PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Dariusz-555 napisał(a): moze obywatela Pilastera tak , ale mnie tu zadne kopianki-wklejanki nie interesuja . komuna zostawila 30 mld $ dlugow , teraz jest 1,9 BILIONA $ . Czyli PiS tęskni do komuny i swoją polityką do nie zmierza. Dobrze, że wreszcie to otwarcie przyznałeś. A skoro nie interesują Cie kopianki-wklejanki, które są źródłem informacji, to jestem ciekawa skąd Ty posiadasz swoje informacje. Natchnienie czy sufit?
|
Śr kwi 27, 2016 12:49 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Dariusz-555 napisał(a): moze obywatela Pilastera tak , ale mnie tu zadne kopianki-wklejanki nie interesuja . komuna zostawila 30 mld $ dlugow , teraz jest 1,9 BILIONA $ . Link na dowod twoich twierdzen? Wymyslec sobie moze kazdy dowolne liczby. Dla poszerzenia wiedzy: Amerykanie nie znaja "miliarda". Ich bilion to nasz miliard. Nie doczekasz się, gdyż: Dariusz-555 napisał(a): moze obywatela Pilastera tak , ale mnie tu zadne kopianki-wklejanki nie interesuja . komuna zostawila 30 mld $ dlugow , teraz jest 1,9 BILIONA $ .
|
Śr kwi 27, 2016 12:52 |
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): PiS po prostu raźno zmierza do stanu, w którym każdy przyzwoity człowiek będzie musiał się im sprzeciwić.
Bo też i bazą wyborczą PIS nie są ludzie przyzwoici, tylko wręcz przeciwnie Cytuj: Zmierza bez żadnej racjonalnej potrzeby i żadnego sensownego powodu Ależ skąd. PIS musi nieustannie dbać o poparcie swojego elektoratu i jest to jak najbardziej racjonalna potrzeba i sensowny powód. Opinia ludzi przyzwoitych nikogo w PIS nie interesuje, bo to nie jest ich target wyborczy. Cytuj: - jedynie ze względu na to, że tworzą go takie persony, jak pani rzecznik, którzy po prostu "nie umią inaczej". Bo odpowiadają na zapotrzebowanie ze strony wyborców. Dlaczego mieliby inaczej? Cytuj: pilaster napisał(a): No i co? Warto było? Czy co było warto? Być pisowskim fanatykiem. Cytuj: Cytuj: A kiedy pilaster wtedy przewidywał, że PIS zrobi dokładnie to, co własnie robi, to J99 nazywał pilastra "obłąkanym fanatykiem" i "osobą o pokroju oficerów WSI" J99 nigdy nie nazwał pilastra "osobą pokroju oficerów WSI" Acha. A pilaster nigdy nie popierał Kaczyńskiego (Lecha). Cytuj: Co do reszty, już o tym mówiłem - najwyraźniej obłąkanym fanatykom zawsze jest łatwiej przewidzieć ruchy obłąkańczo-fanatyczne Jest dokładnie na odwrót. Skoro pilastrowi udało się precyzyjnie przewidzieć ruchy obłąkano-fanatyczne autorstwa PIS (a Johnnemu się nie udało), to znaczy że to własnie pilaster był chłodno racjonalny, bo obłąkaniec nie potrafiłby tego zrobić. Zresztą i ruchy PIS wcale nie są "obłąkano - fanatyczne" (i dlatego pilastrowi udało się je przewidzieć) tylko własnie do głębi racjonalne, logiczne, i całkowicie konsekwentne Cytuj: Cytuj: A przecież J99 już wtedy notorycznie zaprzeczał, jakoby popierał PIS Bo J99 nigdy nie popierał PiS. A raptem godzinę temu: Cytuj: Cóż, za rządów PO byłem fanatycznym pisowcem Za chwilę przeczytamy, ze to wcale nie Johnny99 to napisał, i że to prowokacja PO... Cytuj: Przeprowadzenie w odpowiednim momencie lustracji i dekomunizacji (dzisiaj jest już na to za późno - co też już pisałem) odebrałoby PiS 3/4 napędzającego ich paliwa. Nic by nie odebrało, bo lustracja i dekomunizacja nie jest paliwem PIS. Paliwem PIS jest nienawiść głupszych, rozrzutniejszych i leniwszych do tych zdolniejszych, oszczędniejszych i pracowitszych. Nienawiść "lepszego sortu" do "gorszego sortu" A dla tej zawiści "lustracja i dekomunizacja" jest tylko pewnym symbolem, bo po prostu tych "bogatych i wpływowych" nazwano w PIS "komunistami". Ale równie dobrze można by ich nazwać np "watykańczykami", jak swego czasu próbował rywalizujący z PIS o ten sam elektorat Palikot Zawsze też można by zawołać, że dekomunizacja była "niepełna", "pozorna", "fałszywa", bo przecież gołym okiem byłoby widać, że nadal ci zdolniejsi oszczędniejsi i pracowitsi mieliby domy, samochody, jachty i wakacje na Kanarach, a wyborcy PIS by tych dóbr nie mieli
