Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N gru 14, 2025 20:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14904 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 994  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
medieval_man napisał(a):
Nie demonizujmy więc tak bez sensu tej nocy. OK?

No nie wiem.. PiS tyle lat grał "Nocną Zmianą", na wszystkie możliwe sposoby podkreślając zgrozę, jaką ma być uprawianie polityki po zmierzchu, że teraz może byc ciężko...

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

So sty 02, 2016 15:14
medieval_man napisał(a):
niewiarek napisał(a):
Nawet zwolennicy PO wiedzą, że partia ta nadużywała swojej władzy.

Ale trzeba mieć klapki na oczach aby przyklaskiwać poczynaniom PiS.
Szczególnie jak dzieje się to w nocy, w ogromnym pośpiechu.
Czy w takich warunkach może powstać coś dobrego?

Będę ironiczny.
Żydzi uchodzili z Egiptu w nocy w ogromnym pośpiechu.
No, ale Ty Biblii nie czytasz, a przynajmniej nie traktujesz poważnie
8)

Też będe ironiczna.....Żydów prowadził słup światła widoczny w dzień i w nocy - nie kroczyli zatem w ciemności jaką jest chęć zemsty.....jak powiadasz "cieniutka warstwa lukru".

Cytuj:
A państwem, o którym marzę jest państwo obywatelskie i solidarne ze wszystkimi swoimi obywatelami, wspomagające ubogich nie tylko przez +500 zł ale i przez politykę odbierania złodziejom możliwości do okradania naszego wspólnego dobra.

To sobie jeszcze dłuuuuugo poczekasz.

Cytuj:
Państwo, w którym nie jest tak, że jeden dziennikarz prowadzący program zarabia +70 tys za emisję, a wszyscy, którzy w tle odwalają za niego całą robotę otrzymują śmieci ze śmieciowej umowy i widzą swojego szefa robiącego za strażnika moralności.

A fe....czysta zawiść.....
A co z państwem w którym prezes-senator wyprowadza do rajów podatkowych miliony złotych. a pracownicy otrzymują grosze?

Praca nocą nad ustawą medialna to pozór wprowadzania normalności.....nikt nikogo nie zmusi aby korzystał z "narodowych" mediów.
W publicznych w moim przypadku oglądam systematycznie jedynie "1 z 10", "Expres reporterów" i program E Jaworowicz.
Znikną - trudno, w komercyjnych kanałów jest mnóstwo dokumentów, a te najbardziej lubię oglądać.

So sty 02, 2016 15:17
Moderator

Kael napisał(a):
O, to w twojej parafii nikt nie pracuje na umowie smieciowej? Bo wiesz: to jest TWOJA parafia i ty finansujesz ja i ludzi w niej zatrudnionych.
Ten porzadek ty musisz zaprowadzic. Nie jakis prezes z Zoliborza.

Jeśli proboszcz mojej parafii zatrudnia kogoś na umowie śmieciowej to, mam nadzieję, zostanie to zmienione. Jednak nie jestem proboszczem. Mogę co najwyżej proboszcza upomnieć.
JedenPost napisał(a):
No nie wiem.. PiS tyle lat grał "Nocną Zmianą", na wszystkie możliwe sposoby podkreślając zgrozę, jaką ma być uprawianie polityki po zmierzchu, że teraz może byc ciężko...

Tamta "nocna zmiana" zachodziła w zupełnie innych okolicznościach: tylko kilku decydentów na nieformalnym spotkaniu, podczas gdy teraz mamy do czynienia z wybranymi przedstawicielami narodu obradującymi oficjalnie. Ale rozumiem, że skojarzenia pojawiają się zwłaszcza gdy pamięć jest krótka.

Alus napisał(a):
Też będe ironiczna.....Żydów prowadził słup światła widoczny w dzień i w nocy - nie kroczyli zatem w ciemności jaką jest chęć zemsty.....jak powiadasz "cieniutka warstwa lukru".

Tej nocy kiedy spożywali baranka i spożywali paschę żadnego słupa jeszcze nie było. Pojawił się później. Może teraz będzie tak samo?
;-)
Alus napisał(a):
To sobie jeszcze dłuuuuugo poczekasz.

Szkoda, że 8 lat zostało zmarnowanych
:?
Alus napisał(a):
A fe....czysta zawiść.....
A co z państwem w którym prezes-senator wyprowadza do rajów podatkowych miliony złotych. a pracownicy otrzymują grosze?

Zawiść?
Czy sądzisz, że zazdroszczę komuś tytułu "hieny roku"? Widzę tylko jawną niesprawiedliwość. Ty jej nie dostrzegasz?
Co do Biereckiego.
Już o tym kiedyś pisałem, że Wprost przeprosiło go za insynuacje.
http://niezalezna.pl/71815-wprost-przeprasza-senatora-grzegorza-biereckiego
Czy chcesz się stać równie słynna jak Wprost i też zostać ukarana przez sąd za insynuacje?
:(

So sty 02, 2016 15:28
Zobacz profil WWW
A jak zmienione? Zabronia umow smieciowych i nakaza proboszczom placic godziwie?
Ty chyba dalej nie rozumiesz, ze to TWOJA parafia. Proboszcz jest tam tylko czasowym administratorem. To ty powinienes wiedziec i pilnowac czy twoje pieniadze sa wydawane rozwaznie i odpowiedzialnie i czy nikt nie jest wykorzystywany. Jezeli nie potrafisz na tym poziomie o to zadbac, to i na poziomie panstwa zawsze bedzie tylko kombinowanie.
To nie rzad i prezes maja pilnowac uczciwosci. Chyba, ze chcesz oplacac tylu urzednikow NIKu ilu pracodawcow?
Uczciwosc i odpowiedzialnosc zawsze zaczyna sie od siebie i od tego co od ciebie zalezy A finanse parafii na pewno zaleza (takze) od ciebie.

