Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 0:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 875 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 59  Następna strona
 Herezja smoleńska 
Autor Wiadomość

Post Re: Herezja smoleńska
Val napisał(a):
W obu przypadkach kompetentnym do uznania czy coś było czy nie jest sąd. Przeciętny obywatel nie posiada fachowej wiedzy, aby oceniać czy coś było czy nie. I jego przekonania nie są istotne dla wyjaśnienia sprawy.
Jak sąd orzeknie, że zgromadzone dowody wskazują na zamach, to ludzie- poza skrajnymi przypadkami- to przyjmą do wiadomości.

Sąd czy też coś w rodzaju Komisji Badania Wypadków Lotniczych. Niekoniecznie Millera, mogłaby być firmowana np. przez NASA. Dla mnie w przypadku samolotu lądującego we mgle, na lotnisku "polowym", zahaczającego skrzydłem o brzozę, hipoteza katastrofy jest naturalna. Niezależnie, czy leci mój ulubiony czy nielubiany polityk czy też był to lot cywilny.

Wt kwi 10, 2012 15:13
Cytuj:
Kolejne podobieństwo z ateistami - tak, jak oni "nigdy jeszcze nie słyszeli o żadnej przesłance za istnieniem Boga", tak wy "nigdy jeszcze nie usłyszeliście o żadnej przesłance za tym, że to był zamach". Cóż, jak ktoś czegoś nie chce usłyszeć, to z całą pewnością tego nie usłyszy.

Trzeba być niepoważnym lub niezrównoważonym umysłowo by dawać takie porównania.
Materialnych dowodów na istnienie lub nieistnienie Boga nie ma i nigdy nie będzie, to kwestia wiary.
Natomiast materialne dowody na zaistnienie splotu nieszczęsliwych przypadków prowadzących do katastrofy jest mnóstwo. Tezy o zamachu sa tak bzdurne, ze tylko ludzie o wyjątkowo niskim ilorazie inteligencji daja sie na nie nabrać przez cwaniaków dążących do władzy z psychicznie niezrównoważonym Kaczyńskim na czele.

Johny, do tej pory uważałem cie za człowieka inteligentnego....niestety po tym porównaniu stałęś sie dla mnie zwykłym tłumokiem.

Wt kwi 10, 2012 17:31
Raz sierpem, raz młotem, czerwoną hołotę

Bóg, honor i ojczyzna!

Uwaga chrześcijanie na ulicy, ida siać nienawiść :D

___
W 2 rocznicę katastrofy smoleńskiej pytamy:
Gdzie są Polskie stocznie ?

Wt kwi 10, 2012 20:17
alpert napisał(a):
Raz sierpem, raz młotem, czerwoną hołotę

Bóg, honor i ojczyzna!

Uwaga chrześcijanie na ulicy, ida siać nienawiść :D

___

To wyznawcy religii smoleńsko-pisowsko-gazetopolskiej.

Wt kwi 10, 2012 20:29
Witold napisał(a):
Chorzy z nienawiści antyPiSowcy z Niezaleznej.pl znów znowu zmanipulowali wypowiedź(...)

Alus napisał(a):
To wyznawcy religii smoleńsko-pisowsko-gazetopolskiej.

GP jest antypis i propis :D :D :D

Wt kwi 10, 2012 20:40

Ja niestety ze smutkiem muszę stwierdzić, że dwa lata po tej katastrofie, widać coraz większą paranoję z nią związaną - następuje coraz dalej idąca jej mitologizacja - Lech Kaczyński jest porównywany do Chrystusa, zaś w Częstochowie są wznoszone modły za rządzących aby nie szli drogą zamachów militarnych...

Wszystko według znanego scenariusza - udręczona Polska, kraj wybrany przez Boga, Mesjasz wśród narodów świata.
I to mam za złe Tuskowi i PO, że nie dołorzyli starań aby to wyjaśnić należycie i tym samym oddali pola fantastom i oszołomom, którzy wiedzą jaka jest prawda (nie wiadomo skąd, ale wiedzą swoje i już).

