Krzyż pod pałacem prezydenckim.
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Krzyż pod pałacem prezydenckim.
Cytuj: Słyszałam pojedynczy głos który krzyczał o judaszach irp. moim zdaniem to było skierowane do służb porządkowych. Cóż- harcerzy podprowadzono właśnie po to by na nich skupiła się agresja tłumu, by wykonać brudną robotę rękami nastoletnich dzieciaków. To taka łagodniejsza wersja żywych tarcz. Teresse zasadą dialogu jest szacunek dla interlokutora. Podałam link do filmu nakręcony przez "obrońców", Ty z uporem nadal twierdzisz, że były to słowa pod adresem służb, co dowodzi, że nawet nie zechciałaś go nawet obejrzeć Daruj sobie ale niezbicie to świadczy, że masz w d...e argumenty innych userów i wyklucza wszelką dyskusję.
|
N sie 08, 2010 18:46 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czy chodzi o ten film ? http://www.youtube.com/watch?v=qOWmRs5LUJcto jedyny link jaki podałaś od momentu gdy się do dyskusji włączyłam i nie ma tam wcale księży. Nie wiem czemu moje rzekome zignorowanie Twoich argumentów rozciągasz na "masz w d...e argumenty innych userów" czy piszesz tez pod innymi nickami ?
|
N sie 08, 2010 18:55 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Cytuj: Akurat Jarosław wyraził dla nich poparcie, więc krzyczeli jego imię. To nie znaczy, że PiS stoi za obroną krzyża . Nie bądź śmieszna. Przecież wszyscy wiemy, że pis podjudzał do tej pseudo-obrony i wszyscy widzieliśmy tą najbardziej nawiedzoną jak płomiennie gratulowała Jarkowi Kaczyńskiemu z mównicy w czasie jego wieczoru wyborczego. Cytuj: To tylko Twoje przypuszczenie. Już i wtedy wytłumaczą im że to był 'błąd pilota' i każda inna akcja oprócz dalszego picia piwa w pubie to robienie z siebie pośmiewiska na arenie międzynarodowej. W pubach spędziłem nie małą część ostatnich 5 lat i wiem, że ci ludzie wyszliby. Robienie z siebie idioty w pseudo-obronie krzyża nie jest warta ruszenia tyłka. Także nie warto poganiać prokuratorów wykonujących swoją pracę najlepiej i najszybciej jak się da. Jak mówią same rodziny ofiar- lepiej żeby to trwało kilka lat i było zrobione porządnie, niż w miesiąc byle jak. I ja się z nimi zgadzam w zupełności. "Co nagle to po diable", ale widać pewnym środowiskom to odpowiada. Cytuj: Tak, z Rosją się liczą- jednak ja wolę by się z nami nie liczyli niż gdybyśmy mieli osiągnąć potęgę sposobami Rosji. Pomimo tego, że wielu mi odmawia możliwości bycia Polakiem i patriotą, to jednak się nim czuję gdzieś tam w głębi i nie interesuje mnie jak mój kraj sprawi, że inni będą się z nami liczyli jak niemal z nikim innym, interesuje mnie tylko i wyłącznie jego jak najlepsza i najsilniejsza pozycja. W bardzo słusznej- ukarania bandytów nazywających się "obrońcami krzyża". Cytuj: Historia uczy, że demokracja bez wartości szybko przemienia się w jawny lub zakamuflowany totalitaryzm. A jak nazwiesz narzucanie innym swoich własnych wartości przez mniejszość? To właśnie się dzieje w przypadku "obrońców krzyża"- i to nie tylko narzucają to innym wyznaniom, nie tylko ludziom nie wierzącym, ale także ludziom w teorii wierzącym w to samo co oni. To jest chęć totalitaryzmu, chęć władzy nad wszystkimi. Każdy kto jest z nami jest ok, każdy kto chciałby podjąć dyskusję jest żydem, komuchem i judaszem.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
N sie 08, 2010 18:56 |
|
|
|
 |
Awa
|
http://rebelya.pl/discussion/5145/?Focus=135877 to człowiek ,który uzyskał zezwolenie Gronkiewiczowej na przeniesienie krzyża Cytuj: Dominik Taras, pseudo "Rambo" chwali się w mediach GW i radio TokFM, że prezydent miasta Hanna Gronkiewicz-Walz wydała zgodę na próbę przeniesienia krzyża w okolicach północy w poniedziałek 9 sierpnia. Na FB zgromadził już prawie 2 tysiące chętnych osób, które staną naprzeciwko kilkunastu obrońcom krzyża. Kim jest Dominik "Rambo" Taras?
