Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So wrz 13, 2025 14:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
kosiarz1 napisał(a):
Jezeli chodzi o "niszczenie Polski przez PiS" uważam, wręcz odwrotnie. To zalezy od miejsca patrzenia

i odpowiedniego IQ :D
kosiarz1 napisał(a):
Nie rozumiem? Znależć tutaj Twoje wpisy, w których wykorzystujesz swoja wiedzę, w kwestii mojego czy np Gity głosowania na PiS? To jest ad personam? Żartujesz? Wstydzisz się, ze głosujesz na SLD.?

No własnie, nie rozumiesz. Nie odniosłam się do głosowania, a do ad personam - nazwałeś mnie lewakiem. Ad personam używa się zwykle (to jest reguła żelaznego elektoratu) z braku argumentów merytorycznych, a odmiana słowa klewak przez wszystko co możliwe, to norma.
A odnośnie głosowania: nie głosowałam nigdy i nie zagłosuję na żadną partię. Zawsze głosowałam na człowieka.

Śr kwi 27, 2016 7:49

Cytuj:
No własnie, nie rozumiesz. Nie odniosłam się do głosowania, a do ad personam - nazwałeś mnie lewakiem.
A odnośnie głosowania: nie głosowałam nigdy i nie zagłosuję na żadną partię. Zawsze głosowałam na człowieka.

Scharakteryzowałem pewne środowisko. Nigdy nie nazwałem Cię lewakiem. Choć uwazam, ze do tej grupy się zaliczasz. Masz poglądy lewicowe. Nie jest to karalne, ani nawet naganne. Jednak trzeba to brać pod uwagę, w dyskusji z innym światopogladem. Bo lewacki światopoglad nie jest uprzywilejowany, jak niektórzy by chcieli.

Śr kwi 27, 2016 7:53
Kael napisał(a):
Rzeczniczke PiS ma akurat na swoja miare. Mowi, co PiS mysli: szczerze i od serca.
http://www.tvn24.pl/rzecznik-pis-beata- ... 007,s.html

Najpierw zalecala samotnym matkom kolejne dziecko, zeby dostac 500 zlotych, a teraz pokazuje w jakim powazaniu pisowcy maja Sad Najwyzszy a co za tym idzie Konstytucje RP.

Znana zasada - niezależnie czy osób koronowanych, czy pod znakiem sierpa i młota - państwo to ja.
A wszyscy oni zapominają wszystko przeminie, wszystko przepadnie.

Śr kwi 27, 2016 7:59

kosiarz1 napisał(a):
To ciekawe...zawsze uważałem, ze wzmacnianie "lewej nogi" przez Wałese, jego, dziś zrozumiale konszachty z postkomuną i brak lustracji, dekomunizacji był przyczyna "wojny" na górze, jak to sam Wałesa nazwał, pomiędzy nim a Kaczyńskim..no ale moze Ty przedstawisz jakies dowody na poparcie tezy przedstawionej przez Ciebie. Chetnie sie zapoznam.

Poczytaj wywiad rzekę "Alfabet braci Kaczyńskich". Kaczyński zaczął być "dekomunizatorem" dopiero wtedy, gdy zaczęło być mu to potrzebne w związku z konfliktem z Wałęsą.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr kwi 27, 2016 8:01
kosiarz1 napisał(a):
Scharakteryzowałem pewne środowisko. Nigdy nie nazwałem Cię lewakiem. Choć uwazam, ze do tej grupy się zaliczasz. Masz poglądy lewicowe. Nie jest to karalne, ani nawet naganne. Jednak trzeba to brać pod uwagę, w dyskusji z innym światopogladem. Bo lewacki światopoglad nie jest uprzywilejowany, jak niektórzy by chcieli.

Na jedno wychodzi.
Skoro Twoim zdaniem ja mam poglądy lewicowe, to tym samym uznajesz Biblię za lewacką książkę, gdyż do wszystkiego odnoszę się poprzez jej pryzmat (inne media mnie nie interesują).
Widzisz, dla mnie to nic nowego. Już byłam, za te same poglądy PiSuarem, POpaprańcem, lewakiem też byłam, zakutym katolandzkim łbem, bardziej czerwoną niż można być. Czego to dowodzi? Ano tego, że każdy w moich niezmiennych poglądach widzi to, co chce widzieć, bo są mu niewygodne. Nie pasują do układanki. Jezus też był i nadal jest postacią kontrowersyjną, co widać w postępowaniu także (a może przede wszystkim?) prawaków.