So sty 02, 2016 15:48
Moderator

http://ksiegowosc.infor.pl/zus-kadry/umowy-zlecenia/702699,Skladki-ZUS-od-umow-zlecen-od-1-stycznia-2016-r.html
Zmiany już następują... I to od góry

So sty 02, 2016 15:53
Zobacz profil WWW

medieval_man napisał(a):
.
JedenPost napisał(a):

Tamta "nocna zmiana" zachodziła w zupełnie innych okolicznościach: tylko kilku decydentów na nieformalnym spotkaniu, podczas gdy teraz mamy do czynienia z wybranymi przedstawicielami narodu obradującymi oficjalnie. Ale rozumiem, że skojarzenia pojawiają się zwłaszcza gdy pamięć jest krótka.

Ja nie mówię, że sytuacje są podobne, tylko że PiS bęzie teraz zbierać owoce swojej odwołującej się do emocji i prostych skojarzeń propagandy. Bo ludzie faktycznie mają krótką pamieć i często skojarzą tyle, że tamci coś po nocy uskuteczniali, a to brzydko, a teraz ci też uskuteczniają.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

So sty 02, 2016 16:04
Cytuj:
Tej nocy kiedy spożywali baranka i spożywali paschę żadnego słupa jeszcze nie było. Pojawił się później. Może teraz będzie tak samo?

Możę....a moze przez 4 lata będzie nocne spożywanie baranka....
;-)
Cytuj:
Szkoda, że 8 lat zostało zmarnowanych

Zależy kto ocenia.
:?
Cytuj:
Zawiść?
Czy sądzisz, że zazdroszczę komuś tytułu "hieny roku"? Widzę tylko jawną niesprawiedliwość. Ty jej nie dostrzegasz?

Dostrzegam, ale nie postrzegam aktualnie żadnej partii, która miałaby za priorytet SZACUNEK dla KAŻDEGO CZŁOWIEKA - niezależnie od pochodzenia, wyznawanej religii, poglądów politycznych, rasy.
Póki takowa nie powstanie można sobie czekać lata.
A "hiena" roku - ot normalna zawistna rozgrywka dziennikarzy i publicystów.

Cytuj:
Co do Biereckiego.
Już o tym kiedyś pisałem, że Wprost przeprosiło go za insynuacje.
http://niezalezna.pl/71815-wprost-przeprasza-senatora-grzegorza-biereckiego
Czy chcesz się stać równie słynna jak Wprost i też zostać ukarana przez sąd za insynuacje?
:(

To tylko półprawda.
Prawda to:
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,185 ... telny.html

"Zapomniałeś" jedynie dodać, że to wynik działań Kosinika Kamysza, czyli efekt rządu PO + PSL....pażdziernik-listopad 2014r.
Niedługo jako sukces PiS ogłosi tzw kosiniakowe - czyli 1000 zł/miesiecznie przez 1 rok dla kobiet które urodzą dziecko, a nie pracowały i nie płaciły ZUS - studentki, rolniczki, zatrudnione na umowach zleceniach, prowadzące własną działalność.

So sty 02, 2016 16:07
Medieval uwierzy kazdemu, kto mu obieca ze za niego zrobi porzadek. Proboszcz na pewno nikogo na smiecowce nie zazrudnia, biskup tym bardziej a jak cos z Kosciolem nie tak, to wina tylko papieza.

So sty 02, 2016 16:14

Kael napisał(a):
Medieval uwierzy kazdemu, kto mu obieca ze za niego zrobi porzadek. Proboszcz na pewno nikogo na smiecowce nie zazrudnia, biskup tym bardziej a jak cos z Kosciolem nie tak, to wina tylko papieza.

A skąd szanowna Pani ma takie informacje? Od agentów byłej bezpieki?
A komu autorka wpisu wierzy?

Pn sty 04, 2016 2:15

W WP.PL artykulik na temat problemów, o które potknie się PiP.
Jakie pułapki zastawiła PO na anstepców?
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/trupy-w-szafie-po-i-psl-zobacz-jakie,206,0,1987790.html

Cz sty 07, 2016 13:46
Wróbelki ćwierkają, że Jacek Kurski zostanie szefem TVP. Nie jest moim idolem, ale mam nadzieję, że doświadczenia ostatnich lat przyczyniły się do tego, że nadaje się na to stanowisko.

Cz sty 07, 2016 22:25
gita napisał(a):
Wróbelki ćwierkają, że Jacek Kurski zostanie szefem TVP. Nie jest moim idolem, ale mam nadzieję, że doświadczenia ostatnich lat przyczyniły się do tego, że nadaje się na to stanowisko.

Zwłaszcza doświadczenia z sejmu - "kłamca!...kłamca!...oszust!...oszust!......

Pt sty 08, 2016 9:09

Alus napisał(a):

To może mianować prawdomówną Kopacz, która przekopywała ziemię smoleńską?

Pt sty 08, 2016 9:56
Alus napisał(a):
gita napisał(a):

To też!

Pt sty 08, 2016 9:59
A to nie PiS obiecywal Narodowi zmiany? No i sie zmienia: na to samo albo i na gorsze

Pt sty 08, 2016 10:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14904 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 994  Następna strona