Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 02, 2025 17:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14833 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225 ... 989  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
dlugo jeszcze Polacy beda pamietac " logike i samodzielne myslenie " za czasow przyjaciol Ewy . dzisiaj jednak zamiast zajmowac sie logika i samodzielnym mysleniem lepiej wypatruj tej komisji weneckiej a w razie czego przywitaj ich chlebem i sola . oj bedzie wesolo -

Pn wrz 12, 2016 8:50

Coroner napisał(a):
Sprowokowaliscie mnie żebym poczytał coś tego dziennikarza niezależnej i tak oto przejechał się po was
http://niezalezna.pl/85844-krotka-lekcja-logiki
W zasadzie nie można odmówić mu logiki.

Logiki może i nie można mu odmówić, ale skalę ocen ma jednak bardzo zubożoną ;) Zresztą, skoro już ocenił sam fakt niebicia w Warszawie za mówienie po niemiecku n "bdb" (moim zdaniem mocno zawyżona ocena), to mógł przynajmniej równie jednoznacznie ocenić niedawny incydent. Bo skoro za "niebicie" mamy "bdb", to takie delikatne uderzenie może łapie się na ocenę "dobrą" :?:
Dla mnie sam fakt "niebicia" to zaledwie minimum przyzwoitości, taki "dostateczny" :?

Pn wrz 12, 2016 10:32

Jaroslaw juz zameldowal ze decyzje komisji weneckiej nie sa wiazace i malo znaczace . sledze pilnie co dalej . . .

Pn wrz 12, 2016 11:30

Dariusz-555 napisał(a):
Jaroslaw juz zameldowal ze decyzje komisji weneckiej nie sa wiazace i malo znaczace . sledze pilnie co dalej . . .

W Rosji i na Białorusi nie uznają wyroków międzynarodowych trybunałów, np. Europejskiego Trybunału Praw Człowieka.
Dla pana Putina czy Łukaszenki te wyroki są zapewne "nie wiążące i mało znaczące".
Teraz i my dołączamy do tego "zaszczytnego" grona, jawnie lekceważąc opinie gremium tak szanowanego, jak KW.
Rządzona przez PiS Polska staje się wyrodkiem Europy.
I to staje się nim w zastraszającym tempie.
Czy ktoś zatrzyma tę degradację?

Pn wrz 12, 2016 12:52

z duza obstawa przybyl do Wawy Tusk na spotkanie z premier Beata Plus . beda radzic jak ratowac Europe zapominajac o ratunku dla Rzeczpospolitej . w Brukseli dzis debata jak ponownie ukarac Polske za rzekome lamanie prawa a komisja wenecka juz za chwile bedzie decydowac jak Polacy maja trzymac widelec przy kolacji .

Wt wrz 13, 2016 8:17

Dariusz-555 napisał(a):
komisja wenecka juz za chwile bedzie decydowac jak Polacy maja trzymac widelec przy kolacji .

Oglądałeś występy ministra jakiego w sądzie?
Ja oglądałem. I miałem wrażenie, że nie występuje tam wiceminister sprawiedliwości cywilizowanego kraju cywilizacji zachodniej, ale jakiś troglodyta. Coś jak Chruszczow, walący butem w pulpit na zgromadzeniu ogólnym ONZ. Prymityw wypuszczony z lasu na salony, dzicz.
Albo posłuchaj sobie wystąpień prof. Pawłowicz.
Dziwisz się, że takim ludziom należy pokazywać, jak się trzyma widelec?
Polacy sami przez wiele lat zabiegali, aby dołączyć do wspólnoty narodów, reprezentujących określoną kulturę, także prawną.
Gremia takie jak KW podejmują ostatnie wysiłki, abyśmy teraz nadal mogli biesiadować przy wspólnym stole, bez wywoływania ogólnego niesmaku u innych.

Wt wrz 13, 2016 9:38
Dariusz korzysta wlasnie z dolaczenia do krajow okreslonej kultury i zasad, ale widac ciagle nie dorosl do tego, ze powinien sie dostosowac takze mentalnie.

Jak widac uchodzcy z Polski czesto sa na poziomie uchodzcow z innych czesci swiata i pluja na kulture i obyczaje ludzi, ktorzy ich przyjeli. Chca tylko kasy. A Europa Zachodnia niech runie!

Wt wrz 13, 2016 10:29

na TVP info zameldowali ze przyjazd komisji weneckiej jest traktowany jak ich wycieczka krajoznawcza .
i slusznie .

do Kael , jestem w Niemczech takim samym uchodzca zarobkowym jak ty . zgadza sie ?

i znowu dowiedzialem sie ze pluje na wszystkich .

