Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 6:30

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 135  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 2 
Autor Wiadomość
Z kosiarzem naogół dysputa przebiega w stylu - "mówił dziad do obrazu.... :D :lol:

Wt sty 08, 2008 11:10

Z kosiarzem naogół dysputa przebiega w stylu - "mówił dziad do obrazu.... :D :lol:

Dlatego uważam, że pojęcia, które dla większości mają określone znaczenie, kosiarz rozumie inaczej. Ewentualnie żyje w jakieś innej rzeczywistości i odbiera inne bodźce z otoczenia, bo o tzw. trollowanie nie chciałbym go podejrzewać.

Wt sty 08, 2008 11:15
zbanowany na stałe

To jest właśnie cały problem dyskusji z Tobą, że masz jakieś przedefiniowane pojęcia (czyli "białe to czarne, a czarne to białe").

można przykłady?

Cytuj:
Skoro bowiem ja napisałem posta w odpowiedzi na post 1KOR13, a Ty odpowiedziałeś na mojego posta, to w moim słowniku oznacza, iż to Ty rozpocząłeś dyskusję ze mną, a nie ja z Tobą.

Odpowiedziałeś..owszem na post KOR-a , ale ten post bezpośrednio był związny z atakiem na mnie przez Jote, w stylu Twoich ostatnich wypowiedzi. i moją odpowiedzią na ten post.
Więc włączyłeś się do dyskusji bezposrednio związaną z moją osobą i moimi przemyśleniami...co nie jest naganne, wręcz jest mi miło ;).

Cytuj:
Zauważam więc niekompatybilność naszych słowników i dlatego uważam, że nie ma większych szans na sensowną dyskusję.

No cóż, jeżeli nie masz przekonania co do swoich poglądów ...rozumiem to.

Cytuj:
Równie dobrze mógłbym zarejestrować sie na jakimś chińskim forum i próbować podyskutować z Chińczykiem, przy czym ja pisałbym po polsku, a on po chińsku.

Cytuj:
Dlatego uważam, że pojęcia, które dla większości mają określone znaczenie, kosiarz rozumie inaczej. Ewentualnie żyje w jakieś innej rzeczywistości i odbiera inne bodźce z otoczenia, bo o tzw. trollowanie nie chciałbym go podejrzewać.

Jeżeli chciał bym przekazać chińczykowi swoje poglady czy przemyślenia, nie obrażał bym Chińczyka za nieznajomość polskiego języka, ani nie wmawiał mu, ze jest "kiep", jeżeli mnie nie rozumie...
Widocznie musisz się nauczyć dyskutować na forum, częstym odreagowaniem braku argumentów są wycieczki osobiste w kierunku innego użytkownika/dyskutanta...

To jest proste, można wkleić to z czym sie nie zgadzasz, można napisać w którym miejscu kłąmię czy manipuluje, w którym nie mam racji...
I spokojniej, bo Ci "zyłka w oku pęknie " :)

Cytuj:
Z kosiarzem naogół dysputa przebiega w stylu - "mówił dziad do obrazu.... Suszę zęby LOL

tak Alus... :D :biggrin: :czarodziej: :cojest:

Wt sty 08, 2008 19:18
Zobacz profil WWW
zbanowany na stałe

Rusza reforma ochrony zdrowia - "biorę za to odpowiedzialność"
Donald Tusk
AFP

Cytuj:
Rząd przygotował pakiet otwarcia reform w ochronie zdrowia złożony z czterech ustaw. - Będziemy poprzez naszych posłów proponować intensywną i możliwie krótką debatę na temat tych projektów - powiedział, po nieoficjalnym spotkaniu rządu na temat ochrony zdrowia, premier Donald Tusk.
Premier dodał, że rząd i koalicja zajmą się także sprawą napięć wokół płac personelu medycznego. Według Tuska wynikają z tego, jaki jest system ochrony zdrowia, oraz oczekiwań lekarzy, pielęgniarek i innych pracowników medycznych.

http://wiadomosci.onet.pl/1669805,11,item.html

Czy na podstawie tego tekstu można się dowiedzieć, jak ma wyglądąc ta "reforma"? i w jakim czasie bedzie przeprowadzona? ;).