|
N sie 08, 2010 18:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Fałsz aż kapie.Ja jako katolik znaku krzyża się nie wstydzę i nie mam zamiaru go chować,bo się środowiskom żydowskim nie podoba.Jestem zobowiązany nieść prawdę o krzyżu wszystkim,również Żydom. A najlepiej to ową prawdę wbić im krzyżem w łeb.
|
N sie 08, 2010 19:01 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cyryl napisał(a): Fałsz aż kapie.Ja jako katolik znaku krzyża się nie wstydzę i nie mam zamiaru go chować,bo się środowiskom żydowskim nie podoba.Jestem zobowiązany nieść prawdę o krzyżu wszystkim,również Żydom. Widzisz, jednak nie potrafisz popatrzec na sprawe z innej strony. Dla ciebie krzyz znaczy to co znaczy, a jak odbieraja go inni, ktorzy doswiadczyli nienawisci pod znakim krzyza, to ciebie nie obchodzi. Najlepiej zamknac oczy i zostaje tylko twoja prawda.... Teresse napisał(a): A. napisał(a): "JA-RO-SŁAW, JA-RO-SŁAW"- nic wspólnego z pisem. A modlitwa szczera, może i jest ok. Modlitwa ironiczna za żydów i służbistów po już nie. Akurat Jarosław wyraził dla nich poparcie, więc krzyczeli jego imię. To nie znaczy, że PiS stoi za obroną krzyża . Nie skad Teresse, PiS jest przeciwko... http://www.rp.pl/artykul/459542,517105.htmlhttp://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... caid=1aab3Cytuj: Z kolei według rzecznika klubu PiS Mariusza Błaszczaka, krzyż sprzed pałacu prezydenckiego powinien pozostać na dotychczasowym miejscu i znajdować się tam aż do czasu wybudowania pomnika ofiar katastrofy smoleńskiej. - Prezydent-elekt, gospodarz tego miejsca, powinien zadeklarować bardzo wyraźnie, że w tym miejscu powstanie pomnik upamiętniający ofiary 10 kwietnia, że elementem tego pomnika będzie krzyż, bo jest on symbolem nie tylko ludzi wierzących, ale i w kulturze europejskiej jest znakiem używanym dla uczczenia pamięci tych, którzy odeszli - podkreślił Błaszczak. To Blaszczak nie jest w PiSie? Teresse napisał(a): Kamala napisał(a): Brawo Teresse... Do glowy mi nie przyszlo, ze np te wszystkie "ataki" na o. Rydzyka i Radio Maryja, to prowokacja jego zwolennikow. Teraz juz wiem. Czy sugerujesz że Radio to Żydzi? Bo ja pisałam o sposobie działania żydów...? Teresse, tobie sie wszystko kojarzy Zydami? Bo mi nie. Ja uwazam, ze zaden narod nie ma monopolu na nikczemnosc, ani na doskonalosc... Jezeli komus zarzucasz niecne metody musisz uwzglednic, ze wroci ten zarzut do ciebie bumerangiem
Ostatnio edytowano N sie 08, 2010 19:09 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy
|
N sie 08, 2010 19:04 |
|
 |
A.
|
Awa napisał(a): http://rebelya.pl/discussion/5145/?Focus=135877 to człowiek ,który uzyskał zezwolenie Gronkiewiczowej na przeniesienie krzyża Cytuj: Dominik Taras, pseudo "Rambo" chwali się w mediach GW i radio TokFM, że prezydent miasta Hanna Gronkiewicz-Walz wydała zgodę na próbę przeniesienia krzyża w okolicach północy w poniedziałek 9 sierpnia. Na FB zgromadził już prawie 2 tysiące chętnych osób, które staną naprzeciwko kilkunastu obrońcom krzyża. Kim jest Dominik "Rambo" Taras? Kim jest? Zapewne graczem ASG. Ja mam w domu 3 miecze + 2 repliki ASG i też chętnie bym poszedł pomóc ten krzyż przenieść. Ale wiadomo, według pewnej części mało inteligentnych ludzi nie można już mieć żadnego hobby oprócz robienia burd w "obronie krzyża".
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
N sie 08, 2010 19:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Teresse napisał(a): Czy chodzi o ten film ? http://www.youtube.com/watch?v=qOWmRs5LUJcto jedyny link jaki podałaś od momentu gdy się do dyskusji włączyłam i nie ma tam wcale księży. Nie wiem czemu moje rzekome zignorowanie Twoich argumentów rozciągasz na "masz w d...e argumenty innych userów" czy piszesz tez pod innymi nickami ? Nie. Podałam na 22 stronie dyskusji w tym temacie (9413 mój post) podam ponownie: http://www.youtube.com/watch?v=V9zj3HWUJxUAwa - nonsensowne jest cytowanie jakiejś głupiej stronki, gdy od początku konfliktu wiadomo, że UMWarszawy nie jest kompetentny do wydawania jakicholwiek decyzji, gdyż teren jest własnością kancelarii prezydenta.
