Autor |
Wiadomość |
Inny_punkt_widzenia
|
 Re: LGBT
Kobieta i kobieta to są dwie kobiety, mężczyzna i mężczyzna to też jest tylko dwóch mężczyzn, nic z tego nie będzie, żadnego małżeństwa. Należało by ich wymieszać, i wtedy mogło by być jakieś małżeństwo. Bo inaczej to niedługo będziemy żenić psa z kotem i to też będzie małżeństwo. Dwie kobiety i pies to mi dopiero rodzina. W krajach liberalnych już tak jest, tam małżeństwa i rodziny zeszły na psy.
|
So wrz 26, 2020 21:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nasz kraj zszedł do poziomu norki. Słuchaj IPW, teraz będzie trudne przejście: nikt ci tutaj nie zabronił pisać. Czy wrogowie ludzi, przeciw którym piszesz, gwarantują mi to samo? Kaja Godek na przykład.
|
So wrz 26, 2020 22:24 |
|
 |
feelek
|
Alugard napisał(a): W naszym kraju nie istnieją żadne kryteria wykluczające możliwość zawarcia małżeństwa, poza byciem homo. W takim razie proszę podać jaki to przepis, zabrania osobie o orientacji homoseksualnej zawierania małżeństwa w Polsce.
|
So wrz 26, 2020 22:36 |
|
|
|
 |
Inny_punkt_widzenia
|
Sory Ergo... ale nie znam.
|
So wrz 26, 2020 22:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Publicznie rozgłaszam zatem, na zgromadzeniu w Internecie, że zdarzyło mi się, khem, złonanizować się w wieku lat piętnastu; szkoda, że nie wcześniej, co niniejszym zalecam dla prawidłowego rozwoju psychofizycznego człowieka. No i?
|
So wrz 26, 2020 23:22 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Inny_punkt_widzenia napisał(a): Małżeństwo jest tylko dla tych ,co mogą wydać potomstwo. Osoby, które wydają potomstwo, mogą przetrwać w małżeństwie i stają się rodziną. Małżeństwa, które nie wydają potomstwa są zawsze zagrożone rozpadem. Małżeństwo jest jak auto , służy do podróżowania przez drogę, lecz aby wejść do tego auta, usiąść za kierownicą i jechać, trzeba spełnić pewne określone kryteria, auto jest dla wszystkich, wszyscy mogą nim jeździć, ale nie wszyscy będą nim jeździć. Podobnie jest z Małżeństwem, jest dla wszystkich , ale nie wszyscy spełniają określone kryteria, aby wejść do małżeństwa, LGBT nie zdają egzaminu z Małżeństwa. Dyrdymały...porzucił ponad 20 letnie małżeństwo w tym 3 dzieci, a duchowni zaakceptowali argumentując, że nigdy nie było sakramentu małżeństwa, bo mężczyzna tak durny nie rozumiał co to sakrament i małżeństwo. I w nagrodę udzielili mu drugiego sakramentu małżeństwa w największym polskim sanktuarium...czyżby ci duchowni to członkowie lawendowej mafii, która ma za zadanie niszczyć małżeństwa? feelek napisał(a): W takim razie proszę podać jaki to przepis, zabrania osobie o orientacji homoseksualnej zawierania małżeństwa w Polsce. Kodeks rodzinny i opiekuńczy z roku 1964, art 1 & 1 - Małżeństwo zostaje zawarte gdy [b]mężczyzna i kobieta jednocześnie obecni złożą przed kierownikiem urzędu stanu cywilnego oświadczenia, że wstępują ze sobą w związek małżeński.Prawo precyzuje kto, a urzędy zobligowane są do respektowania litery prawa.
|
N wrz 27, 2020 7:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): feelek napisał(a): W takim razie proszę podać jaki to przepis, zabrania osobie o orientacji homoseksualnej zawierania małżeństwa w Polsce. Kodeks rodzinny i opiekuńczy z roku 1964, art 1 & 1 - Małżeństwo zostaje zawarte gdy [b]mężczyzna i kobieta jednocześnie obecni złożą przed kierownikiem urzędu stanu cywilnego oświadczenia, że wstępują ze sobą w związek małżeński.Prawo precyzuje kto, a urzędy zobligowane są do respektowania litery prawa. Ten przepis nie zabrania osobie o orientacji homoseksualnej zawrzeć związku małżeńskiego, szukaj dalej 
|
N wrz 27, 2020 7:54 |
|
 |
Alugard
|
Inny_punkt_widzenia napisał(a): Kobieta i kobieta to są dwie kobiety, mężczyzna i mężczyzna to też jest tylko dwóch mężczyzn, nic z tego nie będzie, żadnego małżeństwa. Należało by ich wymieszać, i wtedy mogło by być jakieś małżeństwo. Bo inaczej to niedługo będziemy żenić psa z kotem i to też będzie małżeństwo. Dwie kobiety i pies to mi dopiero rodzina. W krajach liberalnych już tak jest, tam małżeństwa i rodziny zeszły na psy. stary, pogrążasz tylko ludzi o Tobie podobnych poglądach. Użytkownicy w tym wątku próbują nawiązać z Tobą polemikę na płaszczyźnie argumentów, a Ty to wszystko zlewasz powtarzając w kółko to samo w coraz bardziej emocjonalnym, absurdalnym i pogardliwym stylu. Będzie jakaś rzeczowa odpowiedź na pytanie "dlaczego nie?" czy może sam nie wiesz dlaczego masz takie a nie inne zdanie?