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Śr kwi 27, 2016 12:55 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
pilaster napisał(a): Za chwilę przeczytamy, ze to wcale nie Johnny99 to napisał, i że to prowokacja PO... J99 napisał, jak był na tym forum nazywany, zresztą głównie przez pilastra. A może pilaster zaprzeczy, że tak J99 nazywał? Cytuj: Zresztą i ruchy PIS wcale nie są "obłąkano - fanatyczne" (i dlatego pilastrowi udało się je przewidzieć) tylko własnie do głębi racjonalne, logiczne, i całkowicie konsekwentne
Bzdura. W dłuższej perspektywie prowadzą one do porażki PiS, dlatego, że elektorat PiS stanowi mniejszość w społeczeństwie. Są więc samobójcze, a nie "racjonalne, logiczne i konsekwentne" - tak, jak samobójcze są każde działania każdej partii, obliczone wyłącznie na satysfakcję jej żelaznego elektoratu, przynajmniej tak długo, jak długo jej żelaznym elektoratem nie jest większość społeczeństwa. To zupełnie oczywiste.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr kwi 27, 2016 13:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kosiarz1 napisał(a): Cytuj: No własnie, nie rozumiesz. Nie odniosłam się do głosowania, a do ad personam - nazwałeś mnie lewakiem. A odnośnie głosowania: nie głosowałam nigdy i nie zagłosuję na żadną partię. Zawsze głosowałam na człowieka. Scharakteryzowałem pewne środowisko. Nigdy nie nazwałem Cię lewakiem. Choć uwazam, ze do tej grupy się zaliczasz. Masz poglądy lewicowe. Nie jest to karalne, ani nawet naganne. Jednak trzeba to brać pod uwagę, w dyskusji z innym światopogladem. Bo lewacki światopoglad nie jest uprzywilejowany, jak niektórzy by chcieli. Lewacki nie jest obecnie uprzywilejowany, ale libertyński broniący do upadłego minione osiem lat, jak najbardziej, na tym forum również. Nie rozkruszysz betonu, nie przekonasz tkwiących w błędzie świadomym, lub nieświadomym, dlatego często myślę, niech sobie pogadają popsioczą, może im ulży. Nie piszę tasiemcowych komentarzy, szkoda czasu i tak zbyt często odnoszę się do niektórych , chyba zbyt często. Minęło dopiero pół roku od przejęcia władzy przez Prawo i Sprawiedliwość, a totalna i przestraszona opozycja gubi się w absurdalnym krytykowaniu. Rząd robi swoje i bardzo dobrze, mam nadzieję, że sił mu nie zabraknie.
|
Śr kwi 27, 2016 13:13 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Lewacki nie jest obecnie uprzywilejowany, ale libertyński broniący do upadłego minione osiem lat, jak najbardziej, na tym forum również. Pokaż mi choćby jedno zdanie, w którym bronie ostatnich ośmiu lat. I udowodnij mi libertynizm. Moralność PiS nie jest moralnością tradycyjną, a moralnością Kalego i śmiem twierdzić, że faryzejską.
|
Śr kwi 27, 2016 13:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Echem. Gicie się chyba pomylił liberalizm z libertynizmem. Nie smieję się, bo szanuję wiek podeszły.
|
Śr kwi 27, 2016 13:24 |
|
 |
mikkel
|
gita napisał(a): Minęło dopiero pół roku od przejęcia władzy przez Prawo i Sprawiedliwość, a totalna i przestraszona opozycja gubi się w absurdalnym krytykowaniu. Rząd robi swoje i bardzo dobrze, mam nadzieję, że sił mu nie zabraknie. Minęło dopiero pół roku rządów PiS a złoty stał się jedną z najsłabszych, bo najbardziej wahliwych walut świata, a polskie obligacje są po praz pierwszy bardziej rentowne nawet od węgierskich, co fatalnie świadczy o ich ocenie. Może więc i rząd "robi swoje". Trudno jednak powiedzieć, aby było "bardzo dobrze".