Wt sty 08, 2008 19:44
Zobacz profil WWW

Cytuj:
To jest właśnie cały problem dyskusji z Tobą, że masz jakieś przedefiniowane pojęcia (czyli "białe to czarne, a czarne to białe").

można przykłady?

Proszę bardzo:

1. Najpierw przytaczasz słowa premiera Kaczyńskiego: "Powiedziałem: "Ci, którzy na nas plują, stoją tam, gdzie stało ZOMO", czyli bronią III Rzeczpospolitej, tak jak tamci bronili PRL-u.", po czym piszesz, że to porównanie-analogia, a nie zrównanie. Dla mnie to oczywiste zrównanie.

2. Piszesz "....nigdy nie zdarzyło mi się napisać, że partie które są w sejmie nie posiadają mandatu by pełnić władzę....tak jak to Ty sugerujesz w przypadku Samoobrony i LPR-u.", chociaż ja nigdzie niczego takiego nie sugeruję.

3. Piszesz "Ja sobie przypominam, także pana Tuska, jak to przezd wyborami w 2005 roku, mówił, ze koalicja to tylko z PiS-em...". PO nie zawarło żadnej innej koalicji w Sejmie tamtej kadencji, więc nie ma to nic do rzeczy.

4. Piszesz "Kaczyński powiedział to przed wyborami 2005r, nie było wtedy wiadomo nic o wyniku Samoobrony....i LPR-u.". To ma być żart? A przed którymi wyborami znany jest wynik poszczególnych ugrupowań?

5. Piszesz "Jeżeli chodzi o "masowe wejścia polityków SO...." uważam, ze jesteś w wielkim błedzie...jak widac nie ma fali "masowej" zwolnień tych panow co moze jedynie potwierdzać, ze ich tam nigdy tak naprawdę nie było, w jakiś większych ilościach.. Tu już mam wątpliwości, czy Ty aby nie z Marsa piszesz. Przespałeś czas wicepremiera Leppera, ministrów SO rządu koalicyjnego, wiceministrów, sekretarzy stanu, dyrektorów...

kosiarz napisał(a):
Odpowiedziałeś..owszem na post KOR-a , ale ten post bezpośrednio był związny z atakiem na mnie przez Jote, w stylu Twoich ostatnich wypowiedzi. i moją odpowiedzią na ten post.
Więc włączyłeś się do dyskusji bezposrednio związaną z moją osobą i moimi przemyśleniami...co nie jest naganne, wręcz jest mi miło.

Następny przykład. Jeśli nawet przyjąć Twoje karkołomne tłumaczenie, to była to dyskusja z 1KOR13 o Tobie, a nie dyskusja z Tobą. Ale oczywiście nie było moim zamiarem zajmowanie się Twoim przypadkiem i moja odpowiedź dla 1KOR13 zupełnie nie nawiązuje do "casusu kosiarza".

kosiarz napisał(a):
Cytuj:
Zauważam więc niekompatybilność naszych słowników i dlatego uważam, że nie ma większych szans na sensowną dyskusję.

No cóż, jeżeli nie masz przekonania co do swoich poglądów ...rozumiem to.

Kolejny co najmniej dziwny wniosek...

kosiarz napisał(a):
Jeżeli chciał bym przekazać chińczykowi swoje poglady czy przemyślenia, nie obrażał bym Chińczyka za nieznajomość polskiego języka, ani nie wmawiał mu, ze jest "kiep", jeżeli mnie nie rozumie...

