Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
Gita2 napisał(a): Alus!Oczywiście, ze nie wszyscy podzielają moje zdanie, na pewno nie Ty, ani Zbycho,Rycho czy Miro. Oni równiez nie podzielają mego zdania. I ok 35- 45% Polaków 
|
| Pt sty 22, 2010 17:43 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 - gdybym miała możliwość kupić taką "ruderę" za 20 tys zł. wywaliwszy wpódy ubogą rodzinę zmarłego długoletniego paracownika leśnictwa, to może poparłabym Jaro http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 0.html?i=2
|
| Pt sty 22, 2010 18:34 |
|
 |
|
Gita2
|
Alus! a gdyby w partii, którą popieram byli tacy jak Zbycho, Miro, Palikot,Niesiołowski, Karpiniuk czy Sekuła gadający do pustych krzeseł, to ze wstydu zapadłabym sie pod ziemię.
|
| Pt sty 22, 2010 19:50 |
|
|
|
 |
|
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Gita ja się Tobie dziwię, że z taką osobą jak Alus dyskutujesz. Już tyle kłamstw co tutaj napisała, powinno ją zniechęcić ze wstydu do dyskusji. Ale widocznie jacy wybrańcy taki elektorat. Ciągle dalej kłamie. Cytuj: I ok 35- 45% Polaków Nie Polaków, ale głosujących Polaków, a to duża róznica. Cytuj: wywaliwszy wpódy ubogą rodzinę zmarłego długoletniego paracownika leśnictwa, to może poparłabym Jaro Kłamstwo, nikogo z tamtąd nie usunięto, tam nikt nie mieszkał. Teraz "dziennikarze" GW. Cytuj: Rzeczoznawca powiedział nam, że "sam widok na jezioro wycenia na 100 tysięcy złotych" To dlaczego nie powiedział ile faktycznie budynek jest warty? Ale widok..? Pisanie przez wyznawce Tuska; z politowaniem dla wyrzuconej rodziny /której nie było/ to szczyt obłudy. Tysiące wyrzuconych z pracy stoczniowców, wzrost bezrobocia, ubóstwo Polaków, to wszystko zawdzięczamy takim jak Alus. W Expose Kaczyński mówił; Cytuj: Otóż jest się nad czym zastanawiać. Mamy dzisiaj najniższy w Europie dochód narodowy. Mamy spadającą ludność, znaczy, spadający przyrost naturalny, mamy coraz mniej obywateli, mamy coraz bardziej negatywny bilans imigracyjny, mamy bardzo niską innowacyjność, mamy brak mieszkań i mamy za to niestety bardzo wysokie bezrobocie. Mamy bardzo słabą infrastrukturę, słabe drogi. Trzeba zapytać, czy to wszystko jest wynikiem jakiegoś fatum, które wisi nad naszym krajem, jakiejś, jak niektórzy kiedyś sugerowali, niemożliwej do uniknięcia polskiej biedy, czy może przyczyny są inne.
Otóż, Wysoka Izbo, przyczyny są inne. Te przyczyny tkwią w naszych błędach. Wierzę w różne cudowne, proste rozwiązania. Te przyczyny tkwią w dominacji różnych niedobrych interesów grupowych, które wywierały wpływ na polską politykę, we wszystkich jej dziedzinach. Mówiłem o tym także z tego miejsca wielokrotnie i nie cofam niczego, co powiedziałem. Ale jestem przekonany, że nie jest zadaniem premiera prowadzić spór o przeszłość. Układ wybraliście nam do władzy. Komuchy nas okradały, teraz "różowa alternatywa" różnych kombinatorów i cwaniaków. Od spotykających się na cmentarzach i cepenach z przestępcami, polityków PO powinni się uczciwi ludzie zaraz odciąć. Widocznie ktoś albo jest sam umoczony albo jest idiotą, że dalej broni tych złodziei. Leśniczówka Kurskiego, zapewne nie była do kupienia za 20 tys, zapewne wykorzystał swoje stanowisko do tego zakupu. Umorzono przeciw nie mu sprawę. Pytam dlaczego??? Nie wiem na ile ją wyceniono w 2004 roku, nie wiem, kogo okradł, nie wiem nic, dlaczego? A dlatego, że cała "moralność" IIIRP jest oparta na obronie złodziei okradających społeczeństwo. Dowiadujemy się tylko coś jak jeden z drugim politykiem na sibie doniosą. Tylko nie wiem po jaką cholerę Alus bronisz ludzi Cię okradających? Co Ci zależy na Chlebowskim. Kaczmarku, Misiaku...nie rozumiem.
