Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt paź 24, 2025 1:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233 ... 987  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Coroner napisał(a):
Alus napisał(a):
Cytuj:
Dzisiejsza władza nie przejmuje się białymi rękawiczkami tam, gdzie, jej zdaniem słuszność ma mieć większe znaczenie niż rzekomo demokratyczne, ale w gruncie rzeczy antyrozsądkowe rozwiązania.

Dokładnie jak w PRL.

Co ty dziecinko możesz wiedzieć o PRL. Wtedy za inne zdanie można było zaliczyć pała w głowę. Byle gliniarz mógł cię zatrzymać na 48 godzin bez podania powodu. Jak ktoś był anty to kończył jak Pyjas a czasami jak nie mogli rodzicowi nic zrobić to zgnoili mu dziecko a nawet zabili jak Grześka Przemyka.
Wnerwia mnie jak ktoś wypisuje bzdury nie mając doświadczenia życia w PRLu

PRL miał usłużnych sędziów, a nie niezawisłych. W PRL nie było TK.
Dlatego władza właśnie ze względów jej zdaniem "słusznościowych" nie przejmowała się białymi rękawiczkami, tylko zatrzymywała ludzi na 48 godzin bez powodu, zabijała Pyjasa i innych stanowiących zagrożenie dla jedynie słusznej linii wyznaczonej przez partię.
Teraz PIS tęskni za taką swobodą od sądów, które wg PIS, "wydają polityczne wyroki".

Pt wrz 23, 2016 15:24
medieval_man napisał(a):
Panie posłanki, które chciały pominąć ten punkt wykazały się zdrowym rozsądkiem. Nikt nie mówił, że wyrokiem nie należy się przejmować, lecz że wyrok ten nie powinien wpływać na postępowanie administracyjne w innej zupełnie sprawie. I tyle!

Jesli prawo jest złe, nalezy je zmienić, ale póki nie jest zmienione, nalezy przestrzegać, a nie naginac, nawet zdroworozsądkowo.
Oburza Cie, że od prezesa KRRiT wymaga sie świadectwa niekaralności? A taki sam wymóg od stróża nocnego już Cię nie oburza?
http://pracy.jobisjob.pl/swinoujscie-za ... Results=19
medieval_man napisał(a):
Poza tym wcześniejsza władza tak samo nie przejmowała się prawem tyle że robiła to białych rękawiczkach.

To już naprawdę piaskownica: a on też sypał piaskiem, więc i ja mogę.
To rozliczcie za to poprzednią władzę, a sami pokażcie, że respektujecie prawo. Gdzie to obiecywane rozliczanie? Gdzie jakiekolwiek dowody? Było szczekanie na pseudoaudycie i co? Narobili szumu..., i wiesz jak to wygląda? Jak na budowie: biega facet w tę i z powrotem z pustą taczką. Reporter pyta go dlaczego, a on odpowiada: panie, taki zap....ol, że nie ma czasu załadować.
Coroner napisał(a):
Co ty dziecinko możesz wiedzieć o PRL. Wtedy za inne zdanie można było zaliczyć pała w głowę. Byle gliniarz mógł cię zatrzymać na 48 godzin bez podania powodu. Jak ktoś był anty to kończył jak Pyjas a czasami jak nie mogli rodzicowi nic zrobić to zgnoili mu dziecko a nawet zabili jak Grześka Przemyka.
Wnerwia mnie jak ktoś wypisuje bzdury nie mając doświadczenia życia w PRLu

Wyluzuj. Rozmawiamy o linii PRLowskiej PiS z tytułu socjalu i udawania, że chodzi im o dobro obywateli. Inwigilacji w stylu PRL pewnie nie będzie, ale nigdy nie wiadomo, czy nie będziemy mieli gosci o 6 rano.

Pt wrz 23, 2016 19:18

propozyzja rzadu wyemitowania obligacji 500 + oznacza brak kasy na program 500 + .
dzis pan prezydent uroczyscie meldowal ( z okazji 40 lecia KOR-u ) ze Polska jest wolna . zapomnial ze Polsce do wolnosci jest jeszcze tyle co na piechote do Ksiezyca . to moje najnowsze spostrzezenia .

Pt wrz 23, 2016 20:16
Obsesja na punkcie Tuska (wideo wiadomości):
https://www.instagram.com/p/BKtSravhYH2 ... ennikarzom

Pt wrz 23, 2016 20:43
Helenko a może porozmawiamy o homo sowietus. U bardzo wielu ludzi go widać. Jak np. miesza im się to co było w PRL albo jak wyzywają od bolszewików ludzi ktorzy z bolszewizmem wojowali. Po prostu oburzony jestem. Znaj proporcje mocium Panie.
PiS jest fatalna władza. Ale nie jest to poziom PRL bo juz dawno wysłaliby na tych wojujących ZOMO i rozpędziłaby towarzystwo a tych największych prowodyrów juz dawno by zapuszkowali i przepuścili przez ścieżki zdrowia. Lub zabili jak Pyjasa. Poziom absurdu u zwolenników PO sięgnął zenitu.