Ani się na Ciebie nie obrażam, ani nie twierdzę, że jesteś kiep. Po prostu stwierdzam, że się nie rozumiemy i oceniam, że mamy nikłe szanse na wyjaśnienie tego sobie, bo posługujemy się innym "słownikiem" (czyli niby tym samym językiem, ale różnymi definicjami pojęć) i żyjemy w innych wymiarach (przez co Ty widzisz inny świat i ja widzę inny). Dlatego będę konsekwentnie dążył do EOT :)

Wt sty 08, 2008 19:59
zbanowany na stałe

W grudniu spadł wskaźnik PMI w Polsce
Wskaźnik PMI ABN AMRO Polska w grudniu 2007 spadł do 50,8 pkt, wobec 51,9 pkt w listopadzie - podano w środowym komunikacie ABN AMRO.
"Była to najniższa wartość od czasu obecnego trzydziestojednomiesięcznego okresu wzrostu rozpoczętego w czerwcu 2005 roku i zasygnalizowała tylko słaby wzrost w sektorze" - napisano w komentarzu.

http://wiadomosci.onet.pl/1666220,10,1,1,,item.html

Cytuj:
Inflacja w grudniu osiągnęła 4 proc.

Wzrost wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych w grudniu wyniósł 0,3% m/m, co przekłada się na roczny wskaźnik inflacji w wysokości 4,0% wobec 3,6% odnotowanych w listopadzie, podało Ministerstwo Finansów

Inflacja też w górę

Cytuj:
Stopa bezrobocia w grudniu wzrosła do 11,4%
09:09 07.01.2008
poniedziałek

Stopa bezrobocia w grudniu wzrosła do 11,4 proc. z 11,2 proc. w listopadzie - poinformowała PAP wiceminister pracy i polityki społecznej Czesława Ostrowska.

http://finanse.wp.pl/POD,1,wid,9537908,wiadomosc.html?ticaid=1524c

..................................

Cytuj:
1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy

PO obiecuje cud gospodarczy na wzór Irlandii czy Słowenii..

D. Tusk na konwencji PO w Gdańsku: Mówimy o polskim cudzie gospodarczym, że on może i musi się zdarzyć tutaj nad Wisłą. Mówimy o tym, bo dobrze przeanalizowaliśmy warunki, powody, dla których o cudzie gospodarczym mówi się w Irlandii, Estonii, Słowenii i dlaczego cud gospodarczy staje się powoli faktem na Słowacji, a kilkanaście lat temu w Hiszpanii czy Portugalii. (PAP, 7.10.2007)

Wt sty 08, 2008 20:02
Zobacz profil WWW
zbanowany na stałe

1. Najpierw przytaczasz słowa premiera Kaczyńskiego: "Powiedziałem: "Ci, którzy na nas plują, stoją tam, gdzie stało ZOMO", czyli bronią III Rzeczpospolitej, tak jak tamci bronili PRL-u.", po czym piszesz, że to porównanie-analogia, a nie zrównanie. Dla mnie to oczywiste zrównanie.

Czy ateista może bronić ateizmu jak Ojciec Św katolicyzmu?, coś z Twoją logiką nie tak....to samo było z analogią "stanu wojennego", porównania Kaczyńskiego, to analogie do wydarzeń historycznych, pewnych zachowań które można odnieść do dzisiejszych wydarzeń...ale to nie znaczy!! że Kaczyński, miał wprowadzić stan wojenny czy zrównać Twoje? czyny z zomowcami, pałującymi ludzmi...

Cytuj:
2. Piszesz "....nigdy nie zdarzyło mi się napisać, że partie które są w sejmie nie posiadają mandatu by pełnić władzę....tak jak to Ty sugerujesz w przypadku Samoobrony i LPR-u.", chociaż ja nigdzie niczego takiego nie sugeruję.

no to nie wiesz co piszesz....a napisałeś...

Cytuj:
Kaczyński przede wszystkim mijał się z prawdą kiedy obiecywał, że nie będzie tworzył koalicji z postesbecką Samoobroną. Chcesz porównywać skalę masowego wejścia polityków SO na salony IV RP z obecnymi jednostkowymi przypadkami? Przypomina mi to cedzenie komara i połykanie wielbłąda.

Cytuj:
W ustach zwolennika partii, która obsadziła najwyższe stanowiska w państwie (aż do wicepremierów rządu) ludźmi z SO, brzmi to jak mało śmieszny żart. O LPR, którego kandydatem na prezydenta był aktywny utrwalacz stanu wojennego, nie wspominając.

