Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 17:57

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 31  Następna strona
 Po wyborach 
Autor Wiadomość

Post Re: Po wyborach
Poczekajcie, kocioł i garnek przydadzą się, po Nowym Roku wszyscy pódziemy z garnuszkami niczym Jagata żebraczka

Wt lis 22, 2011 20:21
mareta napisał(a):
Poczekajcie, kocioł i garnek przydadzą się, po Nowym Roku wszyscy pódziemy z garnuszkami niczym Jagata żebraczka

Słyszymy te kasandryczne zapowiedzi od lat.

Wt lis 22, 2011 20:27

Narzekanie jest poniekąd naszą narodową cechą, w takim razie proszę napisać coś pozytywnego i niosącego nadzieję, bo poważnie mówiąc boję się o przyszłość mojej rodziny. Pozdrawiam

Wt lis 22, 2011 21:53
mareta napisał(a):
Narzekanie jest poniekąd naszą narodową cechą, w takim razie proszę napisać coś pozytywnego i niosącego nadzieję, bo poważnie mówiąc boję się o przyszłość mojej rodziny. Pozdrawiam

W dobie ogólnoświatowego kryzysu trudno się nie bać, ale na tle innych krajów nie jest w Polsce aż tak źle.
Wystarczy wspomnieć bryndzę lat 80 i z początku lat 90-tych, którą przetrzymaliśmy - i dlatego mam nadzieję, że nie będzie nam dane ponownie przeżyć podobny stan zapaści.
Napewno będzie trudniej, ale bez dramatu.
Jak narazie nie widać aby ludzie zmniejszyli konsumpcję, a kryzys szaleje już ponad 3 lata.......zgodnie z amplitudą hossa/bessa kiedyś się skończy - oby jak najszybciej.

Śr lis 23, 2011 8:29
oto pierwszy pozytyw
1 cena oleju napędowego praktycznie co trzeci dzień wędruje do góry - i ma to sens - ponieważ przy końcu roku może osiągnąć kwotę powyżej 6zł i wtedy akcyza podwyższona od nowego roku , przysporzy państwu trochę dobrego grosza - i będzie to z pożytkiem dla rządzących . :zdrowie:

Śr lis 23, 2011 8:33
tajfun napisał(a):
oto pierwszy pozytyw
1 cena oleju napędowego praktycznie co trzeci dzień wędruje do góry - i ma to sens - ponieważ przy końcu roku może osiągnąć kwotę powyżej 6zł i wtedy akcyza podwyższona od nowego roku , przysporzy państwu trochę dobrego grosza - i będzie to z pożytkiem dla rządzących . :zdrowie:

A gdy rządzący nic nie zaradzą dla "pożytku dla siebie" i wpadniemy totalnie w dół - Grecja, Włochy, Hiszpania, Islandia....to będzie bez pożytku dla rządzących, co przysporzy radości prawym Polakom :p

Śr lis 23, 2011 8:41

Współtwórca Platformy Obywatelskiej zatrzymany przez CBA: http://wyborcza.pl/1,75248,10693249,CBA ... kiego.html

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr lis 23, 2011 10:38
Johnny99 napisał(a):
Współtwórca Platformy Obywatelskiej zatrzymany przez CBA: http://wyborcza.pl/1,75248,10693249,CBA ... kiego.html

Współtwórca - dobre...i akurat pochwałił się tym portalowi "niezależni.pl" od którego Rzepa uzyskała informacje :D

Śr lis 23, 2011 12:45
drugi pozytyw - coraz częściej brakuje środków na leczenie i prawdopodobnie co poniektórzy pacjenci (czytaj większość)odejdzie z kwitkiem , że ich zabiegi odbędą się w roku 20...którymś .
ale to jest dobre - bo rządzący mogą stwierdzić , że spoleczeństwo zdrowieje - nie potrzeba już tak dużych środków na służbę zdrowia . :spoko:

Śr lis 23, 2011 14:40
tajfun napisał(a):
drugi pozytyw - coraz częściej brakuje środków na leczenie i prawdopodobnie co poniektórzy pacjenci (czytaj większość)odejdzie z kwitkiem , że ich zabiegi odbędą się w roku 20...którymś .
ale to jest dobre - bo rządzący mogą stwierdzić , że spoleczeństwo zdrowieje - nie potrzeba już tak dużych środków na służbę zdrowia . :spoko:
Tobie pomyliły się dekady....w latach 80-tych hasło Im gorzej tym lepiej było zasadne, bo rozwalenie bloku komunistycznego bez wojny w owym czasie było nie do pomyślenia.
Aktualnie możecie swobodnie zmienić władzę.....nie potraficie?

