pcha do polityki?
Druga sprawa, to fakt przynależności do LPR. Partyjce w zaniku i na dodatek skompromitowanej na równi lub bardzie z Samoobroną.
Przedstawiciele LPR w rządzie to największe nieroby i nieudaczniki. Nie dziwi to jednak w zestawieniu z faktem iż liderem jest Giertych Roman I Nieudacznik IV RP, syn komunistycznego lizusa i cierpiącego na starczą demencję profesorka.

Pt cze 01, 2007 22:08
Moja opinia na temat Macieja Giertycha to nie obraźliwe pomówienie, ale fakt. Jak bowiem nazwać człowieka który teorię ewolucji obala za pomocą bajki o Smoku Wawelskim? Tylko zdziecinniałym starcem.

Pt cze 01, 2007 22:12

Cytuj:
Wydaje mi się, że da się to zrozumieć w kontekście wiedzy o tym, co z politykami PC robiono na początku lat ’90. Faktem jest, że Jarosława Kaczyńskiego chciano wtedy za wszelką cenę zniszczyć, i szukano różnych chwytów poniżej pasa,
Co to czyniono kaczyńskim w tych latach ??
Zamykano ich w więzieniach.. Na początku lat 90 tych obydwaj panowie kaczyńscy doradzali Lechowi . Wałęsie .. do czasu jak sie pogryźli..!
Byli w więzieniach.. ?
Lech sprawował bardzo wysokie funkcje w państwie.. Prezes NIK-u Minister sprawiedliwości..
Gdzie te prześladowania ..Co za durnoty wypisujesz..??
cytat
Cytuj:
Kaczyński natomiast widział, może trochę przesadzając z ostrożnością, ale też bez przesady z tą krytyką. Miał pełne prawo tak postąpić, ma pełne prawo nie mieć konta, i nie musi się tłumaczyć z tego, dlaczego go nie ma. Ważne jest nie to, co o nim powiedzą jakieś paniusie z Fox News, tylko to, czy jego polityka jest dobra dla Polski – i na ten temat moim zdaniem warto rozmawiać.

Pokazano jako ciekawostkę.. i.

Za komuny nie wielu miało konto.A konto bankowe w tamtych czasach na zachodzie Europy było codziennością.
Kiedyś w tym kraju przed wiekami był handel wymienny.. może PiS zaproponuje coś takiego..??

So cze 02, 2007 5:47
Gdzie te prześladowania ..Co za durnoty wypisujesz..

godunowie
Przypomnij sobie czasy PRL-u W tamtych czasach każdy aparatczyk który dorywał się do władzy w KC, tworzył sobie całkowicie nowy życiorys. Dziwnym trafem wszyscy byli albo weteranami szlaku Lenino-Berlin, albo partyzantami AL, albo ofiarami sanacji. No i oczywiście każdy z nich był synem (córką) szwaczki i murarza.

Teraz panowie K. tworzą sobie nowe życiorysy o tym jak to w IIIRP byli straszliwie prześladowani.

Dlaczego Jarosław nie ma konta? Odpowiedź jest bardzo prozaiczna.
W przypadku konta bankowego posiada się kartę. Niestety nikt nie pomyślał o prześladowanym Jarosławie i wszystkie bankomaty są zamontowane na zbyt dużej wysokości. To także wina określonych sił działających w III RP.

So cze 02, 2007 8:10

Co to czyniono kaczyńskim w tych latach
Zamykano ich w więzieniach.. Na początku lat 90 tych obydwaj panowie kaczyńscy doradzali Lechowi . Wałęsie .. do czasu jak sie pogryźli..!
Byli w więzieniach.. ?
Lech sprawował bardzo wysokie funkcje w państwie.. Prezes NIK-u Minister sprawiedliwości..
Gdzie te prześladowania ..Co za durnoty wypisujesz..

Poducz się troszeczkę historii najnowszej, poczytaj sobie o szafie Lesiaka i kilku innych prowokacjach stosowanych wobec ludzi z otoczenia Kaczyńskich (np. o tym, jak próbowano ich wrobić w FOZZ albo w aferę Telegrafu) - wtedy się dowiesz, o co mi chodzi.

So cze 02, 2007 8:16
http://wiadomosci.onet.pl/1546783,11,item.html

Ha ha ha
Elpeerki, nawet do 1 % wam nie pomoże. Czytajcie sobie Dobraczyńskiego i broszury o wawelskich smokach - do niczego więcej się nie nadajecie :D

Ostatnio pan Edukator Wielki wypowiadał się, że zrobi wszystko by Sienkiewicz wrócił do szkół. Znów ujawniła się ignorancja i całkowity brak rozeznania u tego pana. Sienkiewicz JEST w szkołach. W klasach V szkoły podstawowej obowiązkową lektura jest "W pustyni i w puszczy". O czym tu jednak dyskutować skoro według "fachowców" z MEN-u autorem "Obrony Sokratesa" jest Arystoteles!!!!
Kopernik była kobietą i założyła Koło Przyjaciół RM w Toruniu :D

So cze 02, 2007 8:19
Przecież osławioną szafę Lesiaka otwarto i znaleziono tam wielkie zero.
Ludzie z mentalnością Kaczyńskich zawsze będa mieć wrogów i zawsze będą się czuc niedowartościowani i prześladowani...taki już ich "uroda" :D
"Tylko połowa czy aż połowa" - dla p. Kaczyńskich zawsze tylko połowa :D

So cze 02, 2007 9:52

Poducz się troszeczkę historii najnowszej,
W przeciwieństwie do Ciebie to miedzy innymi to ja uczestniczyłem w tworzeniu tej historii..
To na moich oczach i przy moim współudziale powstawała III RP. Działałem kiedyś w krajowej komisji solidarności do spraw górnictwa.. etc.. I widziałem Wiele.. Z przykrością muszę stwierdzić.. ze ludzie którzy mieli ideały wolności słowa równości.. ( Dotyczy to Kaczyńskich niektórych działączy PiSu) tworzą Komunę Bis. ..
Wszystko podporządkowane jednej. partii..
A czysta demokracja ( pewnie ma wady) ale nie przewiduje monopolu na władze. A tego dzisiaj sobie życzą rządzący..
Co do szafy Lesiaka.. Ja w swoj mam wile ciekawszych rzeczy niż w tej szafie..

A jeszcze co do Historii.. Moja babka urodzona w 1902 roku i jej pokolenie które mi opowiadało o takim facecie jak Ogień , który działał na Podhalu..
On i jego ludzie zabierali ludziom ostatni kawałek chleba. To zrobili i mojej babci.. ( nigdy nie była komunistką ani z nimi z komunistami nie była związana) Ba mordowali niewinnych ludzi..
A co robi Lech Kaczyński.. odsłania pomnik temu bandycie w Zakopanem.
Ot i mamy histoię niedoczytana przez niektórych..!!!!!!

So cze 02, 2007 11:46
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1995 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 133  Następna strona