Przegląd prasy i Aktualności
Autor |
Wiadomość |
Tomek44
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
kosiarz1 napisał(a): JedenPost napisał(a): kosiarz1 napisał(a): Chore lewactwo. Kiedy się zapisywali, żeby się wypisywać? Dobrze się czujesz? To Kościół utrzymuje, że wszyscy w nim ochrzczeni niezależnie od wyznawanej lub niewyznawanej religii są jego członkami i to Kościół wymyślił procedurę apostazji. Miej pretensje do papieża. Chyba, że pisząc chore lewactwo miałeś na myśli katolickie duchowieństwo, w takim razie sorry. Niech lewactwo nie bredzi... 19 lutego 2016 uzyskał moc dekret Dekret Ogólny Konferencji Episkopatu Polski w sprawie wystąpień z Kościoła oraz powrotu do wspólnoty Kościoła, który zmienił obowiązująca dotąd procedurę na łatwiejszą. Złagodzono procedury poprzez zniesienie obowiązku stawienia się w obecności 2 świadków i dwukrotnej wizyty u proboszcza. Nieuznane będzie oświadczenie woli przesłane drogą elektroniczną, pocztową lub złożoną przed urzędnikiem cywilnym. Nie istnieje również możliwość uzyskania zaświadczenia o wystąpieniu z KRK, jednak można uzyskać świadectwo chrztu ze stosowną adnotacją[16][17]Dla mnie to jest chore. W księgach parafialnych widnieje jedynie wpis o chrzcie, czy o innych sakramentach. A nie kto jest członkiem KK. Ale te lewackie wymysły... Kosiarz sam napisał, iż 19 lutego uzyskał moc Dekret Ogólny KEP w sprawie wystąpień z Kościoła oraz powrotu do wspólnoty Kościoła. A zatem jest to dekret dotyczący utraty (i powrotnego nabycia) statusu członka"wspólnoty Kościoła". Tym samym ten dekret jest wg kosiarza1 lewackim wymysłem. A zatem autorzy tych lewackich wymysłów, czyli polscy biskupi, są wg kosiarza1, lewakami.
|
Śr wrz 28, 2016 10:04 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): Alus napisał(a): Dariusz-555 napisał(a): Kael , przestan wykonywac tu wpisy ( szczegolnie te o Szwajcarii ) , ktore powoduja ze ze smiechu spadam z krzesla . Szwajcarzy zyja dobrze bo nie naleza do " bohaterskiej organizacji " . Tylko teoretycznie nie należą, cała gospodarka i polityka powiązana jest z UE traktami......ale to najpierw trzeba zrozumieć i w tym problem O chorym lewactwie, które sie zapisało a później wypisuje, dobitnie świadczy były ksiądz Międlar. analizowanie twoich wpisow o traktatach nie jest mi potrzebne ani nie musze tego rozumiec . raz do roku bywam w Szwajcarii i widze jak wyglada kraj nie nalezacy do " bohaterskiej organizacji " . Widzieć a rozumieć to zupełnie co innego.
|
Śr wrz 28, 2016 11:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus to jest tragenia imigrantow, ktorzy, jak Dariusz sam przyznaje, nawet nie staraja sie zrozumiec. Siedza latami za granica, ciulaja pieniadze, tesknia za krajem i ... marnuja szanse dowiedzenia sie wiecej o ludziach i o kraju, w ktorym im lepiej. Ale dlaczego lepiej? Co mozna by z tego do Polski przeniesc?
Nic! To lewactwo, postchrzescijanie i w ogole zgroza. Tylko ta kasa....
