Jaki jest Prezydent Komorowski?
Autor |
Wiadomość |
Angella_S
zbanowana na stałe
|
 Re: Jaki jest Prezydent Komorowski?
Gita2 napisał(a): Gita, to zdrobnienie od Brygidy, w salonie24, też występuję jako Gita.
Gita to gatunek literacki w hinduizmie. Gity nawiązują do doktryn przedstawionych w Upaniszadach. -Podejrzana sprawa. Pogaństwo niemal.
_________________ "Kiedy zorientowałem się, że jestem symbolem Polski, wpadłem w depresję" - ORZEŁ
|
Pt gru 10, 2010 14:03 |
|
|
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Gita to moze byc jakas "ksywka" wiezienna. Git- kobiet aCytuj: Pani Staniszkis.... Alus, ale Ty jestes nieodpowiedzialna. Tak dobrze mi sie pracowalo, a tu masz. I z miejsca cos zaczelo mnie "kluc w dolku". 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Pt gru 10, 2010 15:10 |
|
 |
Awa
|
Cytuj: Pani Staniszkis bardzo podobała się wypowiedź Komorowskiego o polowaniu i bezpieczeństwie pozostawionej rodziny w domu, red. Węglarczyk (GW) był zdegustowany tą wypowiedzią.....Awa czyżbyś zmieniła front?  Alus, w kwestii działań frontowych jestem niezmienna jak Linia Maginota Lubię słuchać profesor Staniszkis (ostatnio miała parę wtop),czytam Gazetę Wyborczą i używam rozumu. To pozwala dostrzec błędy po jednej i po drugiej ,,stronie barykady"(na wszelki wypadek dodam ,że to metafora). Większość autorytetów (nie wnikajmy w zasadność słowa)wypowiedziała sie o tej wizycie negatywnie.Punktując:nieprzygotowanie ,brak koncepcji ogólnej doktryny.
|
So gru 11, 2010 9:24 |
|
|
|
 |
MARKO2010
|
Nie głosowałem na Komorowskiego, oddałem głos nieważny. Uważałem, że nie nadaje się na głowę państwa, że Polska potrzebuje kogoś bardziej dostojnego i profesjonalnego. Ale po obejrzeniu relacji z wizyty w USA jestem pozytywnie zaskoczony. Nie płaszczył się przed Obamą jak dwaj poprzedni prezydenci, był swobodny, wyluzowany, potrafił bezposrednio wyrazić co myśli, trochę żartu, trochę metafory. Nie pytał dlaczego USA stosuje dla nas wizy, lecz wyraził irytację z powodu tego, że jeszcze ich nie znieśli. Tym wyjazdem zarobił u mnie kilka punktów, zobaczymy jak będzie mu szło dalej. No i te wąsy powinien zgolić, z jego wizerunkiem bliżej mu do Łukaszenki niż do Sarkozy'ego.
|
So gru 11, 2010 10:14 |
|
 |
Gita2
|
Nie wąsy są tu ważne, a rehabilitacja zdrajcy narodu-Jaruzelskiego przez Komorowskiego. Być może zagadka tkwi w miejscu internowania Komorowskiego, które mialo miejsce w ośrodku wczasowym w Jaworzu. Internowani tam opozycjomiście, to vipy, a więc ci, którzy po zakończeniu stanu wojennego spadli na cztery łapy w odróżnieniu od wielu, których internowanie spotkalo w celach więziennych. Hunta wojskowa wybrała sobie ludzi do współpracy i umieściła ich w czasie stanu wojennego w prawie luksusowych jak na owe czasy warunkach. Teraz odwdzięczają się WRONie, a do tych, którzy mają powód, aby się odwdzięczyć jest również Komorowski. Jaka zagadka kryje się w ośrodku internowania w Jaworzu??? http://blogpress.pl/node/6880
|
Pn gru 13, 2010 20:04 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jaka zagadka kryje się w ośrodku internowania w Jaworzu??? 
|
Wt gru 14, 2010 9:25 |
|
 |
Gita2
|
osiris napisał(a): Cytuj: Jaka zagadka kryje się w ośrodku internowania w Jaworzu???  Jeśli chodzi Ci o nieprecyzyjne pytanie, to bardziej konkretnie: Jaki wpływ na Komorowskiego, miał jego pobyt w ośrodku internowania w Jaworzu?
|
Wt gru 14, 2010 11:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jeśli chodzi Ci o nieprecyzyjne pytanie, to bardziej konkretnie: Pytanie było jak najbardziej precyzyjne, tylko nie zrozumiałaś mojego sarkazmu. Wiem dokładnie do czego zmierza Twoje zapytanie i zgadzam się z konkluzją.
|
Wt gru 14, 2010 11:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jaki wpływ na Komorowskiego, miał jego pobyt w ośrodku internowania w Jaworzu? Napewno wedle "prawdziwych opozycjonistów" działaczy PZPR, SD, stowarzyszenia "Grunwald", podpisał lojalkę 
|
Wt gru 14, 2010 11:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To ciekawe. My pytamy a TY pomawiasz i to wszystkich jak leci. Opozycje oraz Prezydenta, bo pierwszym wkładasz w usta czegoś co może nie powiedzieli a Prezydenta konkretnym zarzutem..
|
Wt gru 14, 2010 11:36 |
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): Cytuj: Jaki wpływ na Komorowskiego, miał jego pobyt w ośrodku internowania w Jaworzu? Napewno wedle "prawdziwych opozycjonistów" działaczy PZPR, SD, stowarzyszenia "Grunwald", podpisał lojalkę  A więc mamy odpowiedź: podpisał lojalkę. Teraz wywiązuje się ze swych zobowiązań, co widać gołym okiem.
|
Wt gru 14, 2010 11:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2, ty naprawde nie rozumiesz sarkazmu.
Wlasnie z takich wyrwanych wypowiedzi budujesz twoj "jedynie prawdziwy" obraz swiata. "No przeciez Alus napisala".
|
Wt gru 14, 2010 11:44 |
|
 |
Gita2
|
Kamala napisał(a): Gita2, ty naprawde nie rozumiesz sarkazmu.
Wlasnie z takich wyrwanych wypowiedzi budujesz twoj "jedynie prawdziwy" obraz swiata. "No przeciez Alus napisala". Sarkazm? Jeśli Alus się nim posługuje, to przypuszczasz, że mnie na to nie stać? Czyżbyś była taka naiwna???
|
Wt gru 14, 2010 11:52 |
|
 |
Gita2
|
W salonie24 zamieszczono kolejną skandaliczną wypowiedź Komorowskiego. Nie podaję linku, gdyż wy na pewno również zaglądacie na ten portal.
|
Wt gru 14, 2010 12:05 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
W zwiazku z karpiem swiatecznym (malo go) przeczytalem artykul o rybach chodowlanych opublikowany w "Nature". Linku nie podam, Ty NA PEWNO tez zagladasz na ten portal. 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Wt gru 14, 2010 12:40 |
|
|
|