Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 18:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 875 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 59  Następna strona
 Herezja smoleńska 
Autor Wiadomość
Post Re: Herezja smoleńska
Co ciekawe sam Jarosław Kaczyński jeszcze kilka lat temu oskarżali Radio Maryja, że to rozgłośnia na usługach Moskwy, bo ma nadajniki na Uralu – teraz zaś słyszymy podziękowania dla o. Tadeusza Rydzyka i widzimy demonstracje „Gazety Polskiej” w obronie Kościoła i Radia Maryja.

Śr kwi 11, 2012 9:55
szyszkownik napisał(a):
Ja niestety ze smutkiem muszę stwierdzić, że dwa lata po tej katastrofie, widać coraz większą paranoję z nią związaną - następuje coraz dalej idąca jej mitologizacja - Lech Kaczyński jest porównywany do Chrystusa, zaś w Częstochowie są wznoszone modły za rządzących aby nie szli drogą zamachów militarnych...

Trudno się nie zgodzić. Po upływie dwóch lat Smoleńsk uległ całkowitej mitologizacji. Nie sposób już dotrzeć z żadnymi argumentami do tych ludzi. Nie ma dyskusji między faktami a zbiorową projekcją. Mit ma to do siebie, że porusza się w rzeczywistości metafizycznej. Tylko w tej rzeczywistości Lech Kaczyński może być „niczym Chrystus” lżony i poniżany, a następnie zamordowany przez sługi ciemności. To są prawdy wiary, których nie jest w stanie podważyć żaden raport, żadne ekspertyzy, żadne dowody. Obojętnie co się wydarzy ta niewzruszona wiara będzie trwać jeszcze przez dzięsięciolecia.
Ukyo napisał(a):
Więcej? Tam WIĘKSZOŚĆ wpisów jest w tym tonie, choć zwykle bohaterami są Herr Thusk i Bul

Większość ludzi piszących komentarze na tym portalu prezentuje charakterystyczny dla swojego środowiska mentalny totalitaryzm. Nie ma tam miejsca na jakiekolwiek wątpliwości, każde odstępstwo to zdrada, która budzi agresję i którą trzeba napiętnować. Albo jesteś z nami, albo przeciwko nam. Nikt tam nie uznaje stanów pośrednich. Takie portale jak Niezależna to bagno, w którym wolny umysł nie ma czym oddychać.

Śr kwi 11, 2012 10:21

Ciekawy jestem, czy Jarosław był wczoraj w Krakowie odwiedzić grób brata.

Śr kwi 11, 2012 12:24

mykitos napisał(a):
Co ciekawe sam Jarosław Kaczyński jeszcze kilka lat temu oskarżali Radio Maryja, że to rozgłośnia na usługach Moskwy, bo ma nadajniki na Uralu – teraz zaś słyszymy podziękowania dla o. Tadeusza Rydzyka i widzimy demonstracje „Gazety Polskiej” w obronie Kościoła i Radia Maryja.

Kaczyński mnie bawi tym chwaleniem Rydzyka. Sam Rydzyk kiedyś obraził żonę Lecha Kaczyńskiego bardzo perfidnie ,a teraz Jarek okazuje się wielkim obrońcą Ojca Dyrektora. No ale czego nie zrobi się dla poparcia swojej partii.

Śr kwi 11, 2012 13:01

Jarosław bardzo lubi o.Rydzyka i jego radio ponieważ jego słuchacze to 80% elektoratu PiS. A Jaro chce rządzić i koniec, bo łun do po to się urodził.

Śr kwi 11, 2012 14:14
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... caid=1e411

Polski katolicyzm made in "PiS&RM Sp. z n. o.o." (Spółka z niezwykle ograniczoną odpowiedzialnością). Innymi słowy banda "inteligentów" napędzanych przez Kaczyńskiego i pośrednio przez Rydzyka.
Chrześcijaństwo jak ten byk....ciekawe ilu z nich przyjęło Komunię Św. podczas świąt? Pewnie większość. Niestety "inteligenci" wychowani na propagandzie Radyja Maryja i bełkocie PiSowskich aparatczyków nigdy w życiu nie przeczytali Ewangelii....no może przeczytali, ale swymi niezwykle ograniczonymi umysłami nie byli w stanie pojąć czegokolwiek.

