Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 05, 2025 13:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14842 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224 ... 990  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Coroner napisał(a):
Coz nasi politycy i nasze kampanie to harcerzyki w porównaniu z tym jakie rzeczy wyciąga się. Dziadek w wermachcie to pikus.
Clintonowi wyciągnęli ze palił trawkę, Bushowi ze jest alkoholikiem itp.
Mylisz działania wojenne z wypowiedzeniem wojny. W polityce rzeczy które politycy mówią są najmniej istotne. Wszystko załatwia się w kuluarach. Wiec tak naprawdę nie wiesz jak to było. Czasami pewne sprawy wypływają jak są prowokacje jak z Beger czy jak nagrane rozmowy z Sowy.

Sprowokowaliscie mnie żebym poczytał coś tego dziennikarza niezależnej i tak oto przejechał się po was
http://niezalezna.pl/85844-krotka-lekcja-logiki
W zasadzie nie można odmówić mu logiki.
Wychodzi na to ze czytujecie Grochole a nie znacie Arystotelesa

Logika pana redaktora to prać tych co nie podzielają naszych poglądów jedynie słusznych, aby zrozumieli o co chodzi, a chodzi o macie tak żyć jak my żyjemy co wyraził młody patriota w wywiadzie dla TP.
Pyskówki polityków, kłamstwa, pomówienia to nic, bo wojnę i tak rozpoczął Tusk.......bardzo merytoryczna argumentacja :brawo:

N wrz 11, 2016 9:04
Poczytaj coś z logiki bo coś masz problemy.

N wrz 11, 2016 9:13
Coroner napisał(a):

Klasyka - kończą się merytoryczne argumenty, zaczynają argument ad personam.

że Polacy (pomimo wszystkich doznanych krzywd) - nie bijąc przez 70 lat osób mówiących po niemiecku - wystawili sobie bardzo dobre świadectwo....bo przecież doznane krzywdy uprawniały do stosować zasadę oko za oko, ząb za ząb i takową po 70 latach jakiś patriota zastosował.

Nie wychodzi Ci zbytnio kreowanie sie na obiektywnego obserwatora fanatyków PO i fanatyków PiS.

N wrz 11, 2016 9:40
Coroner napisał(a):
Mylisz działania wojenne z wypowiedzeniem wojny. W polityce rzeczy które politycy mówią są najmniej istotne. Wszystko załatwia się w kuluarach.

Mylisz się. Są bardzo istotne, gdyż ludzie łapia te hasła, zwłaszcza, że pamiętają jeszcze wojnę, a moje pokolenie wychowywane martyrologicznie było pojone lekturą, filmami itp., które uczyły nienawiści do Niemców.
Może to śmieszne, bo ja urodziłam sie kilkanaście lat po wojnie, a na dźwięk mowy niemieckiej na ulicy same ręce rwały się do góry, jakbym słyszała "halt" rzucone przez hitlerowca. Więc proszę Cię, nie mów, że odkopanie dziadka w Wermachcie nie ma znaczenia.
Z drugiej strony patrząc, kim był ojciec Kaczyńskich skoro jako AKowiec nie siedział w więzieniu, dostał willę, a synowie grali w filmie? Jakoś to jest ok, a dziadek w Wermachcie (przecież nie w gestapo ani w SS, zwykły żołnierz) już powoduje dyskredytację po dziesiąte pokolenia. To jest ciekawe zjawisko!

N wrz 11, 2016 10:28
No bo oczywiscie hasla i propaganda rzucane przez roznych politykow czy plotykierow od powstan i rewolucji po Hitlera i Stalina, tudziez innych wataszkow na nikogo nie wplywaly. Splywaly po ludziach jak woda po kaczce i nikt ani za bron nie chwytal, ani krolow nie obalal, ani kulakow nie mordowal.