Ostatnio edytowano N sie 08, 2010 19:36 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
N sie 08, 2010 19:08 |
|
 |
Awa
|
poszperałam; Cytuj: Oto treść pisma które organizatorzy tej demonstracji skierowali do władz miasta;
Do Prezydent Miasta St. Warszawy Pani Hanny Gronkiewicz-Walz ZAWIADOMIENIE O PLANOWANYM ZGROMADZENIU Zgodnie z art. 6 i 7 ustawy z dnia 5 lipca 1990 r. - Prawo o zgromadzeniach ( Dz. U. Nr. 51, poz. 297 z późni. zm.) zawiadamiamy, że Dominik Taras planuje zorganizowanie zgromadzenia publicznego. I. ORGANIZATOR ZGROMADZENIA 1. Imię i nazwisko osoby odpowiedzialnej za przebieg zgromadzenia : Dominik Taras działający w imieniu wszystkich przeciwników lokalizacji krzyża "Smoleńskiego" przed Pałacem Prezydenckim 2. Data urodzenia : 20.06.1988 3. Adres : --------------------------- Warszawa ; Telefon 507-630-571
II. INFORMACJE O ZGROMADZENIU
1.Cel oraz program zgromadzenia: Celem zgromadzenia jest wyrażenie społecznego sprzeciwu wobec lokalizacji krzyża oraz dezaprobaty dla koczujących przed Pałacem Prezydenckim, wraz z rządaniami natychmiastowego jego usunięcia. 2. Język, w którym będą posługiwać się uczestnicy zgromadzenia : Język Polski 3. Miejsce zgromadzenia : Warszawa, Ul. Krakowskie przedmieście 46/48, Pałac Prezydencki 4. Data zgromadzenia : 09.08.2010 5. Przewidywana liczba uczestników : 100-500 6. Planowana trasa przejścia : Nie Dotyczy 7. Czas trwania zgromadzenia : Oficjalne rozpoczęcie zacznie się o godzinie 23:00, zakończy się zaś o 1:00 ; czas trwania 2 godziny. 8. Zgromadzenie ma charakter pokojowy. Organizator nie gwarantuje spokojnego przebiegu zgromadzenia ze względu na stronę przeciwną sporu przebywającą w wyżej ustalonej lokalizacji zgromadzenia. Przy czym zapewnia że nie chce dopuścić do łamania prawa i postara się w porozumieniu z władzami zapewnić bezpieczeństwo jego uczestnikom. 9. Ewentualne informacje : Moze dość do próby przeniesienia krzyża przez osoby trzecie doKościola Św. Anny przy ulicy Krakowskie Przedmieście 68. Zgromadzenie publiczne ma przewodniczącego, ktory otwiera zgromadzenie, kieruje jego przebiegiem, oraz zamyka zgromadzenie. Przewodniczący odpowiada za zgodny z przepisami prawa przebieg zgromadzenia i podejmuje w tym celu przewidziane środki. Podpis Organizatora Dominik Taras"
polecam szczególnie zdanie Organizator nie gwarantuje spokojnego przebiegu zgromadzenia ze względu na stronę przeciwną sporu przebywającą w wyżej ustalonej lokalizacji zgromadzenia.Szanowny użytkowniku A no może i mało inteligentna jestem ale wydaje mi sie wysoce nierozsądną rzeczą wydawanie zgody na tego typu ,,manifestacje".w tym przypadku jest prawie pewne, że którejś ze stron puszcza nerwy i nie skończy sie tylko na przepychankach słownych.Cyrk z krzyżem powinien zakończyć albo własciciel miejsca albo kościół w osobach biskupa(nie młodziutkich księży) anie wysoce podejrzany osobnik fotografujący się z bronią.Chyba ,ze ów człowiek jest wynajęty do tej roboty 
|
N sie 08, 2010 19:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Awa - organizator gwarantuje na piśmie pokojowy charakter manifestacji, więc zgodnie z ustawodawstwem nie zachodzi prawo do wydania zakazu manifestacji. Jeśli ze strony demonstrantów zostanie złamana deklaracja o pokojowej manifestcji, organizator winien odpowiadać prawnie za zakłocenia, burdy. Swego czasu śp. L. Kaczyński odmówił zgody na paradę równości w Warszawie, i przegrał za to proces we wszystkich instancjach w Polsce i w Strasburgu.
|
N sie 08, 2010 19:36 |
|
 |
A.
