Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt paź 10, 2025 15:44

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 104  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3 
Autor Wiadomość
Jej posty sprawiają wrażenie jakby były pisane na cztery ręce.
Cały czas czuję oddech męża Alus na jej plecach. :D

Pt lip 25, 2008 18:35

Mi łatwiej jest zachować spokój, po nie mam alergii na PiS, a po prostu za nim nie przepadam, a i z PO nie wiążę wielkich nadziei. Ostatni raz, kiedy liczyłem na jakieś większe zmiany to wybory w 2005 i zawiązanie koalicji POPiS/PiSPO. A rozczarowania mają tę zaletę, że człowiek nabiera dystansu.

Błogosławieni którzy na nic nie liczą, albowiem oni zawiedzeni nie będą ;)

Pt lip 25, 2008 19:32
zbanowany na stałe

PiS zmieniał rzeczywistość w sposób jaki dano i pozwolono mu czynić w demokratycznych ramach.
Dziś Polska ma stracone następne lata, gdyż daliście się nabrać na manipulacje i słodkie obietnice oszustów...oto jak po smsach wysyłanych przez sekretariat premiera za nasze pieniądze, służace popowiadaniu posłom PO jak oczerniać pana Prezydenta i PiS, teraz wychodzą na jaw bojówki manipulujące opinią społeczna winternecie, tworzone przez polityków partii obłudy...

Dziennikarze „Faktu” donieśli o tym, jak młodzieżówka Platformy Obywatelskiej stara się wpływać na wizerunek partii w internecie. Dziennik dotarł do tajnej instrukcji, z której wynika że młodzi działacze PO mają na forach internetowych, w tym m.in. w Wirtualnej Polsce, dodawać same pozytywne opinie o ugrupowaniu Tuska. Styl rozsyłanego listu był zły, ale intencje mieliśmy dobre – komentuje całą sprawę przewodniczący młodzieżówki PO. - To haniebne - ocenia założyciel młodzieżówki PiS.[/i

Obrazek

Pt lip 25, 2008 19:57
Zobacz profil WWW
osiris...zdziwiłbyś się baaardzo...bo mój mąż, w przeciwieństwie do mnie, od czasu do czasu dostrzega walory PiSu :D
Nie różnimy się zdecydowanie w zasadniczej kwestii - nie dziękujemy Bogu za śmierć kogokolwiek jako Jego objawu miłosierdzia dla żywych :(

Pt lip 25, 2008 20:03
zbanowany na stałe

http://e.pardon.pl/pa971/b4dc56b100167add488845bb

Pt lip 25, 2008 20:16
Zobacz profil WWW
Jednak przykład idzie z góry więc elektoraty nie przebierają w środkach.
Po trupach (dosłownie) do celu.

Pt lip 25, 2008 20:23
I oto nowy - jakże dobry dla pisuarczyków - dzień. :)

Ustawa medialna do kosza
WETO PREZYDENTA PODTRZYMANE

Czyli obronione madia PiS-u.
Chyba zawsze tak powinno być, że media publiczne powinny być w rękach opozycji. To - moim zdaniem - jest zdrowa sytuacja.

Ewa Kopacz zostaje
WNIOSEK O WOTUM NIEUFNOŚCI DLA MIN. ZDROWIA ODRZUCONY

To akurat było do przewidzenia, więc nie jest to wielki powód do zmartwienia, no chyba że dla pacjentów. :D

So lip 26, 2008 8:12

Tusk podczs konferencji na obszarach dotkniętych powodzią rzecze:

Cytuj:
- Zastanawiamy się, jak rozstrzygnąć zgodnie z interesami ludzi i przyrody kwestie utrudniające zabezpieczenie miejsc przed atakami żywiołu - mówił Tusk. - Ludzie nie zawiedli - ocenił działania ratunkowe premier. "Biurokracja nie będzie przeszkodą"

A ja twierdzę, że rząd (jak zresztą każdy inny w takich sytuacjach) zawiedzie na całej lini, i to Wam mogę zagwarantować jako nadworna wyrocznia tego forum. :D

So lip 26, 2008 11:14
oto jeden z nich.

