Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.4
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Jak widać wszyscy są zadowoleni i na razie ma głosów zawiedzionych wynikami.
Prognozuję, że tacy userzy jak Alus oraz Rakoczy nagle w tym temacie zamilkną jak przystało na uśpionych agentów PO.
Obudzą się przed wyborami prezydenckimi i wtedy znów zagości u nas wyborcza wrzawa.
Taki jest właśnie sposób działania specjalnych, internetowych oddziałów Tuska, które w odpowiednim momencie aktywizują się i uderzają.
Do dziś PiS nie docenia siły rażenia internetu i dopóki tak będzie dopóty będą przegrywać kolejne wybory.
Specjalistyczne badania wykazały, że PO miało miażdżącą przewagę w młodym elektoracie.
|
Pn cze 08, 2009 13:10 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Specjalistyczne badania wykazały, że PO miało miażdżącą przewagę w młodym elektoracie.
To nie tylko internet. Młodzieży po prostu nie interesują hasła mające na celu wzbudzić strach. Tak, wiem, teraz powiesz, że to źle, bo nie dostrzegają niebezpieczeństwa, dają się oszukać itp... ale teraz nie chodzi o to co myślisz ja czy Ty.
PiS nie był zorientowany na młodzież. Nie miałby szans, bo nie ma jej nic do zaoferowania. Na dodatek młodzież nie może wybaczyć PiSowi takich ludzi jak Giertych i Lepper (oraz ich pomysłów).
Na dodatek coraz więcej młodych ludzi ma dość panoszących się w tym kraju związków zawodowych, rzeszy ludzi biorących pieniądze "za nic", piastujących intratne stanowiska jako prezesi klubów sportowych, związków działkowców itp - wszystko z państwowej kasy.
Crosis
|
Pn cze 08, 2009 13:43 |
|
 |
SweetChild
|
Ciekawe też, jak wygląda poparcie dla partii, nazwijmy je umownie konserwatywnych, w innych krajach. Chociażby w USA, wyborca Republikanów kojarzy się raczej z białym mężczyzną w sile wieku  , chociaż nie widziałem żadnych badań na ten temat (więc może to tylko taki stereotyp).
A na deser proponuję coś lżejszego: Ziemkiewicz o k... na antenie: Ktoś chciał mi zrobić Durczoka
Cytuj: "Będzie mówił fascynujące rzeczy jakieś", "Stękanie o tym, że ktoś w Olsztynie zapchał zamek...". Słychać śmiech. "Dziadek zejdź, kur..., dziadek, spier... z tej anteny (...) pierdoły opowiada" - słyszymy głos Ziemkiewicza.
Eufemistyczna nazwa programu ("Antysalon") w pełni adekwatna 
|
Pn cze 08, 2009 14:30 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Jestem zadowolony z wyników wyborów, ponieważ dowiodły one, że PO było przeszacowane a PiS niedoszacowany i mamy potwierdzenie tendencji zniżkowych dla PO i i zwyżkowych dla PiS. Czyli jest światełko w tunelu.
Typowa..."AŻ pół szklanki" dla słabszych  .... 50% euromandatów dla PO, dla fanów PiS znamionuje jednoznacznie porażkę PO
osiris - zamikłam czytając Twoje euforyczne obwieszczenie sukcesu PiS 
|
Pn cze 08, 2009 14:42 |
|
 |
Cyryl
|
Crosis,a co rząd PO do tej pory zrobił z tymi rzeszami ludzi biorących pieniądze za nic z państwowej kasy?Czy zmniejszył w jakiś widoczny sposób etatyzm w Polsce?Co zrobił w kierunku zlikwidowania bastionów postkomunistycznych takich jak spółdzielnie mieszkaniowe ,czy wymieniony przez Ciebie związek działkowców?Rządzą od tygodnia??????
Gdzie mamy to "przyjazne państwo" z haseł wyborczych??
|
Pn cze 08, 2009 14:48 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
hehehehehe
czytam i spadam z krzesła ze smiechu...
nikt nie wygrał i nikt nie przegrał
status kwo z ostatnich wyborów zachowane
ale teraz pi będzie twierdził, że to jego sukces a porażka po
po zaś twierdzić będzie, że odniosła miażdżący sukces....
nikt jednak nie ma racji
nic się nie stało POLACY - NIC SIĘ NIE STAŁO
NIIIIIIC SIEEEEE NIEEEEE STAŁOOOOO
polacy - nic się nie stało
a teraz czas zakasać rękawy, naostrzyć miecze języków, piór, wyczyścić klawiatury....
idą nowe wybory
crosis - to co piszesz bardzo mi sie podoba, zrób takie małe doświadczenie - proszę
najpierw pomyśl sobie o przekrętach po i nepotyzmie psl-u
teraz zamiast po wstaw pis, a zamiast psl wstaw samoobronę
na koniec zamknij oczy i zastanów się jak media reagowałyby na te same wydarzenia, gdyby tylko szyldy były inne
oj młodzi młodzi....
rzeczywistość telewizyjna rules
pzdr
|
Pn cze 08, 2009 14:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: nic się nie stało POLACY - NIC SIĘ NIE STAŁO
Zgadza się, bo to dopiero rozgrzewka przed prawdziwa bitwą i tylko sondowanie elektoratów.