|
Spoko, wklej tu jeszcze najlepiej kilka różnych pism, bo ja się nie znam, a może takie sformułowanie jest normalne i zwyczajowe. Coś jak "organizator nie bierze odpowiedzialności", co jest bardzo popularne. Poza tym- wydano też pozwolenie na marsz grunwaldzki, których organizatorzy również nie powinni dostawać pozwoleń w moim odczuciu. Ale ani moje, ani Twoje odczucie się nie liczy- liczy się prawo gwarantujące wolność do organizacji pochodów, demonstracji, etc. Cytuj: Cyrk z krzyżem powinien zakończyć albo własciciel miejsca albo kościół w osobach Ale właśnie tak się stało. Zakończył to właściciel terenu w połączeniu z kurią. Właściwie chcieli, bo jak potraktowano ludzi, którzy chcieli w godny sposób umiejscowić ten konkretny krzyż w pobliskim kościele i to z honorami wszyscy wiemy. I to nie jest broń, tylko repliki broni. Nie podchodzą pod ustawę.
|
N sie 08, 2010 19:38 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
aem napisał(a): A. napisał(a): Chyba oszalałeś/łaś. Udziela mu się ją, bo jest katolikiem, częścią kościoła, etc, etc. żeby być katolikiem trzeba przestrzegać nauki Kościoła. W końcu kościoła trzeba słuchać, nie? Więc dlaczego "obrońcy" krzyża nie słuchają? Cytuj: wiesz jakos przypomina mi to przypadek tej studentki żydówki co to sama malowała sobie swastyki na drzwiach... Taaak, Teresse, na pewno kamerzystka sama jest żydówką i to suką. Weź już się nie pogrążaj, dostałaś ewidentne chamstwo ze strony "obrońców" krzyża, jakbyś miała choć trochę godności w sobie to przyznałabyś mi rację. I żeby nie było - nie bronię gówniarzy, którzy tam przychodzą tych ludzi prowokować, ale bronię tych, którzy przychodzą tam manifestować swoje NIE dla krzyża. Bo mają do tego prawo. P.S. Nie jestem katolikiem, nie przywiązuję wagi do krzyża, a wyobraź sobie, uwaga to może być dla Ciebie szok, jestem Polakiem z krwi i kości.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
N sie 08, 2010 19:48 |
|
 |
aem
zbanowana na stałe
|
Mroczny Pasażer napisał(a): Więc dlaczego "obrońcy" krzyża nie słuchają?
więc dlaczego Komorowski nie słucha i jest za in-vitro? Cytuj: I żeby nie było - nie bronię gówniarzy, którzy tam przychodzą tych ludzi prowokować, ale bronię tych, którzy przychodzą tam manifestować swoje NIE dla krzyża. Bo mają do tego prawo. popatrz- mają prawo mówić NIE dla krzyża, ale nie mają już prawa mówić TAK dla krzyża? bardzo wybiórcze... Cytuj: Nie jestem katolikiem, nie przywiązuję wagi do krzyża, to już wiemy skąd te wulgarne posty.
|
N sie 08, 2010 20:14 |
|
 |
A.
|
Cytuj: więc dlaczego Komorowski nie słucha i jest za in-vitro? To nie temat o Komorowskim, tylko o krzyżu przed pałacem. I powiedz mi proszę, gdzie Jezus powiedział, że jak inni mogą nie słuchać kapłanów to my też możemy, bo właśnie to w tej chwili postulujesz. Cytuj: popatrz- mają prawo mówić NIE dla krzyża, ale nie mają już prawa mówić TAK dla krzyża? Mówić mogą. Przywiązywać się, wyzywać, wdawać w szarpaniny ze strażą miejską, nie pozwalać prawowitym właścicielom zarządzać ich własnością- nie mogą.
|
N sie 08, 2010 20:26 |
|
 |
lublin33338
|
Osoba, która mogłaby rozwiązać ten problem jest Jarek K. Gdyby pojawił się tam, porozmawiał z tymi ludźmi, na pewno konflikt można by rozwiązać. Problem polega jednak na czymś innym. Krzyż przed pałacem prezydenckim już dawno przestał upamiętniać ofiary katastrofy, w tej chwili jego obecność ma już tylko podtekst polityczny i na to tez zwracają uwagę księża w swoich homiliach. Krakowskie przedmieście zaczęło zamieniać się w istny cyrk. Osoby odwiedzające Warszawę celowo udają się tam aby na własne oczy zobaczyć jak to w rzeczywistości wygląda. Prawdę mówiąc nie wiem jak w chwili obecnej rozwiązać ten problem, trochę mi jednak wstyd, bo znów śmieją się z nas w Europie.
|
N sie 08, 2010 20:27 |
|
|
|