Autor |
Wiadomość |
Commander
zbanowany na stałe
|
 Re: na kogo zagłosujesz ?
Myślę, że przydało by się więcej merytokracji na szczeblu wyborów. Głosowanie w powszechnych wyborach na tych ludzi którzy tylko raz na jakiś czas pojawią się w mediach lub "partie" jest bez sensu, a głosuje się przecież i tak na ludzi. Gdyby tak przesunąć środek ciężkości na wybór urzędników w zakresie tego co potrafią, jakiś egzamin z politologii, ekonomii, socjologii, coś jak egzamin na posła, po czym byłby on dopuszczony do wyborów. Tak samo należało by postąpić z wyborcą.
_________________ __I__ napisał(a): Bóg to coś w rodzaju gazowego kręgowca.
|
So wrz 03, 2011 16:57 |
|
|
|
 |
Spragniony
|
Cytuj: Ja się wcale nie dziwię, że wielu ekonomistów nie jest za liberalizmem, skoro w takich szkołach jak SGH (Szkoła Główna Handlowa) zdają się uczyć innego nurtu ekonomii. Ciekaw jestem ile tam czasu poświęcają na omówienie szkoły austriackiej a ile na klasyczną i keynesizm. ja też jestem ciekaw, ale zgaduję że na austriaków nie poświęcają wiele czasu. zresztą zobaczymy od października 
|
N wrz 04, 2011 21:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
nie od pażdziernika a od nowego roku 1maja zagwarantowane cztery lata luzu 2wszystko jak zwykle w górę 3prywatyzacja tych sektorów gospodarki z którymi nie dają sobie rady (nie znaja sie ) 4zwiekszenie biurokracji (normalka) 5narzekanie na poprzedników , ze jest żle bo to ci co poprzednio rządzili nie robili nic (może to być obarczanie winą nawet tych z przed 10 lub 5 -ciu lat)nieważne , ważne by kogoś obarczyć . naród łyknie bo będzie piłka nożna , - a po trzech latach będzie nowe obiecywanie i ciągle te same twarze aktorów - polityków . a młodzi wykształceni z dobrymi pomysłami dalej za granicę coby zmywać gary lub pracować na budowach .w sumie wizja całkiem normalna . 
|
Pn wrz 05, 2011 7:21 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: o tak dla jasności, Korwin Mikke nie jest za prywatyzacja policji to jest bzdura, popiera natomiast tak w ogólnikach: Z tego co pamiętam (a na NCz! się wychowałem) JKM bynajmniej nie zawsze nie był za prywatyzacją Policji; takie wątki w każdym razie na pewno się w UPR pojawiały. Nigdy nie był na pewno za prywatyzacją wojska (bo nigdy nie był anarchistą) - natomiast co do prywatnej Policji (tj. zastąpienie Policji prywatnymi służbami ochroniarskimi) nie jestem taki pewien. Cytuj: Cywilizacja też była wbrew naturze. Właśnie walka z ludzkimi ułomnościami i przywarami świadczy o rozwoju gatunku.  Jest odwrotnie. To natura "walczy" z ułomnościami i przywarami (nazywamy to ewolucją, doborem naturalnym etc.) i to bezwzględnie. Cywilizacja natomiast otacza ochronnym pancerzem każdą ułomność i przywarę - np. dlatego, że przecież ludzi nie można zostawić bez pomocy. Dlatego Richard Dawkins pisał, że cywilizacja jest zakłócaniem procesu ewolucji, przez niedopuszczanie do śmierci osobników, którzy z naturalnego punktu widzenia "powinni" umrzeć. Cytuj: K, mała prowokacja, ale w sumie... ta deklaracja wydała mi się jakaś taka... naturalna Dalej Urban przyznaje, że żartował i że "wszystko w PiS jest dla niego obrzydliwe". Urbana i jego pismo akurat szanuję ("lubię" mi przez gardło nie przejdzie - tego zresztą też nauczyłem się od JKM-a, który wielokrotnie przyznawał się do regularnego czytania NIE i miał rację; z NIE można się nie zgadzać, ale trzeba czytać), ale generalnie zachowuję zasadę, że jeśli coś jest dla Urbana "obrzydliwe", to zdecydowanie należy się tym zainteresować 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn wrz 05, 2011 7:51 |
|
 |
Witold
|
Johnny99 napisał(a): Urbana i jego pismo akurat szanuję ("lubię" mi przez gardło nie przejdzie - tego zresztą też nauczyłem się od JKM-a, który wielokrotnie przyznawał się do regularnego czytania NIE i miał rację; z NIE można się nie zgadzać, ale trzeba czytać), ale generalnie zachowuję zasadę, że jeśli coś jest dla Urbana "obrzydliwe", to zdecydowanie należy się tym zainteresować No tak, czyli jednak stary komuch Urban poniekąd PiS promuje. Czemu mnie to nie dziwi 
|
Pn wrz 05, 2011 10:07 |
|
|
|
 |
noOne
|
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Pn wrz 05, 2011 11:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jako katolik czuję się w obowiazku zagłosować na taką partię która jest najdalej od cywilizacji śmierci którą za PO (jak nigdy wcześniej) próbuje się za wszelką cenę narzucić Polakom (w odróżnieniu od SLD stopniowo). Względy ekonomiczno-gospodarcze nie mają dla mnie żadnego znaczenia przy próbach degenercji społeczeństwa ustawami tak dalekimi od mojej wiary. Wolę żyć w biednym kraju ale bez walki z Panem Jezusem, jego wyznwacmi i krzyżem, bez aborcji, in vitro, dopalczy i narkotyków, związków partnerskich dla gejów i lesbijek, prawa do adopcji dzieci przez pary homo, prawo dla par homo do prowadzenia domów dziecka itd. Dzisiaj oddając głos przy urnie, spada na nas wielka odpowiedzialność, stajemy po stronie życia lub śmierci, dlatego chcę mieć czyste sumienie kiedy Pan Jezus mnie spyta czy przyczyniłem się swoim głosem do upadku moralnego Polski i śmierci niewinnych dzieci.