|
Śr kwi 27, 2016 13:26 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Helenka napisał(a): Dariusz-555 napisał(a): moze obywatela Pilastera tak , ale mnie tu zadne kopianki-wklejanki nie interesuja . komuna zostawila 30 mld $ dlugow , teraz jest 1,9 BILIONA $ . Czyli PiS tęskni do komuny i swoją polityką do nie zmierza. Dobrze, że wreszcie to otwarcie przyznałeś. Nie PiS, tylko@Dariusz-555 Błąd generalizowania jest czasami taki wygodny! Prawda, Helenko?
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Śr kwi 27, 2016 13:34 |
|
 |
gaazkamm
|
......... za mało czytam forum żeby znać poglądy Dariusza, ale.................
========= samo stwierdzenie faktu, że obecny dług jest niebotycznie większy niż ten za komuny, jeszcze.......
nie świadczy o komunistycznych poglądach? =============
_________________ Także http://forum.wiara.pl/search.php?author=gaazkam&submit=Szukaj
|
Śr kwi 27, 2016 13:44 |
|
 |
pilaster
|
Dariusz-555 napisał(a): komuna zostawila 30 mld $ dlugow , teraz jest 1,9 BILIONA $ . Jak wszystko co głosi PIS, także to jest ordynarnym, siekierą ciosanym kłamstwem. Po pierwsze komuna zostawiła nie 30 mld$ długów, tylko 50 mld$. Po drugie były to dolary z 1989 roku, mniej więcej dwukrotnie mniej warte od dzisiejszych Po trzecie oprócz długów w dolarach były też liczne inne długi (np w rublach transferowych, czy krajowe, w złotych dewizowych) Po czwarte dzisiaj zadłużenie Polski wynosi nie 1,9 biliona $, tylko 827 mld złotych, czyli, osiem razy mniej niż łże PIS. A właściwie tak było, bo widocznie PIS zamierza skokowo to zadłużenie powiększyć. Po piąte zadłużenia się nie liczy w dolarach, ani tym bardziej złotówkach, tylko w relacji do PKB W 1989 roku zadłużenie Polski wynosiło ponad 100% ówczesnego PKB Dzisiaj jest to 43,4% PKB, - jak widać PIS ma duże ambicje zadłużeniowe. 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Śr kwi 27, 2016 14:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ErgoProxy napisał(a): Echem. Gicie się chyba pomylił liberalizm z libertynizmem. Nie smieję się, bo szanuję wiek podeszły. Też się nie śmieję z Ergoproksego, gdyż dzieciom więcej wolno. A na 500+ załapałeś się?
|
Śr kwi 27, 2016 14:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie, jeszcze nie mam dzieci własnych.
|
Śr kwi 27, 2016 14:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): gita napisał(a): Lewacki nie jest obecnie uprzywilejowany, ale libertyński broniący do upadłego minione osiem lat, jak najbardziej, na tym forum również. Pokaż mi choćby jedno zdanie, w którym bronie ostatnich ośmiu lat. I udowodnij mi libertynizm. Moralność PiS nie jest moralnością tradycyjną, a moralnością Kalego i śmiem twierdzić, że faryzejską. Wierzysz w fantasmagorie......
|
Śr kwi 27, 2016 14:17 |
|
 |
Johnny99
|
Cytat z nowych taśm Kukiza:
Być może będę musiał jakąś grę poprowadzić k***a ze Schetyną korzystając z tego, że znam Schetynę, żeby się k***y dowiedziały z tego PIS-u co się dzieje – rozumiesz? – żeby się przestraszyli. Oni też nie działają w interesie Państwa – ani jedni ani drudzy. Tak to trzeba rozegrać żeby interes Państwa zwyciężył… żeby Polacy przestali się napier****ć i żeby tych wszystkich ekstremistów takich psychopatów z lewej strony jak i z prawej spacyfikować
Za: 300polityka
To jest właśnie bardzo dobre streszczenie powodów, dla których wspieram Kukiza.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr kwi 27, 2016 14:19 |
|
|
|