Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 0:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 31  Następna strona
 Po wyborach 
Autor Wiadomość

Post Re: Po wyborach
humalog napisał(a):
To nie rozumiem po co zabierasz głos w sprawie o której nie masz pojecia?

To przeczytaj moją pierwszą odpowiedź na twoje posty.

Cytuj:
Doskonale wiesz kim jest Staruch i kogo bronia Romaszewscy.

Nie, nie wiem kim jest. I nie wiem, czemu zakładasz, że wiem. Czytałem jedynie tekst Romaszewskiego, do którego link dała gdzieś tam kiedyś Alus i niczego specjalnie oburzającego się w nim nie dopatrzyłem.

Cytuj:
Co do proporcjonalności wzrostu agresji do okresu "panowania" PO to kolejny raz się mylisz.

Ja tylko opowiadam co widzę.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn lis 21, 2011 20:59
Prawy i Sprawiedliwy Demokrata Jarosław "Zbaw Polske" Kaczyński wprowadza w PiS dyktaturę.
Z końcem roku kończy sie kadencja władz regionalnych PiS. Demokrata Jarosław zdecydował jednak, ze w tym roku wyborów nie będzie...podobno z powodów organizacyjnych (powód zawsze sie znajdzie, nieważne, ze banalny, wyswiechtany i głupi, ważne przez kogo podany :-D )...zamiast tego w każdym okręgu znajdzie się pałnomocnik mianowany przez....oczywiście Demokrate Kaczyńskiego :D
Czyżby PiS z tzw. partii demokratycznej zmienił się w dyktaturalna i nieco faszyzującą?

Rozpada się PiS w łapkach Jarosława Zbawcy, rozpada kompletnie i wkrótce nie pozostanie mu juz nic...Alik tez go juz opuścił.

No i jeszcze ciekawostka. W sobote zbiera się w Pułtusku (tez maja gdzie??? oszaleli??? Pół-Tusk i PiS??? Koniec swiata!!!) Rada Polityczna PiS i beda sie między innymi zajmować podsumowaniem wyborów (chyba płakać nad wynikiem :D ).
Cytuj:
- Zamykamy okres podsumowań. Teraz będziemy otwierać okres zmian, które musi przejść partia, żeby następne wybory wygrać - powiedział Hofman.

Ja wiedziałem, że Hofman to Dyzio Marzyciel...ale żeby był az takim fantastą, to nie przypuszczałem. Niech sie zajmie pisaniem książek...może nam nowy Tolkien wyrośnie :D

Pn lis 21, 2011 21:14
humalog napisał(a):
Nie musze czytać co powiedział Romaszewski, wystarczy, ze słyszałem co powiedział w rozmowie z Rymanowskim...POWIEDZIAŁ!

Zaklinasz Johnny rzeczywistość, ale nie wychodzi ci to. Romaszewski shańbił robotników z Radomia przyrównując do nich bandyte Starcucha.

Niestety Staruch to jest smieć, który napada słabszych, a najlepiej wychodzi mu to w grupie. Sam mógłby narobić w spodnie ze strachu gdyby akurat trafił na silniejszego. Znam takie typy. To tchórze bez jaj i honoru. Parszywe kundle maja wiecej odwagi od takich jak Staruch.

Co do Romaszwskiego to....hmmmm taki mądrala był, ale Orła Białego od nielubianego Komora przyjął? Coś mu ostatnio honor staniał.

Nie jedyny Romaszewski wspiera patriotyczny ruch oddolny - w Gorzowie sponsorem jest ZZ"Solidarność".
http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105402, ... polne.html

Pn lis 21, 2011 21:18

Ojej, jakie to straszne, że Kaczyński wprowadza dyktaturę w PiS <zieeew>

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn lis 21, 2011 21:18
Johnny99 napisał(a):
Ojej, jakie to straszne, że Kaczyński wprowadza dyktaturę w PiS <zieeew>

Benito i Adolf też zaczynali od własnej partii :D Józef przyszedł co prawda na gotowe po Włodzimierzu, ale rozwinał to doskonale.
Józef bardziej mi pasuje do Jarosława..tez na "J" i też kult jednostki. Józefa też zwano Zbawcą. :lol:

Pn lis 21, 2011 21:23

Tak, oczywiście, nigdzie indziej nie ma "kultu jednostki", tylko w PiS <zieeeew>. Niestety, humalog, nie mogę ci się odwdzięczyć tym samym - nie przypominam sobie, by twoje posty kiedykolwiek były interesujące.