Czy to może w Twoich "palcach" - bo piszesz-, jest popracie dla mandatu do rzadzenia przez koalicje czy też negowanie partii SO i LPR jako pełnoprawnych uczestników demokratycznych wyborów?

Cytuj:
3. Piszesz "Ja sobie przypominam, także pana Tuska, jak to przezd wyborami w 2005 roku, mówił, ze koalicja to tylko z PiS-em...". PO nie zawarło żadnej innej koalicji w Sejmie tamtej kadencji, więc nie ma to nic do rzeczy.

A no ma do rzeczy...bo to PO, zerwało rozmowy koalicyjne, nigdy tego nie ukrywając, w ksiązce Marcinkiewicza jest to dokładnie opisane.
Gdy ktoś mówi, że coś zrobi, a nie zrobił...to analogicznie tak samo mijał się z prawdą, jak ten co powiedział, ze nie zrobi a zrobił...:)

Cytuj:
4. Piszesz "Kaczyński powiedział to przed wyborami 2005r, nie było wtedy wiadomo nic o wyniku Samoobrony....i LPR-u.". To ma być żart? A przed którymi wyborami znany jest wynik poszczególnych ugrupowań?

No własnie...więc nie wiedział :D...tak, też napisałem....

Cytuj:
5. Piszesz "Jeżeli chodzi o "masowe wejścia polityków SO...." uważam, ze jesteś w wielkim błedzie...jak widac nie ma fali "masowej" zwolnień tych panow co moze jedynie potwierdzać, ze ich tam nigdy tak naprawdę nie było, w jakiś większych ilościach.. Tu już mam wątpliwości, czy Ty aby nie z Marsa piszesz. Przespałeś czas wicepremiera Leppera, ministrów SO rządu koalicyjnego, wiceministrów, sekretarzy stanu, dyrektorów...

Samoobrona "miała" 3 resorty?... KRUS i Agencję Modernizacji Rolnictwa , w których faktycznie coś tam poobstawiała, jezeli chodzi o ministerswa, już w randze wiceministrów byli ludzie z PIS-u...jeżeli masz inne informacje poproszę o linki, co powinno być łatwe gdyż, jesteś tego pewny bo przecież czytałeś...
W wiekszości, z stanowisk zostali usunięci, gdy koalicja została rozwiązana.

Cytuj:
Ani się na Ciebie nie obrażam, ani nie twierdzę, że jesteś kiep. Po prostu stwierdzam, że się nie rozumiemy i oceniam, że mamy nikłe szanse na wyjaśnienie tego sobie, bo posługujemy się innym "słownikiem" (czyli niby tym samym językiem, ale różnymi definicjami pojęć) i żyjemy w innych wymiarach (przez co Ty widzisz inny świat i ja widzę inny). Dlatego będę konsekwentnie dążył do EOT Uśmiech...

Jezeli byśmy sie zgadzali w naszych swiatopogladach czy też przekonaniach...nie dyskutowalibysmy z sobą...zauważ :D, że wszyscy ludzie którzy dyskutują ze sobą na tym forum, mają oddzielne zdania....no chyba, ze ktoś komuś udziela popracia...jezeli miałbym Ci napisac 100 razy ...masz rację!!! ....to by dopiero była sensacja ! ;)...[/i]

Wt sty 08, 2008 20:38
Zobacz profil WWW
Rząd przygotował pakiet otwarcia

Pamietam, jak na koniec swojej kadencji Buzek jeździł do wszystkich środowisk i uspokajał, że rząd ma dla każdego przygotowany specjalny pakiet ustaw, które uzdrowią każdy odwiedzany w tym czasie sektor.
Jak się skończło to wszystko - wiemy.
Jak ktoś pisze o pakietach, to oznacza, że nic ciekawego nie ma do zaoferowania oprócz odgrzewanych kotletów i niepopularnych decyzji.
Aby zreformmować SZ trzeba dokonać bardzo niepopularnych posunięć na kóre nie ma akceptacji społecznej (czytaj - elektoratu)
Czy Tusk zaryzykuje swoją popularność oraz PO?
Śmiem wątpić.
Na lekarzach, pielęgniarkach oraz nauczycielach rozłoży się ten rząd, czego mu szczerze życzę.