Slowo ma wielka moc.
I ze swoich slow bedziemy rozliczeni. Nie tylko z czynow.
Cytuj:
34 Plemię żmijowe! Jakże wy możecie mówić dobrze, skoro źli jesteście? Przecież z obfitości serca usta mówią. 35 Dobry człowiek z dobrego skarbca wydobywa dobre rzeczy, zły człowiek ze złego skarbca wydobywa złe rzeczy. 36 A powiadam wam: Z każdego bezużytecznego słowa, które wypowiedzą ludzie, zdadzą sprawę w dzień sądu. 37 Bo na podstawie słów twoich będziesz uniewinniony i na podstawie słów twoich będziesz potępiony. Mt12

N wrz 11, 2016 10:47
Lepszy sort prawdziwych polskich patriotow rozpedza sie
http://natemat.pl/189621,logika-pasazer ... p-z-polski

N wrz 11, 2016 11:11

i po co te przepychanki lepszy czy gorszy sort . jutro przyjedzie najlepszy sort czyli tak zwana komisja wenecka i zrobi porzadek w PL czyli wytlumaczy nawet jak trzymac widelec przy obiedzie . juz plone z ciekawosci co sie bedzie dzialo .

N wrz 11, 2016 11:39
Porysowała Ci się płyta i zacina się? Korzystaj z pendrive.

N wrz 11, 2016 11:48

Coroner napisał(a):
To za wtargnięcie do biura jednego posła PiS i zabicie go odpowiada Donald?
W końcu to owoc jego polityki miłości. Rozpętania wojny polsko polskiej.

Mamy atmosferę przyzwolenia na przemoc. I ona z dnia na dzień rośnie. Zadawanie pytań w rodzaju: "kto to rozpętał?" albo "a jak reagowała poprzednia władza?" to pisowskie odwracanie uwagi od problemu. Co by poprzednia władza nie rozpętała albo jak by nie reagowała, POPRZEDNIEJ WŁADZY JUŻ NIE MA. Rozumiesz? Nie ma. Teraz rządzi PiS i to PiS odpowiada za to, co dzieje się w kraju. I robi coś dokładnie przeciwnego niż to, co należy robić. Tak samo było z zachowaniem Jakiego przed sądem: zamiast pokazywać Polakom, na czym polega szacunek dla władzy sądowniczej, pokazał im, że za PiSu sąd można do woli zbluzgać i oskarżyć o wszystko co najgorsze, bo sam PiS robi dokładnie to samo. Oczywiście, Jaki nikogo nie pobił, podobnie jak Kaczyński, ale to nie o to chodzi: "patrioci" spod stadionów nie potrzebują aż takich przykładów, sami sobie dośpiewają resztę. PiS uczy ludzi, że nikt, kto nie jest za PiS i nie popiera dobrej zmiany, nie zasługuje na jakikolwiek szacunek, a więc i na to, by nie dostać w pysk na ulicy. Brawo, pisowscy katolicy. Możecie być z siebie dumni.

Musimy PiS powstrzymać i na zawsze odsunąć od jakiegokolwiek wpływu na losy państwa. To zobowiązanie każdego człowieka dobrej woli w Polsce.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N wrz 11, 2016 13:38
Johnny99 napisał(a):
Mamy atmosferę przyzwolenia na przemoc.
I to mi się nie podoba.
Johnny99 napisał(a):
I ona z dnia na dzień rośnie. Zadawanie pytań w rodzaju: "kto to rozpętał?" albo "a jak reagowała poprzednia władza?" to pisowskie odwracanie uwagi od problemu. Co by poprzednia władza nie rozpętała albo jak by nie reagowała, POPRZEDNIEJ WŁADZY JUŻ NIE MA. Rozumiesz? Nie ma.
Ma sens bo widzimy, że ci co krzyczą dzisiaj łapać złodzieja sami kradli i rozpętali to przyzwolenie. Ani Tusk ani Kopacz nie zrobili porządku z Niesiołowskim i z Palikotem. Dopóki było to w interesie PO pozwalali im szczekać i kąsać
Johnny99 napisał(a):
I robi coś dokładnie przeciwnego niż to, co należy robić. Tak samo było z zachowaniem Jakiego przed sądem: zamiast pokazywać Polakom, na czym polega szacunek dla władzy sądowniczej, pokazał im, że za PiSu sąd można do woli zbluzgać i oskarżyć o wszystko co najgorsze, bo sam PiS robi dokładnie to samo.
To sprawa dla prokuratury.
Johnny99 napisał(a):
Brawo, pisowscy katolicy. Możecie być z siebie dumni.
Jestem katolikiem ale nie PiSowcem. Nie popieram żadnych patologii. Teraz jest moda w pewnych kręgach atakować PiS a ja wskazuję to, że nie do końca mają prawo do tego ci którzy wcale lepsi nie byli.
Johnny99 napisał(a):
Musimy PiS powstrzymać i na zawsze odsunąć od jakiegokolwiek wpływu na losy państwa. To zobowiązanie każdego człowieka dobrej woli w Polsce.
Widać że ja nie jestem "waszej dobrej woli" bo niestety mam pamięć i pamiętam co czynili ci którzy dzisiaj chcą odsuwać od władzy PiS. Mógłbym się zgodzić ale tylko pod warunkiem zmiany Konstytucji i zmiany ordynacji wyborczej i co za tym idzie zmiany ustroju z postsocjalizmu na demokracje bezpośrednią. Jeśli tego nie zmienimy wciąż będzie to samo.