|
N wrz 27, 2020 7:54 |
|
 |
Alugard
|
nolda napisał(a): Alus napisał(a): feelek napisał(a): W takim razie proszę podać jaki to przepis, zabrania osobie o orientacji homoseksualnej zawierania małżeństwa w Polsce. Kodeks rodzinny i opiekuńczy z roku 1964, art 1 & 1 - Małżeństwo zostaje zawarte gdy [b]mężczyzna i kobieta jednocześnie obecni złożą przed kierownikiem urzędu stanu cywilnego oświadczenia, że wstępują ze sobą w związek małżeński.Prawo precyzuje kto, a urzędy zobligowane są do respektowania litery prawa. Ten przepis nie zabrania osobie o orientacji homoseksualnej zawrzeć związku małżeńskiego, szukaj dalej  ojej, ale to było błyskotliwe. Zacznijmy może ustawowo leczyć wszystkie nowotwory tylko i wyłącznie witaminą C, nie będzie można przecież powiedzieć, że chorych nie leczymy, a i zaoszczędzi się trochę
|
N wrz 27, 2020 7:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
nolda napisał(a): Alus napisał(a): feelek napisał(a): W takim razie proszę podać jaki to przepis, zabrania osobie o orientacji homoseksualnej zawierania małżeństwa w Polsce. Kodeks rodzinny i opiekuńczy z roku 1964, art 1 & 1 - Małżeństwo zostaje zawarte gdy [b]mężczyzna i kobieta jednocześnie obecni złożą przed kierownikiem urzędu stanu cywilnego oświadczenia, że wstępują ze sobą w związek małżeński.Prawo precyzuje kto, a urzędy zobligowane są do respektowania litery prawa. Ten przepis nie zabrania osobie o orientacji homoseksualnej zawrzeć związku małżeńskiego, szukaj dalej  Skoro Ty znasz, to czemu ja mam tracić czas na szukanie, wskaż konkretny zapis zezwalający. Bo ten wskazany przeze mnie jest traktowany literalnie, podobnie jak zapis w Konstytucji. Owszem WSA orzekł, że Konstytucja nie zabrania małżeństw jednopłciowych, ale równolegle odmówił transkrypcji zagranicznego aktu małżeństwa parze gejów.
|
N wrz 27, 2020 8:01 |
|
 |
feelek
|
Alus napisał(a): Skoro Ty znasz, to czemu ja mam tracić czas na szukanie, wskaż konkretny zapis zezwalający. Nie ma takiego. Polskie prawo nie dyskryminuje osób homoseksualnych. Cytuj: Bo ten wskazany przeze mnie jest traktowany literalnie, podobnie jak zapis w Konstytucji. Jak literalnie, przecież tam nigdzie nie jest napisane, że osoby o orientacji homoseksualnej nie mogą zawierać małżeństw.
|
N wrz 27, 2020 8:40 |
|
 |
Alugard
|
Przecież jest wprost napisane, że małżeństwo może zawrzeć para heteroseksualna, mężczyzna i kobieta. Nie ma mowy o tym, że para jednopłciowa też ma taką możliwość. Aż tak źle u ciebie z czytaniem?
|
N wrz 27, 2020 10:59 |
|
 |
feelek
|
Alugard napisał(a): Przecież jest wprost napisane, że małżeństwo może zawrzeć para heteroseksualna, mężczyzna i kobieta. OK, to proszę zacytować konkretny przepis, który to mówi.
|
N wrz 27, 2020 11:16 |
|
 |
Wybawiony
|
@ feelek Powinieneś spytać @ Alugard o to, co rozumie pod pojęciem 'para heteroseksualna' (pomijając fakt, że takiego terminu w Konstytucji nie ma). Czy termin ten oznacza po prostu mężczyznę i kobietę, czy może heteroseksualnego mężczyznę i heteroseksualną kobietę. Dla mnie oczywiste jest to, że prawo nie zabrania zawierania małżeństw osobom homoseksualnym. Kwestia orientacji seksualnej zawierania małżeństw w ogóle nie dotyczy.
_________________ Wiem, komu zaufałem.
|
N wrz 27, 2020 13:26 |
|
 |
Alugard
|
Pod terminem 'para heteroseksualna' rozumiem dokładnie to, co oznacza on w języku polskim
|
N wrz 27, 2020 15:41 |
|
|
|