Przegląd prasy i Aktualności
Autor |
Wiadomość |
pilaster
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
medieval_man napisał(a): Czy mogę cię uprzejmie prosić o to, by pisząc o mnie, pisać tylko: "medieval_man" bez żadnych dodatków typu "genetyczny patriota" ? Odbieram to jako próbę znieważenia. Naprawdę? Wszak to Wy sami o sobie mówicie, że jesteście genetycznymi patriotami (konkretnie poseł Suski z PIS tak mówił o osobie i innych pisowcach) Sami siebie znieważacie, czy jak? 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Śr paź 12, 2016 19:46 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
pilaster napisał(a): medieval_man napisał(a): Czy mogę cię uprzejmie prosić o to, by pisząc o mnie, pisać tylko: "medieval_man" bez żadnych dodatków typu "genetyczny patriota" ? Odbieram to jako próbę znieważenia. Naprawdę? Wszak to Wy sami o sobie mówicie, że jesteście genetycznymi patriotami (konkretnie poseł Suski z PIS tak mówił o osobie i innych pisowcach) Sami siebie znieważacie, czy jak?  No więc, być może poseł Suski tak powiedział. To coś zmienia w mojej prośbie? Przecież proszę tylko o to, by traktować mnie jak osobę, a nie jak członka jakiejś masy. To samo dotyczy innych tego typu wpisów, jak na przykład w sąsiednim temacie (prasa pisowska i antypisowska - co moim zdaniem i tak jest kiepskim tytułem bo sprowadza role prasy innej niż pisowska do - anty), gdzie tak samo tytułujesz @coronera
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Śr paź 12, 2016 20:49 |
|
 |
Tomek44
|
medieval_man napisał(a): pilaster napisał(a): medieval_man napisał(a): Czy mogę cię uprzejmie prosić o to, by pisząc o mnie, pisać tylko: "medieval_man" bez żadnych dodatków typu "genetyczny patriota" ? Odbieram to jako próbę znieważenia. Naprawdę? Wszak to Wy sami o sobie mówicie, że jesteście genetycznymi patriotami (konkretnie poseł Suski z PIS tak mówił o osobie i innych pisowcach) Sami siebie znieważacie, czy jak?  No więc, być może poseł Suski tak powiedział. To coś zmienia w mojej prośbie? Oczywiście, że tak. Równie dobrze mógłbyś poprosić pilastra, czy kogokolwiek: "nie pisz o mnie, iż jestem katolikiem, sympatykiem PIS". U Ciebie te cechy powinny być powodem do dumy. Natomiast niekatolicy i niepisowcy inaczej na te cechy mogą się zapatrywać. PIS-owcy są dumni z tego, iż uważają siebie samych za genetycznych patriotów. Cytuj: Przecież proszę tylko o to, by traktować mnie jak osobę, a nie jak członka jakiejś masy.
Niestety, kiedy pilaster Ciebie poprosił o uzasadnienie twojego poparcia dla PIS - co odpisałeś? "Nie rzucam pereł miedzy wieprze". Traktujesz pilastra i innych jak członków jakiejś wieprzowej masy, którą możesz ignorować. Tym samym udowadniasz, że tak jak poseł Suski uważasz, że masz "lepsze geny" od pilastra. Więc zanim powinieneś prosić o odpowiednie traktowanie Ciebie przez pilastra- najpierw sam traktuj pilastra w taki sposób, jaki Ty chcesz, aby On ciebie traktował. Mat. 7:12.
|
Cz paź 13, 2016 6:16 |
|
|
|
 |
kosiarz1
|
Zenujące...poziom pilastra  lewactwo liberalne dobrze się tu bawi. Tymczasem... http://wgospodarce.pl/informacje/30090- ... h-mieszkanNastepny projekt i obietnica wyborcza wchodzi w życie.
|
Cz paź 13, 2016 7:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ale łaska  Mam 60 m własnościowe mieszkanie, za które płacę wraz z mediami około 550 zł. W programie najtańsze w tym metrażu to 600 zł. Z tego 20% czyli 120 zł miesięcznie - rocznie 1440 zł 10 lat-14400 w poczet przyszłej własności. Kto będzie miał je na własność? Chyba praprawnuki, bo nawet za 144000 nie da się mieć własności, a to 100 lat.
|
Cz paź 13, 2016 7:20 |
|
|
|
 |
kosiarz1
|
Cytuj: Tylko do końca roku obowiązują przepisy ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych pozwalające na tzw. ?tani wykup" mieszkań spółdzielczych. Tak wynika z wyroku Trybunału Konstytucyjnego z dnia 17 grudnia 2008 roku (sygn. akt P 16/08).