Poprawczaki do poprawki
MIN. SPRAWIEDLIWOŚCI ZDYSCYPLINUJE NIELETNICH PRZESTĘPCÓW?

Cytuj:
Według ministerstwa sprawiedliwości, odseparowanie najbardziej niebezpiecznych wychowanków pozytywnie wpłynie na innych nieletnich w poprawczakach, gdyż nie będą oni mieli negatywnych wzorów do naśladowania, a wychowawcy więcej czasu będą mogli poświęcić najbardziej niepokornym. O umieszczeniu w takim ośrodku będzie decydował sąd.

Ja bym radził Tuskowi, aby poszedł dalej i co bardzie agrysywnych posłów i senatorów odseparował od parlamentu i mediów, co by nie mieli złego wpływu na pozostałych oraz normalny elektorat.

So lip 26, 2008 11:20
zbanowany na stałe

Cytuj:
BAJKA POLITYCZNA

Przychodzi Tusk do Kaczyńskiego. Siadają przy stole. Prezydent patrzy na niego ... - marne to, oczka podkrążone, rączki mu chodzą. Kaczyński pyta:
- Panie premierze, wygląda pan nie najlepiej, co się stało?
Tusk na to mówi:
- Kurcze Lechu dajmy spokój tym konwenansom. Powiedz mi, do cholery, jak ty to robisz?! Otaczasz się samymi fachowcami, ekspertami pod każdym względem, twoja kancelaria pełna jest dobrych doradców, prawników, nawet żona ci pomaga i wyciągnie cię z największej opresji itd...., A ja: cały mój gabinet to banda kretynów, moi doradcy to infantylne gnojki, mój sekretariat wypełniają troglodyci. No powiedz, jak ja mam być wiarygodny ze swoimi planami pracując z takim motłochem, no jak!! Leszku proszę cię, powiedz mi, jak ty sprawdzasz swoje otoczenie i doradców, żeby się dowiedzieć, którzy się nadają, a którzy nie??!
(kończył już chlipać Kaczyńskiemu w rękaw).
Lech popatrzył i zamyślił się, po kilku sekundach milczenia mówi:
- Dobra, panie profesorze, powiem to panu, bo szkoda mi się pana zrobiło. Po prostu przeprowadzam mały test.
- Test? Jaki test?- pyta Tusk
- A zaraz go panu zademonstruje.
- MICHAŁ !!!!! wola Kaczyński.
Po chwili do gabinetu wbiega sapiąc i dysząc Kamiński.
- Słuchaj no Rysiu powiedz swemu prezydentowi taką rzecz: kto jest synem twojej matki ale nie jest twoim bratem?
Kamiński przymrużył oczka i po 4 sekundach mówi:
- To proste, to musze być ja!
- Dobrze, Michale, możesz odejść.
Drzwi się zamknęły.
- Widzi pan, sprawdzam w ten sposób każdego z mojego otoczenia. Jak źle odpowie to won!
- Doskonale!- ucieszył się Tusk - Muszę to wypróbować.
Następnego dnia przechadza się Tusk w kuluarach sejmowych i myśli, kogo by tu przydybać i wypróbować. Nagle patrzy, a tu Sikorski próbuje uciec do sali kolumnowej udając, że nie widzi swojego szefa. Tusk szybkim susem dopadł balustrady i wola go. Chcąc nie chcąc minister spraw zagranicznych poczłapał do Tuska.
- Radek powiedz mi, kto to jest - jest synem twojej matki, ale nie jest twoim bratem?
Sikorski zbaraniał. Po chwili:
- Ależ panie premierze, nie mogę tak od razu udzielić odpowiedzi, to może być bardzo pochopne, musze mieć więcej czasu, myślę, że do jutra mógłbym postarać się żebrać odpowiednie dane i udzielić przynajmniej wstępnej odpowiedzi...
Tusk się skrzywił.
- Dobra, Radek, do jutra masz czas.
Sikorski w te pędy pognał do ministerstwa, powołał sztab kryzysowy, zamówił ekspertyzy, analizy. Za pieniądze z rezerwy MSZ-u została utworzona specjalna komórka do uporania się z problemem. Siedzą, myślą i nic. Nikomu nic do głowy nie przychodzi. Siedzieli tak aż do rana. W końcu Sikorski myśli:
- Kurcze, zadzwonię do Jarosława Kaczyńskiego - mówią, że to podobno niegłupi facet, może on coś pomoże. Jak pomyślał tak zrobił.
Odbiera zaspany Kaczyński.
- Panie premierze, mam do pana takie małe pytanie: kto jest synem twojej matki, ale nie jest twoim bratem?
- Oczywiście, że to jestem ja!!!- wrzasnął Kaczyński i trzasnął słuchawką. Uradowany Sikorski biegnie do URM-u, wpada do kancelarii premiera drąc się wniebogłosy:
- Wiem! Wiem!
Z gabinetu wychodzi Tusk.
- No słucham, Radek, słucham?
- To jest oczywiście Jarosław Kaczyński1!!!
Tuskowi zwęziły się oczy, cały posiniał i wrzasnął.
- WON!!! WON!!! Won stąd ciemna maso!!! To jest Michał Kamiński!!!