Każda opcja musi wyciągnąć dla siebie odpowiednie wnioski przed głównym starciem.
Te wybory nie potwierdziły - jak niektórzy z mediów twierdzą - stałą tendencję do zabetonowania sceny politycznej.
To ułuda w która chcą koniecznie uwierzyć politycy i elektorat PO.
W którymś nieznanym momencie nastąpi tompnięcie i gwałtowne ruchy na scenie politycznej. (nie koniecznie w stronę PiS-u)
|
Pn cze 08, 2009 15:42 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
Krakusy się spisały. Miło mi było dołożyć swoją cegiełkę do tego wyniku. Widać że Dziennik Polski ma więcej czytelników niż organ Michnika.
|
Pn cze 08, 2009 15:59 |
|
 |
Jacek Rakoczy
|
osiris napisał(a): Taki jest właśnie sposób działania specjalnych, internetowych oddziałów Tuska, które w odpowiednim momencie aktywizują się i uderzają. Do dziś PiS nie docenia siły rażenia internetu i dopóki tak będzie dopóty będą przegrywać kolejne wybory. Specjalistyczne badania wykazały, że PO miało miażdżącą przewagę w młodym elektoracie.
twoja paranoja robi sie zabawna. Co do wyników: PiS dostał ŁUPNIA po raz drugi. I nic twoje wydziwiania nie pomogą. Ludzie maja dosyć PiSu - glosują na nich , całkiem dosłownie ,tylko ci z wykształceniem podstawowym ( ai to nie wszyscy) i dochodami w dole przedziału - a także ci po 60 tce. Słowem - moherowe berety 
_________________ "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające".
Julian Tuwim
|
Pn cze 08, 2009 17:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bredzisz jak zawsze.
Chciałem też przypomnieć, że na studiach zdobywa się wiedzę, ale nie inteligencje lub kulturę.
Inteligencję oraz kulturę się ma a nie nabywa podczas edukacji co widać po wypowiedziach niektórych polityków PO (jak i Twoich) z tym niby wyższym wykształceniem.
|
Pn cze 08, 2009 18:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jacku rakoczy - tylko po co ta mowa nienawiści?
po co takie nienawistne słowa o grupie wiekowej (ludzie po sześćdziesiątce) czy grupie z wykształceniem podstawowym?
co to za dyskryminacja?
po co te moherowe epitety?
po co ten czerwonobrunatny bełkot mający osmieszyć demokrację w jej podstawowym wymiarze - wartości głosu bez względu na kolor skóry, wyznanie, orientację seksualną, płeć, wiek czy wykształcenie....
ludzie w wykształceniem podstawowym są gorsi od tych ze średnim? a ci od tych z licencjatem? a ci od tych z magisterium? a ci znowu od tych z doktoratem, a ci od tych z habilitacją, a ci od uczelnianych profesorów? a ci od profesorów zwyczajnych?
obywatele po sześćdziesiątce to obywatele której kategorii według ciebie?
drugiej? trzeciej a może eutanazyjnej ?
zobaczmy...
nazwisko: bartoszewski
wykształcenie: średnie
o... a taki obywatel to do której kategorii się zmieści?
na szczęście czasy, w których dzielono ludzi z powodu rasy czy pochodzenia klasowego minęły...
jednak jak widzę faszystowskie idee dzielenia ludzi na gorszych i lepszych nadal sie panoszą... nawet na tym forum
|
Pn cze 08, 2009 18:13 |
|
 |
Ninurta
|
młodzi głosują na PO nie dlatego, że wierzą w cuda i drugą Irlandię, młodzi głosują na PO, żeby nie dawać pola do bardzo wątpliwego popisu kolejnym Cymańskim, Kurskim, Szczypińskim, Kamińskim i innym bystrzakom. to ze strony młodych jedynie wybór mniejszego zła.
chociaż wygrana Kurskiego mnie ucieszyła, może będzie go mniej w polskich mediach, niech Europa się z nim teraz męczy.
|
Pn cze 08, 2009 18:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: nazwisko: bartoszewski wykształcenie: średnie wiek: 87 lat
Ja znam takiego co ma zawodówkę i był prezydentem a wiek tez ma stateczny.
Wg Rakoczego powinno ich sie zepchnąć ze skały, bo jemu podobnym zawadzają.
|
Pn cze 08, 2009 18:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Bredzisz jak zawsze. Chciałem też przypomnieć, że na studiach zdobywa się wiedzę, ale nie inteligencje lub kulturę. Inteligencję oraz kulturę się ma a nie nabywa podczas edukacji co widać po wypowiedziach niektórych polityków PO (jak i Twoich) z tym niby wyższym wykształceniem.
Nie potrzeba wielkiej inteligencji, aby zauważyć, że w stosunku do wyborów w 2007 PO zyskało 3%, a PiS stracił 5%.
http://www.wybory2007.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W/index.htm
PS. Nie Krakusy - w mieście Krakowie wygrała PO.
|
Pn cze 08, 2009 18:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ninurta napisał(a): młodzi głosują na PO, żeby nie dawać pola do bardzo wątpliwego popisu kolejnym Cymańskim, Kurskim, Szczypińskim, Kamińskim i innym bystrzakom
dlatego młodym gratuluję... podwójnych standardów... Pawlaka, Kłopotka.... i PSL-u 
|
Pn cze 08, 2009 18:30 |
|
|
|