Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
Cytuj: Ale Kaczyński, który latami ostentacyjnie gardził Lepperem, dla utrzymania władzy tworzy koalicję z tak pogardzanym człowiekiem - przyznasz, że nie jest to normalne. Nienormalne jest to co piszesz, bo już enty razy było to powtarzane, iż PO zmusiła PiS do takiej koalicji a nie pęd do władzy.
|
| N sty 24, 2010 12:45 |
|
|
|
 |
|
Gita2
|
Alus! Czy poprawił Ci się humor po obejrzeniu dzisiejszego programu:"Kawa na ławę"?, bo mi tak. Znowu miałam okazję zobaczyc jak prominetny przewodniczący komisji hazardowej, poseł PO ośmiesza sie na oczach widzów, nie tylko tym, że gada do pustych krzeseł. Zaiste humor roku, jednak czarny himor. Jest to poseł wybrany w demokratycznych wyborach. W przerywaniu i przeszkadzaniu posłom opozycji w zadawaniu pytań, nie był juz taki śmieszny.
|
| N sty 24, 2010 12:46 |
|
 |
|
Gita2
|
Obecna władza ma nie tylko "sukcesy" w dziedzinie hazardu, ale inne sprawy na swoim koncie. http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po31.txt
|
| N sty 24, 2010 13:06 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Alus! Czy poprawił Ci się humor po obejrzeniu dzisiejszego programu:"Kawa na ławę"?, bo mi tak. Znowu miałam okazję zobaczyc jak prominetny przewodniczący komisji hazardowej, poseł PO ośmiesza sie na oczach widzów, nie tylko tym, że gada do pustych krzeseł. Zaiste humor roku, jednak czarny himor. Jest to poseł wybrany w demokratycznych wyborach. W przerywaniu i przeszkadzaniu posłom opozycji w zadawaniu pytań, nie był juz taki śmieszny. A ja zamiast jazgotu polityków, którzy po programie wspólnie wypiją drinka, wolę przeczytać w GW wspaniały wywiad z bp Długoszem  ....prawdziwy kapłan Chrystusa wystąpi, udzieli wywiadu TVP, RM i GW. I obejrzeć dokumentalny film Torańskiej o sytuacji kobiet w Afganistanie.
|
| N sty 24, 2010 13:10 |
|
 |
|
Witold
|
kosiarz napisał(a): Proszę o cytat z Kaczyńskich o sfałszowaniu sondaży manipulancie. To było na konwencji wyborczej PiSu, pół narodu w telewizji słyszało. Nie oczekuj, że podam ci datę i godzinę, bo tego nie pamiętam. Ale proszę, chociaż nie bawi mnie obrona przed takimi prymitywnymi oskarżeniami, to masz: http://pl.wikinews.org/wiki/Premier:_%E ... e%E2%80%9DCytuj: Wy genetyczni pisożercy jesteście przesiąknięci własna wiarą w to co piszecie, ale to tylko pewne skrzywienie charakteru. Typowy PiSowiec  Jakiekolwiek stwierdzenie faktu, czy przypomnienie cytatu ośmieszającego waszego wodza i prymitywna wściekłość się wylewa. Jesteście na dobrą sprawę wszystkim tym, co zarzucacie wyborcom PO. A jako że Kaczyński to mistrz niezbyt fortunnych cytatów, to macie przed czym go bronić. "Szatani są czynni!" "Dziś praktycznie skończyła się w Polsce demokracja" - nie pamiętam o co tam wtedy chodziło, ale pamiętam że posłowie PiSu zbiorowo wyszli z Sejmu. A pamiętacie bojkot TVNu? Tego też pewnie nie było  Niestety moi drodzy, PiS stanowi absolutne mistrzostwo jeśli chodzi o robienie głupot - w sumie nieszkodliwych, dla nikogo poza samym PiSem. A potem się dziwią, że jak media się śmieją z polityków, to najczęściej właśnie z nich. Cytuj: Jak wybrałeś Leppera do sejmu to teraz nie zwalaj winy na PiS. Kto go wybrał? Bardziej bym was PiSowców o to posądzał  Zaraz się jeszcze dowiemy, że w 2007 roku wybory zostały sfałszowane przez żydów i masonów. Swoją drogą to ciekawe, czy współpracownicy Kaczyńskiego nie musieli go powstrzymywać przed wygłoszeniem w telewizji takich podejrzeń, ale to już tylko moja złośliwa spekulacja. osiris napisał(a): Nienormalne jest to co piszesz, bo już enty razy było to powtarzane, iż PO zmusiła PiS do takiej koalicji a nie pęd do władzy. Oczywiście. Tusk przystawił Kaczyńskiemu pistolet do głowi i go zmusił  Śmieszne są takie cuda "powtarzane enty raz". Zresztą niezależnie od tego, co popchnęło Kaczyńskiego do podpisywania paktu destabilizującego i całej tej pomylonej koalicji, zrobił co zrobił - i do dziś ponosi tego konsekwencje. Zwalanie odpowiedzialności na PO nic wam tu nie da.