_________________ http://www.kppis.pl/forum/index.php
|
| Pt sty 22, 2010 21:19 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
kosiarz napisał(a): Gita ja się Tobie dziwię, że z taką osobą jak Alus dyskutujesz. Już tyle kłamstw co tutaj napisała, powinno ją zniechęcić ze wstydu do dyskusji. Ale widocznie jacy wybrańcy taki elektorat. Ale nigdy nie martwiłam się, że latarni braknie do wieszania oponentów. Cytuj: Nie Polaków, ale głosujących Polaków, a to duża róznica. Nie wiem czy osoby systematycznie odżegnujące się od głosowania, a tym samym współdecydowania o losie kraju posiadają jakieś poczucie narodowe. Badania sondażowe zawsze tyczą tych, którzy deklarują udział w wyborach. Cytuj: Kłamstwo, nikogo z tamtąd nie usunięto, tam nikt nie mieszkał. Może i nie mieszkał, ale leśniczówka zgodnie z ustawodawstwem należała do tzw. zakładowych mieszkań zarządu lasów. O prawo jej zakupu ubiegała sie rodzina zmarłego leśnika - i im ustawa z wrzesnia 1991 dawała pierszeństwo nabycia lokalu. . Kurski najzwyczajniej w świecie skumała się z wójtem - jaK Zbychu, Rychu i Miro - wydzierżawił za bezcen i za bezcen kupił Cytuj: Pisanie przez wyznawce Tuska; z politowaniem dla wyrzuconej rodziny /której nie było/ to szczyt obłudy. Tysiące wyrzuconych z pracy stoczniowców, wzrost bezrobocia, ubóstwo Polaków, to wszystko zawdzięczamy takim jak Alus. Klasyka demagogii Cytuj: Układ wybraliście nam do władzy. Komuchy nas okradały, teraz "różowa alternatywa" różnych kombinatorów i cwaniaków. Od spotykających się na cmentarzach i cepenach z przestępcami, polityków PO powinni się uczciwi ludzie zaraz odciąć. Widocznie ktoś albo jest sam umoczony albo jest idiotą, że dalej broni tych złodziei.
Leśniczówka Kurskiego, zapewne nie była do kupienia za 20 tys, zapewne wykorzystał swoje stanowisko do tego zakupu. Umorzono przeciw nie mu sprawę. Pytam dlaczego??? Nie wiem na ile ją wyceniono w 2004 roku, nie wiem, kogo okradł, nie wiem nic, dlaczego? A dlatego, że cała "moralność" IIIRP jest oparta na obronie złodziei okradających społeczeństwo. Dowiadujemy się tylko coś jak jeden z drugim politykiem na sibie doniosą. Tylko nie wiem po jaką cholerę Alus bronisz ludzi Cię okradających? Co Ci zależy na Chlebowskim. Kaczmarku, Misiaku...nie rozumiem. O ideowości polityków przeczytaj w GN - link podałam wczesniej.