|
Śr wrz 28, 2016 13:03 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kosiarz1 napisał(a): Znowu coś ci się pomyliło...jako Katolik nie płacę księdzu by jakimś lewakom papiery wydawał, ktore nic nie znaczą. Nawet sobie tego nie zyczę. Uważaj, bo żyłka Ci pęknie. Jako Katolik robisz krecią robotę Kosciołowi swoja postawą i odmienianiem przez wszystkie możliwe odmiany rzeczowników słowa lewak. Swoją drogą jestem ciekawa za co płacisz księdzu, bo jeśli za swoje zaświadczenia, to nic Ci do tego, komu ksiądz jakiekolwiek wydaje. Jesli płacisz za chrzest, ślub, pogrzeb to tym bardziej nie jest to związane z wydaniem jakiegokolwiek zaświadczenia osobie trzeciej i nic Ci do tego, czy ksiądz od tej osoby weźmie jakąkolwiek opłatę, czy wyda za darmo. Twoje życzenie jest wyłącznie Twoim życzeniem i możesz tupać do woli nóżką. KEP wydała stosowny dokument mówiący jak powinien przebiegać akt apostazji. Czytamy tam: Cytuj: 3) Gdyby wierny po dokonaniu aktu formalnego żądał dokumentu potwierdzającego fakt wystąpienia z Kościoła, parafia chrztu powinna wydać metrykę chrztu ze stosowną adnotacją, ale dopiero wtedy, gdy ordynariusz miejsca nakaże ją umieścić w księgach chrzcielnych. Do tego czasu nie wydaje się żadnych potwierdzeń. Zasady postępowania KEP polecają, że świadectwo chrztu z odpowiednią adnotacją jest jedynym dokumentem potwierdzającym formalny akt wystąpienia z Kościoła katolickiego (nr 15). http://bazhum.muzhp.pl/media//files/Stu ... 29-151.pdfCytuj: Zapewne kłamiesz, ze Yarpen tak uważa, gdyż wie on, ze nie tylko w KRK jest chrzest. Więc nawet to jest nielogiczne. Zarzucanie kłamstwa każdemu, kto ma inne zdanie niż Ty, świadczy wyłącznie o Tobie. Yarpen wielokrotnie pisał, że katolikiem pozostaje sie do końca życia, jesli przyjęło sie chrzest w KK. Sakrament chrztu świętego wyciska na duszy niezmazywalne znamię. Tego wymazać sie nie da żadnym aktem.
|
Śr wrz 28, 2016 14:12 |
|
 |
Dariusz-555
|
Alicjo , widze to co widze , rozumiem to co mi Miras w RM zapoda i porownuje z rzeczywistoscia. Kael , a skad wiesz ze marnuje szanse dowiadywania sie o kraju , do ktorego sie ewakuowalem ?
w kazdym razie od dzis Rzeczpospolita ma nowego superpremiera , krory sukces opiera na funduszach unijnych . a skoro fundusze unijne to szykuj sie Alicjo na zacisniecie pasa . czy juz dorobilas dziurki ?
pieknie bedzie byc w niedziele na modlitwach bezposrednio w RM . viva Ojciec Dyrektor !
|
Śr wrz 28, 2016 19:45 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
Grubo: http://natemat.pl/191063,calkowity-zaka ... zezcie-sieCytuj: popieranie przez katolików postulatu prawnej karalności niewierności małżeńskiej jest dla nich obowiązkiem religijnego posłuszeństwa serca i rozumu
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Cz wrz 29, 2016 6:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A portal Lisa jak zwykle w matrixie.
|
Cz wrz 29, 2016 6:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Dzień świra" c.d.
|
Cz wrz 29, 2016 6:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): w kazdym razie od dzis Rzeczpospolita ma nowego superpremiera , krory sukces opiera na funduszach unijnych . a skoro fundusze unijne to szykuj sie Alicjo na zacisniecie pasa . czy juz dorobilas dziurki ? I znów nie zrozumiałeś - superpremier za fundusze unijne planuje nam zbudować kraj mlekiem i miodem płynący......wrócisz do tego eldorado i ukochanego o. Rydzyka oglądał będziesz codziennie.
|
Cz wrz 29, 2016 6:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): "Dzień świra" c.d. to do mnie?
|
Cz wrz 29, 2016 7:44 |
|
 |
Dariusz-555
|
jak mlekiem i miodem plynacy skoro Beata Kempa we wczorajszych " rozmowach niedokonczonych " w RM zakomunikowala - " wiele nam sie nie uda " . wiec komu mam wierzyc ? Kempie , czy Alicji z krainy czarow ?
|
Cz wrz 29, 2016 7:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): Helenka napisał(a): "Dzień świra" c.d. to do mnie? Nie. Chodziło o zdanie Mirosława Salwowskiego z artykułu, do którego link podał Jeden Post. Nie zauważyłam, że wysłałeś przede mną. A oto następny odcinek: Czytałam o tym na Money.pl, ale teraz nie mam czasu szukać.
|
Cz wrz 29, 2016 7:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): jak mlekiem i miodem plynacy skoro Beata Kempa we wczorajszych " rozmowach niedokonczonych " w RM zakomunikowala - " wiele nam sie nie uda " . wiec komu mam wierzyc ? Kempie , czy Alicji z krainy czarow ? Wszystkie Kempy razem wzięte wobec postanowień naczelnika sa nikim.....
|
Cz wrz 29, 2016 8:05 |
|
 |
Dariusz-555
|
Naczelnik tez popiera " fundusze unijne " a wiec Alicjo , jeszcze dwie dziurki w pasie .
|
Cz wrz 29, 2016 8:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): Naczelnik tez popiera " fundusze unijne " a wiec Alicjo , jeszcze dwie dziurki w pasie . Bez obawy - nie ucieknę tak jak Ty.
|
Cz wrz 29, 2016 8:37 |
|
|
|