|
| N sty 24, 2010 13:19 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Nienormalne jest to co piszesz, bo już enty razy było to powtarzane, iż PO zmusiła PiS do takiej koalicji a nie pęd do władzy. Wszyscy niegodziwcy tak własnie zawsze od wieków tłumaczą swoje postępowanie - "zmuszono ich".....szkoda, że nie dodaje iż miał przystawiony przez PO pistolet do skroni, lub zagrożono pozbaieniem życiu Alika.
|
| N sty 24, 2010 13:23 |
|
 |
|
kosiarz
zbanowany na stałe
|
http://www.dziennik.pl/polityka/article ... owane.htmlI to jest Twoje źródło?  Dziennikarz, który jak widać nawet zapewne nie był na żadnym z tych spotkań? Lakoniczne, ogólne...co więcej nie logiczne. bo dlaczego toż Kaczyński miałby mówić, że sondaże dające zwycięstwo PiS są sfałszowane? Cytuj: A jako że Kaczyński to mistrz niezbyt fortunnych cytatów, to macie przed czym go bronić. "Szatani są czynni!" "Dziś praktycznie skończyła się w Polsce demokracja" - nie pamiętam o co tam wtedy chodziło, ale pamiętam że posłowie PiSu zbiorowo wyszli z Sejmu. A pamiętacie bojkot TVNu? Tego też pewnie nie było  Niestety moi drodzy, PiS stanowi absolutne mistrzostwo jeśli chodzi o robienie głupot - w sumie nieszkodliwych, dla nikogo poza samym PiSem. A potem się dziwią, że jak media się śmieją z polityków, to najczęściej właśnie z nich. Przedstawiasz jakieś wydarzenia...ale co z tego wynika? PO do dziś bojkotuje RM...a Tusk miał już setki razy odnosić się do zagrożeń demokracji? i co? a nio tylko tyle, że wg rasowych genetycznych pisożerców, jedni mają słuszniejszą słuszność i ich jest bardziej mojsze od ich mojszego. To jest właśnie sedno, polityków PiS ośmieszano, oczerniano, z polityków PO nie wolno się śmiać, nawet nie ma z czego, trzeba płakać nad tym co zrobili z naszym krajem i z mózgami niektórych wierzących. w "cuda". Cytuj: Zaraz się jeszcze dowiemy, że w 2007 roku wybory zostały sfałszowane przez żydów i masonów. Swoją drogą to ciekawe, czy współpracownicy Kaczyńskiego nie musieli go powstrzymywać przed wygłoszeniem w telewizji takich podejrzeń, ale to już tylko moja złośliwa spekulacja. Mogłeś się odnieść, ale wolałeś przy pajacować. No bo co można napisać, na fakt manipulacji ludzi związanych z PO. Cytuj: Oczywiście. Tusk przystawił Kaczyńskiemu pistolet do głowi i go zmusił  Śmieszne są takie cuda "powtarzane enty raz". Zresztą niezależnie od tego, co popchnęło Kaczyńskiego do podpisywania paktu destabilizującego i całej tej pomylonej koalicji, zrobił co zrobił - i do dziś ponosi tego konsekwencje. Zwalanie odpowiedzialności na PO nic wam tu nie da. Była to koalicja która w krótkim czasie miała wiele sukcesów. Każdemu się wtedy żyło lepiej, no może prócz Zbycha, Mira, Rycha a i Kaczmarki...miały ciężko.