|
| Pt sty 22, 2010 23:38 |
|
|
|
 |
|
micked
|
Alus napisał(a): A szkoda, że nie wiesz - gdyby Kamiński nadal przewodził CBA media toruńskie już by ujawniły. A co mają wspólnego media toruńskie z CBA??? W końcu to Rzeczpospolita i Wyborcza docierają jakimś sposobem do materiałow tej służby? A z prac komisji wiemy już, że przecieki dokonują się też w Kancelarii Premiera Cytuj: Niemniej świetnie pamiętał i objasniał tworzenie pisowskiej wersji ustawy hazardowej  Co było równie wiarygodne jak i reszta jego zeznania Cytuj: Przezabawne było jak pani Kempa wybraniała się i dowodziła, że niegdy nie była ze Zbychem na "ty"  A była? Alus napisał(a): Zbychu nie dość, że nie poległ, wił się jak piskor, ale dołożył PiSowi.... Gosiewski już poległ, może innych czeka podobny los.... A jakie nielegalne działania udowodnił Chlebowski Gosiewskiemu? Lub ktokolwiek inny, bo póki co mamy tylko czarną legendę, dowodów na którą jakoś brakuje, a może po prostu nie są potrzebne- "sondażowemu" elektoratowi wystarczą bajeczki, tak jak kiedyś ta o Włoszczowej
|
| So sty 23, 2010 8:52 |
|
 |
|
micked
|
Alus napisał(a): Chlebowski nie powiedział za wiele, niewiele ponoć pamiętał. Zwłaszcza nie pamiętal tego, o czym mówił wcześniej: http://www.rp.pl/artykul/423726.htmlCytuj: W zeznaniach posła Zbigniewa Chlebowskiego są liczne nieścisłości. Komisja śledcza wezwie go zatem ponownie. W czwartek Zbigniew Chlebowski wygłosił przed komisją hazardową bardzo ważną deklarację: że o akcji CBA dowiedział się z publikacji „Rzeczpospolitej” 1 października 2009 r. Zeznając pod przysięgą, minął się z prawdą. W rzeczywistości wywiadu na ten temat udzielił „Rz” już dzień wcześniej. Ale bardziej istotna niż termin jest treść tego wywiadu. ∑ „Rz”: – W rozmowach z Sobiesiakiem przyznaje pan, że blokowanie dopłat to wyłącznie pana zasługa. ∑ Zbigniew Chlebowski: – Bo ja naprawdę uważam, że jest to złe rozwiązanie.Chlebowski przed komisją: „niczego nie blokowałem” ∑ „Rz”: – Mamy informację, że był pan umówiony na spotkanie z Sobiesiakiem na stacji benzynowej w Marcinowicach. Tam do niego nie doszło, ale spotkaliście się chwilę później na pobliskim cmentarzu. Takie spotkanie miało miejsce? ∑ ZCh: – No nie, to już są jakieś absurdy. ∑ „Rz” – Do takiego spotkania nie doszło? ∑ ZCh: – Nie doszło.Przed komisją Chlebowski zeznał, ze z Sobiesiakiem na cmentarzu spotkał się ale „przypadkiem” Pewnie znów okaże się, ze wywiad był nieautoryzowany. Tyle, że Rzeczpospolita dysponuje jego nagraniem
|
| So sty 23, 2010 9:19 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
micked napisał(a): A co mają wspólnego media toruńskie z CBA??? W końcu to Rzeczpospolita i Wyborcza docierają jakimś sposobem do materiałow tej służby? A z prac komisji wiemy już, że przecieki dokonują się też w Kancelarii Premiera Partyjna gazeta Rzepa "dociera" do tajnych dokumentów (GW dawała tylko przedruki z Rzepy), media toruńskie jako jedyne relacjonują umowy koalicyjna.....oczywiście nie mając nic wspólnego z PiSem i szefem CBA p. Kamińskim, prawa ręką Kaczyńskich. W aferze gruntowej tez nie było żadnych powiązań PiS - CBA. Ano własnie - skąd Rzepa dysponuje nagraniami - zgodnie z ustawa o CBA?????? Alez nie mogła być - wszak kryształowi, nietykalni z PiSu nie uwłaczają sobie "tykając się" z resztą uadłych posłów Cytuj: A jakie nielegalne działania udowodnił Chlebowski Gosiewskiemu? Lub ktokolwiek inny, bo póki co mamy tylko czarną legendę, dowodów na którą jakoś brakuje, a może po prostu nie są potrzebne- "sondażowemu" elektoratowi wystarczą bajeczki, tak jak kiedyś ta o Włoszczowej Oczywiście fakt