Pt wrz 23, 2016 21:04
Juz bliżej PO do bolszewizmu i PRLu. Jak zrobili najazd do domu człowiekowi który założył stronę antyKomor. Czy przetrzymywanie Starucha bez sądu.

Pt wrz 23, 2016 21:19
Coroner napisał(a):
Poziom absurdu u zwolenników PO sięgnął zenitu.

Mam już u Ciebie swoja szufladkę, jak widać :?
Coroner napisał(a):
Jak zrobili najazd do domu człowiekowi który założył stronę antyKomor.

Nic mu się nie stało, a Blida nie żyje.

Pt wrz 23, 2016 22:34
Jeśli jesteś zwolenniczka PO to masz szufladkę. Raczej pisałem o nieukach którzy np. mówią ze w PRL nie było TK.
Raczej o tych którzy nazywają to co robi PiS PRLem.
Jest to idiotyczny rząd pełen patologii. Moim zdaniem mniejszych niż rząd POPSL ale zawsze patologii.
Dzisiaj sie mówi ze PiS to bolszewicy a zapomina sie o ściganiu ludzi tylko za żart w internecie.
Co do niezawisłości sądów ktoś powiedział ze w PRLu nie było a teraz są
Rożnie można o tym mowić. I nie wolno zapominać ze wszyscy sędziowie z PRL łagodnie przeszli nad tak zwana niezawisłość . Juz zapewne nie pamiętamy układów Tuska z pewnym pdzewodniczacym sądu. A to co robili różni sędziowie w jednym gościem tylko za to ze ośmielił sie nazwać Walese Bolkiem. Jak sie pózniej okazało zgodnie z prawda.

Tutaj link doszkalający dla osoby która twierdziła ze e PRLu nie było TK
http://trybunal.gov.pl/o-trybunale/tryb ... storyczny/
Wychodzi na to ze w 1982 juz była demokracja w Polsce.

So wrz 24, 2016 5:42

Coroner napisał(a):
Jeśli jesteś zwolenniczka PO to masz szufladkę. Raczej pisałem o nieukach którzy np. mówią ze w PRL nie było TK.

Oj, czepiasz się. :(
Stwierdzenie, że w PRL TK nie było, jest pewnym skrótem myślowym.
Po pierwsze przez większą część PRL-u rzeczywiście w ogóle go nie było wcale.
A po drugie, gdy już TK się pojawił, w agonalnej fazie socjalizmu, funkcjonował jedynie na zasadzie pewnego eksperymentu.
Zresztą to tak, jak gdyby ktoś powiedział, że na przykład w dzisiejszej Rosji nie ma sądu konstytucyjnego.
Niby teoretycznie jest, ale jest to w 100% atrapa, fikcja.
Zresztą jest prawdopodobne, że tak samo będzie z TK w Polsce po grudniu.
Jeżeli prezesem TK zostanie któryś z pisowskich aktywistów, wyciągniętych z ław poselskich i po nocy namaszczony przez pisowską marionetkę odgrywająca role prezydenta na "sędziego TK", to rozmiar farsy będzie przecież dorównywał putinowskiej Rosji.
I jeżeli ktoś kiedyś powie, że w Polsce tego okresu nie było TK, wiele się nie pomyli.

Cytuj:
Dzisiaj sie mówi ze PiS to bolszewicy a zapomina sie o ściganiu ludzi tylko za żart w internecie.

Z pewnych rzeczy żartować nie wolno.
Na przykład z tego, że się kogoś zabije.
Konsekwencja w ściganiu przestępstw nie ma nic wspólnego z bolszewizmem.
W bolszewizmie zresztą zwykli kryminaliści mieli się często dużo lepiej niż prześladowani z powodu krytyki bolszewizmu.

So wrz 24, 2016 6:43

Cytuj:
PRL miał usłużnych sędziów, a nie niezawisłych. W PRL nie było TK.
Dlatego władza właśnie ze względów jej zdaniem "słusznościowych" nie przejmowała się białymi rękawiczkami, tylko zatrzymywała ludzi na 48 godzin bez powodu, zabijała Pyjasa i innych stanowiących zagrożenie dla jedynie słusznej linii wyznaczonej przez partię.
Teraz PIS tęskni za taką swobodą od sądów, które wg PIS, "wydają polityczne wyroki".

W prl nie było TK? No to ciekawe... :D i konstytucji nie było? I sędziowie byli inni...lol...tylko PiS taki sam...ale jesteście zabawni :brawo: przecież nie napiszę, ze głupiutcy :mrgreen:

So wrz 24, 2016 7:27
Coroner napisał(a):
Helenko a może porozmawiamy o homo sowietus. U bardzo wielu ludzi go widać. Jak np. miesza im się to co było w PRL albo jak wyzywają od bolszewików ludzi ktorzy z bolszewizmem wojowali. Po prostu oburzony jestem. Znaj proporcje mocium Panie.
PiS jest fatalna władza. Ale nie jest to poziom PRL bo juz dawno wysłaliby na tych wojujących ZOMO i rozpędziłaby towarzystwo a tych największych prowodyrów juz dawno by zapuszkowali i przepuścili przez ścieżki zdrowia. Lub zabili jak Pyjasa. Poziom absurdu u zwolenników PO sięgnął zenitu.