N wrz 11, 2016 13:54
Cytuj:
Ma sens bo widzimy, że ci co krzyczą dzisiaj łapać złodzieja sami kradli i rozpętali to przyzwolenie. Ani Tusk ani Kopacz nie zrobili porządku z Niesiołowskim i z Palikotem. Dopóki było to w interesie PO pozwalali im szczekać i kąsać

Bo PiS zrobił porządek z P. Jakim, z K. Pawłowicz, z D. Tarczyńskim.....

N wrz 11, 2016 14:01

Coroner napisał(a):

Ale co to kogo obchodzi? Powiedz mi, co z tego? Musimy to ukrócić nie dlatego, że ktoś tam o to krzyczy, tylko dlatego, że tak trzeba. Lata mi i powiewa, co uważają Tusk i Kopacz. Niedługo nikt nie będzie o nich pamiętał, ale problem się przez to nie rozwiąże. Dociera to do ciebie?

Cytuj:
To sprawa dla prokuratury.

Dla jakiej prokuratury, Coroner? W Polsce od wiosny nie ma żadnej "prokuratury"; instytucja, która obecnie nosi tę nazwę, nie jest "prokuraturą" w tradycyjnym rozumieniu tego słowa, tylko "zbrojnym ramieniem rządu" (mniej więcej tak ją określił prokurator Piotrowicz). Ziobro już zdążył powiedzieć, że Jaki miał 100% racji, a sędzia rażąco złamała prawo (oczywiście - chyba nikt się po nim niczego innego nie spodziewał). Przypominam, że Ziobro jest Oberprokuratorem i ma prawo decydować o każdym śledztwie w kraju. Skoro Ziobro uważa, że Jaki miał rację, a sędzia jest głupia, to wszyscy prokuratorzy w Polsce myślą od dzisiaj tak samo, a jak który zachce pomyśleć co innego, to następnego dnia będzie ścigał pijaczków w Bieszczadach. Rozumiesz to? Dociera to do ciebie?

Cytuj:
Jestem katolikiem ale nie PiSowcem. Nie popieram żadnych patologii. Teraz jest moda w pewnych kręgach atakować PiS a ja wskazuję to, że nie do końca mają prawo do tego ci którzy wcale lepsi nie byli.

Ok, stary. Każdy ma prawo decydować o tym, co jest dla niego ważne. Tylko, widzisz, mnie nie obchodzi to, czy ktoś ma prawo atakować PiS, czy nie ma prawa. Co więcej, uważam to za zagadnienie kompletnie marginalne. Ja patrzę na to, co PiS robi. To, że PiS odmawia publikacji wyroku TK jest milion razy większym problemem niż to, że Kopacz "nie do końca ma prawo" go za to atakować. Mnie interesuje to, co PiS robi z Polską, a nie to, co tam sobie gada jakaś Kopacz. Rozumiesz to? Dociera to do ciebie?

Cytuj:
Widać że ja nie jestem "waszej dobrej woli" bo niestety mam pamięć i pamiętam co czynili ci którzy dzisiaj chcą odsuwać od władzy PiS.