Pn lis 21, 2011 21:28
Alus

To już nie jest ta Solidarność która pamietamy z tamtych lat. To nie ci sami ludzie przepojeni ideałami wolności, praw człowieka, sprawiedliwością społeczną...to już nie ci. Tamci ludzie najczęściej są teraz w odstawce i czasem ktos o nich sobie łaskawie przypomni gdy nadchodza jakieś okrągłe rocznice.
Teraz zwiazki to intratne posadki dla zarabiania grubej kasy za ...nic nierobienie. Guzik ich obchodzi człowiek, ważne by nie stracic posady.

Wystarczy popatrzeć na związkowców ze śląskich kopalń. Zrobia wszystko by utrzymać w ruchu nierentowne kopalnie, nic ich nie obchodzi, ze przez ich nieodpowiedzialne działania wala się całe połacie miast. Ważne by ich kopalnia działała nie bacząc na koszty i rentowność. Z jednej strony to zrozumiałe, przecież gdyby kopalnie zamknięto to musieliby zlikwidowac swoje związki...a po przejściu na inna kopalnię musieliby wrócic do uczciwej pracy. Bo tam stanowiska sa dla "miejscowych"....i byłoby wtedy: "miałes chamie złoty róg, miałeś, chamie, czapkę z piór, czapke wicher niesie, róg huka po lesie, ostał ci sie ino sznur... (ta czapka z piór to do górników idealnie pasuje :D )

Do d... z takimi zwiazkami, a nadto powinno im sie zabronic używania logo "Solidarność"

Pn lis 21, 2011 21:37
Johnny99 napisał(a):
Niestety, humalog, nie mogę ci się odwdzięczyć tym samym - nie przypominam sobie, by twoje posty kiedykolwiek były interesujące.

Lepiej iśc równo, niż spadać w błoto na.....twarz

Pn lis 21, 2011 21:39

humalog napisał(a):
Do d... z takimi zwiazkami, a nadto powinno im sie zabronic używania logo "Solidarność"

Ja proponuję im jeszcze na pożegnanie wp.....lić.

Cytuj:
Lepiej iśc równo, niż spadać w błoto na.....twarz

Jak mam stać się kimś takim jak ty, to wolę błoto. Choćby i twarzą do dołu.

Pn lis 21, 2011 21:43

Johnny99 napisał(a):
Oto, jak rządy PO budzą agresję w obywatelach. Takie opinie powtarzają się coraz częściej i to u ludzi, których wcześniej nie podejrzewałem o żadne tego typu skłonności. Was trzeba z tego leczyć.

Mam nadzieję, że oprócz Ciebie znajdzie się jeszcze kilku sprawiedliwych "lekarzy", bo inaczej nawet z nadgodzinami się nie wyrobisz ;)

Wt lis 22, 2011 11:11

Johnny99 napisał(a):
pilaster napisał(a):
Prosze wymienić chociaż jedno medium stricte "Peowskie" TVN i Gazeta Wyborcza są owszem, proplatformiane, ale nie bezwarunkowo. Peowskiech odpowiedników "Gazety Polskiej", czy Radia Maryja w ogóle nie ma.

Co dowodzi, że Pilaster nie ma pojęcia, o czym gada. Bredzi, poruszając się wyłącznie we własnych imaginacjach, bez żadnego kontaktu z rzeczywistością. Nikt nie jest za nikim "bezwarunkowo" - ani GW i TVN za PO, ani GazPol i RM za PiS.

Warunki stawiane PiS są znacznie mniej wyśrubowane. :)

Poziom fanatyzmu i nienawiści do wroga klasowego, jaki prezentują media pisopalikotyzmu, "Gazeta Polska", "Radio Maryja", "Fakty i Mity", nie ma żadnego odpowiednika po drugiej stronie, nawet w przybliżeniu.

Medialny front pisopalikotyzmu jest znacznie silniejszy niż "front PO"

Cytuj:
Cytuj:
No właśnie. Marketing bezpośredni, to co kiedyś robił Lepper. I Palikot odebrał ten elektorat (postlepperski) PiSowi. W przeciwieństwie do PO, Palikot na prowincji był nawet silniejszy niz w dużych miastach (w platformianym Gdańsku miał ledwo 8%), dokładnie na odwrót niż PO, a tak samo jak PiS

Co ty chrzanisz. Palikot uzyskał generalnie ok. 10% głosów, to niby ile miał mieć??

Gdyby elektorat Palikota składał się w jakiejś znaczącej części z byłych wyborców PO, to Palikot byłby silny w dużych miastach, a słaby na prowincji, tak jak PO. Żadnego takiego efektu jednak nie było.

Cytuj:
Najsłabszy wynik w całym kraju (ok. 4%) dostał w Nowym Sączu - ekstremalnie pisowskim. Najlepszy w okręgu sosnowieckim (ok. 14%), gdzie PO wygrała z miażdżącą przewagą nad PiS (43% do 21%).