Wt kwi 10, 2012 21:02
A to wszystko po to, by odwrócić uwagę społeczeństwa od fatalnych rządów Tuska :P

Wt kwi 10, 2012 21:46
alpert masz coś poza gołosłownymi oskarżeniami?

pełne poparcie dla postu szyszkownika.

Wt kwi 10, 2012 21:50

Cukiereczki i ciasteczka z niezależnej.pl

I dlatego własnie nigdy nie dołączę do tego "środowiska".

Komentowany artykuł:
http://www.www.deon.pl/religia/kosciol- ... -goja.html

A tu mamy garść uprzejmości:
(przepraszam Administrację)

Cytuj:
"A kardynał Nycz(emnik): "nie rozdrapujcie ran, które się goją"

To jest dopiero łobuz, chyba gorszy od Tuska i Palikota razem wziętych: odkrywanie prawdy, szukanie winnych, dociekanie przyczyn, pomaganie rodzinom ofiar itd. to dla tego typa "rozdrapywanie ran"!!! Pomyśleć, że kiedyś metropolitą warszawskim był sam Wyszyński, a teraz...

http://www.www.deon.pl/religia...

To dobrze, że są jeszcze tacy ludzie, jak ci z Krakowskiego Przedmieścia, że Warszawa nie jest wylęgarnią samych Nyczów i Nowickich. Bo na razie, to te rany wcale się nie goją, tylko się gnoją. Dzięki różnym Nycz(emnikom) i ich POmocnikom."

Cytuj:
Kim jest Kazimierz Nycz ? !

Kazimierz Nycz , to towarzysz Szmaciak , a nie zaden kardynal i metropolita warszawski ! Towarzysz Szmaciak Nycz , namawial wiernych do glosowania na Komorowskiego i liberalow z pod mafijnego znaku PO ! Niech on i jemu podobni hierarchowie , zostana sami w budynkach kosciolow ! Polacy chca , zeby w Polsce Kosciol byl prawdziwy i zywy , bo Kosciol , to Lud Bozy , a nie sprzedajni hierarchowie , pokroju m.in. Nycza , Dziwisza , Pieronka , Goclowskiego - zamieszanego w aferze Stella Maris i innych im podobnych , a nie wymienionych przeze mnie z nazwiska ! Ci wyzej wymienieni hierarchowie Kosciola , paradoksalnie , ale sluza wiernie tuskowej mafijnej wladzy , wladzy wrogiej Polskosci i Kosciolowi , zamiast sluzyc Ludowi Bozemu ! Tak sobie mysle , ze juz chyba raczej nadszedl czas ku temu , by wobec dzialan przez w/w zdrajcow na szkode Kosciola , wierni dali im odpor i stworzyli Kosciol Podziemny w prace na rzecz ktorego , zaangazuja sie ksieza oddani polskiemu Kosciolowi i Polsce , zgodnie z zawolaniem naszych praojcow i pradziadow BOG+HONOR+OJCZYZNA !

Cytuj:
Nawet metropolitę obsadzili z rozdziału SB

Jakże nie pluć takiemu w gębę za takie słowa! Co za zaprzedaniec. I dlatego przez takich drani przestałam być katoliczką i to dawno temu! Toż to władza i wielka kasa od 2 tys.lat! Nie wierzę im wszystkim! Oni mają swojego Pana w Watykanie - obcym państewku stojącym na terenie Imperium Rzymskiego - Imperium Zła. Wierzę w Boga bez pośredników w kieckach, szkoda, że politycy nie maja podobnej postawy tylko wspierają się na filarach sztucznych figur i modlą się do obrazów. Prawdziwa wiara jest w duszy człowieka, a nie w kamiennych sarkofagach!

Cytuj:
Tego (censored).. z Koszalina wydalić z Warszawy - to typowy łobuz

Tego (censored).. z Koszalina wydalić z Warszawy - to typowy łobuz. To łajdak nie kardynał - ta miernota jest gorsza od przeciętnego wikariusza. Jak takiego gnoja wybrano na metropolitę Warszawy - przecież to pachołek Rosji.