Zaraz ci się płyta zetrze.. kiedyś, gdzieś tak chyba w okolicach katastrofy smoleńskiej, napisałem, że sprzeciw wobec rządów PO jest już nie tylko kwestią polityczną, ale również kwestią moralną. Niestety, tak samo jest teraz i stało się to o wiele szybciej. Nie zamierzam zamykać na to oczu. I nie rozumiem, co to w ogóle jest za argument? PO należało odsunąć od władzy; niestety, po PO przyszła władza jeszcze gorsza, którą jeszcze bardziej należy odsunąć od władzy. To naprawdę nie jest jakaś logiczna sprzeczność, Coroner. Naprawdę, to, że ja pamiętam, co czyniła PO (bo atakowałem PO na tym forum przez całe 8 lat ich rządów! za co teraz muszę wysłuchiwać pretensji, że rządy PiS to m.in. moja wina), nie jest dla mnie absolutnie żadną podstawą do tego, bym miał nie sprzeciwiać się temu, co robi PiS. Miałem nadzieję, że PiS będzie lepsze od PO, ale tak po prostu nie jest, a nawet wręcz przeciwnie. Nic na to nie poradzę.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N wrz 11, 2016 14:20
Moderator

mikkel napisał(a):
Być może idiota.
Ale jednemu trudno zaprzeczyć.
To właśnie środowisko pana Kaczyńskiego stwarza w Polsce taką atmosferę, w której jest przyzwolenie, a nawet aprobata dla różnego rodzaju zachowań "patriotycznych" - np. omawianej tutaj obrony polskiej mowy.

Ta teza nie ma żadnych podstaw i jest zwykłym judzeniem
mikkel napisał(a):
Gdy kilka lat temu jeden ze stadionowych bandytów miał sprawę o pobicie, bronili go i ręczyli za niego min. Kempa i śp. sen. Romaszewski (oboje z PiS), bo w rocznicę wybuchu Powstania Warszawskiego lump nagle objawił się światu jako wielki patriota.

Sprawa tego "bandyty" okazała się bardziej skomplikowana niż czytelnikom GW się wydaje.
mikkel napisał(a):
Gdy na ulicach, a nawet w kościołach, maszeruje neonazistowski ONR (którego nawet przedwojenna Polska potrafiła sprawnie zdelegalizować) pisowska władza milczy jak grób.
A gdy prawicowe bojówki biorą się do szarpania (na razie) ludzi z demokratycznej opozycji, ta sama władza mówi, że było trzeba nie prowokować.
Może i ten w tramwaju to jakiś idiota.
Ale jego narodowe bohaterstwo wyrasta jednak w pewnym klimacie.
Po prostu zapanowała teraz swoista moda na obronę polskości i różni ludzie w różny sposób będą się w to zjawisko próbować wpisywać.
Min. Zalewska wijąc się jak piskorz, pytana o to kto podpalił stodołę w Jedwabnem, a 'idiota w tramwaju' uderzając z liścia albo z pięści przypadkowego przechodnia za mówienie po niemiecku.

Powtarzanie tez, jakie próbuje w ciągu ostatnich dni rozpowszechniać opozycja. Stać się na bardziej samodzielne myślenie.

N wrz 11, 2016 19:19
Zobacz profil WWW
Moderator

Alus napisał(a):
Coroner napisał(a):

że Polacy (pomimo wszystkich doznanych krzywd) - nie bijąc przez 70 lat osób mówiących po niemiecku - wystawili sobie bardzo dobre świadectwo....bo przecież doznane krzywdy uprawniały do stosować zasadę oko za oko, ząb za ząb i takową po 70 latach jakiś patriota zastosował.

Nie wychodzi Ci zbytnio kreowanie sie na obiektywnego obserwatora fanatyków PO i fanatyków PiS.

Naprawdę masz problemy z logiki.
I nie jest brak argumentów. Po prostu ocena: siadaj, pała.

N wrz 11, 2016 19:21
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
Alus napisał(a):
Coroner napisał(a):

Naprawdę masz problemy z logiki.
I nie jest brak argumentów. Po prostu ocena: siadaj, pała.

Wszystkim, poza środowiskiem PiS, brak logiki i brak samodzielnego myślenia......znamy to od kilkunastu lat, nie jesteś odkrywczy.

Pn wrz 12, 2016 7:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14842 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224 ... 990  Następna strona