pisania ustawy hazardowej przez Totalizator w nie mogła być naganna, nielegalna za kadencji PiS - tylko inkwizytorzy przebrzydli usiłują wymusic odpowiedzi, wydają wyroki i tworzą czarną legendę. Najzabawniejsze, że o tym zeznawała Z. Gilowska, PiS profilaktycznie usunął Gosia, ale dla apolegotów PiS to fakty betayfikacyjne. I taka jest różnica między nami - ja uważam, że Zbychu i Miro winni ponieśc konsekwencję swych poczynań, układów, zaś PiS i jego zwolennicy takie osoby z szeregów PiS kanonizują i stroją nimbem meczenników......a jak trzeba to okrzykną plugawymi zdrajcami vide najlepszy w niepodległej RP prokurator Kaczmarek. Przed komisją Chlebowski wielokroc powtarzał jak, za pośrednictwem kogo umawiał się z Rychem na cmentarzu. Media nie sa niestety wiarygodnym źródłem informacji....czyżbyś jeszcze nie zauważył te tony przekłamań, naginania, kreowania faktów? Może powiesz, że Wprost przegrał proces z córką Cimoszeiwcza tylko przez stronnicze sądy w USA.
|
| So sty 23, 2010 9:37 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Zepsuł się rządowy samolot. Polscy ratownicy utknęli na HaitiDobrze, że nie nad Atlantykiem, bo utknęli by w Trójkącie Bermudzkim.  Klich znów pitoli że są pieniądze na nowe samoloty rządowe. Jedzie mi tu czołg? Co jak co ale politycy w kłamstwach są wyspecjalizowani jak mało który.
|
| So sty 23, 2010 10:13 |
|
 |
|
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Nie wiem czy osoby systematycznie odżegnujące się od głosowania, a tym samym współdecydowania o losie kraju posiadają jakieś poczucie narodowe. Badania sondażowe zawsze tyczą tych, którzy deklarują udział w wyborach. Więc nie manipuluj, nie pisz półprawd...po prostu dodaj do 35%-40% Polaków popierających PO, jeden wyraz - głosujących. Cytuj: Może i nie mieszkał, ale leśniczówka zgodnie z ustawodawstwem należała do tzw. zakładowych mieszkań zarządu lasów. O prawo jej zakupu ubiegała sie rodzina zmarłego leśnika - i im ustawa z wrzesnia 1991 dawała pierszeństwo nabycia lokalu. . Kurski najzwyczajniej w świecie skumała się z wójtem - jaK Zbychu, Rychu i Miro - wydzierżawił za bezcen i za bezcen kupił
Nie wiem co zrobił Kurski, dlatego, że tacy ludzie jak Ty bronią dojścia do prawdy, poprzez ustawiczną obronę podejrzanych. Dlaczego to Kurski miałby mieć jakiekolwiek problemy, gdy Misiak, Sawicka, Kornatowski, Kaczmarek, Chlebowski, Drzewiecki mają takich adwokatów jak Ty. Dlaczego nie bronisz Kurskiego? Obłuda? cynizm? idiotyczne poczucie przynależności do inteligentów głosujących na PO? I znów kłamiesz, żadna rodzina nie ubiegała się o zakup tej leśniczówki. http://www.youtube.com/watch?v=XJmDDDgrC8Qhttp://www.youtube.com/watch?v=MkGFPedHPbgCytuj: Klasyka demagogii  Demagogii? Nie sądzę, za dużo kosztuje nasze społeczeństwo, pokazanie tej prostej zależności, że gdy rządzą złodzieje i aferałowie to obywatele ubożeją. To tak jak z firmą, jeżeli ją okradają, jeżeli nią rządzą nieudolnie ona bankrutuje. Cytuj: O ideowości polityków przeczytaj w GN - link podałam wczesniej. Polityka to nie filozofia, fakty, czyny są ważniejsze niż opinie. Nie muszę pędzić codziennie rano do kiosku po opinię, by własną kształtować. Cytuj: Bywa....a niektórym to wcaale nie przeszkadza - jak choćby gorliwej apologetce PiS, bywalczyni w pałacu prezydenckim, red. Kani sięgania po pieniądze od Dochnala  Znów piszesz kłamstwa. Oświadczenie wydała też sama Kania. Pisze, że w drugiej połowie 2005 roku chciała kupić dom o bardzo skomplikowanej sytuacji prawnej, dlatego wynajęła biura obrotu nieruchomościami. Trafiła do biura ANEKS w Warszawie, którego