Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt paź 28, 2025 19:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263 ... 988  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
medieval_man napisał(a):
Sam sobie odpowiadasz.
Trzyma ich to samo, co trzyma tam różnych imigrantów, w tym Polakó.
Trzymają ich pieniądze i socjal. Buntują się przeciwko systemowi i zimnemu społeczeństwu serwilistycznych nonkonformistów.

A czy to nie ten system i nie to społeczeństwo stworzyło im ten socjal, którego jakoś za nic nie chcą porzucić?
Naprawdę chcą zmienić ten system na taki, który Polsce czy choćby Estonii zapewnił pozycję jednych z najbiedniejszych państw wspólnoty europejskiej?
Może wracają do domów i po porannym otrzeźwieniu dochodzą do przekonania, że jednak, odwrotnie niż nauczał poeta, lepsze w niewoli przysmaki.
No bo przecież z tej ciemnej i zimnej Finlandii nie uciekają.
Trochę pobiadolą, ponarzekają, ale wytrzeźwieją i zostają.
Sami muszą zamykać drzwi przed przybyszami.

So paź 15, 2016 20:54
Moderator

Jest też wiele innych zalet oprócz socjalu i wysokich zarobków.
Ale ja skupiłem się na tym, co nie podoba się fińskiej młodzieży i czym to skutkuje.

So paź 15, 2016 21:43
Zobacz profil WWW
Temat aborcji jest wciąż aktualny. A. Przewodnia Gazeta jak zwykle działa w jedynie słusznej sprawie. Czyli nie ważne co Kaczyński powiedział ważne jak można zmanipulować jego wypowiedz żeby go można było zaatakować. Nawet polityk SLD to zauważa.
http://dorzeczy.pl/id,12196/Manipulacja ... andal.html

N paź 16, 2016 8:02
Coroner napisał(a):
Temat aborcji jest wciąż aktualny. A. Przewodnia Gazeta jak zwykle działa w jedynie słusznej sprawie. Czyli nie ważne co Kaczyński powiedział ważne jak można zmanipulować jego wypowiedz żeby go można było zaatakować. Nawet polityk SLD to zauważa.
http://dorzeczy.pl/id,12196/Manipulacja ... andal.html

Dobre :D .....do prasy pisowskiej wliczyłeś "Dorzeczy", a teraz z tejże gazety przedstawiasz artykuł dowodzący manipulację GW.....a nie lepiej to od razu opinie J. Kaczyńskiego....
A już p. Ogórek milcząca w kampanii prezydenckiej, nie wiedząca po co kandyduje, to autentyczny autorytet opiniotwórczy :D

N paź 16, 2016 8:12
Włączyłem i co z tego. Pisałem ze czytam mnóstwo tytułów. GW tez a to przecież PO. Pisałem tez ze nie ma czegoś takiego jak niezależne dziennikarstwo. Ale to do wiernej bojowniczki z PiS nie dotarło.
Odnośnie manipulacji GW to można prace naukowa napisać. Inni nie maja takich zasług.
Jakbyś nie zauważyła wypowiada się pani Ogórek. Kandydatka na prezydenta z SLD czyli to nie Kaczyński.

N paź 16, 2016 8:16
Coroner napisał(a):
Włączyłem i co z tego. Pisałem ze czytam mnóstwo tytułów. GW tez a to przecież PO. Pisałem tez ze nie ma czegoś takiego jak niezależne dziennikarstwo. Ale to do wiernej bojowniczki z PiS nie dotarło.
Odnośnie manipulacji GW to można prace naukowa napisać. Inni nie maja takich zasług.

Manipulują wszystkie.

Ostatnio edytowano N paź 16, 2016 8:17 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

N paź 16, 2016 8:17

Być może nie jestem na bieżąco, ale co tam znowu niby zmanipulowane zostało?

Tzn. powiedział, żeby dzieci "skazane na śmierć" się rodziły, aby zaliczyły chrzest i że będą (PiS) do tego dążyć? Czy miał na myśli zupełnie inne dzieci, zupełnie inne "skazanie", a dążyć będzie ktoś inny?

(Jak znam życie, pewnie Tusk)

...

(Koh 3:1nn)

N paź 16, 2016 8:17
Ale nie tak jak to robi Michnik i spółka.
Tyle razy co ja ich złapałem na kłamstwach i manipulacjach bo akurat zajmowaliście sprawami które znałem dokładnie.
To Gazeta na usługach. I piszą pod zamówienie. Czytam ich tylko żeby wiedzieć jak nie wyglądała sprawa. Tam napiszą prawdę jak się pomylą.

N paź 16, 2016 8:22
Coroner napisał(a):
Ale nie tak jak to robi Michnik i spółka.
Tyle razy co ja ich złapałem na kłamstwach i manipulacjach bo akurat zajmowaliście sprawami które znałem dokładnie.
To Gazeta na usługach. I piszą pod zamówienie. Czytam ich tylko żeby wiedzieć jak nie wyglądała sprawa. Tam napiszą prawdę jak się pomylą.

