Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N gru 14, 2025 17:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14904 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 994  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
gita napisał(a):
Alus napisał(a):
gita napisał(a):
Wróbelki ćwierkają, że Jacek Kurski zostanie szefem TVP. Nie jest moim idolem, ale mam nadzieję, że doświadczenia ostatnich lat przyczyniły się do tego, że nadaje się na to stanowisko.

Zwłaszcza doświadczenia z sejmu - "kłamca!...kłamca!...oszust!...oszust!......

To też!

Klasyka....nasz oszust to dobry oszust :rotfl2:

Pt sty 08, 2016 10:02

Alus napisał(a):
Klasyka....nasz oszust to dobry oszust :rotfl2:

Kali uważać, że Kopacz, to dobry oszust.
Kali uważać, że Kurski, to zły oszust.

Kali ma prawo bezceremonialnie stwierdzać, kto jest oszustem. Bo Kali znać Biblię, która mu nakazuje takie działanie.

Pt sty 08, 2016 10:09

w RM teraz kapitalna audycja o tak zwanych wolnych mediach w Niemczech . . .

Pt sty 08, 2016 13:25

Dariusz-555 napisał(a):
w RM teraz kapitalna audycja o tak zwanych wolnych mediach w Niemczech . . .

A na łamach Interii zgroza: http://fakty.interia.pl/felietony/news-wymacane-niemcy-wymacana-wolnosc-slowa,nId,1950824
Felieton nieprawomyślny. Poniżej jeno fragmencik.

Ale jeśli ktoś chce w skolonizowanej Polsce demokracji bronić - bronić! - "żeby znowu było tak, jak było", czyli wmawia sobie i innym, że demokracją był na przykład pan Rzepliński, uczestniczący wraz z Platformą w tworzeniu niekonstytucyjnych (w świetle orzeczenia jego własnego Trybunału) przepisów czyniących go udzielnym księciem na ustawodawstwie - to ja przepraszam, ale naprawdę jest albo skrajnie naiwnym głuptasem, albo chorą z nienawiści do Kaczyńskiego ofiarą propagandowego judzenia, albo cynicznym cwaniaczkiem z przegranego układu, walczącego o ocalenie dostępu do choćby skrawka koryta.

Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/felietony/news- ... ign=chrome

Pt sty 08, 2016 13:49

andej napisał(a):
Felieton nieprawomyślny.

Jeszcze niedawno może i nieprawomyślny, obecnie już zwyczajnie z serii "słuszną linię ma nasza władza" :D Może już wkrótce autor przyssa się do koryta w TVPiS :?

So sty 09, 2016 11:34

medieval_man napisał(a):
Kaczyński, jak wcześniej pisałem, nie jest zainteresowany rządzeniem dla samego rządzenia. Rządy PiS są dla niego narzędziem dla dokonania czegoś w rodzaju rewolucji w państwie. Takiej rewolucji, której potrzeby nie rozumieją PO i The Economist, a która dla PiS i Kaczyńskiego jest "oczywistą oczywistością".

PO i Economist nie tylko nie rozumieją potrzeby takiej rewolucji, ale widzą w niej wielkie zagrożenie. Pamiętają bowiem czasy, kiedy to wyższe cele miały usprawiedliwiać tymczasową dyktaturę proletariatu i przewodnią rolę partii, która po dojściu z socjalizmu do komunizmu zastąpiona zostałaby idealną demokracją. Tylko zdrajcy, reakcjoniści, odwetowcy, syjoniści itp. stale sypali piach w tryby peerlewoskiej gospodarki i uniemożliwiali osiągnięcie celu.
Dzisiaj mamy mieć przejściową dyktaturę genpatów i przewodnią rolę PiS, a piach w tryby sypią zdrajcy, komuniści, żydzi, cykliści i wegetarianie :-|

Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów :evil:

So sty 09, 2016 13:12

Sweet! Pięknie napisane. Wymieniając wrogów nowego porządku nie wolno pominąć ateistów i pedałów. Ale powoli będziemy oczyszczać.

So sty 09, 2016 13:55

SweetChild napisał(a):
... a piach w tryby sypią zdrajcy, komuniści, żydzi, cykliści i wegetarianie

Co prawda, to prawda. Ale czemu mieliby to robić cykliści i wegetarianie. Uczciwi ludzie będą pracować dla dobra Polski. A zdrajcy, komuniści i złodzieje będą podskakiwać na wiecach i pluć na Polskę. Smutne to dla mnie.

So sty 09, 2016 14:30

tanie_wino napisał(a):
Sweet! Pięknie napisane.

Dzięki :oops:

tanie_wino napisał(a):
Wymieniając wrogów nowego porządku nie wolno pominąć ateistów i pedałów.

Nie można od razu zagrać wszystkich wszystkich kart, po kilku latach trzeba będzie uciec się do naprawiania błędów i wypaczeń, a wówczas przydadzą się nowi wrogowie. A że cykliści sporo obcują z pedałami, więc będzie jakaś ciągłość :-|

andej napisał(a):
Uczciwi ludzie będą pracować dla dobra Polski. A zdrajcy, komuniści i złodzieje będą podskakiwać na wiecach i pluć na Polskę. Smutne to dla mnie.

Pociesz się, że mój smutek z przekształcania Polski w PISIS jest o wiele większy :beksa:

So sty 09, 2016 20:02
Dzisiaj 69 miesięcznica tragedii NARODU POLSKIEGO i jak każdego 10 miesiąca w Archikatedrze św. Jana w W-wie odprawiona będzie msza święta w intencji ofiar. Msza transmitowana będzie w Telewizji Trwam o godz. 19.00.
Przed transmisją mszy o godz. 18.15 w "Rozmowach niedokończonych" wystąpi minister Morawiecki

N sty 10, 2016 12:58

Dzisiaj w wieku 69- u lat nad ranem zmarł jeden z największych współczesnych artystów David Bowie.
W miniony piątek miał urodziny i wyszła już, niestety, jego ostatnia płyta: "Blackstar".

Pn sty 11, 2016 9:39

Ożeszukurde... fakt faktem, że płyta brzmi trochę jak pożeganie. Cóż, wrócił na swoją planetę, jak ktoś w komentarzach trafnie zauważył.

Dopiero co Lemmy, teraz Bowie... jakiś pomór na legendy.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pn sty 11, 2016 9:43

Marek Niedzwiedzki w Trójce, żegna Davida, puszczając jego piosenki.
Mam nadzieję, że w "nowej Trójce" będzie miejsce dla Pana Marka.

Pn sty 11, 2016 11:57

http://polska.newsweek.pl/ministerstwo- ... 104,1.html

"przywracanie pluralizmu" :lol:

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Wt sty 12, 2016 12:22

W kwestii stronniczości Newsweek, Wyborcza i Polityka niczym się nie różnią od Do Rzeczy, WSieci czy Naszego Dziennika. Problem w tym, że nie są tak traktowane - wiele instytucji np. prenumeruje Wyborczą jako po prostu "największy dziennik", a nie dziennik lewicowy i antypisowski, jakim w istocie jest. W zaciekłości ideologicznej Newsweek różni się dzisiaj od NIE właściwie wyłącznie językiem - a która poważna instytucja prenumerowałaby NIE? Biorąc pod uwagę ostatnie głosy dochodzące ze środowisk prawniczych, nawet mając wybór między, powiedzmy, Newsweekiem i Do Rzeczy, nigdy i żadna nie wybrałaby tego drugiego. No to ich tego "wyboru" (nie będącego w gruncie rzeczy wyborem) pozbawiono.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt sty 12, 2016 12:56
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14904 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 994  Następna strona