właścicielką jest Barbara Pietrzyk. Wtedy nie wiedziała, że Pietrzyk jest teściową Marka Dochnala. - W trakcie transakcji okazało się, że bank da jedynie połowę sumy, którą potrzebowałam. Wtedy Pietrzyk sama zaoferowała, że pożyczy mi na rynkowych warunkach brakującą kwotę - napisała w oświadczeniu Kania. Dzięki temu kupiła dom na początku 2006 r. Jesienią 2007 r. Pietrzyk na prośbę Kani pokwitowała jej całkowitą spłatę pożyczki.Więc nie pozyczyła pieniędzy od Dochnala. Co więcej Dochnal mówił w TVN... Marek Dochnal wyjawił w programie "Teraz My", że dziennikarka "Wprost" Dorota Kania miała pożyczać pieniądze od jego rodziny w zamian za pomoc w zorganizowaniu spotkań z prominentnymi politykami PiS, w tym ministrem sprawiedliwości Zbigniewem Ziobro.i Lobbysta Marek Dochnal wytacza ciężkie działa przeciwko polskiemu wymiarowi sprawiedliwości. Najwięcej zarzuca odsuniętemu od jego sprawy prokuratorowi Adamowi Rochowi. - Sugerował mi, by obciążać przeciwników politycznych PiS - mówił w programie "Piaskiem po oczach" w TVN24. Miało to zwiększyć jego szansę na szybsze wyjście z aresztu.i Dochnal nie kryje rozgoryczenia tym, jak był traktowany podczas 3,5 letniego pobytu w areszcie. Sprawę lobbysty, podejrzanego m.in. o korupcję i pranie pieniędzy prowadził prokurator Adam Roch. Roch został w lipcu odsunięty od sprawy. Marek Dochnal o sprawie fikcyjnej faktury
Zdaniem Dochnala, Roch dopuścił się w śledztwie rażących nieprawidłowości. - Przetrzymywał mnie w areszcie, traktował mnie i moją rodzinę w niecywilizowany sposób i robił to bezkarnie - z przekonaniem mówi Dochnal. Dlaczego to robił? Według lobbysty, po to, by można było straszyć polityków ówczesnej opozycji (rządy sprawowało wtedy PiS), że jest ktoś, kto "mówi o nich różne niesłychane historie".Czyli logiczny bełkot. Z jednej strony sugeruje, że pożyczył pieniądze by sobie pomóc, czyli chciał się spotkać z Ziobro, gotowy do współpracy! Z drugiej męczono biedaka w więzieniu, bo nic nie chciał powiedzieć i cierpiał za prawdę! Oczywiście wyszedł za sprawiedliwych rządów PO. Widzisz, że nieraz nie trzeba opinii innych by można samemu z dwóch antypisowskich tekstów wyłowić takie sprzeczności. http://www.tvn24.pl/-1,1540283,wiadomosc.htmlhttp://www.tvn24.pl/12690,1617960,,,sug ... omosc.htmlCytuj: Oczywiście fakt pisania ustawy hazardowej przez Totalizator w nie mogła być naganna, nielegalna za kadencji PiS - tylko inkwizytorzy przebrzydli usiłują wymusic odpowiedzi, wydają wyroki i tworzą czarną legendę. Najzabawniejsze, że o tym zeznawała Z. Gilowska, PiS profilaktycznie usunął Gosia, ale dla apolegotów PiS to fakty betayfikacyjne. Znów kłamstwa? PiS z niczego nie usunął Gosiewskiego. Wszystko było transparentne. Były notatki, spotkania w parlamencie, jest kalendarium a każdy polityk PiS ma zapisane w prywatnym notatniki z kim i kiedy się spotkał. Tylko mafiozi rządzący nic nie pamiętają. Cytuj: Przed komisją Chlebowski wielokroc powtarzał jak, za pośrednictwem kogo umawiał się z Rychem na cmentarzu. Media nie sa niestety wiarygodnym źródłem informacji....czyżbyś jeszcze nie zauważył te tony przekłamań, naginania, kreowania faktów? Może powiesz, że Wprost przegrał proces z córką Cimoszeiwcza tylko przez stronnicze sądy w USA. Tylko ciekawe, ze Ty zauważasz te manipulacje tylko z jednej strony, choć tylko naprawdę zależna osoba może nie widzieć, że jeszcze do tej pory nie było w Polsce takiej manipulacji medialnej w stosunku do żadnej partii jaka odbywa się w stosunku do PiS. Ale, ale...jeszcze chwilka, i zapewne Ty też zaczniesz zmieniać zdanie, jak Ci napiszą w GN. 
