Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 0:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 41  Następna strona
 Manipulacje w mediach 
Autor Wiadomość

Post Re: Manipulacje w mediach
Tyle, że to moja opinia jest zgodna ze stanowiskiem Watykanu.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz paź 31, 2013 19:10

Jeśli chodzi o ks. Lemańskiego to zastanawiam się kto tak naprawdę kogo zmanipulował. Media ks. Lemańskiego wkręcając go stopniowo w przeświadczenie o wyjątkowości, nieomylności i posłannictwie do "oczyszczenia" Kościoła. Czy też ks. Lemański sprytnie wykorzystał media to realizacji swoich nie do końca chyba jeszcze jasnych celów.

Cz paź 31, 2013 19:27

Cytuj:

"Linia partyjna" (jedynie sluszna).:P

Pt lis 01, 2013 0:07
Johnny99 napisał(a):

W kwestii o. Maciela do 2008r też miałeś tożsamą z Watykanem opinię?

Pt lis 01, 2013 8:09

A jaka była "opinia Watykanu" w tej sprawie? Nic mi o tym nie wiadomo.

Czy u postępowych katolików nie zgadzanie się z Watykanem jest już trendy?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt lis 01, 2013 11:40
Johnny99 napisał(a):
A jaka była "opinia Watykanu" w tej sprawie? Nic mi o tym nie wiadomo.

Czy u postępowych katolików nie zgadzanie się z Watykanem jest już trendy?

A u nie postępowych udawanie niedouczonego?
Opinia Watykanu spowodowała oskarżanie bł Jana Pawła II o ukrywanie pedofilii i promowanie człowieka pozbawionego skrupułów i autentycznych uczuć religijnych.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Marcial_Maciel

Pt lis 01, 2013 17:02

Jeśli już o pedofilii mowa to proponuję abyście przeczytali ten artykuł:
http://www.wsieci.pl/nagonka-na-kosciol ... s-461.html
w wersji papierowej.
Pełnej wersji w necie nie znalazłem - może komuś się uda.
Pozdrawiam

N lis 10, 2013 22:06
A czemu na Mszy Św. za Mazowieckiego, pokazywanej w TVP gdzie brali udział politycy i reszta wielkich osobistości, media pokazywały ks. Lemańskiego, podjudzacza i tego który łamie nakazy zwierzchników. Kto wydał polecenie i komu zależało że na Mszy z udziałem tak wielkich osobistości pokazywanej w mediach, ma być pokazywany udział ks. Lemańskiego, wiejskiego proboszcza który łamie zakaz wypowiadania się w mediach i który zasłynął z udziałów w lewackich programach wrogich Kościołowi gdzie był wspierany. Kto wydał polecenie że media mają pokazać udział gwiazdora lewackich programów i doktryn, wiejskiego proboszcza i wpłynął na jego obecność ??

N lis 10, 2013 22:36
Moderator

quas napisał(a):
wiejskiego proboszcza ... wiejskiego proboszcza

quas, tutaj można zapytać, czy ktoś Tobie wydał polecenie demonstrowania braku szacunku wobec ludzi mieszkających na wsi i w ten sposób ukazywanie katolików w negatywnym świetle?

~ Pink Floyd, "Hey you"

N lis 10, 2013 23:26
Soul33 napisał(a):
quas, tutaj można zapytać, czy ktoś Tobie wydał polecenie demonstrowania braku szacunku wobec ludzi mieszkających na wsi i w ten sposób ukazywanie katolików w negatywnym świetle?

A od kiedy to bycie wiejskim proboszczem ujmuje szacunku jak i pochodzenie ze wsi ?? To tylko i wyłącznie Twoja sugestia jak i krytykowanie katolików które se wymyśliłeś.

Ściąganie zwykłych wiejskich proboszczów na Msze Św. pokazywaną wszysktkim Polakom w mediach, TVP, gdzie biorą udział politycy z samej góry i wielkie osobistości, elita, raczej normą nie jest. Ale co innego kiedy wiejski proboszcz staje się medialną gwiazdą lewackich mediów i doktryn. Więc się pytam kto wydał polecenie żeby na takie wydarzenie ściągnąć akurat tego wiejskiego proboszcza spośród setek innych, kumu na tym zależało żeby media pokazywały jego udział Polakom, wśród największych osobistości i elit. Komu zależało żeby aż tak promować księdza siejącego podział i konflikty, który sprzeciwia się swoim zwierzchnikom, spośród setek innych nie budzących kontrowersji.