Kaczyński nie myśli o ofiarach tej katastrofy, tak samo jak i Rydzyk ze swoja bandą. Oni mysla tylko o władzy...to sekta pseudokatolicka.

Nie chodzi o to by zliwidować RM, TVT, ND...chodzi o to by unieszkodliwić Rydzyka i Kaczyńskiego z ich bandami....najlepiej za pomocą umieszczenia w szpitalach psychiatrycznych...tam ich prawdziwe powołanie i miejsce
Gdy się na nich patrzy to w każdym normalnym człowieku wzbierają torsje, a u tych co znają historię tworza sie skojarzenia z NSDAP i jej bojówkami.

Śr kwi 11, 2012 16:34
Tą "miłość chrzescijańską" trzeba zobaczyć :(
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... terow.html

Śr kwi 11, 2012 17:24
mauger napisał(a):
Większość ludzi piszących komentarze na tym portalu prezentuje charakterystyczny dla swojego środowiska mentalny totalitaryzm. Nie ma tam miejsca na jakiekolwiek wątpliwości, każde odstępstwo to zdrada, która budzi agresję i którą trzeba napiętnować. Albo jesteś z nami, albo przeciwko nam. Nikt tam nie uznaje stanów pośrednich. Takie portale jak Niezależna to bagno, w którym wolny umysł nie ma czym oddychać.

100% racji. Zapiszę sobie, co by pokazać co poniektórym, nawet z najbliższego otoczenia.

Śr kwi 11, 2012 18:06
Witold napisał(a):
alpert napisał(a):
A to wszystko po to, by odwrócić uwagę społeczeństwa od fatalnych rządów Tuska

Na pewno PiSowi i Gazecie Polskiej bardzo zależy na odwróceniu uwagi społeczeństwa od fatalnych rządów Tuska :)

Nie zależy im absolutnie, ale swoją głupotą nieświadomie to robią. Ogólnie to przykro mi się robi jak widzę co dzieje się w polskiej polityce. Kłamca i złodziej, chory psychicznie heretyk, alkoholik, nierób i komuniści - o to esencja polskiego parlamentu.

Śr kwi 11, 2012 18:14
Mariusz85 napisał(a):
Kłamca i złodziej, chory psychicznie heretyk, alkoholik, nierób i komuniści - o to esencja polskiego parlamentu.

Chory psychicznie to zapewne Zbawiciel Jarosław ale ktory to ten alkoholik ? :D

Śr kwi 11, 2012 20:16
alpert napisał(a):
Mariusz85 napisał(a):
Kłamca i złodziej, chory psychicznie heretyk, alkoholik, nierób i komuniści - o to esencja polskiego parlamentu.

(...) ale ktory to ten alkoholik ? :D
Niesiołowski?

Śr kwi 11, 2012 20:44

SweetChild napisał(a):
Ukyo napisał(a):
Więcej? Tam WIĘKSZOŚĆ wpisów jest w tym tonie, choć zwykle bohaterami są Herr Thusk i Bul.

Chociaż trzeba przyznać, że poziom komentarzy nie odbiega znacząco od innych portali (typu onet.pl czy gazeta.pl). Jak pisał Lem, "dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Nie do końca. Niezalezna.pl to portal mocno moderowany - pod kątem wyłapywania "nieprawomyślnych".
Oczywiście, na takim onecie jest pełno "chołoty", ale to portal ze "śmieciowym" forum, bardzo słabo moderowanym i bardzo popularnym wśród internautów. Niezależna to środowisko praktycznie zamknięte. I, niestety, tak własnie tam wygląda dyskusja. Tendencyjne, potwornie jednostronne artykuły (mogłabym ich poziom "zaangażowania" z Nie, choć pracownicy Urbana prezentuja IMO o wiele wyższy poziom intelektualny), manipulacje, usuwanie wpisów co rozsądniejszych i spokojniejszych uczestników dyskusji, obrażanie, wyzwiska pod adresem tych (nawet "swoich"), którzy chwilowo maja odmienne zdanie od pozostałych. Przestałam czytac ten portal i Wam serdecznie odradzam. Niechże ten cwaniak, Sakiewicz, nie zarabia na reklamach przez moje kliknięcia. A i nerwy mam w lepszym stanie odkąd zrezygnowałam z lektury tego, osmielę się napisać - "ścierwa". :x

