Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N paź 26, 2025 17:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14814 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256 ... 988  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Helenka napisał(a):
Nie podzielam poglądów medievala, a odpowiada na moje uwagi/zarzuty.

Najwyraźniej uwagi/zarzuty Helenki nie wykraczają poza pisowski "przybornik do polemiki z lemingami" i można udzielać standardowej odpowiedzi A13 => B8

Względnie Helenka ma takie same poglądy jak medieval - nie wiem, nie śledziłem wypowiedzi Helenki uważnie.

Cytuj:
Pilaster poglądów nie ma.

Poniekąd. Pilaster poglądy dostosowuje do faktów (i dlatego zadeklarował w jakiej sytuacji mógłby poprzeć PIS), a nie fakty do poglądów, jak większość userów.

Zresztą pilaster nigdy by żadnego innego usera, choćby nawet totalnie się z nim nie zgadzał, nie nazwał "wieprzem", przed czym medieval nie ma żadnych oporów.

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Śr paź 12, 2016 15:00
Dariusz-555 napisał(a):
negocjacje o francuskich smiglowcach nie zostaly przerwane lecz zakonczone . no i trzeba wspierac polskie firmy zbrojeniowe . logiczne ?.

Logiczne jest jedynie to, że Darek nie wie o czym mówi :D .....Mielec rząd PiS w marcu 2007r sprzedał w 100% amerykanom; Świdnik w 2010r 88% akcji zostało sprzedane spółce włosko-angielskiej.
Miast Francuzom za śmigłowce zapłacimy Amerykanom, Włochom i Anglikom.

Śr paź 12, 2016 15:06

pilaster napisał(a):
Nie jest. Ale na sort, który zapełnia PIS, taki Kaczyński najzupełniej wystarcza. Przecież wszystko jest kwestią proporcji.

Na razie tak, ale przecież będzie już tylko gorzej.

Cytuj:
A jaki miałby być niezależny dowód, że Kaczyński Dudzie "kazał" (np nieprzyjmować ślubowania od sędziów)

Może nie być bezpośredniego dowodu, ale skazanie często następuje w procesie poszlakowym. W przypadku nocnego ślubowania (w którym zresztą Kaczyński uczestniczył) nie powinno to być specjalnie trudne. Zresztą nie uważa chyba pilaster, że PiS jakoś specjalnie Kaczyńskiego kryje w tym względzie? Ja przynajmniej nie zauważyłem.

Cytuj:
Co jednak nie miało żadnych skutków, bo i tak rozkaz został wykonany. Mógł więc Wielki Wódz łaskawie pozwolić im troszkę pogrymasić.

To tak łatwo nie działa. Będą chcieli grymasić dalej, a wódz będzie musiał znowu im pozwolić. Bo skoro teraz pozwolił, to znaczy, że musiał - inaczej po co miałby pozwalać?

Cytuj:
Co nie znaczy, że na rozkaz nie potrafią czasowo się wstrzymać

Czasowo tak, ale zwykle jest to krótki czas. Zresztą, problem polega na tym, że sam Kaczyński nie jest z tych, co to się lubią wstrzymywać. Właśnie media obiega wypowiedź Kaczyńskiego, że
"Chcemy, by kobiety rodziły dzieci skazane na śmierć, mocno zdeformowane." :roll: Oczywiste jest, że ostatnią rzeczą, jaką powinien robić ktoś, kto chce sprawę aborcji wyciszać, przeciągać i oddalać od siebie, jest publiczne wypowiadanie takich słów. Kaczyński może i by tego chciał - ale nie jest w stanie. On zawsze musi dążyć do walki i konfrontacji. Może czerpie z tego jakąś przyjemność, a może po prostu nie potrafi działać w żadnych innych okolicznościach.

Cytuj:
To nie ma znaczenia. Ważne, że w PIS uważają, że uwierzył.

Pilaster nadal wyznaje dziwaczny pogląd, że nieważne, jaka jest rzeczywistość, ważne tylko, co myślą pisowcy :o Ja bym powiedział, że jest odwrotnie.

Dariusz555 napisał(a):
negocjacje o francuskich smiglowcach nie zostaly przerwane lecz zakonczone . no i trzeba wspierac polskie firmy zbrojeniowe . logiczne ?.

PiS usiłuje sprzedać twierdzenie, że "zerwanie negocjacji" i "jednostronne zakończenie negocjacji przed czasem z powodu niechęci do ich kontynuowania leżącej tylko po jednej ze stron" to jakieś dwie zupełnie różne rzeczy.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr paź 12, 2016 15:19
Moderator

pilaster napisał(a):
Zresztą pilaster nigdy by żadnego innego usera, choćby nawet totalnie się z nim nie zgadzał, nie nazwał "wieprzem", przed czym medieval nie ma żadnych oporów.

