Autor |
Wiadomość |
Ukyo
|
 Re: Wybory 2010
Johnny, wybacz, ale to samo ja mogę napisac o PiS. Tobie moze się podobać większośc posunięć tej partii, mi nie. Na tym polega demokracja - nikt jeszcze nikomu nie dogodził dlatego mamy prawo wyboru. Dlatego zakładam że Bartoszewski wie co robi opowiadając się za PO, ze cos mu się w tej aprtii podoba czego ty nie do końca musisz rozumieć. Tak samo ja mogę się dziwić sympatii pani Senyszyn do PiS ale nie uważam, aby ją "zmanipulowano". To jej sumienie i jej wybór. Lepszy w jej oczach, dalczego gorszy ma być w moich?
|
Cz maja 06, 2010 13:43 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Tobie moze się podobać większośc posunięć tej partii, mi nie. Ależ mnie się wcale nie podobało większość tego, co robiło PiS w trakcie swoich rządów. Różnica polega na tym, że wtedy mi się tylko nie podobało, natomiast tym, co robi teraz PO jestem przerażony. Cytuj: Dlatego zakładam że Bartoszewski wie co robi opowiadając się za PO, ze cos mu się w tej aprtii podoba No z tego co ja odnotowałem, to podoba mu się głównie to, że umożliwia niedopuszczenie do władzy PiS. Cytuj: Tak samo ja mogę się dziwić sympatii pani Senyszyn do PiS O, nie wiedziałem, coś więcej na ten temat ?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz maja 06, 2010 13:56 |
|
 |
Ukyo
|
Cytuj: Ależ mnie się wcale nie podobało większość tego, co robiło PiS w trakcie swoich rządów. Różnica polega na tym, że wtedy mi się tylko nie podobało, natomiast tym, co robi teraz PO jestem przerażony. No, własnie ja moge napisac to samo - PO mi sie nie podoba, PiS mnie przerazało.  Cytuj: No z tego co ja odnotowałem, to podoba mu się głównie to, że umożliwia niedopuszczenie do władzy PiS. I tu go rozumiem.  Cytuj: O, nie wiedziałem, coś więcej na ten temat ? Czasem słuchałam jej wypowiedzi na TVN24, zwykle mocno broniła poczynań PiS-u. Ostatnio moim zdaniem przesadziła wygłaszając laurkę zmarłemu prezydentowi mająca uzasadniac jego pochówek na Wawelu.
|
Cz maja 06, 2010 14:01 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
A jesteś pewna że nie kpiła ?  Problem polega na tym, że wielu ludzi widziało za rządów PiS powody do przerażenia, nawet tam, gdzie ich nie było - teraz natomiast nie widzą takich powodów, choć dalibóg ja jestem przerażony pierwszy raz w życiu, nie miałem takiego poczucia ani za rządów PiS, ani za rządów SLD, ani za rządów AWS, za Wałęsy, za Kwaśniewskiego, ani nawet za dotychczasowych rządów PO..
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz maja 06, 2010 14:13 |
|
 |
mazli
|
Ukyo napisał(a): ...mi nie rpzeszkadza co czasem powie staruszek, skoro reszta jego wypowiedzi ejst ok. "Nie wierzcie frustratom czy dewiantom psychicznym, którzy swoje problemy psychiczne odreagowują na narodzie." (Kraków, konwencja wyborcza PO) Po raz kolejny osoba z otoczenia PO dzieli ludzi na normalnych oraz frustratów i dewiantów psychicznych. Wszyscy jednak dalej utrzymują, że tylko PIS dzieli Polaków. Johnny99 napisał(a): Ależ mnie się wcale nie podobało większość tego, co robiło PiS w trakcie swoich rządów. Różnica polega na tym, że wtedy mi się tylko nie podobało, natomiast tym, co robi teraz PO jestem przerażony. Mam podobne zdanie. Zdawałem sobie sprawę z tego, iż PIS nie jest partią znakomicie przygotowaną do rządzenia - jednak najlepiej na tle pozostałych.
|
Cz maja 06, 2010 14:18 |
|
|
|
 |
Ukyo
|
Jestem pewna że nie kpiła. Z takich spraw się nie kpi.