Cytuj:
świnia ci rodaczką

jaki ci Nycz katolikiem, kacabydłę?
Ten z synagogi szatana - co, czy nie wiedziałesz? Może ci i Judasz katolikiem, kacapie zawszany?
;)

Więcej? Tam WIĘKSZOŚĆ wpisów jest w tym tonie, choć zwykle bohaterami są Herr Thusk i Bul. http://niezalezna.pl/26548-jaroslaw-kac ... iej?page=2

Pozdrawiam Johnny'ego.

A swoją droga to ciekawe pomysły ma Jarosław Kaczyński. Robic sobie wiec polityczny w rocznicę smierci brata i wielu polityków z tych partii, które na "festynie" się opluło? I to "100 lat" dla prezesa po zakończeniu wystapienia...

Wt kwi 10, 2012 22:21
alpert napisał(a):

Właśnie

Gdzie stocznie i inne upadające zakłady,co z ogromną rzeszą bezrobotnych,co z przedsiębiorczością,co z infrastrukturą,co z koleją??

Zamiast tym się zająć to co niektórzy znowu bawią się w ekspertów do spraw lotnictwa

Wt kwi 10, 2012 22:27

alpert napisał(a):
A to wszystko po to, by odwrócić uwagę społeczeństwa od fatalnych rządów Tuska

Na pewno PiSowi i Gazecie Polskiej bardzo zależy na odwróceniu uwagi społeczeństwa od fatalnych rządów Tuska :)

Wt kwi 10, 2012 22:32

Tak! I dowiadujemy się, że TVTrwam jest przesladowana. Jak Katolicy. Bo ich nikt nie lubi. Jak kard. Nycza. :<

Wt kwi 10, 2012 22:39
Witold napisał(a):
Na pewno PiSowi i Gazecie Polskiej bardzo zależy na odwróceniu uwagi społeczeństwa od fatalnych rządów Tuska :)

Dla mnie to jasne że PiS to agentura,to partia antypolska

Wt kwi 10, 2012 22:47
szyszkownik napisał(a):
Ja niestety ze smutkiem muszę stwierdzić, że dwa lata po tej katastrofie, widać coraz większą paranoję z nią związaną - następuje coraz dalej idąca jej mitologizacja - Lech Kaczyński jest porównywany do Chrystusa, zaś w Częstochowie są wznoszone modły za rządzących aby nie szli drogą zamachów militarnych...

Wszystko według znanego scenariusza - udręczona Polska, kraj wybrany przez Boga, Mesjasz wśród narodów świata.
I to mam za złe Tuskowi i PO, że nie dołorzyli starań aby to wyjaśnić należycie i tym samym oddali pola fantastom i oszołomom, którzy wiedzą jaka jest prawda (nie wiadomo skąd, ale wiedzą swoje i już).

Żadne wyjaśnienia, dowody choćby w 1000% oddający prawdę, nigdy nie będą przyjęte przez srodowiska PiS, GazPol, RM.
Odzew na słowa abp. Nycza jest tego ewidentnym potwierdzeniem.
Dziwne, że jeszcze ktoś wierzy, że ci ludzi przyjmą coś za prawdę, co nie jest wypowiedziane, wykoncypowane przez nich.
Kaczyński jest autentycznym żałobnikiem, a GazPol i RM cynicznie wykorzystują tragedię dla przyziemnych zysków materialnych.

Śr kwi 11, 2012 8:12

Cytuj:
Tak sobie mysle , ze juz chyba raczej nadszedl czas ku temu , by wobec dzialan przez w/w zdrajcow na szkode Kosciola , wierni dali im odpor i stworzyli Kosciol Podziemny

Proponuję nazwę "Kościół toruńsko-natankowy" :twisted:

Ukyo napisał(a):
Więcej? Tam WIĘKSZOŚĆ wpisów jest w tym tonie, choć zwykle bohaterami są Herr Thusk i Bul.

Chociaż trzeba przyznać, że poziom komentarzy nie odbiega znacząco od innych portali (typu onet.pl czy gazeta.pl). Jak pisał Lem, "dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Śr kwi 11, 2012 8:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 875 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 59  Następna strona