Wt sty 08, 2008 21:20

Aby zreformmować SZ trzeba dokonać bardzo niepopularnych posunięć na kóre nie ma akceptacji społecznej (czytaj - elektoratu)
Czy Tusk zaryzykuje swoją popularność oraz PO?
Śmiem wątpić.

Chociaż ja również wątpię, to jednak mam szczerą nadzieję, że jednak wykonają cały szereg mocno niepopularnych, ale potrzebnych posunięć. Contra spem spero ;)

Wt sty 08, 2008 21:29

Cytuj:
W grudniu spadł wskaźnik PMI w Polsce
Wskaźnik PMI ABN AMRO Polska w grudniu 2007 spadł do 50,8 pkt, wobec 51,9 pkt w listopadzie - podano w środowym komunikacie ABN AMRO.
"Była to najniższa wartość od czasu obecnego trzydziestojednomiesięcznego okresu wzrostu rozpoczętego w czerwcu 2005 roku i zasygnalizowała tylko słaby wzrost w sektorze" - napisano w komentarzu.

http://wiadomosci.onet.pl/1666220,10,1,1,,item.html

Cytuj:
Inflacja w grudniu osiągnęła 4 proc.

Wzrost wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych w grudniu wyniósł 0,3% m/m, co przekłada się na roczny wskaźnik inflacji w wysokości 4,0% wobec 3,6% odnotowanych w listopadzie, podało Ministerstwo Finansów

Inflacja też w górę

Cytuj:
Stopa bezrobocia w grudniu wzrosła do 11,4%
09:09 07.01.2008
poniedziałek

Stopa bezrobocia w grudniu wzrosła do 11,4 proc. z 11,2 proc. w listopadzie - poinformowała PAP wiceminister pracy i polityki społecznej Czesława Ostrowska.

http://finanse.wp.pl/POD,1,wid,9537908,wiadomosc.html?ticaid=1524c

..................................

Cytuj:
1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy

PO obiecuje cud gospodarczy na wzór Irlandii czy Słowenii..

D. Tusk na konwencji PO w Gdańsku: Mówimy o polskim cudzie gospodarczym, że on może i musi się zdarzyć tutaj nad Wisłą. Mówimy o tym, bo dobrze przeanalizowaliśmy warunki, powody, dla których o cudzie gospodarczym mówi się w Irlandii, Estonii, Słowenii i dlaczego cud gospodarczy staje się powoli faktem na Słowacji, a kilkanaście lat temu w Hiszpanii czy Portugalii. (PAP, 7.10.2007)

Kosiarz, sorry, ale w twoich wypowiedziach o polityce dostrzegam jednostronną propagandę. Potępiasz wszystko co się dzieje za rządów PO w czambuł, chwaląc i usprawiedliwiając wszystko co zrobił PiS. Rzeczywistość polityczna nie jest taka prosta i czarno-biała. Warto podjąć nad nią pogłębioną refleksją i nie patrzeć z perspektywy partyjnej na wszystko co się dzieje. Każdy ma jakieś sympatie polityczne, ale trochę dystansu i świadomości, że każda partia ma swoje zalety i wady jest potrzebna. Takie wycinki jak powyższy niewiele mają wspólnego z racjonalną oceną rządu.

Piszesz o wzroście bezrobocia. A czy wiesz, że bezrobocie zwykle rośnie pod koniec roku związku z okresowym obniżeniem w tym okresie miejsc pracy?

Piszesz o inflacji. A wiesz, że ona niedawno wynosiła 2% i po rządach PiS-u doszła do 3,5%, mimo że ekonomiści od dawna o groźbie inflacji ostrzegali?