Co do rządów to widzisz, nie czas i nie miejsce na rozpamiętywanie kto jest gorszy a kto lepszy. Ciekawi mnie co takiego przerażającego jest w rządach PO oprócz tego, ze sa bierni i tchórzliwi trochę ale myslę, ze to nie jest własciwe miejsce. O rządach PiS było juz wiele na tym forum, tak samo jak o rządach PO. Masz prawo do swojego zdania i amsz prawo oczekiwac jego akceptacji oraz braku sugestii o "zmanipulowaniu" Twojej osoby. Zrozum że inni mają takie samo prawo.
co do podziałow i przykładów z Bartoszewskim i Kaczyńskim. nie zapominajcie ze Polaków na tych z ZOMO i tych prawych, bohaterskich dzielił wówczas nie "zwykły" obywatel, nawet jesli dla wielu autorytet czy BYLY minister, ale premier rządu RP - jedna z najważniejszych wówczas osób w państwie, ba, brat urzędujacej głowy państwa! To było w tym najgorsze moim zdaniem.
Mazli, akurat "frustraci i dewianci" odnosili sie do okreslonych osób w, przypuszczam - ówczesnym rządzie - a nie do narodu. On nie podzielił narodu, jedynie przezwał kilku oponentów politycznych - przyznaję ze było to nieeleganckie. Ale nie zmieniaj sensu tego zdania, bo jest jasne i tu akurat nic o narodzie jako całości czy części nie było.
|
Cz maja 06, 2010 14:22 |
|
 |
mazli
|
Ukyo napisał(a): Mazli, akurat "frustraci i dewianci" odnosili sie do okreslonych osób w, przypuszczam - ówczesnym rządzie - a nie do narodu. On nie podzielił narodu, jedynie przezwał kilku oponentów politycznych - przyznaję ze było to nieeleganckie. Ale nie zmieniaj sensu tego zdania, bo jest jasne i tu akurat nic o narodzie jako całości czy części nie było. A to ci oponenci polityczni nie są Polakami? Jeżeli są Polakami, to Bartoszewski oddzielił ich od normalnej reszty mianem "frustratów i dewiantów". Czyli jedni Polacy są tacy, a drudzy tacy.
|
Cz maja 06, 2010 14:29 |
|
 |
Cyryl
|
Głosuj na Tuska,będziesz parobkiem u Niemca i Ruska 
_________________ "Mówi głupi w sercu swoim-Nie ma Boga" Psalm 14
|
Cz maja 06, 2010 14:31 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Z takich spraw się nie kpi. Droga Ukyo, mówimy o JOANNIE SENYSZYN  Cytuj: Ciekawi mnie co takiego przerażającego jest w rządach PO Opisałem to w skrócie w jednym z wątków "politycznych". Cytuj: nie zapominajcie ze Polaków na tych z ZOMO i tych prawych, bohaterskich dzielił wówczas nie "zwykły" obywatel, nawet jesli dla wielu autorytet czy BYLY minister, ale premier rządu RP - jedna z najważniejszych wówczas osób w państwie, ba, brat urzędujacej głowy państwa! To było w tym najgorsze moim zdaniem. To mi się nie podobało, ale trzeba pamiętać, że było to tylko przemówienie propagandowe. Ja też nie głosowałem na PiS ale naprawdę nie widziałem w tym nic strasznego. Straszne jest to, co się dzieje teraz - ponieważ tym razem to nie są tylko słowa, ale czyny (i brak czynów) mogące zagrozić bezpieczeństwu państwa i obywateli, a to zupełnie inny poziom zagadnienia niż fakt, że ktoś kogoś obraził. Tego w ogóle się nie da porównać.