Preferuję dyskusję na argumenty i każde odniesienie personalne działa na mnie jak płachta na byka (no, teraz znacznie mniej, ale irytuje). Zbyt długo żyje na tym świecie, aby nie widzieć, kiedy zaczynają się ataki, wyzwiska i ad personam w dyskusjach - własnie wtedy, gdy brakuje merytorycznych argumentów.

Śr kwi 27, 2016 8:12

kosiarz1 napisał(a):
Po 26 latach rządów lewactwa i postkomuny, pora to wszystko wyczyścić.

I wrócić do błogiego stanu sprzed tych katastrofalnych 26 lat :(

Cytuj:
...poglady liberalno lewicowe...

Pogląd lewicowy (np że państwo powinno kontrolować gospodarkę) jest sprzeczny z poglądem liberalnym (że nie powinno), który tym samym jest poglądem prawicowym. "lewicowo-liberalny" to jak "gorąco-zimny". Ale oczywiście w języku pisowskim (p. niżej) oznacza on po prostu pogląd konserwatywno-liberalny, czyli niepisowski

Cytuj:
Jezeli chodzi o "niszczenie Polski przez PiS" uważam, wręcz odwrotnie.

Oczywiście. Wyznawcy PIS mają własny, odmienny od polskiego język, w którym pojęcia "niszczenie", czy "budowanie" mają odmienne, często przeciwstawne znaczenie

J99

Cytuj:
Ciekawe, a skąd weźmiesz nowych sędziów na miejsce starych? Z ulicy, jak za początków komunizmu?

No w końcu przecież o to chodzi, żeby przywrócić stan kraju sprzed 1989 roku (a właściwie sprzed 1981)

Cytuj:
Cóż, za rządów PO byłem fanatycznym pisowcem

No i co? Warto było? A kiedy pilaster wtedy przewidywał, że PIS zrobi dokładnie to, co własnie robi, to J99 nazywał pilastra "obłąkanym fanatykiem" i "osobą o pokroju oficerów WSI" :(

A przecież J99 już wtedy notorycznie zaprzeczał, jakoby popierał PIS :)

Cytuj:
Zawsze uważałem i pisałem, że lustracja i dekomunizacja są potrzebne.

Zważywszy, że Polska, w której lustracji i dekomunizacji nie było, rozwijała się w tym czasie znacznie szybciej niż kraje, w których lustracja i dekomunizacja była, wniosek jest zgoła przeciwstawny. Lustracja i dekomunizacja są nie tylko niepotrzebne, ale i wręcz szkodliwe. Co zresztą obecnie widać naocznie. :(

Helenka

Cytuj:
Najwyraźniej PiS i żelazny jego elektorat zmieniają znaczenie słów w języku polskim.

Helenka dopiero teraz to zauważyła. :D

De facto PIS ma cały odrębny język, łudząco podobny do polskiego, ale naprawdę całkowicie odmienny. Natomiast język polski jest dla pisowców językiem obcym, którym posługują się z wyraźnym trudem, co widać tutaj na przykładzie gity, czy kosiarza.

Język giętki a twarda głowa

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Śr kwi 27, 2016 11:06
Moderator

Tak dawno nie widziałem żadnej krytyki PiSu na łamach Gościa, że zacząłem wątpić, czy się w ogóle doczekam.

http://gosc.pl/doc/3113814.Sad-Najwyzszy-to-nie-kolesie

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr kwi 27, 2016 11:28
Soul33 napisał(a):
Tak dawno nie widziałem żadnej krytyki PiSu na łamach Gościa, że zacząłem wątpić, czy się w ogóle doczekam.

Samotny biały żagiel.....

Śr kwi 27, 2016 11:36

Obywatelu Pilaster , porownaj stan polskich dlugow sprzed " katastrofalnych " 26 lat z obecnymi .

