Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N wrz 21, 2025 17:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 611 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 41  Następna strona
 LGBT 
Autor Wiadomość

Post Re: LGBT
Kobieta i kobieta to są dwie kobiety, mężczyzna i mężczyzna to też jest tylko dwóch mężczyzn, nic z tego nie będzie, żadnego małżeństwa. Należało by ich wymieszać, i wtedy mogło by być jakieś małżeństwo. Bo inaczej to niedługo będziemy żenić psa z kotem i to też będzie małżeństwo. Dwie kobiety i pies to mi dopiero rodzina. W krajach liberalnych już tak jest, tam małżeństwa i rodziny zeszły na psy.

So wrz 26, 2020 21:31
Nasz kraj zszedł do poziomu norki. Słuchaj IPW, teraz będzie trudne przejście: nikt ci tutaj nie zabronił pisać. Czy wrogowie ludzi, przeciw którym piszesz, gwarantują mi to samo? Kaja Godek na przykład.

So wrz 26, 2020 22:24

Alugard napisał(a):
W naszym kraju nie istnieją żadne kryteria wykluczające możliwość zawarcia małżeństwa, poza byciem homo.

W takim razie proszę podać jaki to przepis, zabrania osobie o orientacji homoseksualnej zawierania małżeństwa w Polsce.

So wrz 26, 2020 22:36

Sory Ergo... ale nie znam.

So wrz 26, 2020 22:40
Publicznie rozgłaszam zatem, na zgromadzeniu w Internecie, że zdarzyło mi się, khem, złonanizować się w wieku lat piętnastu; szkoda, że nie wcześniej, co niniejszym zalecam dla prawidłowego rozwoju psychofizycznego człowieka. No i?

So wrz 26, 2020 23:22
Inny_punkt_widzenia napisał(a):
Małżeństwo jest tylko dla tych ,co mogą wydać potomstwo. Osoby, które wydają potomstwo, mogą przetrwać w małżeństwie i stają się rodziną. Małżeństwa, które nie wydają potomstwa są zawsze zagrożone rozpadem. Małżeństwo jest jak auto , służy do podróżowania przez drogę, lecz aby wejść do tego auta, usiąść za kierownicą i jechać, trzeba spełnić pewne określone kryteria, auto jest dla wszystkich, wszyscy mogą nim jeździć, ale nie wszyscy będą nim jeździć. Podobnie jest z Małżeństwem, jest dla wszystkich , ale nie wszyscy spełniają określone kryteria, aby wejść do małżeństwa, LGBT nie zdają egzaminu z Małżeństwa.

Dyrdymały...porzucił ponad 20 letnie małżeństwo w tym 3 dzieci, a duchowni zaakceptowali argumentując, że nigdy nie było sakramentu małżeństwa, bo mężczyzna tak durny nie rozumiał co to sakrament i małżeństwo. I w nagrodę udzielili mu drugiego sakramentu małżeństwa w największym polskim sanktuarium...czyżby ci duchowni to członkowie lawendowej mafii, która ma za zadanie niszczyć małżeństwa?

feelek napisał(a):
W takim razie proszę podać jaki to przepis, zabrania osobie o orientacji homoseksualnej zawierania małżeństwa w Polsce.

Kodeks rodzinny i opiekuńczy z roku 1964, art 1 & 1 - Małżeństwo zostaje zawarte gdy [b]mężczyzna i kobieta jednocześnie obecni złożą przed kierownikiem urzędu stanu cywilnego oświadczenia, że wstępują ze sobą w związek małżeński.
Prawo precyzuje kto, a urzędy zobligowane są do respektowania litery prawa.

N wrz 27, 2020 7:35
Alus napisał(a):
feelek napisał(a):

Kodeks rodzinny i opiekuńczy z roku 1964, art 1 & 1 - Małżeństwo zostaje zawarte gdy [b]mężczyzna i kobieta jednocześnie obecni złożą przed kierownikiem urzędu stanu cywilnego oświadczenia, że wstępują ze sobą w związek małżeński.