_________________ http://www.kppis.pl/forum/index.php
|
| N sty 24, 2010 14:45 |
|
 |
|
Kamyk
|
kosiarz napisał(a): Była to koalicja która w krótkim czasie miała wiele sukcesów. Każdemu się wtedy żyło lepiej Ciekawe skąd możesz wiedzieć, czy np. mnie żyło się lepiej? Bo mi się wtedy nie żyło ani lepiej, ani gorzej niż za innych rządów. Tylko jakoś farsy w polityce było więcej...
|
| N sty 24, 2010 14:48 |
|
 |
|
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Zwalanie odpowiedzialności na PO nic wam tu nie da.
A no zapewne... Gowin; Kiedy przyszło obrzydzenie?Cytuj: Cytuj: - Tuz po wyborach w 2005 r. Byłem przekonany, że powstanie rząd Po i PiS. Wtedy nastąpił moment inicjacji w brudną część polityki. Siedziałem w restauracji sejmowej z pewnym ważnym politykiem. Byłem rozgorączkowany. Mówiłem, że powinniśmy stworzyć wspólny rząd, by realizować program. On na to: "Pisiaki wygrały, niech sobie sami teraz tworzą rząd". 'Przez kilka lat obiecywaliśmy wyborcom rząd. Jak mamy teraz się z tej obietnicy wycofać? - spytałem. Na to on, z miną guru politycznego, powiedział: "Pamiętaj. Pierwsza zasada w polityce - pie**ol wyborców"
http://www.wprost.pl/ar/177573/Gowin-ce ... z-pozarna/
|
| N sty 24, 2010 14:49 |
|
 |
|
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Kamyk napisał(a): kosiarz napisał(a): Była to koalicja która w krótkim czasie miała wiele sukcesów. Każdemu się wtedy żyło lepiej Ciekawe skąd możesz wiedzieć, czy np. mnie żyło się lepiej? Bo mi się wtedy nie żyło ani lepiej, ani gorzej niż za innych rządów. Tylko jakoś farsy w polityce było więcej... Co to ta farsa w polityce? Widocznie nie masz na utrzymaniu rodziny, albo nie utrzymujesz sam siebie, bo jak wynika z statystyk, płace realnie spadły, jest większe bezrobocie. Już nie wspomnę o budownictwie i kredytach budowlanych, czy dla mnie istotnych kwestii korupcyjnych.
|
| N sty 24, 2010 14:53 |
|
 |
|
Kamyk
|
Wybacz, ale wiązanie wysokości płac czy bezrobocia z poczynaniami rządu, mając za plecami przejście od hossy do kryzysu, jest, delikatnie mówiąc, niepoważne. Żadne działania rządu PiS-LPR-SO nie sprawiły, że żyło mi się lepiej, tak samo jak nie sprawiły tego żadne działania rządu PO-PSL. Więc proszę, żebyś nie uogólniał, że za tamtej koalicji "każdemu żyło się lepiej"
|
| N sty 24, 2010 15:16 |
|
 |
|
Witold
|
kosiarz napisał(a): I to jest Twoje źródło?  Dziennikarz, który jak widać nawet zapewne nie był na żadnym z tych spotkań? Lakoniczne, ogólne... Kosiarz, ja te krzyki Kaczyńskiego na własne uszy słyszałem, więc nie wiele mnie obchodzi co ty sądzisz o źródłach, które o tym wspominają. Transmisja telewizyjna jak dla mnie była wystarczająco wiarygodna, chociaż ty byś pewnie powiedział że została zmontowana przez PO. Ale to już twoje problemy, nie moje. Cytuj: co więcej nie logiczne. bo dlaczego toż Kaczyński miałby mówić, że sondaże dające zwycięstwo PiS są sfałszowane? A to bardzo proste. Bo sondaże dające zwycięstwo PiS były wtedy w takiej samej mniejszości jak te, które dawały dwucyfrowy wynik Samoobronie. Cytuj: Przedstawiasz jakieś wydarzenia...ale co z tego wynika? Nic, poza