|
Cz maja 06, 2010 14:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Problem polega na tym, że wielu ludzi widziało za rządów PiS powody do przerażenia, nawet tam, gdzie ich nie było - teraz natomiast nie widzą takich powodów, choć dalibóg ja jestem przerażony pierwszy raz w życiu, nie miałem takiego poczucia ani za rządów PiS, ani za rządów SLD, ani za rządów AWS, za Wałęsy, za Kwaśniewskiego, ani nawet za dotychczasowych rządów PO.. Podobnie inni postrzegają rząd PO...radosny wpis Cyryla mói sam za siebie. mazli - Bartoszewski nazwał frustratami i dewiantami, Kaczyński odmówił prawa do miana Polaka i zakwestionował uczciwość oponentów "polskojęzycznych nieprawych, pozbawionych patriotyzmu"....kogo?....jeśli Polakiem jest tylko prawy, patriota opcji PiS 
|
Cz maja 06, 2010 15:14 |
|
 |
Ukyo
|
Hahahahahaha, faktycznie, co za przejęzyczenie! Chodziło mi o profesor STANISZKIS! Joanna Senyszyn, hahaha, umarłam ze śmiechu.  Johnny, co do przemówienia to pamietajmy kiedy ono było i moim zdaniem nosiło trochę znamiona... paniki... http://www.youtube.com/watch?v=IGm-wGoxlVw
|
Cz maja 06, 2010 15:21 |
|
 |
Gita2
|
Cyryl napisał(a): Głosuj na Tuska,będziesz parobkiem u Niemca i Ruska  Zgadza się to samo dotyczy Komorowskiego, ale o rym trochę trudniej. Alus! Czy już otrząsnęłaś się z szoku po informacji poparcia dla Kaczyńskiego?
|
Cz maja 06, 2010 16:13 |
|
 |
Pavl6
|
Wychodzi na to, że będzie ostatecznie sześciu kandydatów na Prezydenta. A będą nimi: Bronisław Komorowski Jarosław Kaczyński Marek Jurek Waldemar Pawlak Grzegorz Napieralski Andrzej Olechowski
Tylko Jurek i Olechowski mają aspiracje zostać kandydatami ponadpartyjnymi, bo nie mają zaplecza w Sejmie, więc nie będą wetować wszystkich ustaw oprócz swoich. Oczywiście ciemny lud wybierze kogoś z wielkiej czwórki sejmowej. No, chyba, że Bóg w swojej łaskawości oświeci Polaków.
|
Cz maja 06, 2010 16:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2, juz nas poinformowalas o tym, ze bedziesz wybierac Kaczynskiego. A moglabys przyblizyc nam jego program? W koncu, jezeli go wybierasz, to masz chyba jakies konkretne przeslanki poza tym, ze stracil brata?
Ja jak na razie moge sie tylko domyslac po zadowoleniu wyborcow PiSu z "dowcipu" (na poziomie Jacka Kurskiego zreszta, poziom zostal), ze wypisze nas z Europy, zerwie kontakty dyplomatyczne z Rosja, wypowie wojne Niemcom, a wszystko po to, zeby nie zostac parobkiem u Niemca i Ruska.
Jak na razie pan Jaroslaw milczy (jak juz pisalam, lepiej wtedy wypada mu PR), wiec mozna sie po nim wszystkiego spodziewac. Kazdy moze sobie wymyslic sam, jakim prezydentem bedzie pan Kaczynski. I nawet nie bedzie mozna tego zweryfikowac po wyborach, bo przed wyborami kandydat nic nie powie i wybiora go za brata. Bardzo racjonalnie.
|
Cz maja 06, 2010 16:21 |
|
 |
Elbrus
|
Gita2 napisał(a): Cyryl napisał(a): Głosuj na Tuska,będziesz parobkiem u Niemca i Ruska Zgadza się to samo dotyczy Komorowskiego, ale o rym trochę trudniej. Głosujesz na Komorowskiego, to nie będzie już państwa polskiego!
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Cz maja 06, 2010 16:24 |
|
|
|