|
| So sty 23, 2010 10:28 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Więc nie manipuluj, nie pisz półprawd...po prostu dodaj do 35%-40% Polaków popierających PO, jeden wyraz - głosujących. Gwoli Twojej satysfakcji dodaję - tych co chodza na wybory - wystarczy Cytuj: Nie wiem co zrobił Kurski, dlatego, że tacy ludzie jak Ty bronią dojścia do prawdy, poprzez ustawiczną obronę podejrzanych. Dlaczego to Kurski miałby mieć jakiekolwiek problemy, gdy Misiak, Sawicka, Kornatowski, Kaczmarek, Chlebowski, Drzewiecki mają takich adwokatów jak Ty. Dlaczego nie bronisz Kurskiego? Obłuda? cynizm? idiotyczne poczucie przynależności do inteligentów głosujących na PO? Tacy ludzie jak ja uznają, że wszystkie priorytetem wszystkich partii jest interes partii i władza, ideologie pozostawiają "ciemnemu ludowi" i programom partii na kampanie wyborcze. PiS i jego apologeci usiłują dopasowac do PiSu dogmat o Niepokalanym Poczeciu. Jakbys zapomniał to Kaczmarek i Kornatowski byli wybrani jako najlepsi z najlepszych - wszak IV RP budowali ludzie kryształowi, niepokalani (i pamiętam medialne zawirowania przy ich mianowaniu). Wspaniały, adekwatny argument - zakombinował Miro i Zbychu to i Kurskiemu wolno - wszak Kurski nie może być gorszy i i byc pozbawionym możliwości zakombinowania. Cytuj: I znów kłamiesz, żadna rodzina nie ubiegała się o zakup tej leśniczówki. To tylko kłamliwa GW komfabuluje, tworzy wirtrualną rodzinę. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 48269.htmlCytuj: Demagogii? Nie sądzę, za dużo kosztuje nasze społeczeństwo, pokazanie tej prostej zależności, że gdy rządzą złodzieje i aferałowie to obywatele ubożeją. To tak jak z firmą, jeżeli ją okradają, jeżeli nią rządzą nieudolnie ona bankrutuje. Usiłujesz powiedziec, że jedyny profesjonalny rząd PiS, SO LPR pozbawiony był aferzystów, złodziei????? A świetnie poinformowana dziennikarka w kulisach polityki i biznesu nie wiedziała od kogo bierze pieniądze i wzięła od tesciowej "pokrzywdzonego" M. Dochnala......prędzej uwierzę w latajacego potwora spagetti niż w tego rodzaju oświadczenia. PO wypuszcza Dochnala z aresztu a PiS pozwala latach 2005-2007 dochnalowi zarabiać w areszcie na giełdzie....kto wie co mu się lepiej opłacało - wolnośc czy kasa? Cytuj: Znów kłamstwa? PiS z niczego nie usunął Gosiewskiego. Wszystko było transparentne. Były notatki, spotkania w parlamencie, jest kalendarium a każdy polityk PiS ma zapisane w prywatnym notatniki z kim i kiedy się spotkał. Tylko mafiozi rządzący nic nie pamiętają. Jeszcze Gosiu nie zeznawał a Ty już znasz jego zapiski, notatki Może adekwatnie jak w przypadku Arłukiewicza i Błochowiak wysypali się SMS?? I oczywisci nie został usunięty - "tworzy" wirtualny rząd z wirtualnym programem. Cytuj: Tylko ciekawe, ze Ty zauważasz te manipulacje tylko z jednej strony, choć tylko naprawdę zależna osoba może nie widzieć, że jeszcze do tej pory nie było w Polsce takiej manipulacji medialnej w stosunku do żadnej partii jaka odbywa się w stosunku do PiS. Przecież mówię - męczennicy. Cytuj: Ale, ale...jeszcze chwilka, i zapewne Ty też zaczniesz zmieniać zdanie, jak Ci napiszą w GN.  