Na mocy ustawy z dnia 14 czerwca 2007 r. o zmianie ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych oraz o zmianie niektórych innych ustaw, która weszła w życie 31 lipca 2007 roku dokonano istotnej nowelizacji ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych. Efektem wprowadzonych zmian była możliwość uzyskania prawa własności mieszkania przez osobę, której przysługiwało lokatorskie bądź własnościowe prawo do lokalu na korzystniejszych warunkach finansowych niż to miało miejsce przed nowelizacją. Rzad PiS w roku 2007 wprowadził ustawową prywaryzację mieszkań, za które ludzie płacili po 30-40 lat i nic nie ubywało. Płacili na postkomunistów ktorzy dobrze sie poustawiali w spóldzieniach mieszkaniowych i chcieli się uwłaszczyć na tym majątku. Niestety liberalne lewaki, aferałowie, poprzez TK zablokowali te przepisy, jak większość w tym czasie. Dlatego TK, jest politycznym, pilnującym interesow postkomunistow tworem.
|
Cz paź 13, 2016 7:44 |
|
 |
Tomek44
|
kosiarz1 napisał(a): Płacili na postkomunistów ktorzy dobrze sie poustawiali w spóldzieniach mieszkaniowych i chcieli się uwłaszczyć na tym majątku. Skąd to wiesz? Wymysł J. Kaczyńskiego, Radia Maryja, czy twój autorski wymysł?
|
Cz paź 13, 2016 7:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kosiarz1 napisał(a): Cytuj: Tylko do końca roku obowiązują przepisy ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych pozwalające na tzw. ?tani wykup" mieszkań spółdzielczych. Tak wynika z wyroku Trybunału Konstytucyjnego z dnia 17 grudnia 2008 roku (sygn. akt P 16/08).
Na mocy ustawy z dnia 14 czerwca 2007 r. o zmianie ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych oraz o zmianie niektórych innych ustaw, która weszła w życie 31 lipca 2007 roku dokonano istotnej nowelizacji ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych. Efektem wprowadzonych zmian była możliwość uzyskania prawa własności mieszkania przez osobę, której przysługiwało lokatorskie bądź własnościowe prawo do lokalu na korzystniejszych warunkach finansowych niż to miało miejsce przed nowelizacją. Rzad PiS w roku 2007 wprowadził ustawową prywaryzację mieszkań, za które ludzie płacili po 30-40 lat i nic nie ubywało. Płacili na postkomunistów ktorzy dobrze sie poustawiali w spóldzieniach mieszkaniowych i chcieli się uwłaszczyć na tym majątku. Niestety liberalne lewaki, aferałowie, poprzez TK zablokowali te przepisy, jak większość w tym czasie. Dlatego TK, jest politycznym, pilnującym interesow postkomunistow tworem. Totala bujda - adekwatna do tych "polskich" zakładów produkcyjnych w Mielcu i Świdniku 
|
Cz paź 13, 2016 7:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tomek44 napisał(a): kosiarz1 napisał(a): Płacili na postkomunistów ktorzy dobrze sie poustawiali w spóldzieniach mieszkaniowych i chcieli się uwłaszczyć na tym majątku. Skąd to wiesz? Wymysł J. Kaczyńskiego, Radia Maryja, czy twój autorski wymysł? Nic nie wie - nie wie, że spółdzielniami zarządza walne zgromadzenie spółdzielców, które prezesów wybiera w konkursach i tylko spośród członków spółdzielni. Na moim osiedlu wszystkie mieszkania są własnością lokatorów, wykupione od roku 1989 do 2007r. Spółdzielnia systematycznie wyprzedawała mieszkania stosując rabaty i upusty......sąsiad mieszkanie o pow 73,5 m kw wykupił w 2006r za 7 tys zł. Takie same po 2007r kosztowało 1,5 tys zł. Odnośnie mieszkań + ...ja za moje 73,5 m kw płacę czynsz 580 zł ( w tym ciepła woda i gaz). W planowanych mieszkaniach + przy cenach za metr od 20-24 zł/m, ten czynsz minimalny wynosiłby 1470 zł, oczywiście bez gazu.....akurat mieszkanie dla średniej klasy 
Ostatnio edytowano Cz paź 13, 2016 8:03 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Cz paź 13, 2016 7:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@kosiarz1 Nie odniosłeś się do tych rzekomo tanich mieszkań, które ponoć mają być kiedyś (kiedy?) własnoscią.