Brednie. Skoro Palikto był silny w Sosnowcu i PO była silna w sosnowcu, to znaczy właśnie, że nie kosztem PO Palikot otrzymał swoje poparcie. W Sosnowcu akurat było to kosztem SLD. Gdzie indziej - PiS

Cytuj:
Cytuj:
Nie, bo nadal nie jest spełniony warunek konieczny - arytmetyczna większosć sejmowa.

Zaprzeczasz, że Palikot, PiS i SLD mają w sumie więcej mandatów niż PO?? To jest 224 do 207!

Za mało by rządzić. :( Stąd tez bierze się frustracja Johnnego, widoczna w nerwowych postach, bluzgach i wysyłaniu wszystkich nie kochającyh pisopalikotyzmu do psychiatryka. :)

A tak miało być pięknie, a tak miało być wspaniale... PiS miał wygrać i rządzić byż może nawet samodzielnie, a już na pewno w koalicji z Palikotem. Johnny wyglądał tego jak kania dżdżu. A tu ...bryndza. :(

Cytuj:
Cytuj:
Ludzie nie lubią się przyznawać do takich rzeczy, nawet przed sobą.

Aaaaaaa, ale do tego, że głosowali wcześniej na Świętą Platformę to już się lubią przyznawać, tak? WOOOOOW! Nawet jeśli te twoje absurdalne rojenia byłyby prawdziwe, to i tak wypada wyjaśnić, dlaczego ludzie wolą powiedzieć, że głosowali na PO a potem na Palikota, niż że głosowali na PiS, a potem na Palikota :D

Zważywszy na kampanie medialno propagandową wewnątrz pisopalikotyzmu, takie przyznanie byloby wstydliwe. :) A ponieważ Palikot jakoś tam sie z PO kojarzył, to mówili że głosowali na PO

A moze było inaczej. Fakt pozostaje faktem, elektorat Palikota pochodzi po połowie z SLD i PiS/Samoobrony. Wkład PO jest tam nie większy niż kilka procent.

Każdy kto podaje do wierzenia że połowa wyborców Palikota przyszła z PO musi odpowiedzieć miarodajnie na pytanie, dlaczego PO w ogóle tej straty nie odczuła. A także gdzie się podziali brakujący wyborcy PiS, SLD i Samoobrony z roku 2007

Cytuj:
Cytuj:
Wyjaśnienie najprostsze i wymagajace najmniej ryzykownych założeń.

Wymagające absurdalnego i wariackiego założenia, że Palikot i PiS mają cokolwiek wspólnego
.

Mają wspólny elektorat (w sensie grupy społecznej) i w znacznej mierze identyczny program. (nie w sensie zapisów w dokumentach tylko realnych działań)

Cytuj:
Cytuj:
A skąd by ich miała brać (w wymaganej ilości)? Od LPR? Samoobrony? :D

Proste - od każdego, kogo PO zdołała tym razem wystraszyć PiSem.

Czyli konkretnie skąd?

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt lis 22, 2011 11:47

A ponieważ mamy już pierwsze ważne (tj mające rzeczywiste przełożenie na realną ekonomię) głosowanie w sejmie - powołanie rządu, możemy się przekonać, że koalicja PiS - Palikot faktycznie funkcjonuje. Cały PiS, obie frakcje, głosowaly dokłądnie według poleceń Palikota. Czyli w tym związku to on, a nie Kaczyński, czy Ziobro jest szefem :)

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt lis 22, 2011 13:01

pilaster napisał(a):
Warunki stawiane PiS są znacznie mniej wyśrubowane. :)

Jest dokładnie odwrotnie. Od PO oczekuje się tylko jednego - zatrzymywania PiS.

Cytuj:
Poziom fanatyzmu i nienawiści do wroga klasowego, jaki prezentują media pisopalikotyzmu, "Gazeta Polska", "Radio Maryja", "Fakty i Mity", nie ma żadnego odpowiednika po drugiej stronie, nawet w przybliżeniu.

Jak wyżej. Po stronie PiS nie istnieje w ogóle nienawiść do "wroga klasowego", bo nie o klasy w ogóle tutaj chodzi. To po stronie PO jest "wróg klasowy" - genetyczny patriota. I po stronie FiM, oczywiście, też - kler.

Cytuj:
Gdyby elektorat Palikota składał się w jakiejś znaczącej części z byłych wyborców PO, to Palikot byłby silny w dużych miastach, a słaby na prowincji, tak jak PO. Żadnego takiego efektu jednak nie było.