Zabawny jesteś...
Rozumiesz pewnie doskonale sens wypowiedzi o "rzucaniu pereł przed wieprze" ale nie możesz powstrzymać się przed robieniem z siebie męczennika.

Rozczaruję Cię:
Kilka postów wcześniej,
a dokładnie tutaj
uprzedzając Twoje insynuacje napisałem: (nie jesteś dla mnie przedstawicielem sympatycznych skądinąd parzystokopytnych).
Nie doczytałeś? Ślepota rzuciła ci się na oczy? Wyparłeś? Myślisz, że inni nie przeczytali?
:-D

Śr paź 12, 2016 15:28
Zobacz profil WWW
pilaster napisał(a):
Względnie Helenka ma takie same poglądy jak medieval - nie wiem, nie śledziłem wypowiedzi Helenki uważnie.

A więc Helenka uświadomi w tym temacie Pilastra: statutem Helenki jest Biblia, partią Kościół, a prezesem Jezus i z tego tytułu Helenka jest szfladkowana w zależności od tego z kim się nie zgadza.
pilaster napisał(a):

W takim razie niech Pilaster obrazi się na Jezusa, bo to są Jego słowa. W życiu nie przyszłoby mi do głowy uznać, że ktoś mnie jako osobę nazwał wieprzem, bo znam ten (nie tylkoten) fragment Biblii i kontekst w jakim został uzyty. Jeżeli Pilaster odbiera to jako epitet skierowany bezpośrednio do niego, to tym bardziej jest mi Pilastra żal. Uważam, że Pilaster jest bardzo nieszczęśliwym człowiekiem, skrzywdzonym w pewnym okresie zycia tak bolesnie, że dzisiaj nie potrafi inaczej jak nienawidzić wszystkiego co sie rusza. Tylko, że ta nienawiść zniszczy Pilastra i nikogo wiecej.

Śr paź 12, 2016 15:29

Helenka napisał(a):
Uważam, że Pilaster jest bardzo nieszczęśliwym człowiekiem, skrzywdzonym w pewnym okresie zycia tak bolesnie, że dzisiaj nie potrafi inaczej jak nienawidzić wszystkiego co sie rusza.

Oo tak, pilaster mówił o tym nawet wprost. Pilastra mianowicie skrzywdził Lech Kaczyński, w czasie, gdy był prezydentem Warszawy. Wówczas bowiem wstrzymał wszystkie inwestycje w stolicy, na czym pilaster stracił mnóstwo kasy - o ile J99 pamięta, pilaster wyliczył mu nawet, ile dokładnie pieniędzy z tego powodu stracił. A może nie wyliczył? Ale na pewno J99 o to pytał ;-) To może teraz znowu wyliczy? Co, pilaster, jak będzie? :roll:

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr paź 12, 2016 15:42

medieval_man napisał(a):
Rozumiem, że jakieś konkretne przepisy tego pod takim rygorem zakazują?
Prawo zamówień publicznych

Alus napisał(a):
Logiczne jest jedynie to, że Darek nie wie o czym mówi :D .....Mielec rząd PiS w marcu 2007r sprzedał w 100% amerykanom; Świdnik w 2010r 88% akcji zostało sprzedane spółce włosko-angielskiej.
Miast Francuzom za śmigłowce zapłacimy Amerykanom, Włochom i Anglikom.
Maszyny Airbusa miły być produkowane w WZL w Łodzi i w Dęblinie czyli w polskich firmach należących, dokładniej należących do państwa polskiego. Straciliśmy okazje do odtworzenia polskiego przemysłu lotniczego.
Dlaczego politycy PiSu preferują interesy zagranicznych koncernów?

Śr paź 12, 2016 16:46
A dlaczego Macierewicz otacza sie mlokosami bez zadnych kompetencji?
Teraz poszedl (typowe w panstwie kolesi) na reke kuplowi. Przeciez to niewazne ze to lobbysta. Macierewicz go lubi wiec Polacy doplaca do bonusa kumpla.

Cieszysz sie medieval, ze mieszkasz w kraju bananowym?

Śr paź 12, 2016 17:22
Moderator

Ja poczekam, aż będę miał pełną wiedzę co do procedur czy ewentualnie ich braku.
Wiem, że to żaden argument, ale czy przetarg "wygrany" przez Airbus nie był też zorganizowany na potrzeby kumpla kogoś innego? Wtedy to nie był kraj bananowy?

Śr paź 12, 2016 17:35
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
Wiem, że to żaden argument, ale czy przetarg "wygrany" przez Airbus nie był też zorganizowany na potrzeby kumpla kogoś innego? Wtedy to nie był kraj bananowy?