Ta......nie ma to jak obiektywizm... :D

N paź 16, 2016 8:32
Żeby jakieś media były obiektywne trzeba żeby nie pisały partyjnie. Gazeta Wyborcza to tuba PO a Gazeta Polska to tuba PiS. I jedna i druga manipuluje żeby wyszło na ich partie. Inne aż tak nie manipulują. Obiektywnego dziennikarstwa w Polsce nie ma. Są mniej lub bardziej wiarygodne media. Te dwie gazety są w ogóle niewiarygodne. Wprawdzie GW w manipulacjach przoduje.

N paź 16, 2016 8:36

Cytuj:
Być może nie jestem na bieżąco, ale co tam znowu niby zmanipulowane zostało?

Tzn. powiedział, żeby dzieci "skazane na śmierć" się rodziły, aby zaliczyły chrzest i że będą (PiS) do tego dążyć? Czy miał na myśli zupełnie inne dzieci, zupełnie inne "skazanie", a dążyć będzie ktoś inny?

(Jak znam życie, pewnie Tusk)

Jednocześnie powiedział, ze nie bedzie się to wiązało z zakazami, karami itp..
Gdy napiszę, ze będe zmierzał do tego, iż to forum będzie "mądrzejsze" , merytoryczne, a ludzie piszący na nim, będą czytali ze zrozumieniem, nie bedzie to oznaczało, ze je zamknę, a ludzi piszacym na nim głupoty będę karał.

Moźna przyjąć ustawy, które pomogą czy też zadośćuczynią rodzicom, nie zabijania takich dzieci. Dadzą realny wybór, bez upokarzania i karania.

N paź 16, 2016 8:46
http://www.m.pch24.pl/obrzydliwa-manipu ... 776,i.html
Oto przykład jak zmanipulowano wypowiedz abp.

N paź 16, 2016 8:51
Coroner napisał(a):
http://www.m.pch24.pl/obrzydliwa-manipulacja-wyborczej--ktora-powtorzyl-tvn--z-kontekstu-wyrwano-slowa-abp-gadeckiego,40776,i.html
Oto przykład jak zmanipulowano wypowiedz abp.

Wyrwane z kontekstu to zdanie wypowiedziane, a takie wyrywki to codzienność większości dziennikarzy.
Gorzej byłoby gdyby zacytowano zdanie, które zupełnie nie zostało wypowiedziane, albo znalezieno trotyl gdzie go wcale nie było.
W przypadku wypowiedzi J. Kaczyńskiego zachodzi interpretacja jego słów.....wielu słyszy to co chce usłyszeć.

N paź 16, 2016 8:55
Raczej szukają tylko jak go zaatakować. A ze obecnie się nie podkłada tak jak poprzednio to musza manipulować i przekręcać jego wypowiedzi jak to robią.
Zamówienie polityczne jest takie ze trzeba uwalić PiS. To ze są fatalnym rządem to fakt. Ale jak na razie nie wykazali się takimi przekrętami jak poprzednicy. Zdanie Korwina wciąż aktualne. Jak fatalni byli poprzednicy skoro Polacy wybrali PiS.

N paź 16, 2016 9:03

kosiarz1 napisał(a):

Jednocześnie powiedział, ze nie bedzie się to wiązało z zakazami, karami itp..

A gdzie Prezez powiedział, że - uwga - "nie będzie się to wiązało z zakazami, karami itp."?

http://wpolityce.pl/m/polityka/311674-p ... owi-wywiad

Bardzo ogólny ogólnik, że "nie popieramy takich rozwiązań, jak OI" to nie to samo. Jak i inne ogólne ogólniki.

Jeżeli kobieta w ciąży dziś chce urodzić dziecko z powyższego opisu, to już może. Napisz mi proszę, jak można lepiej "dążyć", jakimi metodami? Kapelani szpitalni będą namawiać do chrztu?

Cytuj:
Gdy napiszę, ze będe zmierzał do tego, iż to forum będzie "mądrzejsze" , merytoryczne, a ludzie piszący na nim, będą czytali ze zrozumieniem, nie bedzie to oznaczało, ze je zamknę, a ludzi piszacym na nim głupoty będę karał.

Jeżeli przykładowo Coroner napisze, że chce wywalić Alus i Kael, a kosiarz napisze, że nie zgadza się z Coronerem, ale będzie dążył do forum bez Alus...

Sorry, sam posłużyłeś się przykładem.

Cytuj:
Moźna przyjąć ustawy, które pomogą czy też zadośćuczynią rodzicom, nie zabijania takich dzieci. Dadzą realny wybór, bez upokarzania i karania.

No można, i to ma sens w przypadkach socjalnych (wtedy trzeba się przyznać, że istnieje podziemie aborcyjne). Ewentualnie w przypadkach gwałtów. Ale jak chcesz "pomóc" w powyższym przypadku? Premia za urodzenie?

Pytam serio, wbrew pozorom.

...

(Koh 3:1nn)

N paź 16, 2016 9:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263 ... 988  Następna strona