Czy wiesz, że w USA gospodarka wyhamowuje? Czy wiesz, że ma to też wpływ na rynek Polski? Czy wiesz, że skutku działań rządu lub parlamentu na gospodarkę dają się odczuć dopiero po wielu miesiącach od ich wprowadzenia?

PO już teraz popełnia błędy i nie podobają mi się niektóre ich działania (np. łatwa rezygnacja z podatku liniowego, forsowanie jeszcze większej obniżki składki rentowej kosztem potrzebniejszych reform podatkowych i budżetowych, upartyjnianie państwowych spółek, czy odłożenie ad Kalendas Graecas obiecywanych zmian w Konstytucji), ale niech ta krytyka ma jakieś ręce i nogi, a nie będzie równie pozbawiona logiki co powyższe zestawienie.

I wyjaśnij w końcu dlaczego uważasz PO za partię wyznającą "liberalny socjalizm" i czym on jest, skoro nie tym samym co socjal-liberalizm.

Mieszek napisał(a):
Paschalisie ja również postrzegam PO jako socjalistów , a to, że mówią że są liberałami kwalifikuje ich z mojej strony na socjalizm liberalny.
Może zależy z jakiej strony patrzy sie na socjalizm. Mnie kojarzy sie z socjopatami ;) bardziej niż z lepszymi warunkami socjalnymi. :P
Przypominam, że socjalizm wydał trzy nurty "wolnościowy", "równouprawniający" i "braterski". Ten ostatni pod wpływem Polski przybiera postać haseł solidarnościowych. Oczywiście tutaj też są różnice w klasyfikacji socjalizmu jako tako.
A wszystko to ma swoje podłoże w nie dość, że w odmienności metod zbiorowych [cywilizacji] to jeszcze w odmienności zdania prawie każdej osoby.
Punkt spojrzenia zależy tutaj od stanu w jakim się znajdują ludzie i gdzie nawet wychowali. Co głowa to pomysł jak to rozumieć...

Post pochodzi stąd: viewtopic.php?p=313681&highlight=#313681

Jakie trzy nurty? Rozwiń o co ci chodzi bo nie bardzo rozumiem co masz na myśli. Definicja socjalizmu:

Socjalizm (łac.societas - wspólnota) - wieloznaczne pojęcie, odnoszące się do prób zmniejszenia nierówności społecznych i upowszechnienia świadczeń socjalnych, lub poddania gospodarki kontroli społecznej (poprzez instytucje państwowe, samorządowe, korporacyjne lub spółdzielcze). Częścią wspólną wszystkich odmian socjalizmu jest (częściowe lub całkowite) odrzucenie idei kapitalistycznego wolnego rynku, ograniczenie własności prywatnej oraz promowanie idei sprawiedliwości społecznej.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Socjalizm

Gdzie widzisz w programie PO "(częściowe lub całkowite) odrzucenie idei kapitalistycznego wolnego rynku, ograniczenie własności prywatnej oraz promowanie idei sprawiedliwości społecznej"?

osiris napisał(a):

Częściowo tak, ale tylko częściowo. Bo większość Polaków jednak popiera plan prywatyzacji służby zdrowia z zachowaniem koszyka świadczeń podstawowych. Oczywiście prywatyzacja to tylko element koniecznej restrukturyzacji, ale jednak bardzo ważny. Myślę więc, że po raz pierwszy od dłuższego czasu istnieje społeczny klimat do reformy służby zdrowia i nowy rząd powinien odważnie ją przeprowadzić.

Wt sty 08, 2008 21:48

Jezeli byśmy sie zgadzali w naszych swiatopogladach czy też przekonaniach...nie dyskutowalibysmy z sobą...zauważ :D, że wszyscy ludzie którzy dyskutują ze sobą na tym forum, mają oddzielne zdania....no chyba, ze ktoś komuś udziela popracia...jezeli miałbym Ci napisac 100 razy ...masz rację!!! ....to by dopiero była sensacja ! ;)...