Ten przepis nie zabrania osobie o orientacji homoseksualnej zawrzeć związku małżeńskiego, szukaj dalej :-D

N wrz 27, 2020 7:54

Inny_punkt_widzenia napisał(a):
Kobieta i kobieta to są dwie kobiety, mężczyzna i mężczyzna to też jest tylko dwóch mężczyzn, nic z tego nie będzie, żadnego małżeństwa. Należało by ich wymieszać, i wtedy mogło by być jakieś małżeństwo. Bo inaczej to niedługo będziemy żenić psa z kotem i to też będzie małżeństwo. Dwie kobiety i pies to mi dopiero rodzina. W krajach liberalnych już tak jest, tam małżeństwa i rodziny zeszły na psy.
stary, pogrążasz tylko ludzi o Tobie podobnych poglądach. Użytkownicy w tym wątku próbują nawiązać z Tobą polemikę na płaszczyźnie argumentów, a Ty to wszystko zlewasz powtarzając w kółko to samo w coraz bardziej emocjonalnym, absurdalnym i pogardliwym stylu.

Będzie jakaś rzeczowa odpowiedź na pytanie "dlaczego nie?" czy może sam nie wiesz dlaczego masz takie a nie inne zdanie?

N wrz 27, 2020 7:54

nolda napisał(a):
Alus napisał(a):
feelek napisał(a):

Ten przepis nie zabrania osobie o orientacji homoseksualnej zawrzeć związku małżeńskiego, szukaj dalej :-D
ojej, ale to było błyskotliwe. Zacznijmy może ustawowo leczyć wszystkie nowotwory tylko i wyłącznie witaminą C, nie będzie można przecież powiedzieć, że chorych nie leczymy, a i zaoszczędzi się trochę

N wrz 27, 2020 7:56
nolda napisał(a):
Alus napisał(a):
feelek napisał(a):

Skoro Ty znasz, to czemu ja mam tracić czas na szukanie, wskaż konkretny zapis zezwalający.
Bo ten wskazany przeze mnie jest traktowany literalnie, podobnie jak zapis w Konstytucji.
Owszem WSA orzekł, że Konstytucja nie zabrania małżeństw jednopłciowych, ale równolegle odmówił transkrypcji zagranicznego aktu małżeństwa parze gejów.

N wrz 27, 2020 8:01

Alus napisał(a):
Skoro Ty znasz, to czemu ja mam tracić czas na szukanie, wskaż konkretny zapis zezwalający.

Nie ma takiego. Polskie prawo nie dyskryminuje osób homoseksualnych.

Cytuj:
Bo ten wskazany przeze mnie jest traktowany literalnie, podobnie jak zapis w Konstytucji.

Jak literalnie, przecież tam nigdzie nie jest napisane, że osoby o orientacji homoseksualnej nie mogą zawierać małżeństw.

N wrz 27, 2020 8:40

Przecież jest wprost napisane, że małżeństwo może zawrzeć para heteroseksualna, mężczyzna i kobieta. Nie ma mowy o tym, że para jednopłciowa też ma taką możliwość. Aż tak źle u ciebie z czytaniem?

N wrz 27, 2020 10:59

Alugard napisał(a):
Przecież jest wprost napisane, że małżeństwo może zawrzeć para heteroseksualna, mężczyzna i kobieta.

OK, to proszę zacytować konkretny przepis, który to mówi.

N wrz 27, 2020 11:16

@ feelek
Powinieneś spytać @ Alugard o to, co rozumie pod pojęciem 'para heteroseksualna' (pomijając fakt, że takiego terminu w Konstytucji nie ma). Czy termin ten oznacza po prostu mężczyznę i kobietę, czy może heteroseksualnego mężczyznę i heteroseksualną kobietę.
Dla mnie oczywiste jest to, że prawo nie zabrania zawierania małżeństw osobom homoseksualnym. Kwestia orientacji seksualnej zawierania małżeństw w ogóle nie dotyczy.

N wrz 27, 2020 13:26

Pod terminem 'para heteroseksualna' rozumiem dokładnie to, co oznacza on w języku polskim

N wrz 27, 2020 15:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 611 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 41  Następna strona