Skoro wiesz, to po kie licho w ten sposób argumentujesz? Miała być dobra zmiana, koniec z kolesiostwem, a co mamy? Kolesiostwo XXXXL.
Dla poparcia powyższego, z bieliźniarki do LOTOSu:
Cytuj:
Hanna Mazur, radna PiS w Gdyni, dołączyła do spółki Lotos. Jak donosi "Wyborcza" kobieta dostała posadę po wysłaniu swojego CV... w ciemno. Równolegle pracuje społecznie dla pomorskiego oddziału "Gazety Polskiej".

- W przeszłości zajmowałam się handlem bielizną, ale nie tylko, także sprzedażą samochodów i ubezpieczeń - przyznała „Wyborczej” Hanna Mazur. Teraz radna PiS przewodniczy działowi sprzedaży w Lotos Kolej.
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 69891.html

Śr paź 12, 2016 17:41
@medieval, ty naprawde uwazasz, ze chloptys, ktory klamie co do swojego wyksztalcenia, czy inny ktory poza grami na komputerze nie ma zadnego pojecia o wojsku to odpowiedni doradcy dla szefa MON dobrej zmiany?

Ze jesli koles Macierewicza (jak i banda fachofcuf z Koziej Wolki, ktora kasuje miliony z twoich podatkow, za stwierdzenie, ze ulozenie szczatkow Tupolewa nie wskazuje na wybuch, ale oni jeszcze calej kasy nie sciagneli wiec sobie dalej poobraduja) zarobi prowizje na wcisnieciu nam helikopterow na pewno nie-najnowszej-generacji na niejasnych warunkach, to jest to wlasnie dobra zmiana, ktorej chciales? Bo to ... koles Macierewicza, a nie Tuska czy Sikorskiego (jesli w ogole)?

Uwazasz, ze sklocenie z calym swiatem zachodnim to JEST interes Polski? Rozwalenie tego, co polska dyplomacja od ponad dwudziestu lat z mozolem budowala w niecaly rok (a nawet szybciej) to JEST sukces dobrej zmiany?
Ze lepiej zeby o Polsce w swiecie cywilizacji zachodniej mowiono gorzej niz lepiej? Bo mysmy Francuzow uczyli jesc widelcami, a pod Wiedniem ocalilismy Europe przed Turkami i Chopin byl Polakiem?
Do takiego poziomu kultury i dobrych manier spadles?

Czy moze chcesz w przyszlosci wyjezdzac sluzbowo na Bialorus, czy do Rosji i dlatego tak te zmiany pochwalasz?

Śr paź 12, 2016 18:37
medieval_man napisał(a):
Ja poczekam, aż będę miał pełną wiedzę co do procedur czy ewentualnie ich braku.

Nie poczekasz, bo Ty a priori wiesz, że wszystko co czyni PIS jest szlachetne, nacechowane patriotyzmem, a wszyscy spoza PiS to oszuści, malwersanci, złodzieje....
Czekam, kiedy podasz konkretne dane tyczące śledztwa/wyroku konkretnej afery PO, które tak często cytowałeś.....ale po 11 miesiącach głucha cisza.......

Ciekawe kiedy Macierewicz poda do sądu Giertycha, za pomówienie o emeryturze w rublach.....

Śr paź 12, 2016 18:41

Johnny99 napisał(a):
pilaster napisał(a):
Nie jest. Ale na sort, który zapełnia PIS, taki Kaczyński najzupełniej wystarcza. Przecież wszystko jest kwestią proporcji.

Na razie tak, ale przecież będzie już tylko gorzej.

Im gorszy sort będzie w PIS, tym przewaga Kaczyńskiego nad nim będzie rosła.
Cytuj:

Cytuj:
A jaki miałby być niezależny dowód, że Kaczyński Dudzie "kazał" (np nieprzyjmować ślubowania od sędziów)

Może nie być bezpośredniego dowodu, ale skazanie często następuje w procesie poszlakowym. W przypadku nocnego ślubowania (w którym zresztą Kaczyński uczestniczył) nie powinno to być specjalnie trudne.

Będzie ekstremalnie trudne, skoro obowiązuje nas domniemanie niewinności. Duda nie podlega Kaczyńskiemu w żaden sposób ani formalnie, po linii administracyjnej, ani nawet po linii partyjnej. Sam Johnny99 napisał, że po wyborach Kaczyński mógłby Dudzie skoczyć. I nagwizdać. Zatem jak Kaczyński mógłby, wg normalnej wiedzy, "kazać" Dudzie złamać prawo?