A żebyś wiedział, może i zmienię  - to chyba jedyne medium, któremu ufam w 70% (żadnemu w 100%). Ale nie sądzę - po tym jak Macierewicz potraktował "szpiega" Grajewskiego (proces trwa już 2 lata) redakcja GN jest świetnie poinformowana w niuansach polityki.
|
| So sty 23, 2010 11:50 |
|
 |
|
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: A żebyś wiedział, może i zmienię  - to chyba jedyne medium, któremu ufam w 70% (żadnemu w 100%). Ale nie sądzę - po tym jak Macierewicz potraktował "szpiega" Grajewskiego (proces trwa już 2 lata) redakcja GN jest świetnie poinformowana w niuansach polityki. Gdy to przeczytałem skasowałem całą swą odpowiedź, na wcześniejsze Twe hmm, a była ostra i długa  , tyle mądrego pisania na nic. Mam nadzieję, ze zrobisz to jeszcze przed wyborami.
|
| So sty 23, 2010 12:23 |
|
 |
|
Gita2
|
Alus! Na naszej gdańskiej regionalnej telewizji pokazano ten "pałac" kupiony przez Kurskiego. Kurski podał prezydenta Sopotu do sądu, ponieważ on tak jak Ty podważał uczciwość tego zakupu. Kurski na szczęście nagrał stan tej leśniczówki w czasie, gdy kupował. Miałam okazję widzieć co to była za rudera, okropna. Pozostaje pytanie, czy słusznie podał prezydenta Sopotu do sądu. Przy stronniczości sądów, mało jest prawdopodobne, że sprawę wygra.
|
| So sty 23, 2010 12:48 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Alus! Na naszej gdańskiej regionalnej telewizji pokazano ten "pałac" kupiony przez Kurskiego. Kurski podał prezydenta Sopotu do sądu, ponieważ on tak jak Ty podważał uczciwość tego zakupu. Kurski na szczęście nagrał stan tej leśniczówki w czasie, gdy kupował. Miałam okazję widzieć co to była za rudera, okropna. Pozostaje pytanie, czy słusznie podał prezydenta Sopotu do sądu. Przy stronniczości sądów, mało jest prawdopodobne, że sprawę wygra. A czemu nie zostawił tej rudery ubogiej rodzinie zmarłego lesnika...w ramach "solidarnego państwa" IV RP???
|
| So sty 23, 2010 13:10 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
kosiarz napisał(a): Gdy to przeczytałem skasowałem całą swą odpowiedź, na wcześniejsze Twe hmm, a była ostra i długa  , tyle mądrego pisania na nic. Mam nadzieję, ze zrobisz to jeszcze przed wyborami. Powiadają, że tylko krowa nie zmienia poglądów  Tym bardziej, że o całej klasie politycznej nie mam zbyt wysokiego mniemania - jak narazie wyboru wielkiego nie ma.
|
| So sty 23, 2010 13:13 |
|
|
|