Śr lis 23, 2011 15:06
nie wiem alus o co ci idzie , ponieważ mareta napisał
Cytuj:

dlatego szukam tych pozytywów właśnie .
i jeszcze jeden
Cytuj:
Min. Finansów przygotowuje trzy warianty budżetu na 2012

zawsze rządzący mogą powiedzieć w przypadku obojetne jakiej opcji , że tak właśnie myśleli i dlatego ten wariant był dobry i co ciekawe nikt nigdy już nie odpowie , że budżet był żle skonstruowany .będziemy mogli powiedzieć , że nasi rządzący dobrze - że tak powiem kombinują . :gazeta:

Śr lis 23, 2011 15:36

Alus napisał(a):
tajfun napisał(a):
oto pierwszy pozytyw

A gdy rządzący nic nie zaradzą dla "pożytku dla siebie" i wpadniemy totalnie w dół - Grecja, Włochy, Hiszpania, Islandia....to będzie bez pożytku dla rządzących, co przysporzy radości prawym Polakom :p

No właśnie te opowieści...... jakoś mało pocieszające, a to ja miałam narzekać. Pozdrawiam

Śr lis 23, 2011 18:20
to też jest pocieszające - wydłużenie wieku emerytalnego i zrównanie kobiet i mężczyzn . napawa mnie optymizmem fakt iż rządzący w dłuższej perspektywie czasowej dbają o mój dobrobyt proponując bym pracował dłużej - dzięki temu po dotrwaniu do tego wieku mogę bardzo krótki okres czasu pobierać wspaniałą i upragnioną emeryturkę - i jaka to oszczędność . jeżeli jeszcze rządzący zaaplikują eutanazję to czysty zysk dla rządzących .normalnie dobre perspektywy . :jupi:

Śr lis 23, 2011 18:45

Generalnie ja jestem niezmiernie ciekaw jak wyborcy PO zareagowali po expose Premiera? Ja jako anty-wyborca PO i nie tylko, muszę przyznać że jestem zadowolony. Jestem przekonany że przynajmniej większość rozsądnych ludzi głosujących na Platformę poczuło się oszukanych. I wcale nie ze względu na "reformy" które w rzeczywistości są dodatkowymi pieniędzmi które maja być nam zagrabione by załatać dziurę, którą sprawnie od 89 kopią nam nasze kochane partyjki, kontynuując tradycje socjalistyczne 20 wieku. Również nie dlatego że na ministrów powołano ludzi niekompetentnych żeby nie powiedzieć ostrzej baranów. I nie dlatego że szanowne PO już dzisiaj mówi o chęci wprowadzenia nas do Euro i oddania naszej polskiej złotówki w nie pamieć, chyba tylko i wyłącznie w celu jeszcze większego zadłużenia kraju bo innego powodu nie widzę. Ale przede wszystkim za względu na okłamywania i czekanie na "reformy" przez ponad półtora roku. Nikogo to nie dziwi? Nikogo nie bulwersuje? Przez ponad półtora-roku Ci łajdacy bo inaczej ich sumienie nazwać nie pozwala, udawali że Polska jest zieloną wyspą z rosnącymi na każdym drzewie kokosami, dlatego nie potrzebne są nam zdecydowane ciecia, nie będzie większych podatków ba jak wygramy to nawet za pieniądze z tej kretyniejącej Unii obniżymy wam podatki, krzyczał Sz.P Tusk. Tym czasem wygrali wybory i nagle wszystko idzie jeszcze bardziej w górę i cóż z tego? Cieszmy się wygrała Platforma będzie żyło się lepiej Alleluja i do przodu. Zatrzymali wodę w ustach by teraz wypluć wszystko na społeczeństwo. Ktoś powie tak robią wszystkie państwa zachodu! I cóż z tego? Mamy je tak dla przykładu naśladować? Żeby nie było że się wychylamy przed szereg.. Straszne..

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

Śr lis 23, 2011 19:36
patryq21 w takim praz ie prosze powiedz nam, co ty byś zrobił w kwestii reform.

Śr lis 23, 2011 19:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 31  Następna strona