Cytuj:
Cytuj:
Co jednak nie miało żadnych skutków, bo i tak rozkaz został wykonany. Mógł więc Wielki Wódz łaskawie pozwolić im troszkę pogrymasić.

To tak łatwo nie działa. Będą chcieli grymasić dalej, a wódz będzie musiał znowu im pozwolić. Bo skoro teraz pozwolił, to znaczy, że musiał - inaczej po co miałby pozwalać?

Po to, żeby łatwiej mogli się usprawiedliwić w swoich oczach i dać pozór, że coś jednak przeciw aborcji działają

Cytuj:
Cytuj:
Co nie znaczy, że na rozkaz nie potrafią czasowo się wstrzymać

Czasowo tak, ale zwykle jest to krótki czas. Zresztą, problem polega na tym, że sam Kaczyński nie jest z tych, co to się lubią wstrzymywać.

Może i nie lubią, ale potrafią, gdy chcą.
Cytuj:
Cytuj:
To nie ma znaczenia. Ważne, że w PIS uważają, że uwierzył.

Pilaster nadal wyznaje dziwaczny pogląd, że nieważne, jaka jest rzeczywistość, ważne tylko, co myślą pisowcy :o

W PIS? Owszem. Nieważne jaka jest rzeczywistość, ważne jak myślą pisowcy.

Pilaster już dość dawno rozgryzł mechanizm według którego działa PIS, motywacje jakie kierują jego zwolennikami i dlatego jest w stanie dość dokładnie przewidzieć jego postępowanie w różnych sprawach. A Johnny99 najwyraźniej tego nie potrafi, bo ciągle jest zaskakiwany. :biggrin:

Pisał pilaster, że skoro Kaczyński pozwolił Dudzie wystartować w wyborach, a nawet je wygrać, to znaczy że miał absolutną pewność, że Duda się nie usamodzielni. A Johnny99 roił sobie, że Kaczyński jest już tylko figurantem, a cały PIS już słucha tylko Dudy i Szydło. :D

I naprawdę do tej pory PIS nie zrobił nic, co by pilastra zaskoczyło. Może poza pewną niezgułowatością we wprowadzaniu swoich planów w życie. Np w przypadku podatku od zakupów pilaster uważał, że PIS na żadne weta UE zwracał uwagi nie będzie.

Cytuj:
Pilastra mianowicie skrzywdził Lech Kaczyński, w czasie, gdy był prezydentem Warszawy.

Oczywiście, nie Lech Kaczyński jako osoba, tylko jako PIS.

Cytuj:
Wówczas bowiem wstrzymał wszystkie inwestycje w stolicy,

wstrzymał inwestycje komunalne, do czego miał jakieś tam prawo.

Gorzej, ze też zablokował, całkowicie bezprawnie, także inwestycje prywatne. Dokładnie taką samą metoda jaką PIS stosuje i dzisiaj. "prezydent, pomimo spełnienia wszystkich warunków nakazanych w ustawie, nie wyda pozwolenia na budowę i co mu zrobisz?"

Dzisiaj też Duda "nie przyjmuje" ślubowania sędziów, Szydło "nie publikuje" prawomocnego wyroku i co im zrobisz?

A w przyszłości pewnie Duda "nie wyznaczy" terminu wyborów, jeżeli to będzie wygodne pisowi.

Helenka

Cytuj:
niech Pilaster obrazi się na Jezusa,

To medieval już został dla Helenki Jezusem? :o No, no... :roll:

Kael

Cytuj:
@medieval, ty naprawde uwazasz, ze...

To miała być ironia? A wyszło...

Bo faktycznie medieval i inni genetyczni patrioci faktycznie tak uważają. Po to właśnie głosowali na PIS i to im się podoba.

Wszak medieval wyraźnie zadeklarował, że jak dla niego, PIS rządzi wspaniale i wszystkie obietnice spełnia.

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Śr paź 12, 2016 19:17
pilaster napisał(a):
To medieval już został dla Helenki Jezusem? No, no...

Jeżeli to miała być ironia, to nie wyszła Ci kompletnie. Jesli nie, to jeszcze gorzej, bo oznacza, że z nienawiści przestałeś czytać ze zrozumieniem.

Śr paź 12, 2016 19:27
Moderator

pilaster napisał(a):
Bo faktycznie medieval i inni genetyczni patrioci

Czy mogę cię uprzejmie prosić o to, by pisząc o mnie, pisać tylko: "medieval_man" bez żadnych dodatków typu "genetyczny patriota" ?
Odbieram to jako próbę znieważenia, niezależnie od tego, co dla Ciebie to określenie znaczy, a nie po to jest to forum, byśmy się nawzajem znieważali.

Śr paź 12, 2016 19:29
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14814 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256 ... 988  Następna strona