Wt wrz 13, 2016 10:38

odnosnie dzisiejszej polskiej debaty w Brukseli , europosel Miroslaw Piotrowski zakomunikowal jaj wyglada " demokracja " w wydaniu unijnym . to sie juz w pale nie miesci i przekracza wszelkie granice przyzwoitosci . co tam robia z nasza Ojczyzna . kto chce , to zapodam . przynajmniej wiadomo dlaczego Rzeczpospolita nigdy nie wyjdzie z kryzysu .

Wt wrz 13, 2016 11:15
Przeciez ciagle czekasz na rozpad unii, ktora ci chleb daje?

A ja nie jestem uchodzca zarobkowym. Wiem, ze to ci sie w glowie nie miesci.
I nie obrazam ludzi, wsrod ktorych przyszlo mi mieszkac. Staram sie z nimi wspolpracowac i zycze im jak najlepiej.
Ja wiem, ze pomyslnosc kraju w ktorym mieszkam, laczy sie scisle z moja pomyslnoscia.

Wt wrz 13, 2016 11:27

unia daje mi chleb ? a to cos nowego . zelazna regula unii jest nikomu nic nie dawac . skoro nie obrazasz ludzi , posrod ktorych mieszkasz to witaj w klubie .

kiedys Zwiazek Radziecki nam wszystko dawal i byl wiernym sojusznikiem , teraz unia . czy cos sie zmienilo ? nie . nawet odleglosc z Wawy do Moskwy jak i z Wawy do Brukseli jest identyczna .

do zobaczenia o polnocy po fajrancie .

Wt wrz 13, 2016 12:05
No faktycznie. Kwitnaca od roku Polska kwitnie dzieki pieniadzom prezesa. Unia nikomu nic nie dala.

Ciebie tez nielegalnie trzymaja. I wyzyskuja gorzej niz... w Polsce?

Z toba mi wyraznie nie po drodze.

Wt wrz 13, 2016 12:08
Dariusz-555 napisał(a):
odnosnie dzisiejszej polskiej debaty w Brukseli , europosel Miroslaw Piotrowski zakomunikowal jaj wyglada " demokracja " w wydaniu unijnym . to sie juz w pale nie miesci i przekracza wszelkie granice przyzwoitosci . co tam robia z nasza Ojczyzna . kto chce , to zapodam . przynajmniej wiadomo dlaczego Rzeczpospolita nigdy nie wyjdzie z kryzysu .

Przyzwoity poseł, który równo roluje PiS :D :D

Wt wrz 13, 2016 12:54

Kael , lepiej pic nieprzegotowana wode niz byc z toba po drodze .

Alicja - kiedys Carl Bederman , teraz od Miroslawa Piotrowskiego dowiaduje sie prawdy co piszczy na brukselskich salonach i twoje trolowanie w nieskonczonosc ze Miroslaw Piotrowski jest przeciw PiS nic tu nie wnosi . przeciwnie , widze ze jest chwalony przez Prezesa , Dude , Szydlo i czestym gosciem w mediach Ojca Dyrektora . wiedze o unii czerpie z pogadanek europosla Miroslawa Piotrowskiego .

i na koniec jeszcze cos dla Kael - porownaj zadluzenie PL z przedunijnego okresu i obecnie . i juz bedziesz wiedziala o unijnych " dotacjach " dla Rzeczpospolitej .

Wt wrz 13, 2016 23:20
Dariusz-555 napisał(a):
Kael , lepiej pic nieprzegotowana wode niz byc z toba po drodze .

Alicja - kiedys Carl Bederman , teraz od Miroslawa Piotrowskiego dowiaduje sie prawdy co piszczy na brukselskich salonach i twoje trolowanie w nieskonczonosc ze Miroslaw Piotrowski jest przeciw PiS nic tu nie wnosi . przeciwnie , widze ze jest chwalony przez Prezesa , Dude , Szydlo i czestym gosciem w mediach Ojca Dyrektora . wiedze o unii czerpie z pogadanek europosla Miroslawa Piotrowskiego .

i na koniec jeszcze cos dla Kael - porownaj zadluzenie PL z przedunijnego okresu i obecnie . i juz bedziesz wiedziala o unijnych " dotacjach " dla Rzeczpospolitej .

PiS-owcy nie wypowiadają sie zupełnie o Piotrowskim, bo jego zachowanie było przyczyną konfliktu pomiędzy o. Rydzykiem a J. Kaczyńskim o kandydatów do Europarlamentu. W ostatnich wyborach J. Kaczyński umieścił tylko część kandydatów wskazanych przez o. Rydzyka i to na dalekich miejscach na listach.
Poseł Piotrowski to nie gość, ale współgospodarz mediów toruńskich.
Prawda zawsze leży pośrodku, żaden człowiek nie posiadł jej w pełni.

Śr wrz 14, 2016 6:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14833 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225 ... 989  Następna strona