Oczywiście, że mają różne zdania, ale posługują się pojęciami, które rozumieją przynajmniej podobnie, posługują się zbliżoną logiką, mają podobne dane wejściowe (obserwacje). Jak mielibyśmy konstruktywnie polemizować na temat hodowli zwierząt, skoro Ty nazywasz kurą to co ja nazywam kaczką, a koniem to co ja krową? Musielibyśmy najpierw uzgodnić podstawowe pojęcia. I jak najbardziej w dyskusji zdarzają się jakieś nieporozumienia, ale jak całe posty są jednym wielkim pasmem nieporozumień, to uważam, że nie ma sensu tego ciągnąć. Tak jak transmisja między dwoma urządzeniami, w trakcie której występuje zbyt wiele błędów, zostaje zerwana.
I dlatego pozostawię Twojego posta bez odpowiedzi, uważam, że każdy, kto byłby zainteresowany, przeczyta i sam wyciągnie wnioski. A ponieważ (nieskromnie, ale szczerze pisząc ;) ) jestem przekonany, że mam wyraźną przewagę, więc pozostawię Ci przywilej posiadania ostatniego słowa.

Wt sty 08, 2008 22:45
SweetChild, nie recenzuj sam siebie, bo to nie przystoi osobie z taką inteligencją.
Pozostaw ocene swojej osoby innym, bo wywyższanie siebie samego jest bardzo płaskie oraz przyziemne i przystoi jedynie fizolom oraz politykom.

Śr sty 09, 2008 10:11
Cytuj:
Minister zdrowia zawiodła - pisze dzisiejsza prasa. Nie zdołała przygotować pakietu ustaw reformy systemu opieki zdrowotnej. - Szef był wściekły. To, co dostał od Kopacz, to może i niezłe pomysły, ale absolutnie niegotowe do posłania do Sejmu - mówi cytowana przez "Dziennik" "dobrze poinformowana osoba z kręgów rządowych". Zdaniem innej, Kopacz przedstawiła "kilka kartek pomysłów" zamiast pakietu ustaw.

Ciężko nie wierzyć doniesieniom dziennikarzy, którzy dla swoich potrzeb wygrzebią najtajniejsze informacje spod ziemi.
Kompletnie mnie to nie zaskakuje i potwierdza wcześniejsze moje przypuszczenia.
PO było pewne, że przynajmnie przez rok nie będzie nękane przez nikogo, a wyłącznie chwalone i chołubione.
A tu nagle zaskoczenie.
Tylko dorwali się do władzy, a tu masz babo placek.
PO nie ma żadnego sensownego pomysłu na uzdrowienie Ochrony Zdrowia.
Same odgrzewane stare kotlety.
To wszystko teraz wyjdzie, na zasadzie "Oliwa na wierzch wypływa"
Najbardziej mnie zezłościła hipokryzja Niesiołowskiego.
Cały czas powtarza jak mantrę, że PiS ubliżała lekarzom, a sam w tym samym momencie zgnoił Bukiela jak psa i wyzwał od karierowiczów, ale wcale mnie to nie dziwi.
Czego nowego można spodziewać się po tym panu.

Śr sty 09, 2008 10:20
Środa stycznia 2008 r.
(...)
vide - do wyboru do koloru ;-) :
http://zbyszek.myfreeforum.org/ftopic539-75.php
http://forum.www.kielce.pl/viewtopic.ph ... 2&start=30
http://www.tvn24.pl/1,251,24,37081562,1 ... forum.html
KOMENTARZYK:
Podtrzymuję swoją dawną propozycję - niech ekolodzy zmienią się z mieszkańcami Augustowa ma mieszkania i pracę, tak, aby w Augustowie mieszkali wyłącznie ekolodzy :!:
Zrezygnujmy z budowy obwodnicy, a z zaoszczędzonych w ten sposob pieniędzy sfinansujmy ww. zamianę miejsc :P :P :P * :P :P :P

.

Śr sty 09, 2008 10:53
"PO było pewne"...a skąd niby taki wniosek??? ....tylko idiota mógł być czegokolwiek pewien w tej rozchwianej rzeczywistości....czyli wg Ciebie PO to sami idioci???? :D :lol:

Śr sty 09, 2008 11:05
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 135  Następna strona