PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
gita napisał(a): Mikkel! Rozśmieszyłeś mnie tym stwierdzeniem:"...jest jedynie odmianą bolszewickiej rewolucji.." A jak nazwiesz łamanie konstytucji RP przez TK? Łamanie Konstytucji przez TK to bzdurny, polityczny argument PiS. Historia kiedyś odda hołd uczciwym, a manipulanci odbiorą zasłużoną negatywną opinię. Gita - a co taka cisza o sukcesach p. Szydło w USA?
|
N kwi 24, 2016 8:02 |
|
|
|
 |
mikkel
|
gita napisał(a): Mikkel! Rozśmieszyłeś mnie tym stwierdzeniem:"...jest jedynie odmianą bolszewickiej rewolucji.." A jak nazwiesz łamanie konstytucji RP przez TK? Nie zauważyłem, aby TK "łamał Konstytucję RP". To jedynie PiS tak wmawia swoim wyznawcom. Podobnie jak złodziej złapany za rękę krzyczy "łapać złodzieja".
|
N kwi 24, 2016 8:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mikkel napisał(a): gita napisał(a): Mikkel! Rozśmieszyłeś mnie tym stwierdzeniem:"...jest jedynie odmianą bolszewickiej rewolucji.." A jak nazwiesz łamanie konstytucji RP przez TK? Nie zauważyłem, aby TK "łamał Konstytucję RP". To jedynie PiS tak wmawia swoim wyznawcom. Podobnie jak złodziej złapany za rękę krzyczy "łapać złodzieja". http://pressmania.pl/?p=23065
|
N kwi 24, 2016 8:09 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): A jak nazwiesz łamanie konstytucji RP przez TK? A w którym paragrafie złamał?
|
N kwi 24, 2016 8:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): gita napisał(a): A jak nazwiesz łamanie konstytucji RP przez TK? A w którym paragrafie złamał? Nie chodzi o paragrafy.....kolejna medium PiS-owskie realizuje politykę partii - mówić, pisać,mówić, pisać...byle ludzie zapamiętali. Stara zasada propagandy.
|
N kwi 24, 2016 8:18 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): gita napisał(a): A jak nazwiesz łamanie konstytucji RP przez TK? A w którym paragrafie złamał? Przeczytaj artykuły zalinkowane przeze mnie to się dowiesz. Generalnie TK działa według Ustawy, a Rzepliński postawił się ponad ustawę i do grudnia będzie bruździł, ale niewiele już zdziała do grudnia. http://wpolityce.pl/polityka/284389-try ... tytucja-rp
|
N kwi 24, 2016 8:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Helenka napisał(a): gita napisał(a): A jak nazwiesz łamanie konstytucji RP przez TK? A w którym paragrafie złamał? Przeczytaj artykuły zalinkowane przeze mnie to się dowiesz. Generalnie TK działa według Ustawy, a Rzepliński postawił się ponad ustawę i do grudnia będzie bruździł, ale niewiele już zdziała do grudnia. http://wpolityce.pl/polityka/284389-try ... tytucja-rpKolejna strona propagandy PiS. Nie mogłabyś zapodać link do apolitycznej strony?
|
N kwi 24, 2016 8:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Helenka napisał(a): gita napisał(a): A jak nazwiesz łamanie konstytucji RP przez TK? A w którym paragrafie złamał? Nie chodzi o paragrafy.....kolejna medium PiS-owskie realizuje politykę partii - mówić, pisać,mówić, pisać...byle ludzie zapamiętali. Stara zasada propagandy. Dobrze poznałaś ją przez osiem lat rządów Twojej faworytki. Teraz w mediach publicznych zaczyna być normalnie.
|
N kwi 24, 2016 8:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Przeczytaj artykuły zalinkowane przeze mnie to się dowiesz. To tylko inna interpretacja Konstytucji, wygodna dla PiS. gita napisał(a): Rzepliński postawił się ponad ustawę i do grudnia będzie bruździł, ale niewiele już zdziała do grudnia. I na to PiS czeka, na koniec jego kadencji. Dopiero pokaże jak się łamie prawo w majestacie "prawa" A swoją drogą, gita, ciekawe czy nadal będziesz stała twardo przy PiS, jak niedługo podniosą Ci się rachunki za wodę, prąd i ogrzewanie, jak zabiorą Ci ulgę na jazdę koleją (jako nauczyciel masz prawo do zniżki na pociągi osobowe, a jako emerytka na komunikacje miejską), jak wzrosną ceny w sklepach, a Twoja emerytura o kolejne 2,50.