|
Cz paź 13, 2016 8:01 |
|
 |
Dariusz-555
|
warto dodac ze ci od " Caracala " to kolesie kilku czolowych PO-wcow . zgadza sie Alicjo ?
|
Cz paź 13, 2016 8:08 |
|
 |
Tomek44
|
Dariuszu - lepiej powiedz jak bardzo rozbawiła cię Premier RP w mediach T. Rydzyka. Bo sam fakt związków z PO, poza alergią u stronników PIS i RM, o niczym nie świadczy.
|
Cz paź 13, 2016 8:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): warto dodac ze ci od " Caracala " to kolesie kilku czolowych PO-wcow . zgadza sie Alicjo ? Powiedzieli Antek z Mirkiem.....bo przecież ci ludzie bez spisków, podejrzeń nie widzą sensu życia.... A sprawdziłeś już czyją własnością jest Mielec i Świdnik i kto je sprzedał????
|
Cz paź 13, 2016 8:30 |
|
 |
kosiarz1
|
http://consolamentum.mobile.salon24.pl/ ... menklaturyhttp://ecio24.pl/tag/patologia-w-spoldzielni/Nie rozumiem ludzi którzy bronia tych postkomuńistycznych układów. Źle, źe PiS chciał ludziom którzy niejednokrotnie nawet dwa rzy zaplacili już za mieszkania, je oddać...  i kto tu jest bolszewikiem? Kilka razy już tu pisałem, by niektórzy wreszcie przyznali się, ze ich sposób postrzegania świata to lewizna.  Teraz nawet prywatyzacja im przeszkadza...oczywiste jest, ze tylko ta niezłodziejska.
|
Cz paź 13, 2016 8:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kosiarz1 napisał(a): http://consolamentum.mobile.salon24.pl/560446,spoldzielnie-w-rekach-nomenklatury http://ecio24.pl/tag/patologia-w-spoldzielni/Nie rozumiem ludzi którzy bronia tych postkomuńistycznych układów. Źle, źe PiS chciał ludziom którzy niejednokrotnie nawet dwa rzy zaplacili już za mieszkania, je oddać...  i kto tu jest bolszewikiem? Kilka razy już tu pisałem, by niektórzy wreszcie przyznali się, ze ich sposób postrzegania świata to lewizna.  Teraz nawet prywatyzacja im przeszkadza...oczywiste jest, ze tylko ta niezłodziejska. No tak "salon24" to najwiarygodniejsze źródło, a pojedyncze przypadki nieprawidłowości to obraz całości.....w podobnym stylu pisze "Nie" i FiM o Kościele......metoda ta sama, tylko obiekt manipulacji inny. A o właścicielach Mielca i Świdnika zdążyłeś już poczytać?.....dobrze byłoby jeszcze sprawdzić czy nomenklatura komunistyczna w spółdzielniach nie ma mecenatu w osobach prokuratora stanu wojennego sędziego stanu wojennego, koordynatora współpracy z SB na szczeblu rady miasta, piastujących wysokie stanowiska w szeregach aktualnej władzy.....
|
Cz paź 13, 2016 8:53 |
|
|
|