Źródło : TuskWatch.

So lip 26, 2008 11:20
Zobacz profil WWW
Było by śmieszne, gdyby nie fakt, że Ci faceci kierują teraz naszym życiem.
Ta świadomość wyzwala niesamowitą adrenalinę, bo życie z tą świadomością, to jak jazda kolejką górską bez trzymanki. :D

So lip 26, 2008 11:25

Chyba czas wysłać Tuska do psychiatry, bo zaczyna snuć teorie spiskowe, które były przynależne wyłącznie dla PiS-u.
Cóż za pomieszanie materii.

So lip 26, 2008 11:33

Zadziwia mnie fakt, że coraz częściej zdarza mi się, że chociaż brzydzę się ideologią SLD, to muszę stwierdzić, ze kolejny raz PO jest jeszcze dalej dla mnie niż SLD. Przy całym obrzydzeniu do światopoglądu Napieralskiego, muszę przyznać mu częściowo rację. Następuje palikotyzacja życia politycznego. Symbolem tego jest nie tylko wymachiwanie wibratorem, ale przede wszystkim wulgarno-furiacki język wypowiedzi. Dlaczego piszę, że częściowo przyznaję rację? Ponieważ stachanowcem wulgarności i furiactwa w polityce jest nie Palikot, ale Niesiołowski. Niesiołyzacja i palikotyzacja życia politycznego jest faktem. Język Andrzeja Leppera i Renaty Beger wymięka przy Niesiołowskim i Palikocie. Platforma przemawia ustami Niesiołowskiego i Palikota. A jak mówi Pismo: "z obfitości serca przemawiają usta".

N lip 27, 2008 0:08
Ja kiedyś nie wobrażałem sobie, aby prawica mogła skumać się z lewicą.
Ale teraz daję PiS-owi mandat do tego, aby zawiązali koalicję niezgody na poczynania PO.
Niech nawet z samym diabłem się skumają, byleby odsunąć PO od rządów. :D

N lip 27, 2008 7:04
Z czasem dla swoiście pojmowanego "dobra" dorzucicie masonów libertynów i cyklistów...byle "nasze górą" :diabel: ....a targowiczanie też ponoć brzydzili się moskalami :D
Jeśli już meritus wyraża akcept dla zwolenników aborcji, eutanazji i wyrugowania totalnego Kościoła z życie społecznego, to szok dla żywych i radość w piekle.
Palikot to błazen, a Niesiołowski nie jest odosobniony - w podobnym stylu wyraża się p. Senyszyn, p. Brudziński, Wendelich, .
J. Kurski wczoraj dał wykład pragmatyzmu..."gdyby SLD odrzuciło veto Prezydenta, wtedy mówilibyśmy o kolalicji PO z SLD, teraz PO może rzucać takim argumentem, to jest polityka" (nie dosłowny cytat).

N lip 27, 2008 9:43
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 104  Następna strona