|
N kwi 24, 2016 8:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Dobrze poznałaś ją przez osiem lat rządów Twojej faworytki. Teraz w mediach publicznych zaczyna być normalnie. To zależy co kto uzna za normalne.....w czasach Stalina w ZSRR też ponoć było normalnie.... Tak normalnie, że J. Kaczyński głęboko się zastanawia jak zmusić Polaków do korzystania z mediów narodowych https://www.fronda.pl/a/Kaczynski-media ... 70322.html
|
N kwi 24, 2016 8:31 |
|
 |
mikkel
|
gita napisał(a): Przeczytaj artykuły zalinkowane przeze mnie to się dowiesz. Generalnie TK działa według Ustawy, a Rzepliński postawił się ponad ustawę i do grudnia będzie bruździł, ale niewiele już zdziała do grudnia. http://wpolityce.pl/polityka/284389-try ... tytucja-rpKto stwierdził, że TK albo sędzia Rzepliński złamał Konstytucję, prawo? Wydawało mi się, że o łamaniu prawa orzekają stosowne organy. Tak do tej pory w Polsce było. Teraz orzeka o tym jakiś dziennikarz jednego z pisowskich mediów? I może jeszcze jest to "ostateczne" i ma "moc powszechnie obowiązującą"?
|
N kwi 24, 2016 9:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Cytuj: Dobrze poznałaś ją przez osiem lat rządów Twojej faworytki. Teraz w mediach publicznych zaczyna być normalnie. To zależy co kto uzna za normalne.....w czasach Stalina w ZSRR też ponoć było normalnie.... Tak normalnie, że J. Kaczyński głęboko się zastanawia jak zmusić Polaków do korzystania z mediów narodowych https://www.fronda.pl/a/Kaczynski-media ... 70322.htmlNie otworzył się u mnie link do Frondy, a więc nie wiem w jaki sposób Kaczyński zmuszać będzie do oglądania mediów narodowych. Wiem natomiast, że Polaków nie będzie trzeba zmuszać do tego, a że w każdym narodzie są czarne owce to powszechnie wiadomo i ich zmuszać raczej nie warto, edukować, tak, ale to jest trudna sprawa i my o tym dobrze wiemy.
|
N kwi 24, 2016 10:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Nie otworzył się u mnie link do Frondy, a więc nie wiem w jaki sposób Kaczyński zmuszać będzie do oglądania mediów narodowych. Alus napisał(a): Tak normalnie, że J. Kaczyński głęboko się zastanawia jak zmusić Polaków do korzystania z mediów narodowych Ech gita 
|
N kwi 24, 2016 10:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): Cytuj: Dobrze poznałaś ją przez osiem lat rządów Twojej faworytki. Teraz w mediach publicznych zaczyna być normalnie. To zależy co kto uzna za normalne.....w czasach Stalina w ZSRR też ponoć było normalnie.... Tak normalnie, że J. Kaczyński głęboko się zastanawia jak zmusić Polaków do korzystania z mediów narodowych https://www.fronda.pl/a/Kaczynski-media ... 70322.htmlNie otworzył się u mnie link do Frondy, a więc nie wiem w jaki sposób Kaczyński zmuszać będzie do oglądania mediów narodowych. Wiem natomiast, że Polaków nie będzie trzeba zmuszać do tego, a że w każdym narodzie są czarne owce to powszechnie wiadomo i ich zmuszać raczej nie warto, edukować, tak, ale to jest trudna sprawa i my o tym dobrze wiemy. Otwiera sie nawet w Twoim cytacie. Wiesz, że nie trzeba Polaków zmuszać.....to może wiesz czemu oglądalność Wiadomości spadła od stycznie 2016 r o ok 700 tys. i Wiadomości pod względem oglądalności znalazły się na 3 pozycji po Polsacie i TVN. Prezes też nie wie jak zmusić, ale wie, że trzeba zmuszać 
|
N kwi 24, 2016 10:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Wiesz, że nie trzeba Polaków zmuszać.....to może wiesz czemu oglądalność Wiadomości spadła od stycznie 2016 r o ok 700 tys. i Wiadomości pod względem oglądalności znalazły się na 3 pozycji po Polsacie i TVN. Prezes też nie wie jak zmusić, ale wie, że trzeba zmuszać  Tylko, czy aż 700 tysięcy? AŻ, bo tylu postanowiło dobrowolnie poddać się TVNowskiej manipulacji, TYLKO ponieważ jest nas ponad 20 milionów dorosłych Polaków.
|
N kwi 24, 2016 11:20 |
|
|
|