Śr kwi 11, 2012 21:22
tanie_wino napisał(a):

Napewno nie był tam. On ma ciekawsze zajęcia, np. składanie kwiatów pod siedzibą B. Komorowskiego

Śr kwi 11, 2012 22:16
mykitos napisał(a):
tanie_wino napisał(a):

Napewno nie był tam. On ma ciekawsze zajęcia, np. składanie kwiatów pod siedzibą B. Komorowskiego

:brawo:

Śr kwi 11, 2012 22:24

humalog napisał(a):
Trzeba być niepoważnym lub niezrównoważonym umysłowo

Cytuj:
Tezy o zamachu sa tak bzdurne, ze tylko ludzie o wyjątkowo niskim ilorazie inteligencji daja sie na nie nabrać przez cwaniaków dążących do władzy z psychicznie niezrównoważonym Kaczyńskim na czele.

Cytuj:
Johny, do tej pory uważałem cie za człowieka inteligentnego....niestety po tym porównaniu stałęś sie dla mnie zwykłym tłumokiem.

Strach ma wielkie oczy, prawda?

Ukyo napisał(a):
Więcej? Tam WIĘKSZOŚĆ wpisów jest w tym tonie, choć zwykle bohaterami są Herr Thusk i Bul

Argument "z komentarzy internautów" jest raczej słaby, zwłaszcza odkąd "komentarze na Onecie" stały się przysłowiowe.

Cytuj:
Przestałam czytac ten portal i Wam serdecznie odradzam.

Tak się składa, że nigdy go nie czytałem. A komentarzy internautów nie czytam także nigdzie indziej - nie widzę większego sensu. Aczkolwiek kiedy jeszcze je czytałem, to nie zauważyłem większej różnicy między agresją zwolenników PiS pod adresem PO a agresją zwolenników PO pod adresem PiS. Ot, np. Nie chodzi o to by zliwidować RM, TVT, ND...chodzi o to by unieszkodliwić Rydzyka i Kaczyńskiego z ich bandami....najlepiej za pomocą umieszczenia w szpitalach psychiatrycznych...tam ich prawdziwe powołanie i miejsce

mauger napisał(a):
Trudno się nie zgodzić. Po upływie dwóch lat Smoleńsk uległ całkowitej mitologizacji. Nie sposób już dotrzeć z żadnymi argumentami do tych ludzi. Nie ma dyskusji między faktami a zbiorową projekcją. Mit ma to do siebie, że porusza się w rzeczywistości metafizycznej.

Tak, z tym, że dotyczy to obu stron.

Cytuj:
To są prawdy wiary, których nie jest w stanie podważyć żaden raport, żadne ekspertyzy, żadne dowody.

Tak, jak i żadne ekspertyzy i raporty, a jest ich coraz więcej, nie są w stanie podważyć niezłomnej wiary antypisowców, że prawda o katastrofie jest "arcyboleśnie prosta".

Cytuj:
Obojętnie co się wydarzy ta niewzruszona wiara będzie trwać jeszcze przez dzięsięciolecia.

Dokładnie. Za badania wzięli się już także polscy naukowcy, niedługo będą organizować konferencję. Ale nawet gdyby całe polskie środowisko naukowe zgodnie oświadczyło, że katastrofa najprawdopodobniej była zamachem, antypisowcy nadal będą niezłomnie wierzyć, że prawda o katastrofie jest "arcyboleśnie prosta", a polska nauka po prostu została zdominowana przez PiS.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz kwi 12, 2012 8:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 875 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 59  Następna strona