Pn lis 11, 2013 0:28
Wiejskiego proboszcza w łeb, bo jakże może stawać obok elit i "niszczyć Kościół".
A księdza pedofila usadowionego wyżej w kościelnej hierarchii bronić do upadłego, wszak stanowi on elitę Kościoła.
Żałosne postrzeganie godności człowieka.

Pn lis 11, 2013 9:46
Dzisiaj kolejny popis medialnych kłamstw służących masońsko-lewackim doktrynom. Z publicznej telewizji dowiedziałem się że dla połowy Polaków patriotyzmem jest dochowywanie lojalności wobec UE.
Dowiedziałem się też jak PO rządząca Warszawą kpi sobie z katolików i wyszydza wiarę Polaków. Jak widać ważniejsza dla nich jest lojalność wobec UE, bestii z 10cioma rogami. Masońsko-gejowski symbol, tęcza, musiał się znaleść nie gdzie indziej jak na Placu Zbawiciela. Tak ta władza kpi z katolików i wyszydza naszą wiarę. Skoro symbole Sodomy i Gomory rozpowszechnianej w całej UE pod ścisłym nadzorem i skoordynowanym odgórnie działaniem, PO chce i musi rozmieszczać na placach Zbawiciela, Jezusa Chrystusa to jest to podkopywanie i niszczenie wiary Polaków.
Dzisiaj katolicy mogli zobaczyć tylko kolejny z wielu przykładów jak ta władza służąca obcym interesom i siłom podkopuje wiarę w Polsce. Jak się niszczy naszą wiarę, śladem reszty UE.

Spalona gejowsko-masońska tęcza celowo umieszczona na placu Zbawiciela, Jezusa Chrystusa, która jest wyrazem pogardy tej władzy dla wiary, pokazuje że jeszcze są ludzie młodzi którzy się na to nie godzą. Dla mnie jest to symbol dzisiejszego Dnia Niepodległości.

Pn lis 11, 2013 23:29
@quas, ja rozumiem, ze jakies emocje ci jasnosc widzenia maca. Ale jako oblatany w calym Pismie sw (a nie tylko w Apokalipise) katolik, na pewno znasz i ten fragment.
Cytuj:
Potem Bóg tak rzekł do Noego i do jego synów: «Ja, Ja zawieram przymierze z wami i z waszym potomstwem, które po was będzie; z wszelką istotą żywą, która jest z wami: z ptactwem, ze zwierzętami domowymi i polnymi, jakie są przy was, ze wszystkimi, które wyszły z arki, z wszelkim zwierzęciem na ziemi. Zawieram z wami przymierze, tak iż nigdy już nie zostanie zgładzona wodami potopu żadna istota żywa i już nigdy nie będzie potopu niszczącego ziemię». Po czym Bóg dodał: «A to jest znak przymierza, które ja zawieram z wami i każdą istotą żywą, jaka jest z wami, na wieczne czasy: Łuk mój kładę na obłoki, aby był znakiem przymierza między Mną a ziemią. A gdy rozciągnę obłoki nad ziemią i gdy ukaże się ten łuk na obłokach, wtedy wspomnę na moje przymierze, które zawarłem z wami i z wszelką istotą żywą, z każdym człowiekiem; i nie będzie już nigdy wód potopu na zniszczenie żadnego jestestwa. Gdy zatem będzie ten łuk na obłokach, patrząc na niego, wspomnę na przymierze wieczne między mną a wszelką istotą żyjącą w każdym ciele, które jest na ziemi». Rzekł Bóg do Noego: «To jest znak przymierza, które zawarłem między Mną a wszystkimi istotami, jakie są na ziemi».

Rzeczywiscie: tecza jest wrecz obrzydliwym znakiem!

Wt lis 12, 2013 8:55

Popieram tego kto podpalił pedalską tęczę. Nie wiedziałem, że stoi w takim miejscu... zresztą, nigdzie nie powinna stać.

Wt lis 12, 2013 20:27

Aha. A jak ktoś np. podpali defenderski samochód zaparkowany na miejscu dla niepełnosprawnych zamiast odholować, to będę mógł poprzeć?

Popierajmy wandalizm i samowolkę. Brilliant idea, sir!

Orkiestra!

Wt lis 12, 2013 20:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 601 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 41  Następna strona