Jeśli PRL kojarzy Ci sie jedynie ze stanem wojennym i ZOMO, to marnie znasz czasy PRL.
PiS podobnie jak w PRL usiłuje stworzyć monopol jeden naród jedna partia....dlatego w planach p. Zaleskiej z liceum lekcje informatyk mają być zastąpione historią i wychowaniem obywatelskim.
Pamięć masz wybiórczą .....przyjaźń Tuska z sędzią z PRL pamiętasz, ale sędziego Kryże, prokuratora stanu wojennego Piotrowicza też nie zauważasz :D
Niewygodny fakt śmierci śp Blidy też Ci nie pasi.
Powołanie TK to było postulatem Solidarności, ustawę uchwalono w 1982r, a TK zaczął działać w 1986r.

So wrz 24, 2016 7:49
Moderator

Widzę, że mit o bohaterskiej i uczciwej Blidzie ma się dobrze.

So wrz 24, 2016 8:17
Zobacz profil WWW
Oczywiście ze zauważam. Nigdzie nie napisałem ze PiS jest czysty i wspaniały. Ja stawiam kontrę temu co wy twierdzicie ze PO to samo dobro a PiS to PRL
Jest wiele dziedzin które sie nie zmieniły w III RP i nawet spotykamy określenia PRL BIS. Juz pomijam uwłaszczenie sie nomenklatury na majątku PRL.

Co do pamięci to oprócz stanu wojennego były jeszcze czasy stalinowskie gdy ludzie wychodzili do pracy i nie wracali przez wiele lat. Były czasy odwilży ale były tez czasy strzelania do robotnikow np. na wybrzezu w 1970 lub ganianie studentów w 1968.
Były czasy gierkowskie w których próbowano zatkać ludziom gęby zeby siedzieli cicho a w tym samym czasie wieziono i niszczono innych. W tych samych czasach SB wciąż działała i zbierała materiały na nieprawomyślnych
Ustrój PRL to był system zbrodniczy. Marek Hłasko w latach '50 napisał:
Każdy w Polsce wie ze kraj jest okupowany a myślenie inne jest myśleniem dozorcy niewolników.
W zasadzę mogę sie podpisać pod tym zdaniem. Może z pewnymi zastrzeżeniami ale mogę. I właśnie taki był PRL po prostu jak to Okudżawa powiedział najweselszy barak w łagrze zwanym komunizmem

So wrz 24, 2016 8:19
medieval_man napisał(a):
Widzę, że mit o bohaterskiej i uczciwej Blidzie ma się dobrze.

Konkluzja - nieuczciwa może ginąć w niewyjaśnionych okolicznościach z rąk władzy....

Coroner napisał(a):
Oczywiście ze zauważam. Nigdzie nie napisałem ze PiS jest czysty i wspaniały. Ja stawiam kontrę temu co wy twierdzicie ze PO to samo dobro a PiS to PRL
Jest wiele dziedzin które sie nie zmieniły w III RP i nawet spotykamy określenia PRL BIS. Juz pomijam uwłaszczenie sie nomenklatury na majątku PRL.

Co do pamięci to oprócz stanu wojennego były jeszcze czasy stalinowskie gdy ludzie wychodzili do pracy i nie wracali przez wiele lat. Były czasy odwilży ale były tez czasy strzelania do robotnikow np. na wybrzezu w 1970 lub ganianie studentów w 1968.
Były czasy gierkowskie w których próbowano zatkać ludziom gęby zeby siedzieli cicho a w tym samym czasie wieziono i niszczono innych. W tych samych czasach SB wciąż działała i zbierała materiały na nieprawomyślnych
Ustrój PRL to był system zbrodniczy. Marek Hłasko w latach '50 napisał:
Każdy w Polsce wie ze kraj jest okupowany a myślenie inne jest myśleniem dozorcy niewolników.
W zasadzę mogę sie podpisać pod tym zdaniem. Może z pewnymi zastrzeżeniami ale mogę. I właśnie taki był PRL po prostu jak to Okudżawa powiedział najweselszy barak w łagrze zwanym komunizmem

Próbowano zatkać ludziom gęby na wzór 500+......i to zatykanie cała masa ludzi sobie najbardziej ceniła i ceni.....

So wrz 24, 2016 8:30

Alus napisał(a):
Konkluzja - nieuczciwa może ginąć w niewyjaśnionych okolicznościach z rąk władzy....

Dlaczego nieuczciwa?
Została przecież jedynie pomówiona przez Kmiecik, której za złożenie obciążających, choć całkowicie wyssanych z palca i kłamliwych zeznań, ówczesny reżim obiecał dyspensę.

So wrz 24, 2016 9:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233 ... 987  Następna strona