tym że PiS - głównie w osobie swojego wodza - ma talent do rozśmieszania publiczności. Czytaj ośmieszania się przed publicznością. Co nie wpływa za dobrze na ogólny wizerunek tej partii. Cytuj: a Tusk miał już setki razy odnosić się do zagrożeń demokracji? A do czego tu się odnosić? Czy Kaczyński się jakoś odnosił, kiedy zbuntowany Lepper po zerwaniu koalicji porównywał rządy PiSu do stalinowskich? Kto by poważnie traktował takie brednie? Cytuj: z polityków PO nie wolno się śmiać A ktoś ci zabrania? Politykom PO daleko do takiego talentu komicznego jaki ma Kaczyński. No, może Palikot, ale to jednak zupełnie inny typ komizmu... Cytuj: Mogłeś się odnieść, ale wolałeś przy pajacować. No bo co można napisać, na fakt manipulacji ludzi związanych z PO. Komentarz był adekwatny do treści. Cytuj: Była to koalicja która w krótkim czasie miała wiele sukcesów. Każdemu się wtedy żyło lepiej Lepperowi z Giertychem na pewno. Reszcie było wstyd, że widzą ich w rządzie. W 100% zgadzam się z Kamykiem. Wtedy w gruncie rzeczy nie było ani gorzej ani lepiej. Dwa lata rządów PiSu to przede wszystkim nieustanny szum medialny: "Lepper czyli tam i z powrotem, historia koalicjanta", krzyki Kaczyńskiego o "niedobrych układach", konferencja prasowa Ziobry o sukcesach CBA "nikt już przez tego pana uśmiercony nie zostanie", "oni stoją tam gdzie ZOMO"... wystarczyło włączyć telewizor, żeby usłyszeć coś zabawnego od szanownych rządzących... Cytuj: Widocznie nie masz na utrzymaniu rodziny, albo nie utrzymujesz sam siebie, bo jak wynika z statystyk, płace realnie spadły, jest większe bezrobocie. Tu również podpisuję się pod tym co napisał Kamyk, od siebie dodam jeszcze, że to podejście typowe dla socjalistów  Chyba już zapomnieli, że czasy w których rząd regulował płace i ceny w sklepach, dawno minęły. A może to z tęsknoty? 
|
| N sty 24, 2010 15:29 |
|
 |
|
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Panowie, wziąć się lepiej za filozofię. Jeżeli twierdzicie, że to nie rząd kształtuje w Polsce płace, gospodarkę dobrobyt. Mając takie dane, że ok 50%!! pracujących Polaków pracuje dla rządu /to rekord chyba/ i w rządowych samorządowych instytucjach, że to rząd dystrybuuje ogromne kwoty wpływające do gospodarki poprzez środki unijne czy programy różnego rodzaju, że to wreszcie rząd kształtuje politykę fiskalną... Już nie wspomnę o socjalizmie UE i jej prawie, wpływającym nawet na obwód śrubek. Zacznijcie od podstaw! Wy piszecie o socjalizmie PiS!!?? to najbardziej liberalny rząd do dziś! Zmniejszył najbardziej obciążenia fiskalne Polaków. Takie głupoty jakie wypisujesz Witoldzie, mi jako człowiekowi nawet nie przystoi komentować. Chodzi o te "śmieszności"...po prostu to jest żałosne. To, że PiS nie ma ludzi którzy by się zachowywali jak błzany czy takich dziennikarzy lub "inteligentnych" wyborców to inna rzecz. Choć przecież jest takja strona, może w sam raz dla Ciebie, pośmiej się...; http://www.tuskwatch.pl/Teraz wystarczy, że TVN czy GW to rozpropagują a panowie będą mieli powodów setki do śmiechu. I wtedy Wam zostanie tylko Doda, inteligentna, ładna i śpiewać umie...