|
Pn wrz 05, 2011 11:16 |
|
 |
Commander
zbanowany na stałe
|
A ja mam radę dla quasa, opętanego pisowskimi hasłami obywatela Polski Katolickiej. Zacznij czytać Koran, tam masz więcej i lepiej, i niby Bóg ten sam.
|
Pn wrz 05, 2011 11:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A co jesteś wyznawcą Allaha  Czy kim, ateistą  POziom wypowiedzi wskazuje na ateiste ale może się mylę. Ja Twojej wiary nie obrażam więc i Ty zostaw moją w spokoju. To co napisałem nie ma nic wspólnego z hasłami PIS tylko z moją wiarą w Jezusa, ale dla PO nawet ludzie którzy narzekają że nie stać ich na jedzenie dla rodziny i o tym mówią są opętanymi ,,hasłami pisowskimi,,.
|
Pn wrz 05, 2011 11:36 |
|
 |
Commander
zbanowany na stałe
|
Na twoje nieszczęście PiS manipuluje wierzącymi polakami, biorąc na sztandary hasła które akurat są bardzo populistyczne. Tak samo muzułmańscy wierzący są manipulowani przez swoich Muftich. Prawo i wiara są o wiele bardziej powiązane w Islamie, dlatego poleciłem ci lekturę Koranu.
|
Pn wrz 05, 2011 11:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A co to ma do mojego nieszczęścia co  Wiesz lepiej ode mnie co jest da mnie nieszczęściem  Rzeczy o których napisałem i przeciwko którym jestem wynikają tylko i wyłącznie z mojej wiary i nauki Kościołą Jezusa.
|
Pn wrz 05, 2011 12:02 |
|
 |
Commander
zbanowany na stałe
|
Tak samo pisałby Islamista mordujący niewiernych, "to wynika z mojej wiary i nauki" tylko, że Mahometa. Rozumiesz na czym polega zagrożenie? Na zaufaniu jakim obdarzasz ludzi głoszących piekne, poruszające potrzeby ludzi hasełka, a którzy niewiele mają do zaoferowania poza tymi hasełkami. W dodatku zaufaniu politykom, zawodowym kłamczuszkom na pensji społeczeństwa. Nieważna gospodarka, opieka medyczna, najważniejsza wiara i nauka Jezusa. Kiedy będziesz głosował, proszę spójrz na życie człowieka na którym postawisz krzyżyk.
|
Pn wrz 05, 2011 12:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To już jest żałosne, porównywanie obrony życia do mordowania. Chyba nie przeczytałeś co ja pisałem. Idąc tak dziwacznym tokiem rozumowania jaki zapropnowałęś moża napisać że ateista seryjny gwałciciel też robi to bo mu na to pozwala jego wiara, w której nie ma BOga który mu tego zakazuje. Tutaj widać jak można manipulować ateistami, z tego co napisałeś. Człowiek morduje mówiąc że dla wiary, kiedy jego wiara kategorycznie tego zabrania, więc sprzeciwia się włąsnej wieże. Ateista łatwo łyka taką manipulację, tylko nie widzi zasadzniczej sprzeczności i tego jak jest sterowany.
|
Pn wrz 05, 2011 12:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Commander napisał(a): Nieważna gospodarka, opieka medyczna, najważniejsza wiara i nauka Jezusa. Gdyby ludzie kierowali się nauką Jezusa tych problemów by nie było, dlatego tak, najważniejsza jest nauka i wiara w Jezusa. Oczywiście gospodarka też jest ważna ale przy wyborze ,,prężny rozwój gospodarczy vs. życie ludzkie'' taka gospodarka która rozwija się midzy innymi dzięki zabijaniu nie ma żadnej wartości, a raczej tylko negatywną.
|
Pn wrz 05, 2011 12:45 |
|
 |
Commander
zbanowany na stałe
|
Ja za innych ateistów nie ręczę, ale ja pewną subtelną różnicę dostrzegam w nauce Islamu i Katolicyzmu, natomiast w podejściu Kaczyńskiego i Muftich nie dostrzegam żadnej. Muzułmanie też chronią życie, w zasadzie o wiele skuteczniej niż katolicy. Ty nie zabijałbyś w obronie życia swoich dzieci? Muzułmanie mają takie prawo, które to sankcjonuje, jest o wiele skuteczniejsze niż katolicka idea nadstawiania drugiego policzka, polecam się zapoznać z ideą dżihadu. Może ci się spodoba. Cytuj: Gdyby ludzie kierowali się nauką Jezusa tych problemów by nie było Jesteś utopistą jeśli tak sądzisz.
|
Pn wrz 05, 2011 12:55 |
|
|
|