Śr kwi 27, 2016 11:41
Dariusz-555 napisał(a):
Obywatelu Pilaster , porownaj stan polskich dlugow sprzed " katastrofalnych " 26 lat z obecnymi .

http://www.se.pl/wiadomosci/polityka/sz ... 23606.html

Śr kwi 27, 2016 11:52

moze obywatela Pilastera tak , ale mnie tu zadne kopianki-wklejanki nie interesuja .
komuna zostawila 30 mld $ dlugow , teraz jest 1,9 BILIONA $ .

Śr kwi 27, 2016 12:00
Dariusz-555 napisał(a):
moze obywatela Pilastera tak , ale mnie tu zadne kopianki-wklejanki nie interesuja .

Nie mylił sie Kurski....

Śr kwi 27, 2016 12:04

Soul33 napisał(a):

PiS po prostu raźno zmierza do stanu, w którym każdy przyzwoity człowiek będzie musiał się im sprzeciwić. Zmierza bez żadnej racjonalnej potrzeby i żadnego sensownego powodu - jedynie ze względu na to, że tworzą go takie persony, jak pani rzecznik, którzy po prostu "nie umią inaczej".

pilaster napisał(a):
No i co? Warto było?

Czy co było warto?

Cytuj:
A kiedy pilaster wtedy przewidywał, że PIS zrobi dokładnie to, co własnie robi, to J99 nazywał pilastra "obłąkanym fanatykiem" i "osobą o pokroju oficerów WSI" :(

J99 nigdy nie nazwał pilastra "osobą pokroju oficerów WSI" :o Co do reszty, już o tym mówiłem - najwyraźniej obłąkanym fanatykom zawsze jest łatwiej przewidzieć ruchy obłąkańczo-fanatyczne :roll:

Cytuj:
A przecież J99 już wtedy notorycznie zaprzeczał, jakoby popierał PIS :)

Bo J99 nigdy nie popierał PiS.

Cytuj:
Zważywszy, że Polska, w której lustracji i dekomunizacji nie było, rozwijała się w tym czasie znacznie szybciej niż kraje, w których lustracja i dekomunizacja była, wniosek jest zgoła przeciwstawny. Lustracja i dekomunizacja są nie tylko niepotrzebne, ale i wręcz szkodliwe. Co zresztą obecnie widać naocznie. :(

Niby co widać naocznie? Przeprowadzenie w odpowiednim momencie lustracji i dekomunizacji (dzisiaj jest już na to za późno - co też już pisałem) odebrałoby PiS 3/4 napędzającego ich paliwa. To przecież przez brak lustracji i dekomunizacji pisowcy mogą zarówno krzyczeć, że wszędzie wokoło tkwią komuchy, jak i zarazem sami mogą tych komuchów wynosić na stanowiska. Pilaster tego nie widzi?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr kwi 27, 2016 12:19
Dariusz-555 napisał(a):

Link na dowod twoich twierdzen?
Wymyslec sobie moze kazdy dowolne liczby. Dla poszerzenia wiedzy: Amerykanie nie znaja "miliarda". Ich bilion to nasz miliard.

Cytuj:
Rząd Beaty Szydło (53 l.) zapożycza się w zastraszającym tempie. Szacunkowa wielkość długu publicznego ma wzrosnąć z 923,3 mld zł na koniec 2015 roku do 1004,5 mld zł na koniec 2016 roku. Czyli o prawie 222 mln zł na dobę, 9,3 mln zł na godzinę i 2568 zł na sekundę!

Zeby Dariusz nie musial sie meczyc z otwieraniem w internecie czegos poza propaganda o.Rydzyka. On ci tam niewygodnej prawdy nie powie. Co najwyzej, ze spoznia sie 20 mln na geotermie.
Dobra zmiana pobije wszystkie poprzednie rzady.

Śr kwi 27, 2016 12:40

Dariusz-555 napisał(a):

Teraz jest przede wszystkim u władzy ekipa, która to dramatyczne zadłużenie będzie jeszcze bardziej i bez żadnego umiaru powiększać. O ile tylko będzie chciała zrealizować 1/10 z tego, co w wyborach naobiecywała.
Bezmyślne rozdawnictwo i popuszczenie dyscypliny w wydatkach socjalnych zwykle tak się kończy.

Śr kwi 27, 2016 12:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236 ... 622  Następna strona