|
| N sty 24, 2010 15:52 |
|
 |
|
Witold
|
kosiarz napisał(a): Takie głupoty jakie wypisujesz Witoldzie, mi jako człowiekowi nawet nie przystoi komentować. Nie wątpię, że ktoś kto myśli o polityce głównie w kategoriach "cena chleba i płaca nauczyciela" może mieć z tym problem. Cytuj: Chodzi o te "śmieszności"...po prostu to jest żałosne. Byłoby, gdyby nie to że ma wpływ wizerunek partii i co za tym idzie, jej wynik wyborczy. Chcesz tego czy nie, wszelkimi wygłupami typu "szatani są czynni", "oni są tam gdzie stało ZOMO", "sondaże są sfałszowane!", Kaczyński szkodzi - sobie. Cytuj: Teraz wystarczy, że TVN czy GW to rozpropagują a panowie będą mieli powodów setki do śmiechu. Tak, typowe, zwalcie wszystko na TVN i GW, to wszystko ich wina. I żydów i masonów. I agentury PO która kupiła media, żeby ośmieszały PiS. Ta mania prześladowcza też nie służy wizerunkowi PiSu i jego wyborców.
|
| N sty 24, 2010 16:10 |
|
 |
|
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Wszystko można przedstawić w różnych barwach. TVN czy GW to nie są obiektywne media, może niezależne, bo nie sadzę, iż zależne od jakiś polityków...choć TVN mocno i to nadwyręża. 500 mln na stadion czy ciągłe reklamy rządowe w tej stacji, mogą różnie wyglądać.
Co do GW ma swa ideologię, i temu nie zaprzeczysz.
Za rządów PiS fotoradary były zagrożeniem demokracji i podłością zrobioną kierowcom. Sam miałem takiego człowieka, który za to nienawidził PiS. Dziś ich wielokrotność, to dbałość rządu o bezpieczeństwo kierujących, troska.
Podsłuchy dziennikarzy...czy wyobrażasz sobie za rządów PiS co by było gdyby podsłuchiwali Rymanowskiego??? Przecież cały świat byłby oburzony!!! I byłyby międzynarodowe protesty!
Prokuratura "polityczna"? Karpiniuk pisał żądania!! jest list i co? a no nic...Spotkania w sprawie Kamińskiego? Mianowania usłużnych prokuratorów? w Rzeszowie. Ale co z tego...to nasi!
Można mnożyć setki przykładów.
Piszesz, z sarkazmem, że to wina /porażka PiS/ GW, TVN itp...ale przecież oni to nie ukrywają, oni właśnie tego chcieli, więc dlaczego z nich szydzisz? Wiesz jak najlepiej zrobić by ukryć to co chcesz uczynić czy co uczyniłeś? ośmieszyć to, ludzi którzy to wyjawiają nazwać oszołomami, idiotami.
Kilka lat temu w RM, były audycje o zagrożeniu szczepieniami.... Kilka lat temu w RM było mówione o dużych złożach gazu i innych dobrach w Polsce. Kilka lat temu w RM było mówione o propagandzie ekoterrorystów /dziura ozonowa, ocieplanie itp/ Wszystko to było ośmieszone, wyszydzone...
Dziś możesz o tym przeczytać w słuszniejszych mediach gdzie są ludzie którzy wtedy to wyśmiewali, przepraszam...którymi wtedy manipulowano, pokazując im śmieszność tych argumentów? Głosują na PO!
Zapomniałem dodać "sukcesy" rządu PO w stylu "cały swiat się znas smieje"....
Sikorski "olany" przez Clinton, czy poniżony na Ukrainie, przyjęty przez jakiegoś urzędnika ministerialnego. Już nie pamiętam, ale było więcej takich rzeczy. Tusk czekający na korytarzu na Sarkozy-ego...
Gdyby to Kaczyńskiego spotkało...
|
| N sty 24, 2010 16:40 |
|
|
|