Niekoniecznie. Gdy ogląda się tylko wizualizacje, to często ludzie pozostają przy wrażeniu, że prowincja popiera wyłącznie PiS, zaś miasta wyłącznie PO. A to nieprawda. Spokojnie można przyjąć, że Palikot po prostu więcej wyborców PO zabrał na wsiach, niż w miastach. A w Polsce zachodniej PO wcale nie jest słaba na prowincji. I to ma logiczne wytłumaczenie - publika miejska bardziej boi się PiS, bo ma większy i intensywniejszy kontakt ze światem medialnym. Dlatego w większej części pozostała przy PO.

Cytuj:
Skoro Palikto był silny w Sosnowcu i PO była silna w sosnowcu, to znaczy właśnie, że nie kosztem PO Palikot otrzymał swoje poparcie.

Co ty bredzisz? Tzn. że gdyby Palikot odbierał głosy PO, to powinien być silny w Nowym Sączu?? A skąd by miał tam te głosy na PO wziąć?? Palikot był słaby w pisowskim Sączu właśnie dlatego, że było tam za mało głosów PO do przejęcia.

Cytuj:
Za mało by rządzić.

Wystarczająco dużo, by mocno zachwiać przedłużeniem koalicji PO-PSL. Oczywiście, trzeba było przymiarki do przymierza zacząć na długo przed wyborami. Ale co za problem, skoro PiS, SLD i Palikota podobno nic nie różni?

Cytuj:
Stąd tez bierze się frustracja Johnnego, widoczna w nerwowych postach, bluzgach i wysyłaniu wszystkich nie kochającyh pisopalikotyzmu do psychiatryka. :)

Nie wysyłam wszystkich do psychiatryka, tylko ciebie, bo twoje wypowiedzi świadczą o daleko posuniętym obłędzie.

Cytuj:
PiS miał wygrać i rządzić byż może nawet samodzielnie, a już na pewno w koalicji z Palikotem. Johnny wyglądał tego jak kania dżdżu. A tu ...bryndza. :(

Oczywiście, Johnny może sobie pisać ile chce, że Palikot jest dla niego gorszy nawet od PO. Tylko czy fanatyka PO w stopniu szaleńczym w rodzaju Pilastra mogą cokolwiek obchodzić fakty?

Cytuj:
Zważywszy na kampanie medialno propagandową wewnątrz pisopalikotyzmu, takie przyznanie byloby wstydliwe. :) A ponieważ Palikot jakoś tam sie z PO kojarzył, to mówili że głosowali na PO

Pilaster już się całkowicie pogubił w swoich bredniach. Jaką kampanię wewnątrz pisopalikotyzmu?? Przecież elektorat PiS i Palikota się podobno kocha - więc dlaczego mieliby się siebie wstydzić??

Cytuj:
Każdy kto podaje do wierzenia że połowa wyborców Palikota przyszła z PO musi odpowiedzieć miarodajnie na pytanie, dlaczego PO w ogóle tej straty nie odczuła.

Przede wszystkim PO ma spory elektorat potencjalny, bo jest postrzegana jako partia "po prostu ludzi normalnych". PiS elektoratu potencjalnego nie ma prawie w ogóle. Po drugie, spory przepływ elektoratu ma miejsce między PO i SLD - np. z sondażu SMG/KRC przeprowadzonego w kwietniu wynikło, że 40,5% wyborców SLD wskazuje PO jako partię "drugiego wyboru" (na odwrót wynik był jeszcze wyższy - 46%).

Wt lis 22, 2011 13:19

pilaster napisał(a):
A ponieważ mamy już pierwsze ważne (tj mające rzeczywiste przełożenie na realną ekonomię) głosowanie w sejmie - powołanie rządu, możemy się przekonać, że koalicja PiS - Palikot faktycznie funkcjonuje.

Oczywiście, głosowanie nad wotum zaufania (dokładnie przeciwnie - całkowicie bez znaczenia, skoro koalicja PO-PSL powstała i żadnych głosów zewnętrznych nie potrzebowała) dowodzi istnienia koalicji PO-PiS :D Zapewne także np. głosowanie nad wyborem Marszałka Sejmu, w którym to cały PiS głosował przeciw Ewie Kopacz, a cały Ruch Palikota głosował za Ewą Kopacz, też dowodzi istnienia koalicji PiS-Palikot :D

Wt lis 22, 2011 13:27

Johnny99 napisał(a):
Nie wysyłam wszystkich do psychiatryka, tylko ciebie, bo twoje wypowiedzi świadczą o daleko posuniętym obłędzie.

Taaa, w przeciwieństwie do twoich... przygadał kocioł garnkowi.

Wt lis 22, 2011 18:42
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 31  Następna strona